Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > McHammer?

o Navštíveno 13232x o
o 26.05.2008, 21:07 | party_boy
Dotaz, má vůbec cenu přemejšlet nad touhle značkou? Papírově se mi zalíbil jeden zesik.

o 26.05.2008, 21:30 | Frenkie
Dle meho nazoru - NEMA
o 26.05.2008, 22:10 | Midi34
papír snese všechno
o 26.05.2008, 22:19 | party_boy
:-)
o 27.05.2008, 08:48 | Nismo.Power
nebrat :)
o 27.05.2008, 09:31 | J0hny
papirove mchammer ? tzn ze ma papirove 1000w rms a ma jednu 10a pojistku ne ? :D taky bych nebral ...
o 27.05.2008, 10:43 | party_boy | Upraveno: 2008-05-27 10:43:25
JJ, přesně tak, maj jeden zesik co prej dá 2x350 RMS a když jsem se pídil po více info, tak má jednu 25A pojistku. I ty rozměry mi přišly nějaký divný, protože neni o moc větší než ta potvůrka od US Blasteru co dává 2x25 RMS.

Takže dík.
o 27.05.2008, 11:32 | Rocco.
Soused měl dvoukanál a bylo to doopravdy hodně špatný

Určitě nebrat
o 27.05.2008, 12:28 | Frenkie
party_boy spis koukni sem [ Link ] a [ Link ] tady jsou skutecne hodnoty a jsou ted v akci
o 28.08.2008, 16:02 | Biff
Předem upozorňuju, že tento zesilovač je opravdu velice dobrý!!! A má skutečně cenu o něm uvažovat!
Jediná věc co mi na něm vadí, je že nemá můstek na přepnutí ze stereo (2ch) na monoblok (1ch). Ale jinak jsem s ním velice velice spokojený a za tyto peníze lepší kousek NESEŽENETE NIKDO!!!

To Frankie: Jsi asi hodně dobrej salát! O tom zesilovači vůbec nic nevíš a soudíš jen dle značky a informací co kde náááhodou zjistíš :-) docela trapné.

Navíc se asi hodně vyznáš v zesilovačích, že? Crunch není zase až tak úžasná značka. To už raději TOXIC s tím mám mnohem lepší zkušenosti :o)

Linky co jsi poslal Ty tak !!!NEJSOU S HODNOTAMI RMS ALE V MAXU!!!

RMS hodnoty třeba u druhého odkazu PZi 125.4 jsou:
do 4Ω : 4 x 75 / 2 x 240 Watt
do 2Ω : 4 x 120 Watt

Takže žádnej zázrak CENA/VÝKON :o)))

Navíc on je zesilovač od McHammeru relativně malý, ale je trochu vyšší než ostatní. Má vcelku mohutné žebrování a má dva aktivní ventilátory v bocích, takže se chladí o mnoho lépe :o) Teplota se mi při pořádném zesílení (cca na 80 - 90%) pohybovala okolo 40°C

Navíc divíš se proč má takové výkony?! Vem si zesilovač a otevři ho a podívej se kolik má tranzistorů. Budou tam tak 2 možná 4 tranzistory, tohle jich má 6!!! Takže zesilovač už bude poněkud zřejmě lépe vyvážený do kvality a zesílení zvuku :o)

Pro mě jsi obyčejný salát co si myslí, že o audiu ví hodně a dělá tu machry. Kup si ho a budeš opravdu mile překvapen jak hraje... Samozřejmě pokud máš i kvalitní repro, o čemž už teď u Tebe pochybuju :o)

party_boy: Ano má 25A pojistku a hlavně má toroidní cívku!!! Narozdíl od jiných značek! Kdo o tom něco ví, bude okamžitě vědět a chápat důvody...

Navíc info pro Tebe:
US Blaster jsou levné spotřební výrobky. Není to žádný zázrak (spíš je to špatný) ale spoustě lidí to stačí.

Rocco. : Soused měl dvoukanál... Hm... to toho hodně řekne... Nenapadlo Tě také přemýšlet co má soused za repro v autě/bedně a jak je postavená?

Já mám taky dvoukanál (Mystic 2.0) a hraje na repro 2x JBL 4F (1000W/250W) v bedně postavené s měnší litráží = hraje více do tlaku. Když ho nastavím na slabší "bass boost" na cca 60% má velice příjemné masivní basy jen pro pohodový poslech.

