Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > máte lepší hifi sestavu doma nebo v autě?

o Navštíveno 1172x o
o 29.12.2007, 22:29 | H.E.R.O.
nevím jak vám ostatním,ale mě tu čím dál tím víc poslední dobou schází nějaký milý téma. Okruh otázek v této sekci se zůžil na typ: půjde mi XX subwoofer k ZZ zesilovači? Jistě,tyto informace sem patří a pro uživatele,který je sem zadává jsou často klíčová. ale kam se ztratila nějaká pohodová diskuze nebo nějakej vlastní popis věci která má něco společnýho s hifi a člověk by jí sem mohl dát jen tak pro radost,pocit z radosti nad ostrýma výškama v kytarovém sólu apod. (já k tomu bohužel nejsem se svýma ušima moc kompetentní :-) proč se nemohu zbavit pocitu,že poslední dobou jede fórum jen tak jakoby z donucení, a nemá to nic společného se změnamy,které provádí daryl. I když osobně už začínám být alergický na věty týkající se "aktivity". Kam se ztratilo,zapadlo nadšení k lásce k hifi? tak mě napadlo aspon mini téma co máte kde kdo lepší? jestli v autě nebo doma?

o 29.12.2007, 22:41 | Duris
no.. ja si treba udelal tedka radost paradnima sluchatkama Beyerdynamic a k jezisku sem si koupil 2x Eminence delta 15 LF do sveho maleho PA a moje audiofilni srdicko tluce radosti ze sytych basu mych beden a prokresleneho zvuku, cisteho jak panna Maria ktery se ozyva z mych sluchatek pri trapani se se zkouskovym obdobim :D
o 29.12.2007, 22:46 | Deaf.as.a.post
Zas tak cerne bych to nevidel, obcas tu projede nejake tema, u ktereho se vice diskutuje a zapojuji vlastni nazory, ale souhlasim s tebou. Jinak v aute mam urcite lepsi poslech, doma mam vez technics ale repro mam nahouby umisteny a nejak extra to nehraje tak chodim poslouchat do auta, dycky se tam zavru i s čubou a poslouchame oba, je tam klid a nikdo tam neotravuje. Naposledy sem si poslechl Satrianiho - Crystal planet. moc fajn poslech.
o 29.12.2007, 23:01 | pajp
doma mám starej zes onkyo a ktomu tesla bedýnky zapojený na pc. v autě mám ještě origo,ale už mám koupenou sestavičku DLS. až bude čas tak to nacpu do auta a přídu se pochlubit.
o 29.12.2007, 23:03 | H.E.R.O.
u mě vítězí v současný době autorádio s cd a sériovýma kompama od škody :o) jelikož auto je na polocestě z domu začínám pomalu s domácím kinem, zatím se spíš učím,ale už mám připravenej 7kanál od denonu a ted pokukuju po něčem k tomu co mi nepřines ježuch (dvd,cd,bedny). Zatím jsem ho zkoušel u kamaráda na JMlabech a hrálo to mnohem líp než mým kamárádem do nebe vychvalující sonka kupovaná před vánoci,čímž sem ho trochu rozhodil :-) ale už se těším až to bude vše v kupě a poslechnu si něco ze žánru,který mě ted začal bavit - jazz a swing. Absolutně mě dostal soundtrack k muzikálu chicago - doporučuju
o 29.12.2007, 23:32 | Cenda
zatim jen auto a prez zimu asi spacham z car komponent "domaci sestavu". Spis proto, aby se mi to nevalelo pul roku v garazi, nez bude sluzebni auto, porad lepsi nez nic. A treba to vyuziju pro "test" ruznych kabelu.

