Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Měření amp baterie

o Navštíveno 1598x o
o 06.01.2008, 00:07 | MiBa
Zdravím, potřeboval bych radu s prkotinou. Mám 71 Ah baterku, když je v garáži nebo je teplo tak pohodička, startuje jak oteklá. Ale běda jak jí dám na 8 hodin na mráz to je ráda že točí. Asi mám v autě permoníka kterej to že bo co. No k dotazu, když chci změřit klidovej proud auta, tak vemu měřák , samozřejmě ampérmétr(pro rýpali) a odpojim od baterky kladnej pol a mezi kabely auta a baterku dám měřák néé?

Dělám to dobře, proud se měří sériově né?
A ještě kolik by měl bejt ten proud v klidu? Něco v miliampérech ne?
Díky

o 06.01.2008, 00:09 | MiBa
Jo ještě když jsem to tak udělal jak píšu tak mi to ukazovalo porád nulu a na měřáku jsem měl DCA(zase pro rýpali)
o 06.01.2008, 00:20 | Ricci
jj, robis to spravne, ja mam kludovy odber v aute cca 22 mA
o 06.01.2008, 01:03 | MiBa
A má vypnutý autorádio, který je zapojený bez vypínání klíčkem nějakej odběr?

Možná mám chybu taky v tom,že mám el. okna a opět je nemám dávaný přes klíček, jsou funkčí porád.

Kámoš mi říkal, pokud jsem odpojil na chvíli mínus pol od baterky a dal ho zpátky třeba po 5 minutách tak by neměla bej žádná jiskra. Ale mě to srčí jak obecný škole. ách jo
o 06.01.2008, 01:23 | sikula
Máš dobře zapojeny kabely do měřáku? Jakej je to měřák?
To jiskření je normální, při připojení beterky to bere troch víc proudu a po chvíli se to zmenší mělo by to být pod 100mA
Okna napřímo nic brat nebudou, rádio zkus změřit.
o 06.01.2008, 13:27 | MiBa
Mám multimetr mno. Nevim značku ale stál 1000kč. Je dobrej, kabílky jsou dobře připojený páč když dám to řvaní při vodivosti tak to řve a když měřim volty na baterce jak pohoda, ale jak mile chci změřit proud jak jsem psal tak porád to ukazuje 0.000. Rozsah jsme zkoušel i na mikro ale vůbec nic. A musim to dělat přes kladnej pol žee.
o 06.01.2008, 14:01 | sikula | Upraveno: 2008-01-06 14:04:43
Má ten měřák více zdířek pro kabely? U většiny levnějších multimetrů jsou zdířky pro rozsah v mA a A oddělené . Na polaritě (+ , -) nezáleží , změní se akorát znaménko na displeji.
Dej sem fotku toho měřáku .
o 06.01.2008, 18:02 | MiBa
Jééééžiši já jsem střevo já jsem jáátro, sakráá. Dyť jooo musel jsem prohodit kontakty na měření myslím zdířky. Měřil jsem porád pro voltáž a odpor. Tak naměřil jsem 110mA to je ale sakra rozdíl než co máš ty. 22mA a 110mA, mmm. Myslel jsem jak jsi psal že to po připojení bude tak vysoký a pak to spadne ale ani po 15 minutách nee. Tak dobrý převelikej díííííík sikulo. Teď pudu asi kablik po kablik jakej spotřebič toho bere toliko, jestli alarm, okna nebo rádio. Ách jo. Co by ještě mohlo žrát. Neony néé ty jsou na vypínače, větrák na chladič taky na vypínač. mmm
o 06.01.2008, 19:04 | Biturb
to bude alarm..
o 06.01.2008, 21:19 | Aleshak
a baterka je dobrá? zkusil bych zátěžákem proměřit baterku......
o 06.01.2008, 23:12 | MiBa
Čim že to proměřit? Zátěžákem jak je to myšleno? Tfo to jéé? Baterka musí bejt dobrá je půlroku stará, většinou garážovaná a nabíjená 2 krát za měsíc pro udržbu. Je to 71Ah a altík 55A si myslím že po dobu jízdy po městě cca 30 minut za den s puštěnou muzikou a cca 4 startama to nedobije.
o 06.01.2008, 23:37 | sikula
Asi budeš muset dobíjet čestěji při tomhle režimu jízdy.
o 07.01.2008, 14:28 | Ricci
No zavesit 71Ah baterku na 55 A altik je fakt odvaha, pokial nejazdis 200km denne, tak ju nikdy poriadne nedobijes...
o 07.01.2008, 20:03 | Aleshak
Zátěžák je přístroj, na který napojíš baterku, on přez nějakej odpor se snaží ty baterce "naložit" a po pár minutách ti ukáže na displeji jestli je dobrá, jestli potřebuje dobít, nebo jestli je K.O. Běžný přístroj v autoservisech...... A jestli dobíjíš baterku 2x za měsíc, tak to bych řekl, že je to až moc, myslim že by to stačilo tak jednou za 2 měsíce, můj názor.....
o 07.01.2008, 20:39 | sikula
Ricci je uplně jedno jakou má baterka kapacitu a kolik dá alternátor A.Tolik A do baterky nikdy nejde jedině když je hodně vybitá.
Ve mazdě mám 70A alt.50Ah baterku a v traktoru mám 37A a 125Ah bez sebemenšího problému.
Jde o to že alt. dá asi 14V a proud do baterky se při nabíjení zmenšuje (nepřímo ůměrně nabití bet.) na několik ampér aby se baterka nepřebíjela (třeba při dlouhé jízdě).
Já jezdím 35Km deně (asi 40min) 1/2 s muzikou dost nahls
(900 W RMS)baterka se dobije tak akorát abych nemusel dobíjet externi nabíječkou.
Jinej případ je jestli odběr proudu (nabíjení bat.,svetla,muzika apod.)
přesahuje možnosti alt. potom se bat. dobíjí samozřejmě méně v
extrémním případě vůbec.(toto může být případ MiBa) V tomto případě je řešení silnější alt. ale nabíjení bat. se stejně neurychlí.
o 07.01.2008, 21:26 | MiBa
DbAlesh: jéé já to napsal blbě, chtěl jsem napsat že 1x za 2 měsíce. Ten zátěžák má určitě kámoš páč má nabíječku na baterie jak CO svářečku jako velikou.

