Navštíveno 2033x

Potrebuji kap na 1200W RMS - kdyz bude napajeni do ca 1m? A jake mam dat vidim to na 35qmm - jen pro mono.. Nebo 50 rovnou?:)
urcite nepotrebujes, chce to dobrej altik, slusnou baterii, idealne natahnout tu 50ku, na metr je to asi zbytecny, ale kdyz uz, tak uz + samozrejme tou 50kou ukostrit i baterii ;)
Klucí... zase a znova. A´t už má kapík v autě jakoukoli funkci, dosud pro mě nepochopenou (ne že bych byl blbej, vim co to je....) tak to s délkou kabeláže nemá nic společného, a i kdyby byly kabely 5m dlouhé, a kapacitor těch 5m od zesilovače, tak to bude uplně buřt.
All: prosím nekamenovat, ty jsi výjímka - velké výkony a velká kapacita..... Pak dáme spicha a proberem to.....
mmt All ma velkej vykon a velkou kapacitu? Pokud vim tak nema vic nez kilowatu a jestli umis cist tak prave o kw se tu bavime.. Taky vim o kapu svoje ale prece jen 1200W na mono uz mi prijde dost.. a ze to nema nic spolecneho s delkou kabelaze neverim:)
mmt All ma velkej vykon a velkou kapacitu? Pokud vim tak nema vic nez kilowatu a jestli umis cist tak prave o kw se tu bavime.. Taky vim o kapu svoje ale prece jen 1200W na mono uz mi prijde dost.. a ze to nema nic spolecneho s delkou kabelaze neverim:)
Martyn: taky jsem mel 1kW zesik, jeste k tomu kabel 5m dlouhej a pri zapnutym motoru vubec nebyl problem, baterka obyc 45Ah, altik 125A, ale natazena 50ka a vubec jsem nechapal jak silene bylo znat, kdyz se baterie i ukostrila tou 50kou, dost velkej rozdil, bez kapu a v pohode...
Lukasimo to žes kurvil 45Ah baterku tím altíkem se ani nechlub to je pěkná kravina omluva za silná slova ale přesně popisují situci

22.06.2007, 12:05 |
Duris !!!!! UPOZORNENI !!!!!!! pro uzivatele tohoto fora ... neposlouchejte scestne rady uzivatele "Crashpc" ktery chronicky pisatel kamkoliv a ocemkoliv
2 Crash : neustale i po nescetnych upozornenich sem pises svoje bludy a mylne informace a asi si neuvedomujes ze jedno tvoje hloupa veta muze jineho mene zkuseneho uzivatele stat spoustu problemu a vyhozenych penez!
jinak zopakuj si zakladni vzorecky z fyziky.... odpor vodice je totiz primo umerny jeho delce a neprimo umerny jeho prurezu tzn. ze cim delsi vodic tim je vetsi ubytek napeti na nem!
2 Martyn : pokud mas klasicku baterku nakou 50Ah tak bych na 1200W asi kapik pouzil, baterka pak nedostava takovy bomby a pri spickach dochazi k mensimu poklesu napeti na napajecich svorkach zesíku. pokud mas nakou lepci baterku s max. vybijecim proudem vic jak 600A tak je to asi zbytecny . Nejlepsi by bylo si to poslechnout "s" a "bez"
22/06/2007 10:57 El-diablo (P)
oboji bylo original, tak nevim co resis :o) hralo, jezdilo a startovalo to bez nejmensich problemu...

22.06.2007, 12:15 |
Cenda Celico, proc? Mam 50(55)Ah a 140A alternator, original. Neni to spis zalezitost regulace?
Martin: mě řikal něco jinýho ale třeba mluvil o jiném autě.
Duris: to nejsem já kdo nabádá ke koupi kapacitoru. semnou lidi ušetří :o)
a opět - jsi trapnej protože akorát poškozuješ lidi bez jakejchkoli podkladů. fyziku mám nastudovanou dobře. nejsi ochotný se o tom pobavit mezi 4 očima nebo dvouma klávesnicema :o) tak se jdi s takovým jednáním milostivě vycpat. kapito?
kap nedavej lepsi poradna baterka
kap nedavej lepsi poradna baterka
Duris neboj nejsem tu prvni tyden:) kapacitorum taky prehnane nefandim, ale zase na 1200W uz si rikam ze by nejaky smysl mit mohl.. Baterka je seriova (66Ah tusim) a menit se mi ji vubec nechce.. asi ho tam radsi dam, stoji par baku a hezky sviti:D