Na Home-Hifi se chystam, az dosetrim odpovidajici castku. Dat dohromady 100t neni otazka par tydnu :-)
o 29.12.2007, 23:34 | mamut
no ja mam doma kino od panasonicu na ty filmy to staci a na muziku se to moc nehodi premyslel sem nad necim lepsim ale nema to cenu staci kdyz to pustim trochu nahlas a uz ty chuje sousedi mlati do topeni tak to radsi nic.tak sem si poridil do auta muziku kera vyhovuje mojim predstavam a tam si muzu poslouchat v pohodičce jak nahlas chcu a nikdo neremca
o 29.12.2007, 23:40 | Milhauzz
Nu, zajimave tema :) Ja jsem ted tak nejak na ustupu s car-hifi. Vlastne i kvuli tomu, ze ted nejezdim a hadam se s pojistovnou. Premyslel sem, co je na autohifi tak zasadniho, ze mi neni lito narvat par desitek tisic do systemu, ktrej je v aute a doma sem nemel nic. Takze defakto receno, car-hifi je na ustupu, budu hrat jen radiem a prednima kompama. Ale kdo vi, kdy me zase zacne hlodat tus a neco vytvorim :)

Doma ted mam "ostudu", receiver pioneer starsiho data vyroby. Chtel sem pravda kvalitni stereo, ale svuj pc pouzivam ve spojeni s lcd tv jako htpc. A tak je spdif digital na miste. Tahat analog z pc by nemelo smysl, mozna jen u kvalitni zvukovky, coz integrovana rozhodne neni. Anebo pouziti digitalniho predzesilovace coz je pro moji vyplatu tak trochu sci-fi stav. Pioneer zene zatim repraky od 5.1 sestavy geniusu. Na filmy a kacy z televize je to dobry, na poslouchani hudby to ale moc neni. Takze po koupe nejakych rozumnych repro domu budu moct rict, ze na necem hraju. takze kdyz shrnu odpoved nba otazku v threadu, nehraju nikde :)
o 29.12.2007, 23:54 | Frenkie
no ja ted doma ( a to mam genius ) pac auto je zatim seriovka, ale co nevidet se do nej pustim , coz znamena , ze asi bude o hodne lepsi nez to co mam doma ( leda,ze by Hifo a Hertzem byly horsi nez Genius tak kecam). zas na druhou stranu geniusy mam napojene na pc coz myslim ze staci a kdyz si pustim film tak stejne porad nekdo doma nadava, ze to mam moc nahlas.