Pokud mu dám pořádně zabrat na 100% tak se mi otřásá komplet celé auto (Honda Civic MB6) brutálně silnými basy a pouštím autoalarmy u okolních aut!!! A když otevřu kufr tak má velice dobré podání basů i do okolního prostoru a do velké dálky :o)
Přijížděl jsem za kámošem a už z dálky koukal co to kde jede s takovým rambajzem! A to jsem byl od něj cca 400m!

JÁ ŘÍKÁM NA McHAMMERJEDINĚ SAMOU CHVÁLU!
CUCÁK FRENKIE STAVÍ NA CRUNCHY A USUZUJE JEN PODLE ZNAČKY A VELIKOSTI A NEZDÁ SE MU TO PROTŽE JE TO LEVNĚJŠÍ NEŽ JEHO CRUNCH, KTERÝ JE LEHCE NADSAZENÝ V CENA/VÝKON.
A taky asi nechápe co to je zvolit správný zesilovač, správně spočítat a postavit box ke správným Subwooferům.

PS pro Frenkieho: Pokud chceš rýpat do repro od JBL, doporučuji Ti předem si zjistit co je JBL za značku, jak dlouhou tradici ve výrobě zesilovačů a repro má a podívej se na výrobky které má... Má i jeden z nejvýkonějších zesilovačů co je vůbec na trhu!!!

Až Ti najdu odkaz na něj, tak Ti ho pošlu ať můžeš slintat :o))

o 28.08.2008, 16:13 | dolph
Biff: teď jsi kopnul do sršního hnízda :o)))
o 28.08.2008, 16:40 | michal_smsmsm (A)
omg... ja sem toho v aute moc nemel, ale kdyz uz neco tak od vyrobce ktery se zabiva autohifi nekolik let s patricnou kvalitou. nevsiml sem si ze by tu nekdo na tuhle zacku pel buh vi jakou chvalu a rozhodne rikam ze kdyz vybirat neco tak neco co bude fungovat a je to osvedcene a overene coz tahle "znacka" teda rozhodne neni...
o 28.08.2008, 16:42 | michal_smsmsm (A)
jo jasne rambajz to je ono, takze bordel ale o zvuku a o kvalite se u toho tveho kousku urcite uvazovat neda...
o 28.08.2008, 16:45 | Rocco. | Upraveno: 2008-08-28 16:48:13
A jeeeje, panacek je tu asi novej... a mysli si ze sezral vsechnu moudrost sveta
o 28.08.2008, 16:47 | Kicker18
PANE BOZE JE TOHLE VUBEC MOZNY????!!!UZ HODNE DLOUHO SEM SE TAK NEZASMAL,ALE ON I TEN CELY CLANEK JE K SMICHU! Pokud mu dám pořádně zabrat na 100% tak se mi otřásá komplet celé auto (Honda Civic MB6) brutálně silnými basy a pouštím autoalarmy u okolních aut!!! A když otevřu kufr tak má velice dobré podání basů i do okolního prostoru a do velké dálky :o)
Přijížděl jsem za kámošem a už z dálky koukal co to kde jede s takovým rambajzem! A to jsem byl od něj cca 400m!
o 28.08.2008, 16:49 | Kicker18
a bejt tebou tak neurazim kluky co mely pod rukama vic zesilovacu nez ty mas chlupu na brade!
o 28.08.2008, 16:52 | Kicker18
:o))))))))))) Navíc se asi hodně vyznáš v zesilovačích, že? Crunch není zase až tak úžasná značka. To už raději TOXIC s tím mám mnohem lepší zkušenosti :o)
pane boze je tohle vubec mozny???Co ses to za kokota?srovnavat toxic s Crunch????No proste nemuzu!:o))))))))))
o 28.08.2008, 16:52 | Yawor
já chci taky 4x24450+E*0eaE487 RMS při zkreslení 2510450 hektolitrokalorií....
dám k tomu řádnej suplvolfer a kapacitátorotor a budu konečně řádnej gangsta...
o 28.08.2008, 16:52 | Dave1984
McHammer je odnož McDonaldu, pěkně to vypadá, ale vevnitř najdeš většinou svinstvo...

