Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Hz + praskani + sumeni v radiu -poradte please

o Navštíveno 2011x o
o 22.05.2008, 08:39 | D@ve
vcera jsme si s kamosem hrali na pata a mata.
pri zapinani radia mu to hodilo do zesiků ranu.
rem u do zesiku mel napojene na spinacku.
tak jsme to hodili tak jak to ma byt ... na modry dratek z radia ( vystup na antenu )
ted by to melo byt OK, jenze.... kdyz jsme to zapli, tak do zesiku jakoby sla frekvence 5 Hz, membrana letala nahoru a dolu a zesik pohasinal ( jakoby "svetelna hudba" ).

Zkouseli jsme ruzne odpojovat zesiky kontrolovat kabely atp.
Nakonec jsme se dostali do takoveho stadia, ze kdyz se radio ztlumilo na 0 a pak pri zhlaseni na 1 ( nebo pri prepinani mezi radiem a CD ) se ozve RANA.

Pak nam prozmenu v zesilovacich zacalo silene SUMET ( pri nastartovani asi 3x vic )
Tak jsme radio napojili zvlast na kabely ktere jsme tahli primo od baterky a zadny rozdil.
Zkousel jsem pomocí startovacich kabelů pripojit i me auto a zadny rozdil.

Hudba v repro ktere jsou ziveny primo radiem je vporadku. ( sum jde do signalu )

kabely (+) i (-) k zesil. ma tazene primo od baterky takze kostrou to neni.
Signaly jsou vedeny jinudy nez napajeci.

signaly ma tazeny 2 ks + zkouseli jsme to poustet zvlast signalem nahradnim co mam a zadna zmena.... sum jde primo z radia

Radio ma ALPINE CDA-9853R [ Link ]
zesik nejakou alpinu + magnat
SW + kompa ma v magnatu.

Auto ma citrona xsaru.

nevi nekdo cim to muze byt???

o 22.05.2008, 09:19 | cr4sh3r
Mě pomohlo, když jsem ukostřil signály, ale ne přímo na kostru, ale na chladič zesilovače v rádiu :-) Zkus...
o 22.05.2008, 09:47 | D@ve
oki... zkusim
nejake dalsi rady?
o 22.05.2008, 09:55 | MiBa
Tohle dělalo kamarádovi, když měl nejlevnější rádio od Panasonicu. Dal jsem místo něho na radu zde na AHC jen diskman a bylo to dobrý. Takže to řešilo rádio.
A jaký máte signáláky? Něco kvalitnějšího?
Rádiem jelikož je to Alpina bych neřekl že to je i když možné je všechno.
o 22.05.2008, 10:13 | D@ve
signaly mame dragstery a ne zrovna ty nejlevnejsi... + zkouseli jsme to nahradnimi signamy ktere nebyly vedene autem ... dnes zkusim napojit ty signaly z jeho radia do me meho auta, ale rekl bych ze to bude to same co m to dela u nej v aute
o 22.05.2008, 11:32 | cr4sh3r
Každopádně tohle všechno je rádiem...
o 22.05.2008, 14:09 | Susi
cr4sh3r - please, jak se ukostřujou signály? Možná je to můj problém, ale není mi jasný, jak to provést. Díky.
o 22.05.2008, 14:32 | cr4sh3r
Pokud uzemníš na kostru, a přestane to jen trošku, tak zkus kostru jinde. Mě pomohlo to dát na chladič zesíku na rádiu.

foto k příspěvku  od cr4sh3r

o 23.05.2008, 08:08 | D@ve
tak po vcerejsim badani je vse OK
bylo to tim, ze nebyly ukostrene signaly.
Jakmile se ukostrili, tak vse v naprostem poradku.
Sumeni nezmizelo jen trochu, ale UPLNE SE ZTRATILO.
diky moc za rady ;-)
o 23.05.2008, 08:09 | D@ve
PS: a zemnili jsme to taky s chladicem na radiu ;-)
o 23.05.2008, 09:15 | Radeggast
Tím ukostřením se musí rozdělat celej ten cich, jestli se nepletu, že???
o 23.05.2008, 09:22 | michal_smsmsm (A)
no to znamena ze chyba je v radiu, ze ma blbe kostrene vystupy... jen tak na okraj
o 23.05.2008, 09:39 | D@ve
jj pritom jsme se divali a kontakty jsou vporadku.. ( myslim kontakt cinche k plosnaku uvnitr radia) takze chyba bude nekde na tistene desce

jinak staci ukostrit jeden cinch a nemusi se to kostrit primo na kabelu, ale staci kdyz se sunda viko radia tak dratek natahnout od konektoru cinche (na radiu) k viku radia, nebo ho natahnout az k chladici.

meli jsme to radio vytazene a dane v mem aute a stejna chyba, takze se neco podelalo v radiu ale dal to neresime... fungovat to funguje dobre

PS: zlate ceske rucicky
o 23.05.2008, 12:58 | Susi
Děkuju za info!! Včera jsem se v tom taky šťoural. Od doby, kdy jsem to poprvé zapojil (cca měsíc), mi v reprákách pískalo a ozývalo se i takové ťukání, jak se točilo CD v mechanice. Hrůza! Vše jsem už 3x překosřoval apod. a nic...
Takže včera jsem dával nový RCA od AIV a je klid. KONEČNĚ mi nepíská v uších!!! :-)))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3205 sekund.