22.06.2007, 12:39 |
Duris 2crash:s tou fyzikou na tom asi zas tak dobre nebudes... podle toho co tu plkas.. a mas pravdu ze mezi dvouma klavesnicema s tebou diskutovat nebudu, protoze to uz sme zkouseli a k nicemu to nevedlo HOWGH
vinzek fa: mas recht
nevim o tom že bysme nějak vážněji diskutovali, Ale kdo jsi že určuješ to co umím podle názoru na kapacitor? asi bůh, jinak to nevidím. nekoukej ne kapacitor jako takovej ale i na funkci napájení, na to jak se chová zdroj zesilovače a další věci. no škoda mluvit, ty totiž už víš že my dva se asi nikdy normálně nedohodnem. problém je v tom že já o tobě nemám potřebu rozhlašovat bludy.
Martyn: nebo bych jeste zvazil koupi kapacitatoru, ten kazdej chvali :o)))

22.06.2007, 14:45 |
vinzek fa | Upraveno: 2007-06-22 14:46:48
Martyn kap je dobre ale na tenhle vejkon to chce taky trosku lepsi kapik aby to melo smysl jo a dej ho co nejblize zesu jinak je to na ho.....
kolik taková "pořádná" baterka podle vás stojí????
No já myslel že to byl rádoby upgrade alternátoru. Ale at počítám jak počítám 1kw v rmsku nelze držet jen na tom altíku a na tak slabé baterii dlouho
Martyn : Ohledně kapu jsem tu na AHC také vedl diskusi.
Prej když je RMS nad 1 KW tak je dobré dát kapík, pokud je to na posech a ne na DB.
Jinak kamarád má obyčejnou baterku, výkon něco kolem 1 KW a když dal kap, tak se mu zlepšily hodnoty, že něměl tak velké poklesy napětí jako bez kapu.
Ale není kap jako kap, když koupíš kap za např. 1800 kč, tak nebude asi nic moc. Na čem u kapu prej nejvíce záleží je vnitřní odpor, čim méně tim lépe.
No a takovej kap, aby byl kvalitní, což znamená malej vnitřní odpor už stojí docela dost peněz, jedny z nej kapů co psali uživatelé je od Helix, ale tomu taky odpovídají ceny.
Je pak otázka co se vyplatí více, jestli nějaká lepší baterka např. Exide maxima 900 DC ++ nebo kap.
Ale zase ten kamarád dal 2 x kap za 1200 z DE a už takové poklesy nemá co měl bez kapu, ale to mu ukazuje kap, tak že jak moc to je věrohodné ti nepovím, nemá to nějak změřené.
Vinzek: mas mail
Fredom: ano takove zavery sou v obecne rovine realne. nebudem se bavit radsi konkretne. Jenze pokles napeti jeste neznamena ze se na zvuku nejak projevi. viz koncepce mnenicu.... proto do lidi tolik hustim. Ze neni moc podstatny jeslti to ma 500W nebo 2kW ale zalezi na jinejch vecech casto daleko vic...

22.06.2007, 19:46 |
Fridom | Upraveno: 2007-06-22 19:50:42
Crashpc : Dle mého názoru jestli má někdo 500 W nebo 2 KW RMS dost záleží, protože věčinou bejvá, že čím více W tím mají zesilovače vědší odběr a jsou večí výchylky. Samozdřejmě, že záleží na spousta dalších věcech, ale myslím že výkon je jedna z podstatných věcí.
Už jen například to že zesík má např. 500 W RMS při 14,4 V, tak že když budeš mít jen např. 11 V tak výkon padá a to dost rapidně, ale pokud budu mít někdo zesík 1 KW a na něj dá SW 300 W tak zesík pojede na štvrtinu výkonu a nebude mít takovou spotřebu, tím pádem bude jedno jestli máš tolik, nebo tolik V.
Tayk že na tom výkonu dle mého záleží dost.
Fridome ne. To ze napeti padne na 11V vubec nemusi znamenat ze vykon padne. V tom je kouzlo kvalitniho mnenice. to ale se zesikem za 4000 nezazijes. a tak si radsi za dalsi 2-3 tisice koupis kapacitor...... opravdu moudre. Navic pokud jde o odber proudu tak kapacitor pomuze jen a tehdy, pokud se signal razantne mneni - basove "udery". pokud leze z reproduktoru sinus, navic o nizsi frekvenci, tak se potrebnost kapacitoru, at uz treba za 10000 docela snizuje. A jak uz jsem rikal - vemme ze mame teda dobrou baterii, vzorove resenou kabelaz a poradny 100F kapacitor ktery udrzi jakoukoli spicku. pak mame mnenic, a ten nam poskytne 50V napeti. Je jasny ze 50V nemuze byt jisteno 12V kapacitorem, a proto i toto se musi zvlast filtrovat malejma kapacitorama uvnitr zesilovace. jinak tam pada napeti ne o desetiny ale o hodne voltu, rozhodne vic nez na baterce. Tyhle kondiky, kdyz budou smejdy, tak to cely podelaj nehlede na zbytku soustavy. A pokud tohle ctou lidi z diyfans tak se mi asi pousmejou protoze jen tlumocim : i v zesikach znacky Rodek jsou dost nekvalitni zvuk kurvici kondenzatory opravdu velmi male kvality [znacka JunFu] . Takze nejakejch 0.5V na 12V baterce propad nema vzhledem k tem prasarnam uvnitr zesilovace vubec smysl.
proste v takdo ovychto levnych instalaci nema kapacitor co delat. je to neco jako davat shade 120 motor z Veyrona. 400km/h to nikdy nepojede, protoze uz ve 200 se to rozpadne. nebo zlate zachodove prkynko tu nekdo vlastni?
Jinak jeden Rodek jsem otevrenej mel a je to tak - abych netlachal uplne do vetru a necucal z prstu....
kdyz se tak na to divam, nebylo by od veci udelat FAQ :-) kdyby se tam daly tak 3-4 otazky a odpovedi, klesne pocet prispevku na tomto foru o cca 50 a vice % :-)
porad, porad dokola to same
baterka vs kapacitor vs kapacitator
dal vysvetlit lidem, ze na radio opravdu nepotrebuji 150W rms, ze jim to chrasti z jineho duvodu atd., atd.
rozdil mezi kompo a koaxy
atd., atd. - neustaly kolotoc a zadna pridana hodnota
Milane diky za konstruktivni prispevek, co kdybys radsi pripsal neco k veci? Je mi jasne ze na 300W kap nepotrebuju ale na 1200 uz mozna jo? Jenze zase bude kratke napajeni (baterka vzadu) coz dela muj pripad hodne specificky..
Crash to je trtosku blbost ne? " To ze napeti padne na 11V vubec nemusi znamenat ze vykon padne"
2 Martyn: ted frcim pryc, pak ti cvaknu na mail