Biff: díky, konečně jsem se dneska zasmál :-))) ty toroide...
o 28.08.2008, 16:53 | TomasW
když Mc Hammer tak jedině:
[ Link ]
o 28.08.2008, 16:57 | party_boy
Tohle byla moje slabá chvilka z května, prosím nebrat vážně. Biffe, tys hulil, že jo?
o 28.08.2008, 16:59 | Yawor
partyboy: naopak, slabá chvilka by byla kdybys to bez optání koupil nebo tady tupě obhajoval, tehdá se zeptal takže si měl naopak silnou chvilku ;o)
o 28.08.2008, 17:07 | Kicker18
a hlavne ma dobrou aktivitu!hned na zacatku a rozhnevat tolik clenu! .o)))nevim nevim
o 28.08.2008, 17:24 | Rocco.
Si z nás někdo dělá prdel .... :)
o 28.08.2008, 17:26 | Creams
Tak tohleto je na BAN :-D to snad není možné, že takový člověk vůbec existuje :-D a dle té chvály vidím, že pán je Gurmán v highend značkách :-D a přes to vlak nejede :-D
o 28.08.2008, 17:36 | J0hny | Upraveno: 2008-08-28 17:37:32
omg to je referat, jezismarja :D ze slohu davam za jedna :D ale to bude vse
o 28.08.2008, 17:38 | Escudo
Kicker: však ty tu taky někdy pěkne perlíš
o 28.08.2008, 17:47 | J0hny
jinac v zesiku sem myslim jeste nevidel jinou nez toroidni civku mno :D ze by duvod proc ty zesy nevazej a vic 30 kilo ? :D
o 28.08.2008, 17:52 | pepe689 | Upraveno: 2008-08-28 17:54:51
radsi nic nepisu ......ale do dikobrazu dobry aktivita jedna a jeho pravé jméno je Blaf
o 28.08.2008, 17:55 | tesyno | Upraveno: 2008-08-28 17:56:53
No tak to je moc, nejdřív nekoukat na značky a pak zase že JBL je značka se super tradicí... a crunch snad ne? Jestli se nepletu tak crunch spadá pod maxxsonics a to bych neřek že se dá srovnávat s toxic nebo Mchammer...... no jinak to že se ti třese celí auto nebo že pouštíš alarmy... chlape ja pustil alarm u vedlejšího auta s hudbou za cca 2 litry... a slyšet mě bylo tak na 400 metrů v pohodě, ale de taky trošku o kvalitu... já se v carhifi pohybuju taky chvilku ale to cos tu vyblil, tak to už bych se fakt styděl, ty lidi co tu píšou (viz frenkie) o tomhle věděj víc než ty si dovedeš představit a slyšeli toho víc než tys viděl tak aspoň klid s těma urážkama hned. Kord s tou tvojí aktivtou...
o 28.08.2008, 17:58 | Kicker18
Escudo:a mam si pred tebou sednout na zadek nebo co?
o 28.08.2008, 18:05 | kamil306 | Upraveno: 2008-08-28 18:05:41
Ty vole navážet se tu do prodejce autohifi, že nemá o autohifi ani páru? Tak ten myslím to tady mezi nováčkama vyhrál na plné čáře:-D

Biff: Ukaž tam ten svůj duc duc poklad, ať ti můžem vzdát RESTEKP!;-)
o 28.08.2008, 18:23 | jdoizo
No upřímně si myslím že MCHammer je opravdu HIGH-END !! ( myslím tím videoklip) je nesmrtelnej :-))))
o 28.08.2008, 18:33 | Escudo
Kicker18: neřek bych že sem psal něco takovýho, žeby halucinace?
o 28.08.2008, 18:38 | Rali
McHammler je dobrá značka!!!!Stejně jako Renegade!!!!
o 28.08.2008, 18:38 | Midnite
jako Pavlík :D
o 28.08.2008, 18:41 | Rali
:-))))))))

foto k příspěvku  od Rali

o 28.08.2008, 18:44 | Divally
Nu což...aktivita nemusí znamenat vše!
Ovšem v tomto případě leccos napovídá :-)

Jenom pro informaci...bez narazky...kdo z vas vsech kdo komentoval Biffuv prispevek mel McHammer doma nebo ho aspon pucenyho na nejakou dobu ?

Komentovat tu slohovku nehodlám vůbec...
Snad jen můžu říct že jeden McHammer mám doma a troufnu si tvrdit že vim jak hraje.
Konkretne tenhle: [ Link ]
Předem říkám že se značky McHammer zastávat nehodlám...
Je potřeba jen podotknout že s výkonem na tom tak "mizerně" neni.
To je ale tak všecko...nektere hodnoty,jako treba damping factor jsou tomuto zesilovači neznámé...THD pri jakekoliv frekvenci si netroufam ani odhadovat.

Ted konkretne k modelu co tu mam ja...psany vykony jsou vzhledem k 60A pojistce celkem vtipny :)
Avsak byla tu moznost ho porovnat napr s Tesynovo ex-zesikem GZTA 4000TX a je fakt ze McHammer (alespon co se vykonu tyce) ho predbehnul.

