Navštíveno 9808x

Zdravím ,
dá se za ty prachy sehnat ještě něco lepšího ? :-)
Slyšel sem hrát tu starší řadu na rádio a bomba.
[ Link ] díky !
mam starší řadu a jsem s nema spokojenej...

06.01.2008, 11:50 |
FANDAK | Upraveno: 2008-01-06 11:59:54
Nechci tě zrazovat od Hertzů a nevím jak je to s těma novýma modely.
Ale chtěl jsem je ty starší a po radách a čtení na různých forech a hlavně po radě prodavače jsem koupil:
HELIX DARK BLUE DB 62,1
Tady se na ne koukni a pročti si to co a jak a proč jsem na ně šel :
[ Link ] A jestli říkáš že jsi slyšel hrát tu starší řadu a bomba tak to se já můžu těšit na větší teda bombičku a čistější ve vejškách.
Je blbý že je ještě nemám v autě tak nemohu dát názor.Ale ty Hertze jsem taky slyšel na obchodě puštěný na Alpine.A jo nejsou špatný aly to 500,-kč mě nezybilo si přidat.
Mě hlavně zarazilo že jsem se všude dozvěděl že ty Hertze mají tvz. rezavé výšky a že se to nedá nejak upravit že je tak nastavená výhybka.
Je to prý spíš na kratší jízdy pak ty otravné výšky nejdou snézt.
A jsou taky zplzněné né tak jak mají být.
Ale to je věc každého a někomu do zrovna pasuje na ucho.Jsou lidi kteří řeknou že ty hertze hrajou líp jak jiné za 5tis. repro atd. atd.

06.01.2008, 12:42 |
jura.j | Upraveno: 2008-01-06 12:52:27
Jinak budů namontovaný v ochcávii a krmený sonic 4*24w , zesík tak nejak nechcu , takže s ohledem na výše uvedené mám vzít Hertz nebo eééé ? ( ty výšky by tak nevadily , radši ať duní středobasy! )

06.01.2008, 13:10 |
cinto ja som mal celu tu to zastavu namontovanu v aute fakt dobre to hrá a ked to budeš napajať iba z radia tak nenajdeš nič lepšie, ved ešte doteraz mam DSK165 namontovane v aute v každých dverach (4x) ;-))
-zaklad je dobre vytlmiť dvere a maš vyhraté...
helixy jsou na tom zvukově mnohem líp než DSKčka, o tom žádná, slyšel jsem oboje, a výšky jsou logicky ostřejší, protože je tam kovová membrána narozdíl od Helixu, kde je hedvábná, ale jak chceš, názory tu máš
Nevím každému se líbí něco jiného,ale pokud to chceš hnát jen přes rádio.Tak bych určitě šel do helixů na radio jsou peckovní.
to: Akordýsek: čím vyšší citlivost , tím vyšší hlasitost při stejným výkonu , Hertz 95 a 93db , Helix 91 a 92db , nejak mě to nesedí , na rádio by měli byt lepší Hertz , nebo sem neco přehlídl ?
jura.j: na rádiu to je jedno, to ti stejně bude zkreslovat jak to vohulíš a rozdíl v citlivosti je minimální a jestl usuzuješ že kvuli citlivosti by měli být lepší hertz, tak tomu asi moc nerozumíš.....sorry

06.01.2008, 16:20 |
cinto tak zaleží aku hudbu počuvaš jediný rozdiel by som tieš videl len v tých výškačoch, inak v tom rozdiel nevidim Hertz maju vyšiu citlivosť o to Helixi maju nižšie RMS tak že to vide narovnako....
OK , poslední dotaz , vzhledem k příspěvku MISHANa , je lepší větší citlivost nebo menší rms výkon ?
Vzhledem k tomu, že DSKčka byly v časopisech hodnoceny jako vůbec nejhorší reproduktory v dané třídě, tak se rozhodně dá sehnat něco lepšího.
osobne bych jednoznacne doporucil set od Helixu - urcite lepsi zvuk diky lepsim vyskacum - prece jenom hedvabi a mylar nelze moc srovnavat
pokud jde o citlivost, tak on tam rozdil az takovy neni - je potreba srovnavat 2 shodne hodnoty...
Helix mereno pri 1W/1m, kdezto Hertz pri 2,83V, tj. Hertz meren pri jinych podminkach, kdy je jeho citlivost ve skutecnosti o 3dB nizsi, takze:
92, 90 dB vs 91, 92 dB
a kdo uslysi 1 dB rozdil v citlivosti, tak je netopyr :-)
jinak mas mail ;-)
osobne bych dal take predbnost setu od Helixu, rozdil 200Kc je nic..
[ Link ]
[ Link ] Je to varianta o neco drazsi ale me vyhovuje vic.
Takže pánové už se těším jak je tam ty HELIXE hodím a jak to bude hrát zatim bez vytlumení.
Ted je zima až na jaře nebo v létě přijde snad na řadu vytlumení.
Ale podle příspěvků se fakt už těším.
A teda myslíte že na zesík to nemá moc cenu tyhle repro HELIX co o nic tady debatujem?
Protože jsem se tady dočetl že ´jsou perfekt na vypeckování z rádia a zesik teda né???
Hele jura.j kup to co myslíš.
Ale jestli máš možnost si to poslechnout tak neváhej.
Ideal je obchod kde maj stenu s repro+radia a maj je tam namontovaný oboje a můžeš porovnat.
V Carhifi-profi.cz Teplice je maj ve steně obojí repro jak HERTZ tak HELIX.
Takže su tak nejak zviklaný na ty Helixy , pokáď se neobjevijů nejaké lepší , tak jich vemu.
to: FANDAK: brďo , já su kluk z moravy , z dolňácka , do teplic nechcu!
Jinak všeckým moc DÍKY !!!!!!
Myslím že už chápeš co jsem napsal a kup ty helixy!
jura.j: šak sem to psal zrovna na začátku ,že Helixy budou dobré :-))) proč mi pořád nikdo nevěří :-)))