Navštíveno 6153x

Zdravím !
Potřebuji poradit začínám s hudbou momentálně mám osazení poměrně nevyvážené , bednu nevytlumenou no prostě začínám :-)
Mám v autě basák Toxic 15" a poháním ho 4kanálovým zesikem Pyle -neřikám že to hraje špatně ale není to zatím žádnej zázrak a co bych chtěl vědět do jaké kategorie se tento basák řadí ? Je to spíš na kvalitu nebo na tlak ? Chtěl bych podle financí udělat zástavbu místo z dřevotřísky z laminátu a chci se poradit když bych pořídil ještě jeden tenhle basák a oba dva napojit na mono zesilovač Kicker ZX2500 který má výkon v RMS a 4ohm 1250W jak bych to měl připojit ?můžu oba dva napojit do stejného kontaktu nebo je to prasárna ? :-) Když mám v autě hlavní pojistku 160A je to málo když má jenom zesilovač pojistku 300A ?
Moc díky za rady budu jich mít asi časem víc tak kdyby se někomu chtělo pokecat na ICQ tak na mě je 339-574-931...

20.05.2008, 22:25 |
party_boy | Upraveno: 2008-05-20 22:35:29
Já nejsem tak znalej jako zde místní, ale s klidem ti řeknu, že ten toxic není na SQ ani SPL. Raději bych volil jinej woofer. Jinak pokud bys chtěl toxica ještě jednoho, tak zapojit paralelně na 1 ohm (pokud je zesik stabilní do 1 ohmu). Zapojovat to na 8 ohmů je bullshit.

20.05.2008, 22:44 |
Mááša přesně tak ..Toxic není ani SQ ani SPL :o) zbav se toho.. Kickera k tomu nepouštěj nebo ti z toho nic nezbude :D
jinak další věc, woofer a 4kanál není zrovna vhodná kombinace ..v první řadě sežeň monoblok a pak koukej po wooferu
party_boy : teď si mě zaskočil pojem 2ohm ,1ohm mi byl do teď neznámej a naprosto vůbec netuším jak se to do toho zapojuje ,taktéž jsem netušil že když bych to napojil jak jsem popisoval výš tak bych dostal 8ohmů myslel že by to bylo klasicky 4ohmy ale každej basák by si odebíral svejch 625W ..
Hups já neumim počítat :-) Při paralelním zapojení bys dosáhl 2 ohmů. Do série je to kravina. By to mělo zbatečně velkej odpor.
Mááša: vím že 4kanal není moc ideální ale to jsem ještě v době kdy jsem to nakupoval nevěděl :-( Nyní mám v hudbě nějakých 25tis. a není to nikde znát :-)))Co by jste mi doporučili za basák/basáky ? mám rád pořádné velikosti nejlíp tedy 15" a cenově tak do 5000kč/ks s tím abych to mohl dát na tenhle zesik -buď 1basák nebo 2basáky a hrálo to pěkně -nejlíp pořádný tlaky ať se auto trochu nafukuje :-)Mám Peugeot 206 3dveřák a místo zadních sedaček a kufru zástavbu :-)
Navíc to nebyla narážka na tvý zapjení, to jsem řek všeobecně, co myslíš pod pojmem "do stejného kontaktu"?

20.05.2008, 22:57 |
trlon ten toxik je opravdu sw nanic! raději ho prodej
kup pořádnej a třeba menší-12" je klasika.- kup naněj nějaký pořádný monoblok
www.ahifi.cz
www.prohifi.cz
u Milana a Káji beru pořád a sem nadmíru spokojen
party_boy :v pohodě ..
Do stejnýho kontaktu je myšleno že tak jak se to napojuje do zesilovače normálně tak se to zprasí že se tam vejdou dva :-)
Jestli máš takovejhle rozpočet, tak pro toho Kickera vyber nějakou pěknou 15ku do 10 tyček ne?
trlon :když já se v tom vůbec nevyznám , ten toxik mi přišel zajímavej docela známá značka , pěknej výkon , pěkná cena tak jsem ho bral není problém ho vyměnit ale za co ? nechceš nahodit rovnou odkaz ? Radši bych 15" ale když jinak nedáš udělám zástavbu že je strčim proti sobě a dám tam klidně 2x 12" :-)
party_boy :právě že rozpočet už moc není sem to počítal že do toho celýho dám tak do 20tis. a bude to paráda no a mám v tom 25tis čekám na novou baterku protože s tou starou to už jaksi nehraje a stejně mi to hraje hůř než kámošoj co koupil basák , zesik a repro celkem za 7tis :-(
party_boy: zaujali mě docela basáky od Alpine ale jak je to s kvalitou netuším ..
Alpínou nic nepokazíš. Jinak ten toxic je zajímavej tim, že je mohutnej, nebo aspoň tak vypadá. Bohůžel je to všechno. Já to slyšel a ten výkon je pouze na papíře.