Kazdopadne pokud je z okoli nekdo,kdo dokaze ten zesik (nedestruktivnim zpusobem) otestovat,premerit atd. , jsem k tomu zcela otevrenej.
Bylo by fajn ho zmerit,aby bylo jasny jak na tom ten slavnej McHammer je :)
Aspon by se mozna pro priste predeslo podobnym typkum jako Biff co by ho nejradsi posadili do stejnyho kresla spolu s JBL :o)

BTW: Koneckoncu uz tenkrat tu probihal jakejsi test Peiying zesilovace.
Tak v ramci zlepsovani fora by nemuselo bejt spatny zalozit thread kde by byly k videni namereny hodnoty urcitejch zesiku (mnoho clenu casto pise ze "si to nechali merit") tak by aspon byla moznost porovnani zesiku z praxe a ne z papiru :)

Doufam ze me tu ted nikdo z kmenovejch clenu neukamenuje :oD
o 28.08.2008, 18:51 | mr.brain
Speciálně pro Biffa:

P=I*U
U = 12V, I=25A (pojistka)
P=12*25=300W

Takže jestli má ten zesilovač 2x 300W RMS tak asi soudruzi udělali někde chybu a chybí mu jedna 25A pojistka...
A už vůbec nevím proč ses navážel do Frenkieho, když postnul jen link na dva zesilovače, které by raději doporučil než pochybnost made in "skodo doma na koleně"
o 28.08.2008, 18:55 | Divally
mr.brain >> a jeste by se melo odecist cca 40%,ne?
Ucinost zesiku je asi 60%,rikam to dobre ?
o 28.08.2008, 18:57 | mr.brain | Upraveno: 2008-08-28 18:57:49
Divally: tak nejak, ale pro Biffuv pripad musi mit ucinnost 100% :D Zas by se nasly i zesiky co maji 80%...nebo né?
o 28.08.2008, 19:07 | Divally
mr.brain >> Hehe :)

Rali >> To je fór,nebo važně dokážou udelat i tohle?
o 28.08.2008, 19:08 | Escudo | Upraveno: 2008-08-28 19:08:44
jj, digitály se pohybujou i přes 70%
o 28.08.2008, 19:13 | caras
kdyby nekdo chtel mam jeden doma na prodej i s wooferem kabelama a pojistkovou skrinkou necham za lidovou cenu
o 28.08.2008, 19:19 | Rali
myslím že to fór není a už se to tu na jednou na fóru ukázalo....
o 28.08.2008, 19:32 | MiniMike | Upraveno: 2008-08-28 19:32:40
nekdo chtel vedet skutecnej (zmerenej vykon)
takze tento [ Link ]

ma zmerenej vykon
4x81W nebo 2x225W a 1x155 pri 4ohmech

jinak k zesiku samotnemu se vyjadrovat nebudu ;-)
o 28.08.2008, 21:35 | Thomas987
to je hrozný, všichni tu ten McHammer jenom haněj, já se přidám ke znalci autohifi s přezdívkou : Biff a trochu této značce pomohu.......podle mě ty zesiky zase nevypadaj tak špatně, když se na ně takhle zvrchu podívám, jako dekorace by to šlo možná,ne?!? ;-))))))
o 29.08.2008, 00:14 | kulík
JBL SW je na McKemmra škoda na to jedině tohle!!!
a k tomu mjúsik z McKazet...

foto k příspěvku  od kulík

o 29.08.2008, 04:29 | tesyno
Ralli: aspon de vidět e to není žádnej šmed ale kvalitní kousek, udělali jim mezeru i mezi deskama aby se mohli chladit :-D. Jinak desin super a i ty vákony toho qintuse sou sice pěkný ale nějak nevim proč ale myslim si že výkony nejsou všechno;-).... Ale což, každej podle svýho taky to nikomu neberu ale to jak se tu začal navážet např. do Frenkieho se mi fakt nelíbí, myslim si e právě tenhle člen nikdy neradí špatně, vžak to má taky naposlouchaný nebo ne? ;-).... HOVG
o 31.08.2008, 03:24 | Biff
Omlouvám se za předchozí sloh, ale "mr.braina" fakt nedávám... Nevím jestli je to jeho lamerstvím a nebo že mě chtěl rozesmát... Smíchy padám k zemi.

mr.brain: koukám pán si našel vzoreček :o) No se holt smiř že nemá cenu se hádat s autoelektrikářem...

Krásný vzoreček, krásný... Ale trochu je chybný, teda spíš ten výpočet.
Autům a elektrice v autech opravdu rozumíš asi jako já termojaderný fyzice a fakt jsem se zasmál...