23.06.2007, 14:37 |
koren jako fridom
btw neni moc davno doba co se tu a na minulym foru mnozily dotazy jestli kap na petikanal od SL(priklad).Jako v tomhle pripade to cenu opravdu moc nema.
Na 1kW a obzvlast na suby bych nevahal a narval to tam.
Jinak auto za $$$,instal za $$ a resi se vec za par kacek ktera tomu kdyz nic tak alespon neublizi...
Ryves: souhlas
Martyn: ne, to není vůbec blbost. to je správná konstrukce mněniče. Ty jsi aspoň ochoten diskutovat ale kvůli takovým navíc nadávajícím se tu hádám. Je to jen víc než tůdle reprák a támhle cvak kablíky na 12V. je v tom mraky elektroniky k pochopení,a přiznám se, mraky toho ještě nevim sám. nejsem bůh. Tohle ale je jedna věc která stojí za to jí řešit daleko víc než kapík.
koren: to je dost blbý jen tak vyhodit 2000-3000 jen pro ten pěknej displej

24.06.2007, 01:34 |
koren Crashpc: zajdi si na tri dny na brigadu nez aby ses dohadoval o necem o cem sam tvrdis ze moc nevis a tu trojku mas v kapse...
koren, ty seš fakt kořeň!:-))
Martyn: Vyzkoušej a uvidíš, ale pokud ti bude auto blikat do rytmu bas, tak to kapem nejspíš nevyřešíš..
koren: no víš já chodim do práce a tak není moc času na brigády, mám jiné problémy a priority. Jinak v práceise denodenně hrabu v elektronice a je jedno ať už to jsou nějaké televizní součásti, převodníky, mobilní telefony nebo zesilovače . je toho tolik že prostě stále nevím mnoho věcí, a ten kdo něco takového jako já neprovozuje jen těžko bude vědět víc. praxe praxe praxe, ale na to jak schematicky funguje zesilovač není třeba mnoho...

24.06.2007, 10:59 |
koren a je to marny,je to marny,je to marny...
Crashpc na tom kolik ma baterka zalezi hodne protoze ten vykon ti spadne jako prase 1v ti udela treba 1kw mene a to nemluvime o zesu za 4tis
Martyn baterka stoji kolem 6k
končím opět v tomhle tématu. nebudu se hádat o něčem o čem toho moc nevím a o něčem co tu jistí lidé nemají ani šajn a dohadujou se o tom s lidmi kteří toho zas tak nevědí.
crashpc: proc vyrobci drahych zesilovacu uvadi vykon pri 14,4 a 16V kdyz podle tebe na velikosti napeti nezalezi???
Toerie a prexe je neco jinyho, taky jsem kdysi o tom vedel kulovy a kapacitor byl pro me v te dobe jen designova krabicka za par tisic korun, ale opak byl pravdou a jedine realny test me presvedcil o opaku. Dokud tohle me¨¨enmas podlozeny opravdu realnym testem tak tady nemel kraviny. Pokud se zajimas o elektroniku tak moc dobre musis vedet kcemu je kondenzator a na co presne slouzi a nebudes tady mlet ze jsou to vyhozeny penize a je jedno zda je napajeci kabel dlouhy metr nebo 5 coiz je nejvetsi blbost co jsem tady za poslednich par let na tomhle neb ostarem foru slysel