20.05.2008, 23:09 |
trlon | Upraveno: 2008-05-20 23:09:49
ty se divíš že ti to nehraje když máš takovej basák:-))))))))))
party_boy : tohle je moje první lepší hudba v autě takže já fakt nevím jak to má znít ale i když mi do něj proudí (snad -jeli to dobře zapojeno) 230W tak mi přijde že nehraje špatně ..Já bych se právě chtěl trošku víc směřovat k těm tlakům takže nějaké další zbytečné koupě bych si chtěl odpustit a časem bych chtěl pokračovat až trošku do extrémů ..

20.05.2008, 23:11 |
trlon | Upraveno: 2008-05-20 23:12:51
kdybysi prodával ten zesík tak se mi ozvi
vemu si ho pro tatíka do auta a aspon si koupíš mono...
Pokud nebudeš chtít moc kč:-))))))
Ale mam v tom trochu guláš. Ty toho toxica poháníš pylem a co ten KickerZX2500. Ten máš nebo ne?
trlon : já se přeci nedivím že mi to nehraje naopak hraje ale mizerně ale to je asi taky tím že mám bednu která není utěsněná a zesiky který patřej do muzea :)
jj mám přední repro a vejšky Impulse 16,5cm 190W RMS to pohánim 4kanalem Magnatem Rapbull a pak mám ty samý repra vzadu v bedně +toho Toxika a to poháním Pylem 2x90W a 1x230W (netuším jestli je to tak napojený páč sme to zapojovali opravdu profesionálně :-))) no a o tom Kickerovy sem začal uvažovat že bych ho koupil +k tomu ještě jednoho Toxika a bylo by pro zatím hotövo ale jak vydím tak to tak jednoduché nebude :-(

20.05.2008, 23:15 |
trlon tak si udělej pořádnou bednu z MDFky a přesně nařezat a přetěsnit a přelepit a uvidíš no:-))
70% úspěšnosti kvality zvuku je jen v bedně
takže myslíš že když dám dva takovýhle basáky tak tím nic nepokazim jo ?
[ Link ]
právě že na bedně jsem se už vyřádil a tolik práce sem snad ani za půl roku dohromady neudělal :-) teď musím ještě předělat vrchní desku ve který ležej repra protože je slabá a klepe se no a pak vše přetěsnim , zatěsnim , utěsnim no a pak sem to chtěl celý zalaminovat :-)

20.05.2008, 23:20 |
trlon nepokazíš:-))
ale za ty prachy bych raději koupil něco jinýho-na tyhle sw budeš potřebovat hodně výkonej zesík
trlon : myslíš ?Když to má RMS 500W to znamená že opět ten Kicker 1250W by byl na 2 akorát ne nebo se pletu ?

20.05.2008, 23:23 |
trlon [ Link ] vem raději jeden pořádnej a možná uděláš lépe
kolik máš místa v kufru? ty alpinky ti zaberou hodně:-)
Základ je krmení. Což ten kicker je slušný krmení(aspoň si to myslim). Ty alpiny jsou dobrý. Koukni se ten sw valigátor, abys měl představu o tom zapojení co jsem ti tady poslal před pár příspěvkama nahoře.

20.05.2008, 23:24 |
Mááša u tebe je hlavní problém woofer ..prostě Toxic NEE!
jestli chceš tlačit, tak mrkni třeba na Sonic-15
[ Link ] k tomu ideální zes, vyměnit kabeláž a máš vyhráno :o)))
Ani nestíhám koukat :-) ten sw valiátor sem koukal ale jelikož já nezapojuju ,zapojuje kámoš tak to musím probrat až s ním :-) tak popořadě :
trlon: místa je habakuk nemám zadní sedačky takže opravdu hoodně :-)
Mááša :mrknu :-)
tak ten Sonic nevypadá zle a jestli opravdu umí tlačit klidně bych měnil no jde jen o to že sem to chtěl olaminovat a nasměrovat je proti sobě takže kupovat dva je už trochu nad moje možnosti :-))
ještě dotaz podle čeho se dá určit jestli můžu basák otořit magnetem nahoru nebo dolu ? :-)