Ano říká se, že v autě je 12V ale v jakkterém obvodu (spíš v žádném). V realitě (na baterce odkud napájíš vše) máš správně naměřit okolo 13,5 - 14,4V (14.4V je správně)!!! Takže Tvým vzorečkem se dostaneš na hodnotu 360W ale to je jedno

Tohle mě stačilo, že jsem zjistil, že jsi lama a asi moc elektrice nerozumíš ani tak :o) Takže s Tebou nemá cenu dál cokoliv v autě řešit.

o 31.08.2008, 03:24 | Biff
Omlouvám se za předchozí sloh, ale "mr.braina" fakt nedávám... Nevím jestli je to jeho lamerstvím a nebo že mě chtěl rozesmát... Smíchy padám k zemi.

mr.brain: koukám pán si našel vzoreček :o) No se holt smiř že nemá cenu se hádat s autoelektrikářem...

Krásný vzoreček, krásný... Ale trochu je chybný, teda spíš ten výpočet.
Autům a elektrice v autech opravdu rozumíš asi jako já termojaderný fyzice a fakt jsem se zasmál...

Ano říká se, že v autě je 12V ale v jakkterém obvodu (spíš v žádném). V realitě (na baterce odkud napájíš vše) máš správně naměřit okolo 13,5 - 14,4V (14.4V je správně)!!! Takže Tvým vzorečkem se dostaneš na hodnotu 360W ale to je jedno

Tohle mě stačilo, že jsem zjistil, že jsi lama a asi moc elektrice nerozumíš ani tak :o) Takže s Tebou nemá cenu dál cokoliv v autě řešit.

o 31.08.2008, 03:36 | Biff
Rali: Mno... zřejmě Ty toho o zesilovačích a jejich konstrukci víš také hodně moc... Asi jako králík o řízení auta...

Zřejmě jsi nepochopil ten "pro tebe zbytečný" volný prostor, že?
Uvědom si, jisté zákonitosti. Čím více součástek nebo čím výkonnější součástky jsou, má to za následek větší výdej tepla do okolí :o).
Tím chci říct, že pokud jsou součástky/obvody v uzavřeném řádně neodvětrávaném prostoru, dochází k jisté kumulaci tepla. Čím více tepla máš, tím více musíš chladit.

Pokud máš silnější PC, zajisté víš o čem mluvím a na co narážím...
Pokud jsi mechanik, silnější a výkonější motor potřebuje větší chlazení nebo účinější chlazení...

V Renegade (pochybná značka to s Tebou souhlasím) to prostě vyřešili takhle...

Jestli někomu z Vás říká "vysoce kvalitní :o) " společnost Fiast Audio má obdobný zesilovač. To je taková společnost která dělala walkmany a takovouhle elektroniku, když ještě většina z Vás prděla do plíny pokud jste už byly na světě...

o 31.08.2008, 03:54 | Biff
Kicker18 a michal_smsmsm: Víte... O muzice toho také nevíte moc... Víte jak mám postavenou bednu? Říká Vám něco třeba rozdíl mezi Bandpass, uzavřeným SW, nebo SW s otevřenou ozvučnicí (bassreflex); Znáte výhody a nevýhody daných konstrukcí?

Postavte si jednu bednu a dejte do nich SW třeba 1250/RMS600W, pak ho vyndejte a dejte tam jiné SW o stejných výkonech, ale od jiného výrobce... atd... Fakt divný že to hraje pokaždé jinak, že :o)

Zajímali jste se o to někdy? Stavěli jste někdy bednu? Zjevně ne... Blbě spočítáte bednu třeba o 5L a zvuk je už jinej...

Já mám třeba bednu od kámoše postavenou do tlaku :o) , zesilovač mám nastavený na nižší zesílení a BB, protože pak při delším poslechu jsou mohutné basy vcelku nepříjemné, to asi víte.

Samozřejmě, pro srandu si zesílím basy a jedu městem, a nebo pak někde otevřu kufr...
A Vy se svojí muzikou spočítanou na litr přesně můžete jít do míst na kterých zrovna sedím (židli tím nemyslím) protože Vy nebudete mít audio, které ozvučí větší prostor. Bude to hrát nahlas, ano... postavíte se 2metry od auta - jo dobrý zvuk. Postavíš se o 5 metrů dál a zvuk se začíná vyloženě přebouchávat přez sebe a nebude to znít dobře :o) Opravdu ne...