24.06.2007, 19:29 |
Duris 2 crash: !!!!neber to jako utok na tvoji osobu!!!!, ale precti si prosimte po sobe co tu pises.. nechci (a nebudu) se s tebou dohadovat, ale tohle je fakt dost....
"A´t už má kapík v autě jakoukoli funkci, dosud pro mě nepochopenou"
"s délkou kabeláže nemá nic společného, a i kdyby byly kabely 5m dlouhé, a kapacitor těch 5m od zesilovače, tak to bude uplně buřt."
"pokles napeti jeste neznamena ze se na zvuku nejak projevi"
"Je to jen víc než tůdle reprák a támhle cvak kablíky na 12V. je v tom mraky elektroniky k pochopení,a přiznám se, mraky toho ještě nevim sám. nejsem bůh."
"v práceise denodenně hrabu v elektronice a je jedno ať už to jsou nějaké televizní součásti, převodníky, mobilní telefony nebo zesilovače"
"končím opět v tomhle tématu. nebudu se hádat o něčem o čem toho moc nevím a o něčem co tu jistí lidé nemají ani šajn a dohadujou se o tom s lidmi kteří toho zas tak nevědí."
kdyz uz si to tak hezky schrnul a sam rikas ze o tom moc nevis tak proc to sem pises?? (ocekavam velky odstavec s reakci :D )
BMW_318iS
Duris
to nereste nema to cenu aspon je sranda
Duris: pojem vědět je velmi relativní. představ si že bych o zesilovačích napsal řekněme 10A4. problém je v tom že reálný vědomosti a konstruce zesilovačů by se nemusely vejít ani do celý knihy.
Jako útok to vůbec neberu, jen je mi smutný že se o tom ani lidi nechtěj bavit.
1)kapík v autě = true :o)
2)kabely - vím o co jde ale vzhledem k celému auto-audiosystému = true :o)
3)pokles napětí - ano kupodivu záleží na konstrukci zesilovače, především napájecí žásti. mněniče.... Pokud se na zesilovači neušetří pár eur nebo eurocentů na ušmudlanejch 10 součástek, tak ten zesilovač jede stejně řekněme při 12,5 i při 11,5, to je zas o zdrojích spínaných a nespínaných, stabilizaci a mnoho dalším což je na další texty....
4) vím toho vjádru dost a tak taky vím co ještě neznám, to je přece přirozené. když se nehýbeš v oboru, nemůžeš vědět co nevíš...
jde mi o to že se o to zajmám, hrabu se v tom, přečet sem mraky textů a nějaký knihy včetně praktickejch bávodů a je mi blbý když mi někdo řekne že vim houbeles, když sám neví jak je to vevnitř, jak to funguje a proč kapacitor vůbec nemusí fungovat. Jenže tedy se nikdo nenechá poučit, ani se nepodrobí přečtení něčeho odbornýho.
vinzek: caaaajk. tohle už musí bejt zákonitě začarovanej kruh, ale já to zkusím vyřešit. diskuse s nějakym Adminem a zavedení Faq by bylo úžasné.
nejde o to co si precetl, jsem vyucenej slabobroud a nejakou dobu jsem pracoval v oboru takze o tehle problematice taky neco malo vim, ale jak jsem rekl knihy a praxe je neco jineho, kdyz v knize nekdo napise ze je kapik k nicemu tak to neznamena ze je to tak ;-) Jak jsem jiz napsal, sam jsem tomu neveril dokud jsem si ho nezapojil a nezmeril (kvalitnim multimetrem) kolisani napeti bez a s kapikem, ver ze rozdil je tam znacny ;-) a hlevne tolik nezatezujes baterku spickovymy odbery proudu

25.06.2007, 03:05 |
koren mno a teda kdyz uz jsme de facto u flamu,tak kdo kdy vyuzije realne na poslech 1kW?
BMW ale chlape..... To ze kapik nefunguje sem nikde nevycetl. je to vlastnost vetsiny dnestnich zesilovacu. Prece vyhlazeni napeti na baterii jeste nic neznamena. respektive on ten kapik funguje, ale je to uplne k nicemu, protoze to napeti kolisa daleko vic v zesilovaci za mnenicem, kde je napeti vetsi = neni jisteno tim kapacitorem, a tam to kolisa tez, a pokud to neni kvalitne udelany tak kapik nekapik... To je ta teorie s praxi kterou uz tu nikdo nevidi. muzes namontovat tisice aut s tisici kapiky a nekdy mozna poznat rozdil, to ale vubec neni znamka toho ze o tom neco konkretne vis. to se nezlob. Je to prace jako kazda jina ale namontovat auto nema s vedomostma elektroniky pomalu co delat....
Koren: no pokud nekdo miluje hlasitou hudbu a ma reprak s citlivosti kolem 85db@1W , tak se ani nedivim....