20.05.2008, 23:31 |
trlon takovej výkon je na hraní dostačující:-))
kdyby si chtěl nějaký pořádný spl na db Drag tak máš zbytečně vyhozený kč:-)))
třeba jako-Mááša vem si 15" a uděláš líp. ale ten audio sistem hraje fakt suprově a stačil by 1ks:-))
prosímtě hod sem link toho zesu od kickera-dík

20.05.2008, 23:34 |
Mááša tlačit dokáže :D tomu věř ..
zesik je tady
[ Link ]

20.05.2008, 23:35 |
trlon otočením magnetu ti neporadím:-((
ale když vemeš toho sonika tak máš slušný SPL
ale když vemeš audio sistem tak na hraní máš suprovej sw ale i pěkně tlaší to je vyzkoušený a vypadá lím než sonic
Asi pujdu do toho Sonica právě db Drag je můj sen :-)
Zase když už jsem rozkuchal půlku auta a dal tam bednu přijde mi škoda zůstat u jednoho basáku :-)
Takže ještě pár informací prosím :
Teď tedy dejme tomu mám 1ks toho Sonica 15"(pro zatím jednoho protože na dva fakt peníze nebudou ) a napojím na něj toho kickera kterej je stabilní asi jen do 2ohm (do 1ohm nepíšou že by byl) jak by se to dalo stabilně zapojit zkoušel jsem ten vypočítavač a tam to ukáže buďto 1ohm nebo 4ohmy :-(
Pouze teoreticky : co by se dělo kdybych ten subáč napojil na 4ohm popřípadě na 1ohm ?
Predpokladam ze mas TOXIC TSW-150F.
party_boy >> tak by me zajimalo jak bys chtel tyhle dva zapojovat paralelne na 1 ohm! :D
Kdyz kazdej (pokud vim) ma 1x4 ohm!
Venca206 >>
1)Nechci te nejak od toho odrazovat,ale myslim si ze by bylo nejlepsi se toho Toxica nejak rozumne zbavit a necpat prachy do dalsiho stejnyho klumpa a radsi za prachy co bys investoval do obou koupit jeden poradnej SW a tim Kickerem ho nakrmit!
Pokud vim tak Nismo.Power jeste porad prodava ten SPL 12" a nebo bych se mrknul treba po necem takovym
[ Link ] nebo takovym
[ Link ] pokud teda trvas na prumeru 15".
2)Uz to tu taky bylo parkrat...pojistka na kabelu ti chrani JEN kabel a pojistka na zesiku ti chrani zesik!Pojistku na kabelu by sis mel dat dle tloustky kabelu...nejlepe takovou co je dodavana v sade a mas to nejjednodussi.
BTW ty mas 50qmm kabel,ze tam mas 160A pojistku ???
3)Na podrobnosti ohledne zapojovani monoblocku sem se ptal konkretne ja...takze to tu taky je:
[ Link ]
To nevadí, na 4 ohmy dává 1250. Pohoda :-)
Koukam ze sem nakej pomalej...nez sem to napsal je tu halda prispevku :D
Takze muj komentar ztraci smysl :D

20.05.2008, 23:48 |
party_boy | Upraveno: 2008-05-20 23:55:35
Divally>> Pokud máš na mysli ty toxicy, tak pár příspěvků potom jsem se opravil.
teď lehce nechápu -na mě musíte pomalu :-)
jo název Toxicu odpovídá .
Toxika se zbavim no problem .
zas nechci aby sem tim Kickerem něco vypálil přece jen je docela výkonej :-)
Co se týče kabelů netuším co mi prodali pověděl jsem co mam a co chci a tohle sem dostal :-) jestli mam kabely 50QMM nebo co to je to fakt netuším ale pojistka je 160A a drátek v ní je tlustej jak kráva :-)
odkazy projdu ..
Tak tohle je na mě už nějak moc složitý hlavně co se týče zapojování zesilovače na tohle sem nikdy nebyl :-( Proberu to se svym zapojovačem jestli to zvládne a uvidí se :-) Každopádně mě pořád zajímá co se stane když ten basák Sonic napojím třeba do 2x4ohmu nebo do 1ohmu ..

