Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > přední dveře felda-natočení středobasu

o Navštíveno 1614x o
o 09.10.2007, 11:06 | wendys
Ahoj vespolek,
chystám se předělat tlumení předních dveří protože současný stav je naprosto nevyhovující. Uvažuju o natočení středobasů nahoru na posluchače, ale nejsem si moc jistý jestli bych si tím nějak zásadně pomohl.
Současný stav je takový: přes MDF kroužky které jsou přišroubovány do konstrukce dveří namontovány 16 cm Hifonics ZXi6.2C.
Idea je taková: zruším montáž kroužků přímo na dveře a jeden kroužek nalaminuju šikmo nahoru do plastové kapsy tapecírunku, který bych vytlumil Brax pastou a zbytek dveří tecsoundem.
Jako jasná výhoda by byly natočené středobasy nahoru...ale zřejmě dost zásadní nevýhoda ztráta ozvučnice ve dveřích....reprák by byl prakticky na tapecáku a ozvučnice mezi vnitřní stranou dveří a tapecákem....:-(
....tak a babo raď....mám se na to vybodnout nechat to tak jak je a jen vytlumit?
předem dík za radu!
Vendys

o 09.10.2007, 16:45 | myrafell
ahoj...zrovna to co píšeš taky dělám natočení středobasů do feliny....jj jde to udělat tak že jak píšeš do te kapsy nalaminovat ten kroužek pro repro....!právě sem si říkal když to dělám tak to načím...
o 09.10.2007, 20:32 | olda2
No ozvučnici-prostor pracovní repro musí mít
o 09.10.2007, 21:00 | wendys
no u toho systemu s vlaminovaným kroužkem do tapecaku by ozvučnice vznikla mezi vnitřním plechem dveří a tapecákem...To je to co mě zajímá...bude to repru stacit?...nebude to rezonovat?
o 09.10.2007, 21:41 | ivls
nevím jestli dobře rozumím, ale asi chceš umistit středobas jinde než je z výroby?
jestli ano, tak oroč neudělat díru do plechu??
o 10.10.2007, 08:36 | wendys
ivls: felda má v serii 13cm koaxiály.....já jsem to předělal na 16 cm zhruba jak to je v odkazu: [ Link ] ovšem ne tak precizně co se týče tlumení....
při tomto systému hrajou středobasy do nohou...:-( ....takže bych rád zrušil tu desku na plechu dveří a cca 2 O kroužky z MDF a jen jeden kroužek nalaminoval do tohoto tapecáku šikmo nahoru: [ Link ]
o řezání do plechu vůbec nejde....
o 10.10.2007, 16:34 | fabi
čus,no já to mám takhle,ale podle mě to není úplně ono,sice jsem je natočil směrem nahoru,ale asi by to chtělo víc..... nehraje to špatně,ale myslim že by to mohlo hrát o trošku líp... :-) spíš bych to nechal v té MDFce přidělaný přímo ke dveřím....

foto k příspěvku  od fabi

o 10.10.2007, 19:45 | ivls
já to vidím tak, že kroužek, kterej nalaminuješ na tapec, tak propoj bud pomocí laminátu, nebo pomocí mdf kroužku s plechem, kde máš tu díru do dveří, nebo kdekoli jinde, kde si rozmyslíš a zustane ti ozvučnice ve dveřích

nechat to hrát mezi plech a tapec je podle mě nesmysl, jedině, že by si vylaminoval doorboard a získal jsi tak uzavřenou ozvučnici
o 10.10.2007, 21:40 | wendys
Ivls: ozvučnice by vznikla mezi plechem dveří který bude vytlumen tecsoundem a doorboardem kterej bude zevnitř vytlumen brax pastou....prakticky tak vznikne uzavřená ozvučnice ale menší objem než kdyby to hrálo přímo do dveří....
o 10.10.2007, 22:09 | ivls
pak tedy není nic jednoduššího změřit objem vzniklé ozvučnice a porovnat jej s objemem, který doporučuje výrobce

ale stejně se mi zdá tohle řešení divné, ale to neznamená, že nemůže být dobré - jen můj názor - třeba napíše i někdo jiný
o 11.10.2007, 23:03 | noclue
problematicke moze byt uchytenie toho tapaciru, resp pevnost a tesnost ozvucnice.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3846 sekund.