Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Sakra, píská to

o Navštíveno 3073x o
o 21.04.2008, 17:16 | Susi
Zdravím,
tak jsem se rozhodl trochu oživit ozvučení mazlika a díky Vašim radám (a inzerátům :-)) jsem téměř u konce.

Ovšem mám jeden, celkem velikej problém, - je slyšet alternátor (pískání) podle otáček motoru.
Jedná se o BMW E39, rádio původní Business CD s vyvedenými RCA + signální kabely (v levém prahu) vedou do kufru, kde je 4kanál zes., ten "živí" sub a přední komponentní reproduktory. Kostřící kabel je OK a má asi půl metru.

Jak a kudy vedete signální kabely? (majitélé BMW) Jinak myslíte, že pomůže "odrušovač"? ...nebo jiný nápad?
Kamarád má E36 a stejný problém...

Poraďte, hudba fajn ale to pískání je děsný. Jak u zubaře!!! :-/

Až bude vše hotovo, šoupnu sem fotky, ať můžete hodnotit :)

o 21.04.2008, 22:14 | allfa1
skus tam poslat signál z jiného zdroju než máš v autě.at poznáš co to dělá jestly rádio nebo zes?
o 21.04.2008, 22:26 | Rizek
nám passaty taky pískaly jak blázen i s odrušovačema, takovej pištící otáčkoměr:) a vyřešilo se to výměnou kabelů k repru, vyměnily jsme je za twistované a je klid. Dělalo to i když jsme pustili signál z druhého auta, které nebylo nastartované, sice o trošku míň, ale pořád to tam bylo.
o 22.04.2008, 12:41 | Susi
Díky přátelé, moc jste mi radost neudělali.. Doufal jsem v ten odrušovač.

Je zvláštní, že ty samý kabely mi v minulym autě normálně fungovaly..

Začnu tedy laborovat. :-/
o 22.04.2008, 12:42 | Susi
Kdyby někdo měl podobnou zkušenost, pište, please. Díky.
o 25.04.2008, 06:54 | whiskadelic
jo taky me to u bmw piska a to mam kabely signalove opravdu oddelene. kabelama k reprakum to nebude, puvodne jen na radio nic nepiskalo a to vedou taky pres cely auto do zadnich. baterka je v kufru, takze se napajeni a signal nepotka ani omylem. mam ale pocit, ze to zacalo az po tom, co jsem pripojil druhou zem na baterku. zkusim lepe ukostrit. jinak vazne nevim. kabely se mi tahat teda znova nechce.
o 25.04.2008, 08:02 | allfa1
mě to taky dělalo na žesáku co měl studenák na desce .zesák jsem rozdělal a studenáky jsem prepájel a bylo to pak ok???????
o 25.04.2008, 13:37 | Susi | Upraveno: 2008-04-25 13:39:23
Už jsem nastřádal nějaký info, takže:
Kabely je nutné (u E39 a zřejmě i dalších) vést středovým tunelem. Pokud vedeš signály prahem, tak v obou vedou silové kabely od baterky k motoru a elektroinstalaci, které signál ruší. Základní pravidlo je, že signály nesmějí být vedeny společně s ostatní instalací auta. Bez zesilovače se pískání neprojevovalo, protože koncovej zesilovač rádia nemá velikej výkon a rušení se tam prostě nepřenese. Rušení je nejčastěji od signálových kabelů, může být i od napájecích kabelů k zesilovači.
O víkendu to budu předělávat, tak dám vědět.
o 25.04.2008, 15:06 | allfa1
ok tjem zvědav jak to dopadne?
o 26.04.2008, 23:15 | fousak
mám stejnej problém ale ještě jsem na to nepřišel co to dělá
o 27.04.2008, 13:50 | Rali
Taky sem řešil stejnej problém.Natáhl sem nové napájecí kabely k rádiu a pořád mi to pískalo.Pak sem natáhl nové repro kabely, ty původní byli přes takovej konektor, kde zřejmě byla chyba..Tak teď už nejsou nikde přerušený a paráda...
o 28.04.2008, 08:59 | Susi
Takže jsem předělával a předělával...
RCA kable jsem vytáhl z prahu a hodil je přes střed. Když byly volně, pískání zmizelo, jakmile jsem je namačkal pod střednovej tunel, zas to píská!!!
Teda já to tomu autu nedaruju... :-)) Zkrátka a jednoduše - pod středovym panelem je nějaká řídící jednotka airbagů a ta to zase mrví. A jak jsem ten kabel po několikáté vyndaval a zandaval, někde se mi přerušil REMOTE, takže už nehraju vubec.
Dneska udělám novej, samostatnej REMOTE, vezmu noťase a zkusim dát signál z něho přímo na zesík, ať se ujistim, že to nemůžou být reproduktorový káble, pak dám signál na RCA kabely u rádia a pokud to začne znovu pískat, budu vědět, že to není ani rádiem - takže nezbyde než koupit lépe stíněné RCA kabely.

Co mě ještě napadlo - nezkoušeli jste někdo obalit v takovém "rušivém" místě RCA kabel alobalem? Podle mě by to mohlo pomoci...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.327 sekund.