Navštíveno 5113x

14.07.2007, 11:06 |
jiras Zdravím, jaký dát kondenzátor (jakou kapacitu) před výškové repro Kenwood KFC-ST30 viz.
[ Link ]
to nezáleží jen na typu repro, ale i na výkonu kterej do toho pereš, jak to chceš odladit, a doknce i na typu kondenzátoru který tam vřadíš. tohle všechno a možná ještě víc je podstatné, a proto odpověď nelze uskutečnit :-)

15.07.2007, 11:04 |
jiras | Upraveno: 2007-07-15 11:07:22
Tak hodnoty vejškáču:
Výkon RMS: 40 Watt
Citlivost: 90 dB
Frekvenční rozsah: 5000 - 35000 Hz
A bude to hrát jen přes rádio Alpine 4x50W, vzadu přes něj hrajou ovály a vpředu právě jen tyhle výšky. A na zesilovač hraje subwoofer.
To je hrozný..... švihni tam 2uF a jdi od toho :o)

15.07.2007, 12:55 |
jiras Co je hrozný? Nerozumím :)
chyběj parametry, nenapsal si mi jakej typ kondenzátoru bys tam dal, ten reprák s charkou 5000-35000, to je taky dost hrozný......
Já bych spíš dal klasiku 3,3 uF.
Mathes: jestli se na to ten reprák cejtí a znáš ho, proč ne... já se toho bojim a když výrobce napsal rozsah od 5000, tak mě to dost pohnulo s výběrem.

16.07.2007, 15:03 |
jiras Crashpc: to nevím, to právě potřebuju poradit, něco co jde normálně koupit v obchodě
Jiras: tak zajdi do nějakýho obchodu se specializovanym elektrem a řekni že tam chceš 2mikroFarad a 3.3mikrofaradovej elektrolytickej kondenzátor - kup oba, oni sou levný, a namontuj tam pak jeden. ten 2mikrovej bude frekvenci řezat vejš, ten 3,3 trochu níž, tak uvidíš jak se ti zvuk líbí a jestli ten repráček nějak nechřape.
Ještě jim musí říct že chce BIPOLÁRNÍ ELEKTROLYT .Nebo muže koupit svitkovej o moc dražší není ale o dost kvlitnější ale podle frekvence bych dal 6.8
sikula: už si si s tim někdy hrál? z osobní zkušenosti musim říct že bipolární nebipolární, je to fuk :D samozřejmě je správná jen jedna volba...No a svitkáče sou o dost kvalitnější.
6.8? když výrobce udal orientační frekvenční charku 5000-35k ? to nedopadne dobře.... teda ono to nedopadne dobře nikdy pokud to celý nebude mýt ošetřený HPF nebo vyhybkou, protože už mám dostkrát vyzkoušený že vejškáč stejně chrčí i na autorádiu pokud neni frekvenčně dělenej líp než jednim kondíkem, kterej si ty navrhl už tak dost nízko.
A já bych použil aktivní výhybku:-))
na takovýhle vejškáče? no je pravda že by to fungovalo ale kdo by si obkládal chodník před domem zlatejma cihlama......

17.07.2007, 13:42 |
jiras Tak jsem dal těch 3.3, nechál hrát jen ty přední vejšky, a i při maximální hlastosti jakou normálně poslouchám, to vůbec nechrčí, hrajou krádně čistě a řekl bych že zas tak špatně nehrajou. I když za těch 1500 by šly určitě lepší, ale já za ně taky nedal tolik, co stojí nový :)
Takže všem díky za pomoc.
Crash: Kondík 3,3 uF se dává kde kam, jak jsem zjistil. I třeba k 13mm kalotkám jdoucím od 5kHz a magnetem velikosti nehtu prsteníčku...
Math: vím, ale šlo mi o těch 6.8, no a pak taky záleží na typu a kvalitě, napětí....