25.06.2007, 10:35 |
Duris 2 crash: s tim poklesem napeti pravdu nemas ... a jastli ty si tim nejses uplne jistej tak ja si tim jistej sem. proc by se pouzivaly takovy prurezy napajecich kabelu kdyby nevadil pokles napeti na napajecich svorkach zesilovace tak by stacilo privist od baterky dvoulinku se solidnejsim prurezem a nikdo by nepuzival 50tku kabel... takovy prurezy se pouzivaj JENOM! kvuli tomu aby neklesalo napajeci napeti byt o 0.5V... uz to je na vykonu poznat, jestli te to zajima a pokud bude "pavel528" ochotnej tak ti o tom muze poreferovat.. to je tady odbornik a "par" zesiku uz meril a 100procentne bude vedet jak velkej vliv ma pokles nap. napeti na vykon zesilovace.
btw jakou pojistku na tohle?.) 50qmm teda dam (na chvili bude 1,5kW, az za asi dva mesice prijdou jine woofery a bude 1,2kW), 1m napajeni
300A, podla pravidiel emma je to menej, hlavne natiahni aj minus k baterii

25.06.2007, 12:39 |
koren pojistku stejnou jako je na zesiku
Ono to se zesikem samozrejme neco udela, a funguje to jak rikas, ale to je znamka toho ze zesik je navrzenej spatne. v tomhle si jistej sem, tady jde o zakladni veliciny. no poreferuju doma, jsem v praci. Dvoulinka by ti shorela v drapkach....
20qmm kábl rozumný kvality má činnej útlum (odpor) 1Ohm na kilometr. při 50qmm není důvod proč by to nebylo pod 0.5Ohm. na pěti metrech kabelu je to 0,0025Ohmu. při kilowattě na 12V teče kabelem proud cca 83A. to znamená že celý systém i s kabelem má "odpor" 0.1446 Ohmu.. Pokud vemem rozdíl odporů kabelu a celku(0.0025 a 0.1446), vyjde odpor zesilovače. to je 0.1421Ohm . a zahrajem si na hru s panem Ohmem, vyjde nám, že na kabelu se ztratí necelých 1.77%. to ukrojí z napájení 0.2Voltu.
Zaprvé to uchem nebude poznat protože desítky a možná pár málo stovek vattů nejsou pro ucho díky jeho vnímání při 1kW nic, a zadruhé - už samotný kapík dostane o 0.2voltu míň kvůli těm kabelům pokud bude přímo natisklý na zesilovači jako by byl jeho součást. Tedy kabely s kapíkem nemají téměř nic společného. Tam jde o to, že se kapacitor dává blízko právě proto, aby ještě za ním to napětí nepadlo o tolik a aby se využil na maximum. To je hezké, ale kolik je to jeho maximum? je to dost málo.
dobré programy spočetli (dokonce ověřeno praxí) že při kilowattě dodá 1F kapacitor o 80W výkonu víc než v soustavě bez něj. (při nějaké normální baterce) tedy pro uchoje to 0.00 nic. pokud vememe 2kW a 5Farad, tak se dá o něčem mluvit, jenže:
v zesilovači je mněnič který dává vyšší napětí. Je to vjádru nezávislé zařízení, záleží pouze na jeho úrovni a kvalitě jestli udrží stálé napětí třeba 50Volt nebo ne. Pokud nebudou uvnitř kvalitní součástky, tak ačkoli jakoukoli nadpřirozenou cestou udržíte napětí přesně na 12V ať se děje co se děje, tak se bude zvuk kurvit. Je to jak s polystyrenovou deskou (pro elektra neznalé) - máme dva lidi. jeden - "zdroj" jeho úkol je držet desku nehnutě na místě.Druhý - "zátěž" se jí na druhém konci snaží tlačit dolu. Pokud jí "zdroj" neudrží na místě, celý systém kolabuje a nabývá zkreslení oproti zamýšlenému stavu. To je špatné a je třeba pracovat na napájení. Pokud jí udrží, a "zátěž" je dost silná, deska se zlomí (nežádoucí stav - zkreslení) ačkoli "zdroj" jí křečovitě drží jak může a přitom stojí nehnutě. deska je prostě zlomena a on nemá žádnou moc to ovlivnit. ačkoli byl silný držet desku pod jakýmkoli tlakem (dobrý napájení, byť se sto kapacitory) deska byla příliš slabá aby odolala deformaci. ta deska, to je mněnič. ten se sice nerozpůlí ale nevydrží to a padne mu napětí, a to víc než směšnejch 0.2V od kabelů a něco od baterky. Nebo třeba větráček napojený na tu baterku. Baterka má síly točit s ním věky, nebo dokonce s více větráčky. Když tam ale strčíte kus dřeva, větráček se zastaví, ať je baterka sebenabušenější. to je přesně ono.
