Navštíveno 2493x

Dobrý den, mám na Vás prosbu. Mám Seat Ibiza, půl roku starý, ihned po zakoupení vozu sem si koupil autorádio Panasonic a sám si ho zapojil. Ono nebylo ani co zapojovat, vše bylo nachystáno, pouze jednu věc jsem změnil. Po zapojení iso konektoru autorádio fungovalo pouze při zapnutém zapalování, po jeho vypnutí nešlo pustit. A tak jsem, dle návodu k autorádiu, přehodil kabely tak, aby rádio bylo spustitelné i při vypnutém zapalování. Takže teď funguje nezávisle na tom, jestli je zapalování zapnuté, nebo ne. Při vypnutí autorádia je pouze podsvíceno tlačítko pro jeho zapnutí. Konečně se dostávám k problému. Včera sem chtěl nastartovat a vybitá baterie... Týden auto stálo, víc ne. To přece není možné, aby se u téměř nového auta vybila baterie. Proto se Vás ptám, jestli není možné, že autorádio mělo pořád nějakej odběr, tím jak sem to zapojil... Bylo vyplé, oddělaný panel... Děkuji za odpověď

18.11.2007, 10:30 |
dddd ja myslím,že možné to bylo a dá se to přece změřit ne?

18.11.2007, 12:36 |
Komba Tak to zkus nabýt tu baterku a nech jí stejnou dobu v klidu,akorát odpoj rádio.A jestli potom auto nastartuješ tak to nebude rádiem.No nebo to zkus změřit.Jestli máíš čim tak odpoj jeden vývod baterky(myslim že plus) a mezi kabel a vývod baterie strč ampermetr nebo podle toho co máš,ale pozor musíš měřit proud ;-).No a pak napiš kolik to mělo
Děkuji za rady, bohužel nemám čím změřit:( Auto jsem už pomocí kabelů nastartoval, ale nevím co bude dál... Šlo mi hlavně o to, jestli je možné, že by to rádio během týdne úplně vybilo baterii aniž by bylo zaplé... Prostě jestli to, že je pořád napájené - můžu kdykoliv zapnout, není příčinnou vybíjení... Podle mě, když sundám z rádia panel, tak z baterky nebere skoro nic, snad jen něco na uchování času v rádiu... A to přece nevyždíme baterku...
Ano,predstav si, ze to mozne je ;) Dost casto to delaji nejaka shitna radia typu Sencor... Jak vidno,asi to dela i Panasonic. Nepises jaky je to model... A dalsi vec, Tobe vadi, mit klicek v zapalovani na poloze Acc?
Jinak myslim, ze v kazdem vetsim super/hypermarketu prodavaji nejaky multimetr za cenu cca 200 Kc. Nabij baterku, odpoj autoradio a chod merit :)

18.11.2007, 17:52 |
Komba No rádio by to brát nemělo to bere nula nula prd,ale bejt tebou tak to nějak vyzkoušim
Vidím, že názory se docela liší... Je to Panasonic C1315, nebo tak nějak, obyčejný rádio... Když dám klíček do polohy, ve které rádio hraje, rozsvítí se mi světla - automaticky se rozsvítí, nejde to nijak zrušit :-( , takže bych musel přepnout na parkovačky, aby to nemělo tak velkej odběr.. Ale přece nebudu pořád svítit, když si chci zapnout rádio...

18.11.2007, 19:29 |
DaveX Jsi se do toho nějak zamotal.. Já mám podobné rádio, a to modré tlačítko svítí pořád!! to není tím že to máš špatně zapojené. Víš co udělej? zajeď někde za nějakým autoelektrikářem, on ti to za 50 zapojí správně :) a za 2 minutky :)