ikdyz premyslel jsem nad jednou silensti - da se zapojit zesilovac co je do auta na zvukovku od PC, teda spis jestli nekdo dela kvalitni prechodky RCA - JACK (pac doma jednu takovou mam,ale to kdyz zapojim notas s Geniusem tak je to krize, ikdyz zde bych rekl, ze je problem ve stineni) a jak vymyslet napajeni zesiku a hlavne zapojeni REMOTE, to je jediny co nevim kam bych zapojil. pokud toto nekdo resil mohl by mi sve zkusenosti hodit nejlepe na mejl
o 29.12.2007, 23:59 | mishan
No, já mám doma stále věž Sony RX50, kterou sem kupoval ještě dávno před tím, než jsem o autohifi vůbec něco věděl, což je asi cca víc jak 8 let, a mám ji dodnes, zato v autě jsem toho vystřídal dost a sestavy byly někdy více jak 7x dražší než byla PC té věže :-))). Prostě v autě si tu hudbu mnohem víc užiju, proto do toho rvu tolik peněz, ale brzo chci věž vyměnit za system 5.1.,ale i tak to bude asi 5x levnější než HU v autě :-))) takže home hifi dost flákám, to se přiznám =o)
o 30.12.2007, 01:33 | Akordýsek
Asi jako Mishan.Mám hifinu kenwood asi 6 let.mám to propojené s pc a na to pípání icq mi to stačí:-)Na filmy koukám na notasu nebo na dvd u telky.Na mě neřvou sousedi ale bytná(mamka),otec je už hluchej:-)Nikdy mě to ani nějak nelákalo si domů něco narvat.Akorát chvíli do auta když sem se chvíli díval s caraudiem na dvd v 5.1omeze:-)V autě si to pustím nikdo mě nenadá a je to takovej relax.A ještě se za tím někdy někdo otočí a to taky potěší.
o 30.12.2007, 09:10 | Majk-fox
Něco jako Millhauz: Jak pomalu stárnu( spíš přicházím k rozumu) a vytrácej se my sny o monstózní TUS a začínám občas jezdit s vypnutou hudbou:-((( A čím dál víc se zaměřuju na domácí kino mě děsí myšlenka, že sem vlastně muziku do auta dělal k hovnu, že si to už raději pustím doma a na sloupech Canton s receiverem a DVD Onkyo, efektama a centrem HECO Spirit a sw Canton AS 40 s 12" šasy a FRONTama Tannoy Mercury M2 a užívám si SQ, neklepu se, jestli se mi při vypnutým motoru vybije baterka hned nebo za 15 min a jestli tam má 14V nebo zkurvenejch 13, aby to hrálo líp, nebo jestli mě něco někde rezonuje.Samozřejmě u carhifi zůstanu, sjednotím to dodělám zástavbu, ale už se mi do toho vrážet prachy nechce, tedˇ sem koupil mašinu, tak jdou finance tam.
o 30.12.2007, 10:52 | johanik
No dlouhou dobu jsem mel jen v aute a doma jen kompletni set domaciho kina - plastovy krabicky :-) Ne ze by to nestacilo, ale nesmi clovek slyset nic lepsiho, takze ted se chystam i na trosku toho domaciho ozvuceni, uvidime jak se to povede
o 30.12.2007, 11:09 | Rali
Já sem ve stavu že zatím vylepšuju na obou stranách.
Doma mám zatím jen receiver Kenwood a k tomu sloupy Kenwood,chci k tomu akorát dokoupit nějakej subwoofer 10" palcový. Využití bude zcela všeobecný a vzhledem k tomu že bydlím v paneláku tak to nechci přehánět. Sousedi jsou sice drobet naučený,ale přece :-) Zatím zůstanu jen u 2.1 ale časem se to určitě rozroste...

Co se týče auta, tam sem zvolil zase jinak. Čeká mě instalace celé soustavy carpower s 10" basákem a komponentama Preset-1, jen tak mimochodem máte někdo zkušennost? Napájení mám vyřešený, naštěstí:-)

A poslech je na obou stránkách jinej a pocity taktéž....doma je to vskutku osobní záležitost. V autě to zapadá trochu do exibicionismu a soutěživosti :-) , troufám si říct že u většiny.

všem hifistům zdar

o 30.12.2007, 12:03 | Milhauzz
Rali ma zajimavej nazor. Musim souhlasit s tim, ze v aute jde hodne o soutezivot a tak trosicku i chlapskou jesitnost. Ono co je doma v obyvaku, nejde preci jen tak ukazat na ulici, s autem to de hodne snadno.

Nechci rict ze sem nejak zestarnul, ale kdyz na to prijde, obcas jako Majkl-Fox sem jezdil uz parkrat s vypnutou hudbou nebo poslouchal cesky rozhlas. Kolikrat kdyz sem jel ve firemnim aute, s origo repro a lepsim radiem, zapl sem loudness a bylo to :) Na pohodovy cestovani dobry. Mozny taky je, ze uz sem toho kravalu nazranej a muj hudebni styl se vic posunul k chill-outu, smooth jazzu a podobny klidnejsi muzice.
o 30.12.2007, 12:22 | petis
doma: 5.1 od geniusu:-) nic víc není třeba protože je to stejně jen kvuli filmum.

Auto: jen přední kompa na čtyřkanál v aktivu.