Už jsem řikal vinzkovi - kapík, proč ne... ale až na místě kdy zdroj bude vážně tim nejslabším článkem řetěžce, protože jinak nehledě na zdroj bude zvuk špatný. Kdo ví jestli to někdo uchem pozná ale určitě to bude daleko víc než ten pokles na baterce.
"že při kilowattě dodá 1F kapacitor o 80W výkonu víc než v soustavě bez něj."
prepac, ale to je troska optimisticke. Kapacitor funguje radovo desiatky milisekund takze na niekolko desiatok milisekund moze pridat nejak waty, ale hned potom sa sam tiez chce dobit a zase chvilu odobera energiu zo siete, cize vtedy zase z vykonu nieco uberie.
to je nějak nasimulovaný. je jedno jestli víc nebo míň. pořád to jsou malý čísla. ano, máš pravdu. jenže ono je to nabíjení a zatěžování baterie k něčemu dobré - napětí je daleko vyrovnanější. nejen při špičce ale i po ní kdy si kapacitor sosá.....
Vzdy kdyz se tenhle clovek ozve, tak je sranda ....
On je takovej fatalista... vzdy prijde s nejakejma fatalnima novinkama....
hlavne ze se bavis. bohuzel to nejsou novinky ani nejnovejsi poznatky. to je to co mas v zesiku a strasne si to chvalis jak je to supr.....
tym som chcel povedat, ze 1F kapacitor vykon neprida
noclue to ono ti to nikdy moc neprida jen ti to ustali odber z baterky je to proste plynulejsi jak odber z bat tak dodavka do zesu ale kdo posloucha na tomhle vykonu techno tak ten kap je si myslim k nicemu pas se nestihne spetne ani nabyt a pak to tu el jeste brzdi proto sem psal ze je jepsi dat vice penez za baterku pridat jeden silnejsi kabel a je klid
ano, za tu cenu kapacitoru rozhodně. kapacitor nikdy nepřidá na výkonu a pokud budeš mít špatnou baterku, nepomůže ti ani 100Farad narvanejch v kufru.....
mojim 1400W pomaha pridavnych 16AH narvanych v kufri (plne nabita da 1400A skratovy prud alebo 100A pocas 2min) , kapacitorom to neprznim.
panove nestihl jsem to precist cely...jsem elektrikar...ale muj zaver zni...pokud zrovna nemate auto z roku 2006...nejstarsi....nebourany...maximalne odhlucneny...tak ladeni nejake hudby je vam k nicemu a muzete mit radio nakachami nebo becker kapacitory 10F basaky s vykony 1500Wrms a zesilavace alespon 4 samozdrejmne kazddej 4kanal...perfektni visky a stredovy repro od magnatu spickovou kabelaz a buh vi co jeste...beztak to vase usi nikdy nepoznaji nejaky 0,5%zkresleni a buh vi co jeste..to by jste k tomu vsemu museli mit spickovou knihovnu hudby s co nejvic moznou kvalitoua ne nejaky 1,5MB pisnicky atd...proste ty love v te hudbe nikdy nevyuzijete pokud nesbirate ceny po vystavach a tuneni hudbou nejakejch na petkrat bouranejch kadetu a pres strechu abracenejch jinejch aut je tak nejak k nicemu.....zaklad jsou cisty bassy ay to nebylo prebuzeny vyvazeny stredy z vyskama a to vam s radiem od panasonicu za 3tis zesem k basakum za 2tis a dobrejma dvoupamovejma reprama ve dverich zahraje hezky i bez kapacitoru a pro duneni bassu z auta si kupte tubu a mate to....ps auto nikdy nebude mit kvalitni zvuk a ozvuceni a pamatujte pro opravdu dobrou hudbu je nejdulezitejsi vse mit ve Dřevě

01.07.2007, 10:28 |
Ricci CAP je len predrazeny voltmeter, nic viac...
Allexx, pokial mas usi cvicene, tak rozoznas zvukove rozdiely a divil by si sa,co niektorym clenom fora hra v autach a ako to hra, mozno by si potom len s velkym sklamanim pocuval svoju domacu zostavu...
Alexx ten tvůj příspěvek to si děláš prdel že

01.07.2007, 15:06 |
Cenda přesně jako Ricci
allexx: "stredovy repro od magnatu"
neexistuje, pretoze nerobia 3-pasmove komponentne reproduktory....
A Magnat je asi fakt jeden zo zvukovo najhorsich vyrobcov
ale pobavil si ma :-)

01.07.2007, 22:11 |
Ricci "Vse mit ve dreve" presne jak Premek Prkenna Podlaha :-)))
Allexx nejses bracha od Crashpc nebo Dumbobetmena
vinzek: fuj! :o]
mam podobny nazor ale ne tak radikalni. je to nadlouho ale vyuziti v hudbe nad 50k v aute taky vyhledove nevidim.