Já se postavím na parkoviště, nebo někde a zesílím si to a krásně mi to hraje i do prostoru čistými, sytými basy, kdežto Vám to bude samozřejmě chrchlat a kvalita zvuku se bude v prostoru ztrácet a já Vás krásně přehluším svojí muzikou ikdyž je třeba slabší :o)

Ono se taky musí správně vyladit zesilovač na dané SW...

Vsadil bych boty, že si to zapojíte a pak nastavujete, že všechno těsně pod MAX (ne-li přímo na MAX) a nebo tradičním tříčtvrtkovým způsobem :o)

o 31.08.2008, 04:05 | Biff
Kicker18: TOXIC vs. Crunch... Tak jsem se zasmál...
Mno tak co do tradice se týče tak Toxic patří sice kvalitou trochu níž, není to nic převratného, spíš zlevňuje použité technologie... Ale jde o jinou věc... Toxic patří mezi jedny z nejstarších firem... Má 30letou tradici :o) Takže myslím že Crunch až zase takovou tradici mít nebude... Třeba se mu povedlo postavit lepší zesilovač... Ale cena/výkon a vlastnosti? fakt neee :o)
o 31.08.2008, 04:08 | Biff
Divally: Mno aspoň že někdo ví něco o McHammeru... a asi trochu ví co to umí... Já když srovnám svoji bývalou muziku s tou co mám teď, tak mi všichni řekli že to hraje o dost líp a silněji, přestože tam mám i o něco málo slabší repro... Předtím 2x300W teď 2x250W

Ale výkon repro není vše... To sám dobře víš :o)
o 31.08.2008, 04:21 | Biff
Dave1984: Trochu si projdi informace o elektrice a elektronice aby jsi alespoň věděl proč se používá toroidní cívka v zesilvoači :o) Hm... Infinity Cars... Panečku, to je klub samejch leštěnek a těžkejch sporťáků :o) A nekonečna se asi nedočkají, hlavně když u poloviny aut brzo hnijou 5tý dveře...
Jedno auto lepší nežli druhý :o)))

Jediný dražší a lepší auto máš Ty, teda jestli ta Honda je fakt Tvoje...
o 31.08.2008, 04:56 | Biff
Kicker18:
Jóóóó Crunch je ve společnosti s 80 letou tradicí, teďka na to koukám :o) Hmmm... To by mě zajímalo kdo dělal audio před 80 lety... A jak dlouho Crunch sám o sobě existuje :o) ?

To i můžeš taky rovnou brát situaci stejně tak jak to má tradice Škodovek, Audi a dejme tomu Hondy... Trochu velký rozdíly, ne...? Bohužel Škoda zůstala pozadu kvůli totalitě... Ostatně stejně jako celá ČR :o)

o 31.08.2008, 05:01 | Biff
No jelikož zmála lidí tady, ten zesilovač mám a zesilovač viděl a měl možnost se s ním detailněji seznámit, tuším a teda přiznám se, že spíš vím jak je postaven a o co jde... Tak neříkám a nikdy jsem neříkal, že je to postaveno v převratné a úžasné kvalita. (a ani nikde jsem se o tom nezmiňoval) A stále ho chválím :o)

Cena/výkon je na tom lépe než ostatní značky...
Stejně počítám, že za rok nebo dva budu mít zase jinou hudbu v autě, takže mi to je naprosto jedno...
A znám málokoho, kdo má stejnou muziku v autě déle jak dva roky... Což mě pak bude u McHammeru, a bylo i dřív úplně jedno po roce nebo dvou u jiné muziky...

Úkol pro dnešní den:
Ty co ví trochu o zesilovačích víc ať popřemýšlí o čem mluvím :o) Není to zase tak těžké na to přijít jaký je konstrukční fígl, resp. takový drobný trik v konstrukci a stavbě toho zesilovače :o) Stačí i popřemýšlet a není potřeba ani ten zesilovač mít v ruce... Ale mě to usnadnilo objasnění :o)

Pomůcka: Předpokládaná životnost zhruba 2 možná 3 roky...
o 31.08.2008, 07:22 | Biff
mr.brain:
Ještě mě napadá další otázečka na elektrotechnika, když zde uvádíš tento vzoreček... No a tak nějak na ostatní také...

Včera jsem přetahoval kamarádovi muziku v autě, teda konkrétně kabely.
Koumák, který mu zapojoval muziku, mu zesilovač připojil na kabel dvojlinku cca 1,5qmm!!! Tou může jít okolo 15A maximálně (dle normy tedy 16A) (15x14,4=216W) A nastavil mu zesilovač (uvedené hodnoty 1,5kW ; 2x450W RMS) skoro na max, takže dejme tomu mu tam muselo téct 2x300W = cca 40A! To znamená, že ten kabel by se okamžitě musel stavit, protože jím teklo více jak 2x tolik, nebo spíš mohlo téct...!

