Navštíveno 1738x

Zdravim,
mam na osazeni do auta toto: predky kompa,zadek koaxi, 2xsw a baterii navic- 175Ah- chtel bych ji dat do kufru a propojit s puvodni ve predu. natahly kabel je asi 25, bude stacit? nekde mi radili zapojit na vetev ktera by spojovala baterky rele,s elektrikou si nerozumim,neporadil by nekdo o co jde, nebo nevyrobil nekdo ze zlina,brna a okoli? diky!
Aky mas RMS vykon zosikov? podla toho sa da "vypocitat" napajanie
175A baterka musi mat celkom dobry skratovy prud a takisto bude pri vybiti celkom hladna..
to znamena, ze cez ten kabel moze ist radovo niekolko sto A, bezne sa dava 35-ka alebo 50-ka....
Odpojit baterku relatkom (daj do googlu "relais nagares 180A") je vhodne, aby sa Ti pripadne nevybila startovacia... aj ked vybijes tu na hudbu
jj o to mi de,abych mohl tuto vybit pri hrani a dobit ji pri jizde...
rms jeste neni jisty-nemam jeste zesik na sw-bude potreba 800W RMS :)
dik
na prepojenie bateriek musis pocitat na najhorsiu situaciu a podla toho zvolit kabel
nastartujes a
1 zadna je vybita, ta si poriadne potiahne
2 pustis si k tomu hudbu
cize cez spojovaci kabel ide komplet odber aparatury + dobijaci prud zadnej baterie
a z toho vypliva? promin,ale ja elektrice opravdu tak nerozumim... diky!

21.04.2008, 11:13 |
Smrada (M)
25tka na propojeni baterii Ti bude stacit. Vetsinou se ale dava 50tka. Po tomto kabelu tece maximum, co da altik. To za predpokladu, ze tu baterku nevybijes uplne. Pokud ano vyrovnavaci proudy mezi baterkama budou veliky, takze reseni, ze vymlatis zadni baterku a pak pri jizde dobijes neni zrovna idealni. Pro tuto situaci bude mit ale na obou stranach kabelu pojistku (jistic), ktera Ti zajisti, ze v pripade opravdu velkeho proudu proste vyleti a je klid. Jako Rele muzes pouzit treba toto
[ Link ] . Jako pojistky dej nejaky 100A a pokud Ti budou casto praskat, vymen kabel. Pokud mas rozdelany auto, dej 50 rovnou
ok,jen to rele-nedalo by se splasit neco levnejsi? nemam ted koruny ani na 50 kabel :( jinak bych to rad casem vymenil... dik
a jinak jestli se nepletu tak baterka se nevybije uplne protoze uz pri vyraznejsim poklesu nedodava potrebnou stavu na SW a zvuk je neposlouchatelny :)

21.04.2008, 15:03 |
Smrada (M)
No dela se jeste jedno slabsi do 80A, jde jen o to, aby to stacilo

21.04.2008, 15:04 |
Smrada (M)
A s tim poklesem to je a neni pravda. Bud zesik vypne jako ochrana (kdyz to umi) a nebo zacne diky nizkymu proudu limitovat a muze Ti spalit woofer
mas to napisane 18.04.2008, 22:29
daj do googlu "relais nagares 180A"
bezna cena 19,90Eur, na eGay aj za 15E
zdravi mužu se zeptat já přemejšlím o druhé baterce a nekde jsem slišel že se to dá oddělit i jednou usměrnovaci diodou na velkej proud a zapojit to na plusovej kabel že pak tím teče proud jen jedním směrem ,ale tomu taky nerozumím a nevim jestli se to dá použít??? nemá nekdo skušenost? dík za dpověd.

21.04.2008, 21:22 |
sikula | Upraveno: 2008-04-21 21:30:13
allfa1: dioda nic neřeší,protože by se přes ni vybíjela i baterka u motoru. Taky by šlo použít toto relé
[ Link ] kdyby to někdo sehnal.
Nebo se vykašlat na relé, baterky propojit napřímo a jednoduchou
elektronikou která odpojí napájení z remote hlídat jejich napětí.

22.04.2008, 12:55 |
Smrada (M)
Muzes:
1) dat 2 stejny baterky a jen hlidat, abys pak nastartoval - prodlouzi se Ti doba hrani
2) propojit je relatkem
3) pokud nepotrebujes 2 baterky pri soutezi, dat jednu poradnou dopredu, hlidat a pripadne nastartovat.
Zadne auto nevydrzi hrat vecne. Na predvadeckach jsou k nim pripojeny zdroje ci silny nabijecky
ja to chci spis napr. k taboraku, nebo nejake takove akci at to vydrzi par hod hrat... ? bat ma 175Ah. relatko si objednam z anglie za 400,- i s postou :) (kdyby mel nekdo zajem pri odberu vice jak jednoho kusu je sleva)