Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Ozvučnice na Carpower Sonic 15

o Navštíveno 1717x o
o 25.02.2008, 00:00 | kuchta
Chtel bych se zeptat jestli nema nekdo skusenosti se Sonicem 15.Nevim do jake ho dat ozvučnice.Ted ho mam v 94L Basreflexu a dva 10cm x 20cm natrubky.Ale nejak se mi neliby jak hraje.Nebranil bych se ani uzavřence.Za kazdy nazor dekuji.

o 25.02.2008, 07:36 | Crashpc
kuchta: tohle není basreflexovou ozvučnicí ale laděním. ten reproduktor potřebuje ohromné objemy a ještě ohromnější délku basreflexů k tomu aby hrál pěkně vyrovnaně. To je konstrukčně poměrně náročný. to co máš postavené ty jsem frknul do simulačky, a vylezlo mi tohle:

[ Link ]
řekl bych že tam máš slušný hrb, který auto ještě umocní.

zkus ty basreflexy nejdřív něčim pořádně ucpat. mohlo by to vyjít slušně:
[ Link ]
o 25.02.2008, 18:13 | kuchta
Jj strasne to v aute dunelo,nebo spis takovy neprijemny rezonance jestli vis co tim myslim.Proste to bylo na pytel.Ale zacpal sem basreflexi nejakejma hadrama a je to o hodne lepsí a dokonce sou i presnejsi basy.A jeste bych potreboval nejakej lepsí zesilovač.Ted mam jen Mac Audio Z2200.Premyslel jsem nad timhle [ Link ] .Myslis ze by se sonicem zahybal???Jo a diky za radu.:-)
o 25.02.2008, 18:19 | Crashpc
zbytek uz dolad ekvalizerem. na poslech by melo bejt basu prijemne malo, a jeden 15" vetsinou pak ani pordne nemuzes vyuzit....

ten zbytek - zesilovac - ti ale poradit uz nedokazu. v autohifi komponentech se nepohybuju tak abych ti mohl rict co je kvalitni a co ne.
o 25.02.2008, 18:33 | kuchta
I tak ti dekuju za tvuj cas.:-)
o 25.02.2008, 18:51 | Zaky
Na kvalitnějši poslech určitě uzavřenku tak kolem 60litru,a ten mono zesik na Sonika určitě v poho za ty prachy,akorát ho prej ted nikdo z prodejcu nemá.
o 25.02.2008, 19:03 | kuchta
Jo taky sem tady nekde cetl ze ho nekdo shani a ze nikde neni ale nejak nepospicham.Jen sem si oblibyl znacku Carpower tak bych to chtel mit v jedny znacce.A neni to malej obem na 38cm Subwoofer???
o 25.02.2008, 20:07 | Crashpc
objem bedny se urcuje podle jinych parametru reproduktoru nez jeho prumer. osobne bych pod 80 litru nesel, ale to je vec nazoru. v 60ti litrech to zahraje taky, ale jinak. jeste min ale jeste pevnejsich basu. ten pomer nezbejva nez si vyzkouset co ti chutna.
o 25.02.2008, 20:38 | kuchta
Ja vim ze objem ozvucnice se vypočítáva podle Thiele-Smallových parametru reproduktoru a ne podle rozmeru reproduktoru.Ale nemam zadnej slusnej program na vypočet jinak bych sem nepsal.:-)Jen mi prijde 60litru malo.Ale je to jen muj nazor.No postavim i tu 60ti litrovou a uvidim jak bude ktera hrat.Chlapy diky za rady.Mejte se fajn.Ale kdyby mel jeste nekdo nejakou radu tak piste,Budu jen rad. :-)
o 25.02.2008, 22:53 | Crashpc
winISD
LSPCAD
LSPLAB

všechny tyhle programy (ten poslední nejjednodušeji) to zvládají a dají se sehnat. Taky ale se simulací nemůžeš počítat stoprocentně. odchylky tam jsou běžně kolem 2-3db, a v autě to udělá změnu ještě větší. máš to jen pro jakous takous kontrolu že to správně ladíš a neni to kravina. do puntíku to žrát nemůžeš.
o 25.02.2008, 23:34 | kuchta
Crashpc:Kuju:-)
o 26.02.2008, 18:58 | Aleshak
Ten Carpower power 1/1000 D jsem scháněl, na cz trh přijde až někdy v červnu, jestli nespěcháš, tak si na něj počkej, páč v CarHifi naměřili 1125W RMS a to je super za ty prachy!
o 26.02.2008, 19:13 | dolph
Crashpc: prosimtě mohl by jsi mi ten LSPLAB poslat? pokud ho teda mas.. díííííky
o 26.02.2008, 20:05 | kuchta
Dolph.Ja sem si ho uz stahnul tak jestli chces tak bych ti ho mohl frknout na mail.
o 26.02.2008, 20:15 | kuchta
DbAlesh:Ja CarHifi taky odebiram (skoda jen ze je to dvouměsíčník) a nejak se mi ten zesilovac zalibil a navic je dost vykonny za ty peníze.A rozhodne si naj pockam.Zatim to nejak stim Mac Audiem prežiju. :-D
o 26.02.2008, 20:51 | dolph
kuchta: jojo prosím jestli můžeš.. mail pod nickem.. díky moc
o 26.02.2008, 22:30 | kuchta
dolph:Hele tak sem si ho nejspis omylem smaznul.Mam ho jen nainstalovanej.Ale je tady [ Link ] Je to ten čtvrtej od zhora.
o 26.02.2008, 23:19 | Crashpc
jojo přesně. je to sice demo, ale simulovat v něm de prakticky bez omezení.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3213 sekund.