Navštíveno 1261x

14.04.2008, 14:07 |
Djturtle | Upraveno: 2008-04-14 14:10:50
Prosím o pomoc s nastavením tohoto zesilovače. Je zapojený na kompa Rainbow slc 265, samozřejmě v aktivu. Původní výhybka měla dělící frekvenci 3800 Hz. Na tom Helixu je na mě moc potenciometrů a přepínačů. nastavil jsem to tak, že to hraje hezky, ale jsem si jistý, že to umí hrát ještě líp. Je tady někdo z okolí Brna, kdo by mi s tím mohl pomoci? Nebo aspoň radu jak na nějaké to základní nastevení. Dál bych to zkusil doladit sám. Hlavně ale potřebuji přesně vědět, kterej potenciometr je na co. Holt taková lamička, no... :o) Chtěl jsem to nechat až na Macochu, ale už to nemůžu vydržet. :o)

14.04.2008, 14:21 |
Smrada (M)

16.04.2008, 17:52 |
clown pokud bude Zdenal mit cas, tak to nastavi .., ale bojim bojim ..

16.04.2008, 17:53 |
clown ale mas to vse v manualu, je to sranda ..,
Uz jsem to celkem pochopil.Ale zda se mi,ze na urcitych frekvencich mam celkem propady.Takze zatim to necham tak jak to je a na Macose se za nekym z vas urcite stavim kucii!

16.04.2008, 18:45 |
clown jak na to dokazes udelat propad, kdyz nastavis A a B, tak C a D jsou automaticky k tomu low pass, zkus jeste prolizt ty dva potaky uprostred .. pro kanaly C + D .. - + nejake dB .. a pak muzes zkusit pridat bass boost,
aspon tak jsem to nacvicoval ja :o)
Ten propad bude +- nekde kolem delici frekvence,takze to bude spis rukama.Ale hlavne bych potreboval poradit,jak utlumit vysky.Gain na vysky jsem nejak nenasel. :o)

16.04.2008, 20:44 |
clown je tam gain na C/D kanal, tedy stredobasy .. + - 10 db??, takze pridas stredobasum .., ty hodnoty tusim ...,
jsem linej jit do auta :o)
C a D mam uz na max a ty vysky jsou porad az dost hlasity. A to jsou hedvabny. :( Delici frekvence je ted neco mezi 2500 - 3000 Hz. Stredobasy hraji cca od 60 Hz a to volitelny zesileni v pasmu tusim do 120 Hz mam vypnuty.
Dojed do UH. Změříme a nastavíme.
Nevěř tomu, že na "ucho" poznáš přesnou frekvenci propadu. Chce to změřit.

17.04.2008, 15:38 |
Djturtle | Upraveno: 2008-04-17 15:39:09
Ok. Tak kdy a kam přesně bych se teda mohl za tebou stavit? Upozorňuju dopředu, že ještě nemám vytlumený dveře a výšky jsou zatím jen na čokoládě. Domečky jsou přilepený na palubku tavnym silikonem - jeste bych taky rad laboroval s umistenim vysek.
dvě možnosti: dnes od ted až do večera, nebo zítra tak kolem 16 hod. mobil 602 735 937. nejlíp když zavoláš a domluvíme se.
Takze po vyletu do UH musim velice podekovat Pavlovi 02 za pomoc s nastavenim.Ted mi z toho leze zvuk tisickrat lepsi.Tedy diky moc!