Navštíveno 1963x

od kolika HZ je zvuk směrový - myslím to tak jak je nutné mít kickbas který bude hrát 70-200 Hz instalovaný.?
Je možné jej nechat např v ozvučnici pod sedačkou a nebo je nutné mít ho ve dveřích?
Je mi jasné že dveře jsou odzkoušené a asi i lepší ale zajímá mě váš názor nechat ho pod přední sedačkou
sestava bude trojpásmo+SW
zvuk je smerovy prakticky porad. akorat postupne se zvysujici se frekvenci stale vic a vic.. jako unosnou mez bych videl 70-80Hz. pak uz bych to pod sedacku necpal

04.03.2008, 12:27 |
mendo ked das kick dalej od stredobasu treba ratat ze tam bude ina hodnota casovej korekcie
časová korekce mě netrápí. v sestavě bude Alpine Imprint procesor a ten nastaví časové i frekvenční korekce. jde mě o přednes jako takový.
Snažím se o solidní SQ instalaci ale nechci kuchat tapecír v novém BMW není li to naprosto nezbytné (fialový kruh)

jako Crashpc....
Woofer v kufru se ořezává nejčastěji na 80Hz(SQ tedy i 50..:-) )...a při solidní instal není poznat přechod..Ale pro ten střeďák řádně vytlumit-popřípadě zavřít..
Ale jestli je to nějaký 100mm kocour,tak aby se mu to líbilo...resp.aby dokázal od 80Hz s nějakou kloudnou charkou hrát..:-)
Co to je za třípasmo?
výšky SEAS

středy Focal K2 power

no a basy - ještě nevím ale zvažuji HERTZ SPACE (kvůli výšce)
ten by šel pod sedadlo do original umístění a nebo bude li to nutné do dveří. Vzhledem k tomu že ten focel umí hrát v pohodě od cca 180 Hz tak nevfím je li nutné cpát ten bas do dveří
Díky moc za názory :-§

pre stred ozvucnicu, potom ho mozes hnat do nizkych frekvencii....
ale 100Hz nikdy nezahra tak ako 16-ka.....
Dobry stredobas na dynamicky Kick je AndrianAudio 165, Exact(Vifa) 18, alebo fokal do serie k stredaku.... A este na uP 5/7-serie aby som nezabudal....
Ak nemas este tie focaly kupene (resp aj ak mas) tak urcite pozri
Diabolo 80flat stredak - superplochy stredak, raz som ho pocul v palubovke.....mooc dobre ide od 250Hz jak dabel
AndrianAudio A100.neo - klasika, najlepsie spolu so stredobasom A165G
2noclue: Díky, ty adrian Audio jsou úžasný. a velmi příjemná cena. Myslím že pod sedačkama ten kick nechat nemůžu. Jsi stejného názoru?
No nepotěšil jsi mě a jdu asi brousit kudlu na tapecír :-)
Co kdybych k tomu dal ty adriany A165.g Tiefmitteltöner?
Akorát nevím jak s montážní hloubkou - chci zacovat v tapecíru tu kapsu. Jaký je tvůj názor na ty Hertz Space6?
05/03/2008 08:39 noclue: "najlepsie spolu so stredobasom A165G" hlbka okolo 7cm, ako kazdy poriadny reprak :-(
pocul som aj 2xA130 na stranu tusim na Eton PA, to ti islo rozobrat dvere...
Space som pocul len na "spackanej!!!" montazi... takze neviem, co si mam mysliet, inak vseobecne stare herze nelubim ... okrem novych ML-jek
hertz právě taky nemusím ale tamontážní hloubka be se mi hodila - neznáš nějakou solidně hrající alternativu v neodymu )aby to bylo ploché)
P.S. stránky AndrianAudio se mi moc líbí :-)

05.03.2008, 15:55 |
Cenda Stredobasy AA jsou delane na to, aby jejich ozvucnici tvorily cele dvere. Kdysi jsem si psal s Anselmem a par lidma, kdyz jsem o nich premyslel.
Von der Sache ist "aber" ( nur schon mal "VORAB" ) der A165G eher für eine OFFENE Schallwand / Tür geeignet . Der A165 G hat ein Qt von ca. 0.63 und einen RESO von 78 hz . Wenn er GESCHLOSSEN eingebaut werden sollte wär's ( in meinen AUGEN ) ratsam "IHN" Aperiodisch ( Flieswiess-widerstand ) zu bedämpfen . So "ähnlich" wie Dynaudio und Scan es in den 70 /80 Jahren gemacht haben . Dabei ist aber auf eine ABSOLUTE Symetrie ( Beide Seiten GLEICH ! ) zu achten !
Von
dem Shep "mal" Gemessen.. Aber NICHT eingespielt.. Also... Kleineres QT..
Von schep
An Anselm Andrian
Verfasst am Di, 14.03.06, 09:55
Titel AA165G PArameter
TS parametry pro AA 165G:
Re: 3.2ohm
Fs: 80Hz
R1kHz: 3,9Ohm
R10kHz: 6,1Ohm
Vas: 6,7L
Mms: 12.67gr
Cms: 0,29 mm/N
Bxl: 4,7Tm
Qts: 0,866
Qes: 1,003
Qms: 6,341
Sd: 134,8cm²
SPL: 87,7dB/1W
no: 0,37%
Kazdopadne kdyby jsi do nich sel, doufam, ze budes nekde k poslechu :-)
jezdím na emmu tak k poslechu by určitě byly :-)
Musím rozebrat tapecír a změřit jaká montážní hloubka se tam vleze.
P.S. jaký je rozdíl mezi těmito dvěna typy?
A165 Tiefmitteltöner
A165.g Tiefmitteltöner

06.03.2008, 09:03 |
Cenda Buh vi, jak to se mnou a EMMA letos vubec bude.
menice s oznacenim G jsou vrcholem nabidky, nejvyssi modely. Konkretni zvukovy rozdil neznam.