Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Digitální zesilovač na SQ?

o Navštíveno 190x o
o 02.10.2005, 17:49 | Buml
Lidi pokuste se mi prosím někdo napsat jak hraje např. 6ti kanál Rodek R 650 FRD (nebo prostě digitální zesilovače obecně).Náramě se mi líbí menší rozměry,vyšší účinnost a s tím spojené menší "topení",ale zatím jsem neměl možnost poravnat digitál vs. klasický zesilovač co se týká zvukového projevu.Je digitál na SQ?

o 14.09.2005, 22:18 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
ne
o 14.09.2005, 22:22 | JA
jasně a stručně :-)))
o 14.09.2005, 22:31 | Buml
no, a já se tak těšil,jak na to vyzraju :-(
Přesto dík
o 14.09.2005, 22:31 | Pagoš
Buml: Dobře je problematika digitálu popsaná v tušim v poslednim Car&Hifi. Ve stručnosti jde asi o tolik: Digitální zesilovač je vhodný pouze na zesilování nízkých frekvencí, protože musí v reálném čase udělat převod z analogového signálu na digitální a zpět ve reálném čase, což by u vysokých tónů (frekvencí) byl problém, jelikož by se musely zakódovat do digitálního signálu s velmi vysokou přesností, což je prostě problém :-) Asi jsem to nenapsal úplně přesně, ale jen tak pro představu to snad stačí :-)
o 14.09.2005, 22:37 | Milhauzz
Pagos > jo, tusis spravne. Sam jsem to cetl a docela dost me to zaujalo.
o 14.09.2005, 22:55 | Buml
Pagoš: Ale zmíněný článek končí závěrem: ...výsledkem jso věrné detaily ve vysokých tónech,které zase vedou k mimořádně dobré stereo scéně a lokalizaci jednotlivých nástrojů,hlasů atd.I basy jsou velmi vypjaté a precizní...
četl jsem to,ale zatím neslyšel :-)
o 15.09.2005, 07:20 | Pagoš
Buml: Ještě sem ten článek nepřečetl celej :-) Tohle je nějak vytržený z kontextu, přečtu si to a uvidim, jak to mysleli. Ale určitě pořád platí, že digital není na SQ.
o 15.09.2005, 16:47 | erix7 (K)
je treba X-tant mono 50W sin / 4 Ohmy, urcene na aktivni zapojeni, kralik keca :)
o 15.09.2005, 16:54 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
ja to bral obecne a myslel jsem pure SQ
taky to muzu opravit :-)
o 15.09.2005, 19:45 | Pagoš
I digitální zesilovač obsahuje tranzistor, který musí reagovat ve frekvencích kolem 400KHz a to neni jen tak :-) Asi jsou tranzistory, které to umí s přehledem, ale tušim, že budou dost drahý :-)
o 15.09.2005, 20:30 | Buml
kral007,Pagoš: jj,myslel jsem si to.Sorry chlapi - zkratku SQ jsem použil vlastně špatně, páč na tomhle webu si ji každej spojuje se soutěží.Ne, já soutěžit nechci,takže prosím o názor nejlépe někoho,kdo digitál vlastní nebo alespoň slyšel.Takový nějaký subjektivní hodnocení jestli se to dá pěkně poslouchat :-)Jsem přesvědčený,že když už se to prodává,tak to hrát musí! A to "SQ" beru zpět
o 15.09.2005, 20:44 | aTTim
To vis ze to hraje, a je uplne jedno jestli soutezis nebo ne, SQ je obecny pojem. Hlavni otazkou zustava JAK to hraje, jinymi slovy jestli uz je dnesni technologi Class D na takove urovni, ze se v reprodukci vyrovna kvalitní A/B nebo dokonce A zesilovacum. Ja si myslim, ze zatim to tak neni.
Coz ale neznamena, ze jako normalni spotrebka je to spatny, to ne. Urcite to funguje jestli chces slyset tohle.
o 15.09.2005, 20:59 | Buml
aTTim: měls možnost nějakej digi slyšet?
o 15.09.2005, 21:03 | aTTim
No minimalne ty Rodeky ano. Vim, ze to neni zrovna repre znacka na testovaci poslech, nicmene je velmi tezky, ne-li nemozny najit auto s class D zesikama na kompa. A navic, kdyby to tak dobre fungovalo, uz by to bylo vice rozsireny.
o 19.09.2005, 10:56 | Buml
aTTim:OK,dik.Ze jich neni moc mezi lidma bych zatim přisuzoval tomu,že je to celkem novinka.Navíc mám pocit,že to aspoň ze začátku může být způsobeno podobným efektem,jako když se objevily po vinylových deskách první CD - všichni tvrdili(a někteří tvrdí dodnes a mají na to právo), že vinyl hraje líp :-) Tím nechci říct,že jsem přesvědčenej o tom,že jsou digitály super - prostě lovim informace.
Když už jsi nakousl tu "repre značku" - co bys považoval za nejlepší výrobce digi?
o 15.09.2005, 22:17 | jitro
mel sjem analog DB2 na woofer a uz jsem to mel docela slusne naposlouchany. Vcera jsem vymenil za digi a rozdil tam je. Co se tyce zvuku, tak je to cely posazeny mnohem niz a krasne vyznivaji i opravdu hluboke tony ( s propustema umim-jen kdyby nekoho napadlo, ze jsem to mel pred tim stahnuty, nebo naopak ted zvedly). Naproti tomu to neni tak mekke, ale spise konstruktivni bass s presnou lokalizaci. Taky muzou hrat dva jine digitaly naprosto jinak, ale tohle je moje zkusenost s prechodem z analogu na digi.
o 15.09.2005, 22:21 | aTTim
Jeste uved konkretni modely, ono prejit z mizernyho analogu na novej digital taky neni zrovna ta spravna zkusenost, ktera by mela nakopnout k nakupu ClassD zesu
o 15.09.2005, 22:26 | jitro
to je jasny, ale podle me helix DB2 neni mizernej analog a prechazel jsem na carpower wanted 1/800D.
o 15.09.2005, 22:50 | aTTim
No to je taky srovnani, slabyho dvoukanalku ze zakladni rady s mnohem silnejsim monoblokem...takhle to nejde, samozrejme ze sis polepsil a musi to byt znat.
o 15.09.2005, 23:05 | jitro
no a vovovovovo tom to je :-))))) Ja vim, ale mam jen takovouhle zkusenost a myslel jsem, ze se bude taky hodit, kdyz pridam svou troskou do mlyna.
o 15.09.2005, 23:06 | jitro
zkuseni znaji a nezkuseni, jako ja proste tapou a menej a menej a menej :-))). Nebo si nechaj dobre poradit...
o 16.09.2005, 01:00 | Yawor
jak psal aTTim, ale srovnáváš nesrovnatelný, dyk sou to úplně jiný výkony, je jasný že ten SW zahraje jinak na 150rms než na 400 ať je to digital nebo ne ;o)

btw jen pro info, jakej woofer ?
o 16.09.2005, 06:30 | jitro
RF P215S4. Ja nemyslel hulit to do maxima, tam to musi bejt jiny, ale i na potichej poslech se to proste chova jinak.
o 16.09.2005, 20:56 | Buml
Jitro : jsem rad za kazdou trosku do mlyna - ne ze bych si delal iluze o tom,ze se meneni komponent vyhnu,ale budu rad pokud se mi podari eliminovat naprosto nesmyslny nakupy :-)
Jinak ten noname jsem byl ja - nevim jak se mi to povedlo,kdyz to vlastne nejde :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3165 sekund.