Loud Car: jeden woofer a dva monobloky:-))
o 30.12.2007, 12:48 | sprath
Doma poslouchám SONY MHC-BX5. no žádnej zázrak ale ujde. už bych si to nekoupil.
o 30.12.2007, 12:52 | clarion
Nuž, rozhodne doma. :)
Tú domácu skladám a vymieňam už 25 rokov (terajší ulet je od firiem LINN, AMS, a/d/s) a tú "car" nejakých 10. Mal som aj obdobie, že načo to mám doma, keď na to nemám čas a počúvam music viac menej len v aute (to bol asi začiatok môjho carhifi). Ale ako písali už iní predo mnou, koľkokrát idem aj 150 km a rádio v aute ani nezapnem. Radšej večer dám pohár merlotu, založím vinyl a relaxujem...

A v aute som si dal strop na 30k Sk. Proste, musí sa dať urobiť "slušná" muzika aj do tejto čiastky. Na to, že to je každý večer pred barákom na ulici, je to akurát dosť....

o 30.12.2007, 13:30 | Kapka (M)
no zatim mam urcite lepsi sestavu v aute nez doma...auto-3pasmo plny aktiv,procak,optika DLS+Alpine atd... doma-Onkyo zesik a k tomu docela dobre sloupy Quadral ...ale ted pomalu zacinam predelavat doma sestavu..takze uvidim casem co bude lepsi...zatim jednoznacne lepsi zvukovy prozitek v aute..
o 30.12.2007, 14:25 | Luke-Jeep
Ja mam lepsi mjuzik doma. Mam totiz kompletni autohifi do dvou aut doma pod posteli... (3x andromeda, ESX traverza, 'ESX polotraverzicky, clarion multimedia alpine multimedia,germania atp.;-) )
o 30.12.2007, 14:37 | Akordýsek
Njn takže kdo je tady největší blázen?:-)že by Luke:-)))
o 30.12.2007, 16:00 | BALI
já bych řekl že v autě... sice tam mam jen origo chrastítka papíráky a kazeťák blaupunkt (neu wagen-ještě jsem nic nestihl) ale hraje to líp než naše domácí kino :-D
o 30.12.2007, 17:10 | nuchtala
CD Kenwood DP7090
NAD 314
a repro Mission 733
sluchátha Sennheiser HD 565 Ovation
a maximální spokojenost......
o 30.12.2007, 19:34 | Engler4
Doma cd a zesík Denon k tomu starší ale velice slušné sluchátka Sony MDR-CD870 bedny Orion nebo Tesla ,ovšem nepodstatné v paneláku to prostě pouštět nejde.Proto si rád pustím hudbu v autě/kompa Grunch SW Helix zesik Magnat .
o 30.12.2007, 20:36 | TomasSI
A ja rozmyslam ze sa na to vykaslem úplne.Tie novsie autá nedávajú ani najmenšiu šancu na poriadnu muziku bez toho aby pri dalsom predaji bolo nutné vymeniť pol interiéru. Clovek je od prírodi lenivyýe nikdy nemá dosť a aj ja túžim po niečom novšom ale zkĺbiť nové auto z kvalitnou hudbou je skoro neriešitelné. Tak ostáva zmieriť sa len so sériovím Bose a zvyknúť si na horší zvuk.
o 30.12.2007, 20:50 | raksop
Tomáš netrochár a kup si A8 k tomu Bang Olufsen 225 000,- to prdáš akurad to tvoje čo máš v aute a hráš.
o 30.12.2007, 21:11 | raksop
Doma mám NAD +DA ale moc nepočuvam SQ viac to funguje na TV, SQ radšej v aute tam je klud len teraz tam je trošku zima.
o 30.12.2007, 23:17 | cendler
Tak doma mám kino od JVC a docela mi to hraje pěkně, ale na muziku mám auto :-)
Vpodstatě mám taky v autě DVD a zvuk 5.1, ale v autě je to prostě podle mě nej, není nad to si každou dobrou pasáž pořádně nažhavit.
o 31.12.2007, 14:20 | Midnite
na ježíška sem si udělal radost oválama Pb s693. po novém roce plánuju nějakou lepší sestavu a stavění zdokumentuju.. jinak zatím zatajeno :D
o 31.12.2007, 16:51 | Petr UL
Doma AV Yamaha zákl. třída, 2x sinus live a 3x harman kardon 16ky kompa z auta ve starých tesláckých skříních a k tomu starej aktiv bas heco slam 30, do paneláku stačí stejně to nemůžu pořádně pustit, v autě mám zatím jen natahaný dráty, ale všechny komponenty už mám doma takže snad během ledna bude i v autě, rozhodně to bude dražší a výkonnější než doma, tam záleží volume jen na mě :)
o 31.12.2007, 17:45 | clown
asi nastejno ..., tedy cenove :o)