03.07.2007, 20:25 |
Rali 2 crash:
zacni stavet zesilovace!zacnu je kupovat:-)
Rali: kdyby tohle reklo vic lidi, tak nad tim asi vazne zacnu uvazovat. jinak muzes koupit uz ted - aldax.cz kvalitni a dobre zpracovane stavebnice, klidne i hotove....

04.07.2007, 02:42 |
Rali 2 crash:
to byla ironie!!
ty vole uz zase :))))
2 Crash: kdyz tvrdis ze pri poklesu napeti se nic na zvuku nezmeni tak se hodne pletes, treba 0,2V ti udela klidne 2dB navic a i kdyby si mel sebelepsi zdroj v zesiku tak je logicky kdyz pujdou volty dolu tak ti polezou nahoru ampery a to bude delat zesiku moc moc dobre
ano, ono to spadne, ne že ne. fyzika se oklamat nedá. s tim ti souhlasim. ale dá se postavit za rozumný peníze i sériově vyráběnej zesilovač který se s tim vypořádá a dá plnej výkon už při 11V. bohužel buď v ruce držíš nějaký silně výkonový zařízení,který rejžuje právě na napětí, nebo nějakej šmejd :o) tak si vyber. pravda může být i mezi.
poslední řádek jsem nepobral. to je dost obecný, a nevidím rozdíl mezi 50V- 10A a 100V-5A. to už bysme se museli bavit na úrovni použitých polovodičů a dalších součástek zařízení.
Rali: hahaha hihihi, vážně asi začnu spamovat stejně jako půlka lidí tady, a můžná se dočkám uplně stejné odezvy oproti tomu jak píšu teď :o)
vita znova - proč ty hovada stavěj i 200W zesíky aby daly svůj výkon při 14,4V když to 99% lidí nemůže dodržet?
no kdyz zesik ma treba odber ve spicce 500A pri 12.8V coz jsou nabity baterky kolik bude odber A pri 10V ??? myslis ze ten zes neschori?
jinak 14,4V ti dava dost altiku pri behu motoru tak nevim kdo by to nemohl dodrzet

04.07.2007, 09:37 |
Fridom | Upraveno: 2007-07-04 09:38:20
Crashpc : Nevím co si zač, jestli nějakej výrovce zesilovačů, nebo rozumbrada, ale co si čtu tvé příspěvky, tak víš asi vše nejlépe.
Ale bohužel lidé co ti tu píšou jako je Láda, Vita atd. tak už mají dost za sebou, tak že sis nevybral moc dobřé lidi na to aby si mohl psát nějaké bláboly.
Jen tak pro info. co ty máš v autě za sestavu, nebo co přesně děláš, že dle tvých příspěvků, jsi odborník ?
Jinak sorry za OT ale už jsem musel.
No asi to bude BUMERANG. Zakaždým sa sem vráti a všetkých vyučuje. Veď má polročnú prax :D :D :D
Inak keď tu nájdeš dlhší thread ako 15 príspevkov vedz, že tam vypisuje ExnutýComp.
Vita: neshoří. mněnič už možná ani nenaběhne...... tam to dorovnávání proudu funguje jen do určité meze která závisí na zdroji a pracovním napětí zesilovače. když už je napětí moc malé, proud se prostě už víc nedorovná nebo to uplně celý spadne.
Fridom: Ano, dělám elektroniku. stavím a servisuju jí, a tak čistě elektrickou část mám před držkou každý den,tak nehledě na borce co umějí stavět hudbu do aut vím, co se v tom zařízení děje, co je kdy špatně, atd. Kolik lada s vitou opravovali zesilovačů nebo nějakých celých komplexních zařízení? já na tisíce. a pořád si myslim že nejsem dost dobrej. takyže ne, máme lepší borce.
v autě zatím nemám nic než rádio. pokud si myslíš že to znamená něco zásadního tak pověz.... mám v práci i doma občas nějakej čas a tak sem chodim koukat co tu lidi tropí, a zalíbilo se mi že ať napíšu cokoli, tak odezva je "di si s těma chytrostma/blábolama někam" velmi zajímavé to pozorovat .....
clarion: už máš takovej hardcore v hlavě že sis ani nevšim že jsou témata kam nepíšu :-) jde převážně o konstrukční nápady a návody, teď i o hustotuzing s reproduktorama s kilowatovejma zesíkama.... tam už nechodím.
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D tisíce zosilovačov už opravil, :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D A nebude to jeden a ten istý stále dookola, preto, že to nevieš?

