Navštíveno 1613x

30.03.2008, 23:08 |
joordee1 | Upraveno: 2008-03-30 23:09:58
na výhybce mám vstup na výškač + - a na středobas + -,
Výstupy jsou ve stejném počtu, takže 4 vstupy a 4 výstupy na jedné výhybce.
Jak zapojit zmíněné 2 pásmové repro spx-17ref se zesilovačem 4x75W (rms) za použití radia p88rs ?? Bojím se abych neodpálil ty výškače.
Děkuji za rady

31.03.2008, 10:03 |
mendo vyhybku do zberu a aktiv ked mas 88rs

31.03.2008, 14:43 |
Shr3k Eh? Proč by zcela zbytečně měl zahazovat ochranu výškáče? Však ty výhybky jsou na biamping dělané...

31.03.2008, 18:09 |
mendo | Upraveno: 2008-03-31 18:10:45
preco neviuzit moznosti zostavy na plno????
aj u elate by mala byt vyhybka na bi-amping a stoji to na....mozno len na okrasu do vytriny

31.03.2008, 22:11 |
Shr3k Myslíš jako proč nevyužít možnost odpálit výškáč naplno? Copaks ještě nikdy neviděl tlumivky, jak hezky svítí, když opravdu "zahraješ"? Navíc výškáče od SPX-17REF nejsou více než čtyřohmové (separátně prodávané výškáče, namátkou třeba MB Quart PTE, Focal TN52 nebo Beryllia mají 6-8 Ohmů), takže tato pravděpodobnost tu docela je...

01.04.2008, 05:50 |
hoff Shr3k - myslim ze kdyby bylo ucelem aktivu odpaleni vysek, asi by to nebylo zrovna popularni, nemyslis? Jde o to, spravne orezat frekvence a nastavit gain. . .
taky mi pár jedinců tvrdilo že bez vyhybky nikdy.....dokonce mi i nabízeli jakejsi kondik do cesty aspon :)
aktiv,když je dobře poladěnej by ti vejšky odpálit neměl.
ale dej si na tom nastavení záležet,když se spleteš muže to bejt rychlý :)

01.04.2008, 10:54 |
Shr3k hoff: Což o to, tady je "populárních" věcí... :o) (mimo jiné třeba zásada narvat do kufru auta aspoň sto kilo MDF)... Jistě, to všechno uděláš (neboj, já měl v minulém autě taky PXA-H701, s výstupy využitými na max - dva 4kanály a jeden monoblok), ale nikdy nemáš záruku, že to s volume nepřeženeš.
buddha: Kondíky do cesty jsou nesmysl. Když výhybka umožňuje biamping a tím pádem i vyřazení filtrů (zůstane jen tlumivka s ochranou výškáče), není důvod ji nevyužít...
Shr3k:počkej,to jsem netušil....jak to myslíš?jako že když vyhybka je bi amp,tak že se dá obejít třeba dělička?nebo jak? fakt tápu,uvítám když to trochu rozvedeš.
dík
budha: delicka je na vyhybke dana suciastkami, a impedanciou reprakov, teda neobides ju.
shr3k: bud aktiv alebo pasiv ale hnat aktivne orezany signal este cez vyhybku je len dalsie rozladenie fazy....
keby aktiv bol tak zly, tak by ODR a status F1 neboli aktivne riesenia... ak by bol pasiv tak zly, tak by neboli mci a nakamichi.....
kazde ma + aj - a ja osobne neviem tak nainstalovat jednotlive menice aby som nepotreboval casove a fazove korekcie.... teda ostava mi len aktiv

01.04.2008, 23:12 |
Ricci Shr3k ,bi-amp u vyhybky automaticky neznamena to, ze su vyradene filtre ale to, ze je oddeleny elektricky okruh pre stredobas a vyskac u 2P...

02.04.2008, 02:04 |
Shr3k Ricci: Však to já taky nepíšu. Záleží na zapojení konkrétní výhybky, nicméně i tak lze výhybku upravit, cívky resp. kondenzátory přemostit a tlumivku ponechat...
Shr3k:tak do toho se pouštět nebudu,jak psal noclue bez korekcí atd se neobejdu.
a v nejhoršim výšky zase tak drahý nejsou :)

02.04.2008, 08:38 |
Ricci No niektore vysky drahe su :-)))

To jsem čekal kdo vytasí suprema :)
Tak oprava.....většina výšek až tak drahá není :)
jak mam tedy zapojit spx-17ref se zesilovačem jl 300/4 s radiem p88rs.