Jo ještě dotaz sikula: jak počítáš hodnotu RMS ??? Sečítáš i rms repro? Nebo jen rms zesů a rádia.
o 07.01.2008, 22:53 | sikula
Počítám jen RMS u zesilovačů .
Ůdaj Rms u reproduktoru značí jeho zatížitelnost (kolik W do něj můžeš pustit)
o 08.01.2008, 00:32 | MiBa
Vím co je rms, zatížitelnost kdy hraje bez zkreslení. Ale šlo mi o to že někdo počítá rms jako výkon repro, zesíku, rádia.

Ještě takovej dotázek:
Nevíte kde sehnat nějakej pěknej displej na měření voltů, tedy voltmetr do autí. Jen displej. Analogový budíky jsem viděl ale digitál jen na kapacitorech. A nejlíp něco s rozumnou cenou tak 500 by něco nebylo?

Možná koupit si měřáku u větnamců za 99kč néé.
o 08.01.2008, 10:59 | michal_smsmsm (A)
BRAX POWER DETECTOR V-CONTROL

treba tohle :) ale neni to za 500 ale za to je to pekny ;)

foto k příspěvku  od michal_smsmsm

o 08.01.2008, 11:52 | Smrada (M) | Upraveno: 2008-01-08 11:53:03
Mam podobnej problem s Felicii :(((
Baterka pul roku stara, auto tyden nejede, baterka je odpojena odpojovacem a stejne nenastartuju :(((
V garazi je 10 stupnu v noci 10-14 ve dne
o 08.01.2008, 15:43 | MiBa
:D jj taky mám feldu. Ten měřák je hezkej ale asi drahej. Si fakt koupim ten multimetr vod větnamců.
o 11.01.2008, 21:57 | Aleshak
to Smrada: prostě nejlepší nechat proměřit dobíjení, potom na zátěži baterku a pak je taky možnost taková, že i když je baterka skoro nová, tak taky někdy odejde... od toho je záruka! A bohužel se to stává dost často, někdy nám do servisu donesou i 2x tejdně reklamovat baterku a je fakt v pr....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3894 sekund.