Navštíveno 1267x

ahoj mam dotaz. Jak moc se zvukove projevi to kdyz SW ma doporucenou ozvucnici s BR na 35litru a ja bych to soupnul do bedny s BR o objemu 30litru?
bude to problem ?
dik moc

06.01.2008, 18:19 |
Kobra Každé repro reaguje jinak.Co je to zač?Dá se to doladit délkou basreflexu.
je to Rockford Fosgate P2
menší litráž, u uzavřenky, pusobi tak, že ti hraje výšše, nejde tolik do hloubky, u BR musíš přepočítat BR, jinak by výsledny zvuk mohl být horší, než u doporučené litráži
a pomoh by mi nekdo s prepoctem BR? o tomhle absolutne nemam paru:-( jako ze by natrubek mel bejt treba kratsi nebo tak nejak? chnapu to dobre? v tomhle sem lama :-))
homer: mozna i jinej prumer...

06.01.2008, 22:48 |
Kobra Napiš přesné označení.
jedna se o tenhle sw RF P210S4 a tuhle bednu
[ Link ]
..no ale ta bedna to je des...:(
dřevotříska-obyč nezaoblený BR-obyč perkovy terminály...
Přidej si 200Kč a postavím Ti komplet bednu z MDF..velikost a uhel dle tvych pozadavku...s odpovidajicim kobercem a poradnymi terminaly a BR...:-)
Když tak kontakt pod nickem nebo tady www.ahw.cz
hele co sem nasel to sem nasel:-)) hledam pro sebe nejakou nejednussi a cenove rozumnou variantu :-)))

07.01.2008, 16:02 |
Kobra Večer se na to mrknu a spočítám.

07.01.2008, 20:24 |
Kobra Tak jsem to orientačně propočítal.Při ladění cca na 45Hz to vychází v ozvučnici o třiceti litech na basreflex průměr 82mm s délkou 19,5cm.Neber to ale jako hotovou věc.Tyhle výpočty jsou čistě informativní.
kobra: dik moc, takze kdyz se tak na to divam a premejslim tak by bylo nejlepsi samotnej SW prodat a koupit dohromady s boxem :-)))

07.01.2008, 20:42 |
Kobra To už si musíš rozhodnout sám.To úplné doladění wooferu se dělá ušima.Skracuješ a prodlužuješ nátrubek,dotlumuješ a zase kucháš,natáčíš a podobné psíkusy.Troufáš si? :o))) Uši jsou nejlepší generátor.
tak hlúchej zas nejsem ale na tohle si fakt netroufam:-))

07.01.2008, 21:45 |
Kobra Nezapomeň ale,že v každém autě se woofer chová jinak.Jestli si ale bežný spotřebitel,rozdíl není tak znatelný.Mám tím na mysli,že i orig. woofery neškodí doladit na míru.
jasny ale preci jenom to doladovani nebude tak hrozny:-))
homer01:
No jasně, prodej ho a máš hned důvod skočit o třídu výš.