Navštíveno 1717x

Chtel bych se zeptat jestli nema nekdo skusenosti se Sonicem 15.Nevim do jake ho dat ozvučnice.Ted ho mam v 94L Basreflexu a dva 10cm x 20cm natrubky.Ale nejak se mi neliby jak hraje.Nebranil bych se ani uzavřence.Za kazdy nazor dekuji.
kuchta: tohle není basreflexovou ozvučnicí ale laděním. ten reproduktor potřebuje ohromné objemy a ještě ohromnější délku basreflexů k tomu aby hrál pěkně vyrovnaně. To je konstrukčně poměrně náročný. to co máš postavené ty jsem frknul do simulačky, a vylezlo mi tohle:
[ Link ] řekl bych že tam máš slušný hrb, který auto ještě umocní.
zkus ty basreflexy nejdřív něčim pořádně ucpat. mohlo by to vyjít slušně:
[ Link ]
Jj strasne to v aute dunelo,nebo spis takovy neprijemny rezonance jestli vis co tim myslim.Proste to bylo na pytel.Ale zacpal sem basreflexi nejakejma hadrama a je to o hodne lepsí a dokonce sou i presnejsi basy.A jeste bych potreboval nejakej lepsí zesilovač.Ted mam jen Mac Audio Z2200.Premyslel jsem nad timhle
[ Link ] .Myslis ze by se sonicem zahybal???Jo a diky za radu.:-)
zbytek uz dolad ekvalizerem. na poslech by melo bejt basu prijemne malo, a jeden 15" vetsinou pak ani pordne nemuzes vyuzit....
ten zbytek - zesilovac - ti ale poradit uz nedokazu. v autohifi komponentech se nepohybuju tak abych ti mohl rict co je kvalitni a co ne.
I tak ti dekuju za tvuj cas.:-)

25.02.2008, 18:51 |
Zaky Na kvalitnějši poslech určitě uzavřenku tak kolem 60litru,a ten mono zesik na Sonika určitě v poho za ty prachy,akorát ho prej ted nikdo z prodejcu nemá.
Jo taky sem tady nekde cetl ze ho nekdo shani a ze nikde neni ale nejak nepospicham.Jen sem si oblibyl znacku Carpower tak bych to chtel mit v jedny znacce.A neni to malej obem na 38cm Subwoofer???
objem bedny se urcuje podle jinych parametru reproduktoru nez jeho prumer. osobne bych pod 80 litru nesel, ale to je vec nazoru. v 60ti litrech to zahraje taky, ale jinak. jeste min ale jeste pevnejsich basu. ten pomer nezbejva nez si vyzkouset co ti chutna.
Ja vim ze objem ozvucnice se vypočítáva podle Thiele-Smallových parametru reproduktoru a ne podle rozmeru reproduktoru.Ale nemam zadnej slusnej program na vypočet jinak bych sem nepsal.:-)Jen mi prijde 60litru malo.Ale je to jen muj nazor.No postavim i tu 60ti litrovou a uvidim jak bude ktera hrat.Chlapy diky za rady.Mejte se fajn.Ale kdyby mel jeste nekdo nejakou radu tak piste,Budu jen rad. :-)
winISD
LSPCAD
LSPLAB
všechny tyhle programy (ten poslední nejjednodušeji) to zvládají a dají se sehnat. Taky ale se simulací nemůžeš počítat stoprocentně. odchylky tam jsou běžně kolem 2-3db, a v autě to udělá změnu ještě větší. máš to jen pro jakous takous kontrolu že to správně ladíš a neni to kravina. do puntíku to žrát nemůžeš.
Ten Carpower power 1/1000 D jsem scháněl, na cz trh přijde až někdy v červnu, jestli nespěcháš, tak si na něj počkej, páč v CarHifi naměřili 1125W RMS a to je super za ty prachy!

26.02.2008, 19:13 |
dolph Crashpc: prosimtě mohl by jsi mi ten LSPLAB poslat? pokud ho teda mas.. díííííky
Dolph.Ja sem si ho uz stahnul tak jestli chces tak bych ti ho mohl frknout na mail.
DbAlesh:Ja CarHifi taky odebiram (skoda jen ze je to dvouměsíčník) a nejak se mi ten zesilovac zalibil a navic je dost vykonny za ty peníze.A rozhodne si naj pockam.Zatim to nejak stim Mac Audiem prežiju. :-D

26.02.2008, 20:51 |
dolph kuchta: jojo prosím jestli můžeš.. mail pod nickem.. díky moc
dolph:Hele tak sem si ho nejspis omylem smaznul.Mam ho jen nainstalovanej.Ale je tady
[ Link ] Je to ten čtvrtej od zhora.
jojo přesně. je to sice demo, ale simulovat v něm de prakticky bez omezení.