20.05.2008, 23:57 |
trlon pokud chceš začít db Drag-
1.musíš rozmysled do jaké kategorie to všechno sestavit
2.ten zesík budeš mít slabej a hlavně při 4ohm
chtělo by to zesík aspon přes 2.5kw
přečti si pravidla-
[ Link ] .aspon co je v které kategorii povoleno.at víš co a jak postavit aby si byl v té kategorii

20.05.2008, 23:57 |
Mááša Sonic je 2x2Ohm ..takže zapojení buďto na 1x4Ohm nebo 1x1Ohm
party_boy >> sry psal sem to nak dlouho a patrilo to k tomu prvnimu prispevku kdys psal ze to ma zapojit do 1 ohm.
Sem trochu brzda no :D
Venca206 >> ty nevis jak mas tlusty kabely??? Chjo...
Tak vem teda aspon pravitko a zmer si prumer...z toho si vyvodime zbytek...ptz jestli mas 160A pojistku na kabelu 10qmm tak si myslim ze je to zbytecny :D:D.
Jinak qmm = "milimetry ctverecni"
Nic ve zlym...ja jen abysme si rozummneli!
Sonica zapojíš buď na 1 nebo 4 ohmy. Čim menší odpor tim větší výkon.

20.05.2008, 23:59 |
Mááša ještě jedna věc ..proč zrovna Kickera?
jestli máš vybranej woofer, tak vyber ještě ideální zesik .. a jestli se chystáš na dB Drag, tak jako "trlon" přečti si pravidla ..a zjistíš, že dB Drag není jen o silným woofer...jde hlavně o tlumení a mnoho dalších věcí .. není to sranda :D

21.05.2008, 00:00 |
trlon na pojistky se vyser:-))
já taky žádnou nemám a bezproblému
zesík má své pojistky a kdyžtak praskne ta
Mááša >> myslis ze 4 ohm bude ideal? kdyz kicker snese jen 2ohm ?:(
Rika se ze SPLka zvladnou mnohem vic nez je papirove...ale mymslis ze ten SONIC taky?Aby pak kicker nejel nadoraz...

21.05.2008, 00:03 |
Mááša do 4Ohm je Sonica škoda ..vyměnil bych zesik ..a rozhodně na 1Ohm

21.05.2008, 00:03 |
trlon Mááša má pravdu
musíš mít pořádně vytlumený auto-celý bez flákání.pořádný kabely.zesilovač přes 2.5kw a pak bednu která nesmí přesahovat výšku sedadel-spodek okna.............. je toho moooc a máš co dělat
no tak lidi já už opravdu nechápu nic :-(
Výkon Sonicu je 2x400w=800W RMS při 4ohm zesik má 1250w při 4ohm tak proč je zas slabej ? db Drag řikám sen není tím myšleno že prodám dům a udělám hudbu do auta je to záležitost na několik let a pro zatím chci jen ideální hudbu ..
Venca >> nebylo by lepsi zmerit prumer?mas snad supleru ne?:D Z fotek to vypada tak na cca 10qmm...no a s 10kou kabelem na dB Drag nevim nevim no :D
Tak teda když překopat tak uplně :-(
Jakej by jste mi doporučili vhodnej zesik k tomu Sonicoj aby chudák nestrádal ale v ceně Kickera (cca 7500kč)
To by stačilo no ale přeci mě nepoženete o půlnoci do auta:-))
Co treba Helix DB 1000.1...Nismo ho snad porad jeste ma...tusim za 5500,- i s capem:)
To je ten co dává 1000 do 1 ohmu?
Divally:nějakej odkaz s parametrama bys neměl ? :-)
Jsem si chtěl jenom dokázat, že v tom mam trochu přehled no a ne všechno hned strkat do guglu.
to bylo pro vencu kdyz se ptal na odkaz s parametrama...