04.07.2007, 12:28 |
Vita_Megane | Upraveno: 2007-07-04 12:33:20
lol tak to uz je moc
Tisice zesilovacu? kdyz reknes tisice tak to znamena 2000 a vice, jak dlouho to prosimte delas? podle tvyho veku tipuju tak maximalne dva roky, tj 1000 zesilovacu za rok, tj prez 80 zesiku mesicne, kurva kde to beres??? to opravujes pro celou evropu? LOL :))))
ono je trosicku jiny opravovat ty domaci patlaniny nebo otevrit poradnou masinu. ja osobne opravil 3 zesiky vcetne vinzkoviho GZPA no a ze sem jich nedelal tisice? :)))
vis vubec co to je? tohle nemuzes srovnavat s domacima 5w skladackama
:D:D:D:D:D:D:D:D:D je to proste borec, pol roka praxe a tisíce zosilovačov už opravil a CDčiek a telefónov a všetko ostatné. Panebože čo si len počne tento svet, keď tu ten absolvent SOU Dubská nebude? A to ešte stíha vypisovať kraviny na ďalších 20 webov. Nobelovku mu treba udeliť, za objav paralelnych svetov v ktorých sa pohybuje a všetko stíha. Aj Subwoofer zo stredobasu postaviť, ktorý rozdrvý všetky autohifi inštalácie. Za chvíľu bude stavť doma reaktor, šak nejaký problém? Na webw sa dočíta, čo potrebuje...
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
clarion: se pletes, to nebude domaci reaktor ale perpetum mobile :)
neřekl jsem tisíce zesilovačů. tisíce elektronických zařízení.... praxi v oboru na papíře psanou mám rok, elektroniku jsem samozřejmě dělal daleko dřív.
nevěřil bys kolik se toho pak najde v mobilech, televizích, další spotřebce, bezpečnostních zařízení, EZSkách.... Vita: záleží na tom čemu řikáš patlanina. a ono je rozdíl vážně opravovat nějaký poničený zesilovač nebo jen vyměnit ulomený kondík nebo čudlík :o) to vy furt potřebujete nějak dokázat že nevím co dělám ale když se o tom asi stále přeme tak se přeme o správné věci, a ty vito přece musíš vědět když to opravuješ, že ne všechno funguje lineárně a na doraz, a tak vděkem za šmejdské součástky zesů (některých) ty zesilovače i přes enormní tejrání neodejdou.
hmm pár fotek otevřených zesilovačů, co z toho?
2Crashpc : a ty snad víš co s těma zesíkama bylo ????
Vita: Sú dve veci čo sa ExnutémuCompu zatiaľ podarili urobiť poriadne.
1. urobiť bobeček do záchodu
2. urobiť zo seba totálneho trotla.
clarion> to uz mi pripada jako dost osobni urazka :( tak se zkus trochu drzet...
michal, kľudne to zmaš, prípadene aj celú registráciu. Osobne si predstavujem pod slovom urážka niečo iné. Toto je len pomenovanie...
hele zase nedelej z komara velblouda... chapu ze se ti na crashovych vykladech a radach neco, nebo vsechno nezda, ja ti to neberu, ani nemuzu s nim souhlasit, pac v tematu elektrika nejsem moc zbehly, ale tak snad staci rict jednou ze s nim nesouhlasis, a napsat padny dovod a vic se nejadruju ne? to se tady pak budem pomlouvat v kazdem prispevku jen proto ze rika neco co se tobe nelibi? to mi prijde trochu out. ..
michal, pišem v klude a znovu opakujem, kľudne to zmaž.
doporucuju procist web dfens-cz.com..... no coby, jsem trotl. neberu si to osobne, je videt uroven diskuse. je nulova..... => kap neni potreba :o]

04.07.2007, 17:10 |
Fridom | Upraveno: 2007-07-04 17:13:37
Crashpc : Nejsem žádný odborník abych tě soudil, rozhodně se v tom vyznáš mnohem lépe než já. Když čtu co píšeš, tak někdy vapadáš, že by si tomu mohl rozumět, ale někdy zase napíšeš věci které mi přídou divné.
Tak že jelikoš se rád necham poučit a tuto otázku jsem už několikrát řešil, tak bych se mohl zeptat tebe.
Říkáš že hodně záleží na tom jak je kvalitní zesilovač a jaké má součástky, to já třeba nepoznám.
Tak ti jsem dam zesíky co mám a ty by si mi mohl napsat, jaké by bylo vhodné napájení pro tyto zesíky a co je pro ně vhodné, jestli dvě baterky, nebo i kapacitor atd.
Mam 2 x tento zesík
[ Link ] Jestli poznáš kvalitu, nebo šmejd z fotek, tak to už netušim.