Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > HERTZ DSK 165 + DCX 690 nebo ?

o Navštíveno 9808x o
o 06.01.2008, 09:24 | jura.j
Zdravím ,
dá se za ty prachy sehnat ještě něco lepšího ? :-)
Slyšel sem hrát tu starší řadu na rádio a bomba.

[ Link ]

díky !

o 06.01.2008, 09:49 | Piskoteek
mam starší řadu a jsem s nema spokojenej...
o 06.01.2008, 11:50 | FANDAK | Upraveno: 2008-01-06 11:59:54
Nechci tě zrazovat od Hertzů a nevím jak je to s těma novýma modely.
Ale chtěl jsem je ty starší a po radách a čtení na různých forech a hlavně po radě prodavače jsem koupil:
HELIX DARK BLUE DB 62,1
Tady se na ne koukni a pročti si to co a jak a proč jsem na ně šel : [ Link ]

A jestli říkáš že jsi slyšel hrát tu starší řadu a bomba tak to se já můžu těšit na větší teda bombičku a čistější ve vejškách.
Je blbý že je ještě nemám v autě tak nemohu dát názor.Ale ty Hertze jsem taky slyšel na obchodě puštěný na Alpine.A jo nejsou špatný aly to 500,-kč mě nezybilo si přidat.
Mě hlavně zarazilo že jsem se všude dozvěděl že ty Hertze mají tvz. rezavé výšky a že se to nedá nejak upravit že je tak nastavená výhybka.
Je to prý spíš na kratší jízdy pak ty otravné výšky nejdou snézt.
A jsou taky zplzněné né tak jak mají být.
Ale to je věc každého a někomu do zrovna pasuje na ucho.Jsou lidi kteří řeknou že ty hertze hrajou líp jak jiné za 5tis. repro atd. atd.
o 06.01.2008, 12:42 | jura.j | Upraveno: 2008-01-06 12:52:27
Jinak budů namontovaný v ochcávii a krmený sonic 4*24w , zesík tak nejak nechcu , takže s ohledem na výše uvedené mám vzít Hertz nebo eééé ? ( ty výšky by tak nevadily , radši ať duní středobasy! )
o 06.01.2008, 13:10 | cinto
ja som mal celu tu to zastavu namontovanu v aute fakt dobre to hrá a ked to budeš napajať iba z radia tak nenajdeš nič lepšie, ved ešte doteraz mam DSK165 namontovane v aute v každých dverach (4x) ;-))
-zaklad je dobre vytlmiť dvere a maš vyhraté...
o 06.01.2008, 14:41 | mishan
helixy jsou na tom zvukově mnohem líp než DSKčka, o tom žádná, slyšel jsem oboje, a výšky jsou logicky ostřejší, protože je tam kovová membrána narozdíl od Helixu, kde je hedvábná, ale jak chceš, názory tu máš
o 06.01.2008, 15:03 | Akordýsek
Nevím každému se líbí něco jiného,ale pokud to chceš hnát jen přes rádio.Tak bych určitě šel do helixů na radio jsou peckovní.
o 06.01.2008, 15:23 | jura.j
to: Akordýsek: čím vyšší citlivost , tím vyšší hlasitost při stejným výkonu , Hertz 95 a 93db , Helix 91 a 92db , nejak mě to nesedí , na rádio by měli byt lepší Hertz , nebo sem neco přehlídl ?
o 06.01.2008, 15:34 | mishan
jura.j: na rádiu to je jedno, to ti stejně bude zkreslovat jak to vohulíš a rozdíl v citlivosti je minimální a jestl usuzuješ že kvuli citlivosti by měli být lepší hertz, tak tomu asi moc nerozumíš.....sorry
o 06.01.2008, 16:20 | cinto
tak zaleží aku hudbu počuvaš jediný rozdiel by som tieš videl len v tých výškačoch, inak v tom rozdiel nevidim Hertz maju vyšiu citlivosť o to Helixi maju nižšie RMS tak že to vide narovnako....
o 06.01.2008, 17:16 | jura.j
OK , poslední dotaz , vzhledem k příspěvku MISHANa , je lepší větší citlivost nebo menší rms výkon ?
o 06.01.2008, 22:49 | SilverGhost
Vzhledem k tomu, že DSKčka byly v časopisech hodnoceny jako vůbec nejhorší reproduktory v dané třídě, tak se rozhodně dá sehnat něco lepšího.
o 07.01.2008, 02:52 | prohifi.cz
osobne bych jednoznacne doporucil set od Helixu - urcite lepsi zvuk diky lepsim vyskacum - prece jenom hedvabi a mylar nelze moc srovnavat

pokud jde o citlivost, tak on tam rozdil az takovy neni - je potreba srovnavat 2 shodne hodnoty...
Helix mereno pri 1W/1m, kdezto Hertz pri 2,83V, tj. Hertz meren pri jinych podminkach, kdy je jeho citlivost ve skutecnosti o 3dB nizsi, takze:
92, 90 dB vs 91, 92 dB
a kdo uslysi 1 dB rozdil v citlivosti, tak je netopyr :-)

jinak mas mail ;-)
o 07.01.2008, 07:45 | CarMedia.cz
osobne bych dal take predbnost setu od Helixu, rozdil 200Kc je nic.. [ Link ]
o 07.01.2008, 17:49 | audioves.cz
[ Link ]
Je to varianta o neco drazsi ale me vyhovuje vic.
o 07.01.2008, 18:47 | FANDAK
Takže pánové už se těším jak je tam ty HELIXE hodím a jak to bude hrát zatim bez vytlumení.
Ted je zima až na jaře nebo v létě přijde snad na řadu vytlumení.
Ale podle příspěvků se fakt už těším.
A teda myslíte že na zesík to nemá moc cenu tyhle repro HELIX co o nic tady debatujem?
Protože jsem se tady dočetl že ´jsou perfekt na vypeckování z rádia a zesik teda né???
o 07.01.2008, 18:53 | FANDAK
Hele jura.j kup to co myslíš.
Ale jestli máš možnost si to poslechnout tak neváhej.
Ideal je obchod kde maj stenu s repro+radia a maj je tam namontovaný oboje a můžeš porovnat.

V Carhifi-profi.cz Teplice je maj ve steně obojí repro jak HERTZ tak HELIX.
o 07.01.2008, 20:08 | jura.j
Takže su tak nejak zviklaný na ty Helixy , pokáď se neobjevijů nejaké lepší , tak jich vemu.

to: FANDAK: brďo , já su kluk z moravy , z dolňácka , do teplic nechcu!

Jinak všeckým moc DÍKY !!!!!!
o 08.01.2008, 20:21 | Akordýsek
Myslím že už chápeš co jsem napsal a kup ty helixy!
o 08.01.2008, 20:33 | mishan
jura.j: šak sem to psal zrovna na začátku ,že Helixy budou dobré :-))) proč mi pořád nikdo nevěří :-)))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4403 sekund.