21.05.2008, 00:24 |
party_boy | Upraveno: 2008-05-21 00:24:52
:-))
Aha, já si jeho příspěvku vůbec nevšim. Já už si jdu radši lehnout.
:D
U nej je mozna trosku "vyhoda" ze dava do 4 i do 1 ohm stejne.
Ale nějak mi to nejde do palice, když ten helix dává 1000 do 1 a kicker 1250 do 4, tak jako furt ten helix je lepší jo? Já jsem začátečník, takže kdyby mi to někdo vysvětlil, dík.
porád ale nevim co tam teda strčit ten Helix DB 1000.1 dává 1000W do 1ohm a je za 5500kč použitej já mohu sehnat za 7500kč toho kickera kterej dává 2500w do 2ohm a je novej s 24měs. zárukou tak teď už to opravdu nechápu :-(
Jenže to ti je na prd, když sonica zapojíš buď na 1 nebo 4 ohmy.
no tak ho napojim na 4ohm na 1250W a je to pořád lepší ne ?
Venca >> no je hezky ze kicker dava 2500 do 2 ohm...ale pokud bys chtel sonica nebo treba hifo brutus...tak ty maj 2x2 ohmy takze u wooferu ty dve civky muzes zapojit na monoblock bud paralelne do 1 ohm a nebo seriove do 4 ohm...ale nijak do 2 ohm!
nemam zkusenost ani s jednim...takze bych se ptal spis asi jinde na rozdil...zkus zitra kontaktovat nisma a on ti urco o helixu rekne vic...
ale myslim ze na dB drag by to chtelo neco mnohem silnejsiho...treba uz aspon Helix DB 1000.2
Venco to jsem si myslel taky než sem někdo napsal, že na 4 ohmy je ho škoda.
o db Dragu furt nepište !psal jsem že je to sen a určitě to nechci zrealizovat v tomto roce ! :-)Chci připravit auto na srazy aby bylo alespoňm něčím zajímavé :-))
party_boy já už tomu vůbec nerozumím takže to je v klidu :-)
a co treba koupit ten 1000.1 a povesit ho na sezonu na ten Toxic (ale velmi opatrne). a nebo treba emphaser e12spl x3 (pohybuje se jich tu na AHC plno za par korun) a spis udelat auto do vzhledu?pokud je to jen na sezonu...a pak mezitim nasetris a pres zimu se da makat na novy zastavbe na dalsi sezonu na dB drag:)
Prdim na to, tak doufám, že až vstanu, tak to tady bude vysvětlený :D
neni co...tim ze dem vsichni za chvili spat se diskuze uzavre a ztr uz si nikdo nevzpomene:D
Divally : půjdu do toho Sonica +musím vymyslet jakej zesik aby mu to dávalo pořádnou šťávu až vyhraju ve sportce zajedu si k tobě popovídat o db Dragu :-)
No na dB drag by tu bylo urcite plno poverenejsich lidi nez ja...ale popovidat si klido prijet muzes...aspon zkouknu cos s tim vymyslel:D
jinak mrknul bych na ty kable co to je za tloustku a tomu prizpusobil pojitku...kdyz uz tam mas to poj.pouzdro tak at tam ta pojistka neni zbytecne!
a na ten monoblock pak jestli bude kolem 1kW tak teda kabel cca 35qmm;)
njn změřímě uvidíme a půjdu jim to do obchodu omlátit o hlavu protože mi řekli že to bude dobrý !
no ty 10ky sou na ten Pyle asi tak akorat...
a pokud ty samy mas na tom Rapbullovi,tak je to taky OK!
Ale jestli je chces mit na tom Kickerovi nebo jinym monoblocku...tak to at te ani nenapadne :D

21.05.2008, 01:41 |
trlon on má dokonce v bedně pro sw i daný repráky bez rozdělení-a pak že to nehraje a neduní:-))))
kdyby si radši koupil ten muj komplet tak to máš bez práce :) SPL woofer a na něm rovnou zesík kterej ho umí nakrmit :)

21.05.2008, 09:05 |
trlon tak jak pokračuješ? už si popravil tu bednu?
co bereš teda za ten sw? a jakej zesík? už máš jasno
Zas tak rychlej nejsem :-) Sedim v práci pro mě něco dělat je dlouhodobá záležitost :-(
Ale jasno zhruba mám vemu toho Sonica +k němu asi Hifonics Brutus 2000W v 1ohmu a uvidí se pak chci ještě překopak komponentní repra ale to by zas bylo tak za 2 měsíce až budou peníze ..

21.05.2008, 09:59 |
peetm Promiň, že Ti sem lezu, ale nechtěl bys 15"sw SPL Dynamics, je to model PRO15D2, cena 4tis
[ Link ]
No super, takže zase vim prd :D
peetm:nevím ať se vyjádří i někdo jinej já můžu mít za 4500kč novýho Sonica 15" se zárukou nevím co je lepší :-)

21.05.2008, 10:51 |
trlon To Peetmovo SPL znám a myslím že by bylo lepší:-)))
ale je natobě co si koupíš. a z tím zesíkem dobrá volba-hifo je gooot

21.05.2008, 11:36 |
mamut trlon-to si delas prdel s tim co si napsal na pojistku se vyser zesak ma svoje.ta pojistka slouzi ne pro zesak ale pro kabel aby kdyz se neco stane treba prodre buzirka tak to chytne skrat a klydne ti muze zhoret auto proto se tam ta pojistka dava a taky musi byt co nejbliz baterky

