Navštíveno 1765x

Cau, potreboval bych se poradit pri reseni dost zajimavyho problemu, nedavno sem dodelal instalaci a vsechno bylo ok. ted ale kdyz rozsvitim svetla tak napred loupne nakej signal do SW a prestane hrat predek. zhasnu svetla vsechno zase jede jak ma. Baterka je v pohode,altik taky dava dost, k zesiku tazeny + i - od baterky. jediny co sem zatim zjistil ze jakmile rozsvitim tak mi na signalovejch kabelech naskoci cca 10mV stejnosmer. a vubec netusim kudy to do toho leze :-/ radio:alpine 9881, zesik:Audison SRx5. Diky za kazdej napad.Kuba

02.12.2007, 01:51 |
JR zkus z radia odpojit kablik na podsvetleni (tusim orazovej) a uvidis ..... je mozny, ze je spatny radio
ja to spinani osvetleni nemam ani zapojeny.. jeste zkusim pripojit naky repro na radio co to bude delat, ale pak uz nevim.

02.12.2007, 02:08 |
JR tak mas nejakou blbost v zapojeni ..... sam od sebe se tam ten proub nevezme
a nemáš náhodou někde blbě zapojení u baterky vč. kostry?Stačí aby tam byl větší odpor a ve chvíli většího odběru (rožneš světla) to poklesne a u rádia si toho všimneš? Zkus změřit jestli je nějaký pokles napětí přímo u rádia jak zapneš ty světla.

02.12.2007, 09:14 |
LadaN Nějak jsem nepochopil, jestli ti zůstanou hrát přední kompa, nebo ne. Předpokládám, že jsou napojena na zesilovač také. Pokud tomu je tak, pak musí bejt chyba v rádiu, protože SRX5 má jen jednu ochranu. A pokud ti zůstává ostatní hrát, tak můžeš zkusit propojit kostru cich konektorů propojit s tou basovou cinch kostrou. Podle mě ti tam možná schází a při rozsvícení xenonů vzniká rušení, které ti může udělat tento jev, vlivem stejnosměrné složky, která ti zahltí úrovní vstup, který není ukostřen a tím to i lupne.