Jakmile jsem viděl ten kablíček okamžitě jsem mu doporučil vyměnit kabeláž a ztlumil jsem mu výkon zesilovače na cca 1/3 do doby než bude mít lepší kabely!

Proč se mu ten kabel nestavil, když mi tvrdil, že to docela dost měl ohulený a jel prakticky na maximum výkonu zesilvoače???

Hmmmm... jako autoelektrikář si to nedokážu vysvětlit Tvým vzorečkem... Vskutku jsou asi věci mezi nebem a zemí, které nepochopím...

Nebo proč ke kabelovým sadám 10qmm dávají F40A (někdy i F60A) pojistku ( pojistka F40A se ti při 40A okamžitě spálí, protože je rychlotavná, takže stačí přesáhnout 40A a je konec (40*14,4=576W max ; 60*14,4=864W max / RMS výkon je nemyslitelný, protože je zde pojistka rychlotavná!)

Výrobce kabelu (na balení) uvádí, že to je pro zesilovače do výkonu 1200W (což je odběr cca 83A = 2x tolik ; případně o 20A více a to je opravdu o dost, takže žádnou toleranci asi neužiješ)

Nebo proč já mám kabely 35qmm s pojistkou 60A (není to divné? že kabely 10qmm mají pojistky 40A nebo taky 60A a já mám víc jak 3x větší průřez, ale pojistka je stejná?

Tak mi vysvětli proč mám silnější kabely, ale pojistka je F60A a výrobce konkrétně k mému průřezu schvaluje zesilovač do 2500W nebo to bylo 3000W, teďka opravdu netuším?

To jsem zvědavý co vymyslíš teďka za geniální a úžasnou věc nebo vysvětlení... Že by zase nějaký úžasný vzorec, rovnici a nebo vytasíš trojčlenku?

Shrnutí na závěr co máš objasnit:

1. Proč se nestavil kablík 1,5qmm, který je do 15-16A - měl by ale utáhnout okolo 20A ;-) ale teklo by jim rozhodně více dle Tvého vzorce.

2. proč k sadám 10qmm dávají F40A nebo i občas F60A pojistky a uvádí že to je pro zesilovače do 1200W (I=83A a pojistka se kupodivu nespálí).
A k sadě s kabelem 35qmm dávají také F60A pojistku, ale už uvádí, že sada utáhne 2500W/3000W zesilovač (což je 173A = 3x tolik oproti dodané pojistce!!!)

3. Popřemýšlej třeba o pojistkách na zesilovači dejme tomu o výkonu třeba 600W nebo 800W RMS (spočítej si kolik tam musí být pojistka). A v autě je alternátor dejme tomu co dá 55A nebo 65A. Jestli uhodneš na co narážím :o)

Tak se snaž šmudlo... Překvap autoelektrikáře zase nějakou novinkou :o)
o 31.08.2008, 09:11 | michal_smsmsm (A)
chtel jsem ti napsat, ale musim uznat ze jako spisovatel jsi fakt lepsi a napsat 100 radku o obhajobe mc hammeru je fakt uzasny, to by malokdo dokazal... osobne bych doporucil na tento prispevek OP, jestli tu jeste nekdo kde kdo vi co tahle zkratka znamena... za me OP
o 31.08.2008, 09:15 | michal_smsmsm (A)
alespon k tem pojistkam a kabelum... hlavni pojistkou na kabelu nejistis zesiky ale ten kabel, tudiz hodnota jakou ma mit se pocita z delky a prurezu kabelu (samozrejme ze by mela mit hodnotu odvozenou take z celkoveho poctu pojistek na vsech zesilovacich) ovsem pokud mas 2 metry kabelu (napr skoda 120 a zesiky hned u baterky) o vetsim prurezu, pak dve shitky zesiky s pojistakma na kazdem 25A, logicky ti pak bohate staci hlavni pojistka 60A... dale tedy OP
o 31.08.2008, 11:52 | wattman
Biff:
Brouků pytlíků tady máme dost..Mohl jsi dokázat,že jsi jiný..V tvém věku mne to docela překvapuje(viz Google).
Někdy je lepší tu ješitnost potlačit a malinko se zamyslet,že by taky všichni okolo nemuseli být úplní blbci..
Nepotřebuji na to tvou reakci-bohužel mne nazajímá..
o 31.08.2008, 16:58 | Escudo
Biff: můžeš mi prosimtě říct s čim konkrétně srovnáváš ty tvoje favority? Myslim značky McHammer, nebo RTO? Na jakejch reproduktorech jsi je slyšel v porovnání s konkurencí?