21.05.2008, 12:12 |
trlon | Upraveno: 2008-05-21 12:13:13
mamut- já pojisku nemám,jezdím bezní přes 2roky a nic
stačí kvalitní instalace a pořádná izolace a jeto
viděl si někdy aby někdy mněl na db Dragu na takovej velkejch zesech a bat. někdy pojistku? já teda né
nevím jestli se vůbec takové silné pojistky dělaj:-)))))

21.05.2008, 12:18 |
peetm
trlon: Tak to ti držim palce.... nevěřil bys, jak rychle se ten drát dokáže rozžhavit a palit věco kolem sebe - vlastní nemilá zkušenost z dob totální neznalosti....

21.05.2008, 15:28 |
trlon stačí pár základních ochraných prvků a není se čeho bát:-)))
2jitá izolace není možné to přetrhnout.vždyt ta izolace je tlusčí než sám kabel:-)))

21.05.2008, 15:30 |
trlon Venca206-už víš kterej ten sw? já bych vzal to SPLko je fakt lepší:-))
je to natobě. Kdyžtak písni a něco nakujem
Sonic/Kicker ?přemejšlim :-)

21.05.2008, 18:43 |
Mááša | Upraveno: 2008-05-21 18:43:47
ještě ti trochu zamotám hlavu :o))) ..nechceš Helix SPXL 1000 Competition?
[ Link ] 1750RMS na 1Ohm ..naměřené výkony ještě o něco vyšší..
kdyby něco, tak dej vědět ..na ceně se můžem nějak dohodnout .. :D

21.05.2008, 20:39 |
trlon | Upraveno: 2008-05-21 20:40:09
KICKER:-))))
kontaktuj-mishana. on ti řekne co to umí...
noo cosi to umí :-)))))))) 3ks 8" a 145 dB
tak mě furt někdo přesvědčuje o něčem jinym už v tom mam fakt bordel ! na konec tedy takto : 2xKicker 15" a 2xHifonic Brutus (1x2000W v 1ohmu) A Už mi nikdo neraďte jiný basáky :-)
Máášo na tvýho Helixe jsem koukal ale tobě se nevyplatí mi ho prodat takže ani nebudu nabízet :-) já mám toho Hifonixe 2000W za 5200kč a je lepší než tvůj pochybuju že ho necháš za čtverku :-)

22.05.2008, 22:52 |
trlon Nevim nevim jak dlouho budeš dunět při kabelech 25qmm na dva zesíky o 2kw
Na takové zesíky bych dal 50qmm na každe zvlášt
jinak budou čmoudíci:-))))
kdo píše že to napojim na ten kabel co tam mam ? :-)
Myslím že sme se o tom bavili na netu než ses naštval a odpojil :-) Nejradši bych tam natáhnul kabel 100qmm abych z toho mohl napájet rovnou oba zesilovače protože tahat to na 2x po 50qmm mi přijde škoda ale na 100qmm kabel sem nikde nanašel svorku na baterku ani rozvodový blok ani pojistkový pouzdro ani vydličky no prostě nic na ten 50qmm už to mám vše najitý krom bateriový svorky kterou za nic nemůžu najít (potřebuju aby měla 2x50+1x20qmm)
Ještě sem se chtěl zeptat jak se napojuje bateriová svorka na baterku (je mi jasný že se nasadí na plus) ale jak se to dělá s tim kabelem co už tam je k napájení auta -ten se mi tam přece s tou svorkou nevejde ..
A ještě sem se chtěl poradit jakou pojistku na to dát ?(myšleno na 50qmm kabel s jedním zesilovačem a jedním basákem )
Hledal jsem cosi po netu a použiju pojistkové pouzdro pro ANL pojistky a pojistku sem nějak spočítal na 150 nebo 200A ale radši se ptám :-)

23.05.2008, 09:36 |
trlon | Upraveno: 2008-05-23 09:38:01
dopisuji-pojistka na 2kw zesík a kabel 50qmm na asi 4M
Tak s tím ti neporadím:-)))))))
Pojistku sem nikdy nemněl:-)
trlon: jelikož si to zapojuju takřka sám jako amatér tak to bez pojistky nepude:-)