doma mi ve spolupraci s Yamahou RX-V659 (letosni cena EISA) nevadi Vifa hlinikove vysky AQ repro, v aute bych to nesnels.

jinak AV bezi skoro porad,

druhej klasickej Yamaha stereo set zes + cd. a repra z Hifi klubu lezi v pracovne a hrajou tak 3 hodky rocne :o((

aktualne mne ceka asi TUS obejvaku, takze mozna pujde DVD od Yamahy pryc a nahradi ho nejaka SACD/DVD Audio Yamaha s HDMI a pak jeste furt zivim vynikajici klasickou Mascom 74cm TV ..., LCD se mi nejak nelibi .. v cene kolem 25 mne neuspokojuje.., ale uvidime .. predni je nabytek, pak teprve nejaky zobrazovac atd .. :o))

a autiko .. ??? zatim vse od Helixu .. Competition series :o))
takze cenove nastejno ..
o 31.12.2007, 18:35 | Aligátor
No jelikož je zima tak mám komplet HIFI z DLD CAR v ložnici což znamená že doma mám lepší sestavu ale jak začnw sezona tak se to změní a doma mi zůstane jen domácí kino PIONEER RCS-515H
o 01.01.2008, 15:45 | BT4U
Komponenty Onkyo, repro Canton, plánuju koupi sloupů a TUS plochého 100Hz Thomson za LCD nebo plazmu, bohužel v paneláku nejsou mému kinu zrovna nakloněni... :o)))) Sousedka pod námi s dvěma malýma dětma přišla hned druhý den ráno, co jsem si pustil v pokročilých nočních hodinách DVD koncert Beyoncé a to podotýkám, že volume bylo skoro na minimu... :-D
o 01.01.2008, 15:59 | stewe21
v aute nejaky ten alpine,helix a audio-system a doma receiver JVC,DVD LG a 5+1repro od JBL neni to nic moc ale staci :-)
o 01.01.2008, 19:36 | Ricci
odpoved na otazku je : ano
o 02.01.2008, 20:16 | Zdeny_1
Konečně zajímavé thema:-)
1. Naprostý souhlas Clarionem. V autě mě muzika poslední dobou se*e (full activ Dynaudio, Pio DEH 77 a 4x60W).
2. Taktéž jsem dospěl k názoru, že prachy radši nacpu jinam, než auto hifi
3. Hodnota autohifi je značně pomíjivá, protože při eventuelním prodeji auta se o AH jaksi nikdo nechce bavit a bere se automaticky jako "povinná" součást auta
4. než bych z auta AHD vytahoval při prodeji, se na to radši vybodnu a auto si nechám (naposledy letos před Silvestrem jsem odmítnul vážného kupce, ale důvodem nebyla jen autohifi)
5. Doma mám 2 sestavy jednu lepší a druhou ještě lepší:-) A tak to střídám dle nálady (BW Matrix 801mkII, Bryston 4-B-SST a BP25, Není řeším druhý sluešná CD). Druhá sestava je SONY 779ES, Dynaudio Special 25 a top zes legenda v Urushi designu Pioneer A91D). Neskuečný relax a hlavně, doma na to mám klid. Z kanceláře doma jsem si udělal poslechovku:-) A kancl zrušil, stačí mi jen NTB a WiFi.
6. abych měl v autě muziku, která mě nebude urážet, na to nemám ao kompromisy už nestojím. Nějak jsem zvyklej na jinší sound z domova.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4796 sekund.