Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Golf III... nevim si rady...

o Navštíveno 2188x o
o 23.05.2008, 08:19 | Dee-log
Zdravím Vás, omlouvám se jestli tu zakládám nový příspěvek který se tu už řešil a vyřešil! PRosím o radu, mám Golfa 3 a absolutne nevim jake repro tam dat.. jestli bych mel zkusit ovaly na plato? nebo jestli bych mel jen osadit predni, zadni dvere + palubovku nejakyma reprakama?? nejlepe by bylo kdyby jste mi napsali i zancku jakou bych mel pouzit.. mam autoradio clarion, mam v umyslu to hrat JEN na radio... do kufru se mi bohuzel nic vic nevejde. Mooc Vam dekuji za vsechny rady

o 23.05.2008, 09:12 | Majk-fox
Ojéé, když si dáš starší příspěvky, tak se to tady řešilo snad milionkrát. Základ je cena, co za hudbu posloucháš. pokud se ti nevejde woofer, tak ovály jsou celkem na místě, ale na rádio bych nenapojoval nic. Nějakej malej čtyřkanálek se schová vždycky a golf není smart, aby se to tam nevešlo.
o 23.05.2008, 09:13 | Zdenek (A)
Kdyz neni misto tak neni misto. To se neda nic delat. Kdyz budes hrat jen na radio, tak to znamena vybrat dobry repraky s co nevyssi citlivosti. Konkretni kousky poradi lidi, kteri maji s timhle zkusenosti. Pak ale prichazi na radu samotna instalace. To nesmisk odflaknout, jinak je veskeru usili ztratou casu a penez. Poradne vytlumit dvere, ucpat zbytecne diry, porane a pevne usadit repro do dveri. Dopredu dej urcite komponentni s vyskama nahore bud v trojuhelniku za zrcatky nebo do prednich sloupku.

Repra dozadu? Budu se opakovat, ale nevadi. Z hlediska sound quality nejsou zadni repra zrovna to prave orechove. Ale je to individualni zalezitost. Lidi maji pocit, ze je zvuk lepe obklopuje. Asi je to pravda, ale narusis tim zvukove pole, nebude to zcela prirozene. Ale nikam te netlacim. Pokud mas omezene financni prostredky, dal bych prednost kvalitnim predkum a dobre instalaci pred mene kvalitnimi repraky vpredu i vzadu.
o 23.05.2008, 09:17 | Zdenek (A)
Lisak byl rychlejsi...... I to je reseni. Malej zesik nekam treba pod palubku. Pokud nechces velke vykony, tak malej 2-kanal (4-kanal) pod palubku urcite nacpes. V GIII je pred spolujezdcem pod palubkou tak akorat mista na neco maleho. Pokud tam neni airbag, tak by to melo byt asi jeste o neco lepsi. Nicmene uz jsem slysel i relativne dobre hrajici instalace bez zesilovacu a bez wooferu.
o 23.05.2008, 13:01 | Prady
[ Link ]
Jako ti přede mnou a jestli ti můžu doporučit, tak vem tyhle repra na který sem hodil link, tohle sou přesně repra dělaný na poslech přes rádio a za tu cenu, hrajou hodně dobře!
o 23.05.2008, 13:05 | party_boy
Prady > A co ty plechový vejšky?
o 23.05.2008, 13:15 | Majk-fox
Prady: No hrajou spíš podprůměrně, měl sem možnost slyšet a vééélké zklamání, jak na rejdio, tak na zesík.
o 23.05.2008, 13:24 | prohifi.cz
Standartne si nejsem jist, jestli nejsou v GIII 130ky, ale da se to upravit celkem snadno na 165ky.

Pokud pouze na radio, pak bych dal predni 165ky a vytlumit dvere, dozadu do plata 6x9" ovaly aspon pro nejakou basovou slozku

ale viz vyse - spise bych se snazil o 4kanal a dat na nej predni repro a maly basacek

kdybys chtel konkretni nabidku, tak cvakni a neco vymyslime...
o 23.05.2008, 23:37 | Prady
Majk-fox: tak jasně, že nemůže čekat, žádnej SQ zážitek, ale za ty prachy to neni zlý, navíc je to ideální pro zapojení na radio, pokud to neni nějakej vyznavač vytříbenejch vejšek, prokreslenejch basů, tak si myslim, že tyhle kompa sou docela slušný a je mu de o to, aby to šlo na radio, tak sem hodil navrh, tohle bych řek, že je ideální na obyč poslech čehokoli.
o 24.05.2008, 06:48 | Dee-log
Abych vse uvedl na pravou miru, v aute mi bude hrat hip hop a dance trance (jdu s dobou :P), auto radio mam clarion, nic moc... o zesiku neuvazuji! mam v planu bud jen osadit vsechny dvere, nebo na plato ovaly... Ale furt nevim co je lepsi, slysel jsem nazor, ze na plato ovaly nehrajou nic moc, ze je lepsi bass do dveri, ale pak zas nekdo rika ze na plato jeidne ovaly... Trosku dilema :((((
o 24.05.2008, 22:08 | Prady
Hele kup si nějaký kompa, který sem tu uváděl, kup si nějaký slušný ovály, udělej jim nějaký pořádný plato a budeš spokojenej, popřípadě udělej zespoda plata těm oválům menší ozvučnici ( šuplík ) a nebudeš zklamanej!
o 25.05.2008, 10:13 | party_boy
Co máte všichni s tou ozvučnicí pod ovály? Vždyť jsou free-air?!? To jsem zaspal dobu nebo co? Já jsem myslel, že ty se tam dávaj v případě, že v kufru je basák, aby nedocházelo (teď nevim jestli to řeknu správně) akustickýmu zkratu.
o 25.05.2008, 11:31 | Milhauzz
Imho, ozvučnice pro ovály je nesmysl. Možná pokud by je ovlivňoval woofer anebo pro rychlejší basy. Akustickej zkrat se hlavně řeší ve dveřích.

Jak už se tu psalo, do předku redukce na 165mm repro, vytlumit, natáhnout slušnou kabeláž, do plata ovály 6x9. Basů bude dost.
o 25.05.2008, 13:55 | Kicker18
Jo taky sem pro variantu dopredu kompa a do zadu ovaly!Nic vic.
o 26.05.2008, 09:43 | Jindrs
G3 ma ve predu origo 165mm repro
o 26.05.2008, 10:55 | Zdenek (A)
GIII ma diry na 165mm!

Akusticky zkrat neni pojem, ktery se tyka prednich dveri!!! Tyka se to instalace reproduktoru, kde je prostor pred membranou a za membranou propojeny. V extremnim pripade repro volne lozene na stole ;-) Pri akustickem zkratu interferuji kmitani vzduchu z techto prostoru, coz je silne nezadouci. Pokud vim, tak repraky nemaji detektor, ktery by jim rekl, ze jsou namotovane ve dverich nebo v plate nebo jinde. Proste k tomuto jevu samozrejme muze dojit kdekoliv. Kdyz nekdo udela plato, ve kterem udela diru, aby basy z wooferu mohly volne prochazet do kabiny a do stejneho plata vedle te diry da treba ty zminovane ovaly, tak je tam akusticky zkrat jako vysitej...
o 26.05.2008, 11:26 | -Tomas_217-
Presne, zadna redukce neni treba, dvere jsou delane na 165mm. Jinak dvere u G3 jdou pomerne dobre udelat,doporucuji si s instalaci pohrat.Kterou variantu si vyberes je na tobe,doporucuji odposlouchat jinde co ti vice vyhovuje...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3286 sekund.