23.05.2008, 11:46 |
Divally | Upraveno: 2008-05-23 11:48:16
a proc si nekoupois 50qmm kabelovou sadu?? tam mas vsecko pripraveny i umernou pojistku a uz jen to zapojis!
BTW trochu skok ne? Z jednoho 15" Toxica a nakyho Pyle zesiku na 2x15" KICKER a 2x HIFO BRUTUS :D:D
Doufam ze si s tim zapojovanim delas srandu a nebudes tuhle sestavu zapojovat sam...
Jako nic ve zlym...ale staci si precist par tvych prispevku zezacatku:
"...netuším jestli je to tak napojený páč sme to zapojovali opravdu profesionálně..."
"...teď si mě zaskočil pojem 2ohm ,1ohm mi byl do teď neznámej a naprosto vůbec netuším jak se to do toho zapojuje..."
a zacinam mit o Kickery a Hifo fakt strach:) !!
Protože v kabelové sadě 50qmm není počítáno s tím že to zapojíš na jeden jedinej zesilovač takže tam je spousta kabelů které jednoduše nepoužiju což je docela škoda ..
Jinak co se týče zapojení zas tak složité to nebude a pak to nechám jenom seštelovat u profíků ale aby si někdo za zapojení napočítal 30 hodin práce po 350kč/hod tak to sorry ale na to se můžu vysr..
Jinak co se týče zapojení moje vize je takováto tak mě kdyžtak můžete opravit :-)
Bateriová svorka bude na baterce držet 3 kabely a to 2x50qmm a 1x20qmm (dále již bude popsán zapojení pouze jednoho zesilovače a jednoho kickera -druhá padesátka bude totéž a ta dvacítka tam již je) kousek od baterky přidělám pojistkové pouzdro a rozdělím v něm kabel , kabel protáhnu z motorového prostoru do kufru kde ho zapojím do rozvodového bloku který bude umístěn co nejblíže zesilovači a kapacitoru z rozvodového bloku napojím 50qmm kabel do zesilovače na plus a minus a totéž udělám ke kapacitoru .Ze zesilovače se natáhnou Cinch kabely k rádiu (zde to pro mě končí napojí se to na výstup pro basák ale to už já dělat nebudu). dále se ze zesilovače povede kabel do basáku a to 2x6mm kde to propojim tak aby to bylo na 1ohm podle obrázku na subwoofer valiátor na který je odkaz výše jsem to pochopil tak že nejdřív kouskem kabelu propojím plus s plusem a mínus s mínusem a pak jenom na jeden plus a na jeden mínus napojím kabel od zesilovače . Dále slabej kabílek kterej vede z radia a spíná zesilovače použiju ten který tam mám (mám 2x zesik Magnat a pyle ale jeden pujde pryč ) takže ten zapojím akorát do hifonicu no a jestli sem na něco nezapoměl tak je to celé ..teď už jen zbývá nechat to celé seřídit ..
Jo zapoměl jsem na kostření takže samozdřejmě ukostřím baterku a to 100Qmm kabelem a ukostřím zesiky a kapacitor 50qmm ..
Tak teď už je to snad vše tak mě můžete vynadat co je špatně :-)
Milý Venco,takze aby bylo jasno kabelova sada obsahuje kabely potrebne k zapojeni JEDNOHO zesilovace!Vyjimkou jsou sady ktere jsou pro 4 kanalovy zesik a tamm neni taky nic navic jedina zmena je "dvojity" siignmalovy kabel!
Zajimalo by me co z tyhle sady se ti nehodi
[ Link ] !!
Jinak mas vubec poneti jak se zapojuje kapacitor??
Z toho cos tupsal asi ne...!!
A tvoje teorie o 30 hod prace za 350/hod je taky trochu divoka...
Ptz kdyz si ty kabely natahnes od baterka do kufru a signaly od radia do kufru,tak zesik ti uz kazdej znalejsi hifista zapoji i s capem a SW za max pul hodky!!
Takze bejt tebou vic si toho nactu nez se do neceho takovyho pustis sam...a nebo jak sem rek...natahni si kable a nech to zapojit nekoho jinyho...
No tak zrovna tuhle sadu jsem nenašel a vyjde to o pár stovek výhodnějc no , ale stejně musim koupit tlustší kabel pro zemnění baterky..
na kapacitor jsem se ptal u nás elektrikáře a bylo mi vysvětleno že se napojuje co nejblíže k zesilovači a na stejné napětí to znamená tak jak jsem to napsal -v kufru na přímé napětí se dá "rozdvojka" kabelu na který se napojí z jedné strany zesilovač a z druhé strany kapacitor jestli se pletu prosím vysvětli mi to ..
Jinak teorie 30hod práce po 350kč/hod není moje ale jednoho nejmenovaného velkého a známého Autohifi obchodu z Nové Paky u kterého zapojují autoradio (netrvalo to ani 10 minut a nedával tam žádnou redukci a nic) prostě jenom za práci 300kč ..
Nevím kde bereš hodnotu půl hodiny protože co já vim tak komplet zapojení toho co tam mám teď (4xrepro, 1xbasak, kapacitor,2xzesik) trvalo ve dvouch lidech s natahánim kabelů celý den od rána do noci ..
Pokud to zvládneš za půl hodiny napojit a nastavit klidně ti dám 1000kč/hod :-)
Takze,schema zapojeni capacitoru sem delal na rychlo v malovani.Snad je to zretelny jak se to zapojuje...
Za dalsi..nechapu na co kostrit baterku,kdyz ta uz od vyroby je na aute ukostrena...leda bys chtel posilit kostru a na to nepotrebujes 100qmm kabel,ale klidne ti staci kdyz si ucvaknes cca 20cm z toho 5 metrovyho 50qmm kabelu kterej (treba) uplne celej nevyuzijes...a to ti na posileni kostry baterky staci!
A ta pulhodina...rikam ze kdyz budes mit autem uz natazeny kabely...coz sam predpokladam zvladnes...tak potom je to chvilka co uz jen zabere pripojeni k baterce a na druhy strane ke capu a zesiku a pripojit kably od zesu k SW a repru uz je taky otazka minut kdyz mas pripraveny kabely...
Ty hodiny casu je otazka pripravy...a tu snad sam zvladnes..jako nacvakat a napajet na kably koncovky a ocka (vidlicky) a protathnout ty 50qmm kabely autem odpredu dozadu nekde pod kobercem..to je vsecko jen prace pro trochu zrucnyho cloveka...na tom neni snad co zkazit...
Jo tady je to schema...

A nebo je jeste moznost ze nepropojis - na capu a - na zesu ale ukostris oboji zvlast nekam do kufru.
To uz zalezi na tobe.
Ale vsechny kabely by meli byt co nejkratsi a + kabel mezi capem a zesem by nemel byt delsi jak 30 cm.
JJ jasný díky ale vždyť jsem to skoro takto popisoval já jsem tedy teď neměl kabel tak že by šel přímo do kapacitoru a z kapacitoru do zesiku ale šel právě do tý rozdvojky a z rozdvojky do kapacitoru a do zesiku takže vlastně totéž a měl jsem oboje ukostřené zvlášť v kufru jediný rozdíl teda byl ten že kabel mezi capem a zesikem byl dost dlouhej o čem sme při zapojování ještě nevěděli :-)
Natahat to ve zvládnu to je v pohodě , zapojit bych si poradil vzadu ale do rádia asi ne pokud seženu někoho v mé blízkosti kdo to pozapojí tak to nechám zapojit a nastavit vše od někoho kdo tomu rozumí více ..díky za rady..
Jinak co se týče ukostření baterky myslím že mi to radil zrovna trloň že je to potřeba udělat když bych měl na plusu kabely celkem 120qmm+napájení auta že ten slabej mínusovej kabel na baterce nestačí ..ale má to jedině výhodu protože ta stovka je docela drahá :-)
No nvm jestli to co si tu "popisoval" bylo to co sem nakreslil...ale to je fuk.
Jinak kostru posil normalne zbytkem 50qmm.A nebo primo na kostreni prodavaj takovy medeny pleteny platky..nvm jak se to jmenuje.

25.05.2008, 15:22 |
trlon místo toho aby si platil těch svojich 30hodin práce po 350kč-dojed kemně vem všechny sw,zesy,kabely.... sebou a máš to jen projetej benzín a mášto hned
když přijedeš ráno tak večer máš všecno hotovo:-))
Já si to natahám sám to je v pohodě jde mi jen o připojení do rádia a zapojení do zesilovače+nastavení :-)
Jinak trlon: jestli jedeš v sobotu do Olomouce na sraz tak tam na 99% budu taky..

25.05.2008, 22:14 |
trlon no tak vem všechny věci co sou potřeba a něco málo můžem zapojit:-)))
Dyť jsem ti psal že ještě basák mít nebudu :-(

26.05.2008, 22:55 |
trlon neva-zapojíme zbytek a zkontrolujem co si natahal za kabely a kčemu-))))