Jako fakt hustý je když vyzdvihneš 30ti letou historii značky jako jasnej klad a pak pochybuješ nad něčim jinym co má 80 let :o) ale aspoň si člověk udělá obrázek. Rozhodně nevyzdvihuju Crunch, ve světě opravdovýho autohifi je to asi jako Dacia Logan mezi autama... Ale pořád lepší než tyhle zmetky odvětrávaný velkym prostorem :o)

když si všimneš na jakejch jseš stránkách, čili autohificlub, tak je asi vcelku logický, že poučovat tady všechny o tom co je BP, BR nebo uzavřená ozvučnice je trošku přihlouplý, stejně tak jako porovnávat čistotu zvuku audioaparatury auta na 20ti metrovou vzdálenost, nevim jestli máš civica na dálkový ovládání a chodíš za nim, ale já osobně sedim v autě a to tak že za volantem :o) ostatně pokud platí tvůj popis na googlu, tak se o nějaký čistotě zvuku asi bavit stejně nemůžeme, než o něčem začneš dlouhosáhle skládat slohovou práci, doporučuju se obohatit o zkušenosti z vyšší ligy, pak pochopíš že zesilovač za 2.5ooKč nikdy díru do světa neudělá
o 31.08.2008, 17:45 | mr.brain | Upraveno: 2008-08-31 17:46:08
Biff: jsi autoelektrikář, jak jsi psal, ale ne elektrotechnik - to myslím mluví za vše. Dokud se tady někteří lidi budou řídit tím, že víc pruhů = víc Adidas, tak nemá cenu tohle řešit...

A koneckonců napsal jsi to pěkně, nikdo tu nic neví, nikdo tu ničemu nerozumí, tak sem nepiš, když Ti to tak moc vadí a budeme všichni spokojený ;)

Partyboyovi se omlouvám za OT a dál nebudu znehodnocovat tuto diskuzi, která je vedená na velice vysoké úrovni. Konec.
o 31.08.2008, 18:14 | kulík
Biffe! zvládl jsem Tvůj dnešní úkol,už vím kde je "figl" s ohleden na životnost 2-3roky:))
Odrbat konstrukci,zapojení,kvalitu součástek a materialu co to jen jde.A na to jsou Tebou obhajovaní
výrobci mahři!
Minimální náklady a minimální cena.
Jen Aby ten chladič nezačali nahrazovat dřevem.Ajjj:)
o 31.08.2008, 18:17 | FSAL
no doprdele :D smazte ho :-)))
o 31.08.2008, 18:49 | Rali
máš pěknej pokoj;-) Biffle

foto k příspěvku  od Rali

o 31.08.2008, 18:51 | Cenda
to je zas narez :-))))))
o 31.08.2008, 18:52 | Rali
moc zesíků co mají ten "chladící prostor" jsem ještě neviděl....ale díky za info,budu si to pamatovat
o 31.08.2008, 21:03 | Route88
28.08.2008, 16:13 | dolph: ne, to do nej strcil celou prdel :O)
o 31.08.2008, 21:40 | choze
No ty woe, to je narez :D
o 31.08.2008, 22:48 | kamil306 | Upraveno: 2008-08-31 22:49:31
To se tady zase ukázal exot, chlape na to už nejde nic říct...máš v kufru lesklý šustítka a hazíš tady ramena jak mistr světa...možná by neškodilo míň chlastat a víc chodit na česrvej vzduch...a jen tak co jsem pochytil z těch tvým perel, změř si napětí při vynutým motoru, budeš se divit;-)

jinak kdo si toho blba chce prohlídnout, tak třeba tady:
[ Link ]
o 31.08.2008, 23:18 | J0hny
vuau nahodou ma v kufru pekny nerezovy woky, usmazi i bez oleje a nepripali, asi by to tu chtelo lock nebo to bude tema do konce zivota :-) nechal bych Biffa biffem at si ma svuj nazor a ty biffe nech nas at mame nas nazor a bude to :-)
o 01.09.2008, 01:19 | Biff
Bude zase sloh, tak si to přeberte:

kamil306: nepovídej... kolik naměřím? Já to fakt netuším... Já jsem úplně hloupej a nic o tom nevím...
A myslím, že tu udělám svojí nízkou inteligencí a nevědomostí převrat a ovládnu tenhle server...
PS: Pokud jsi naměřil 12V tak máš v autě asi něco špatně :o) Baterka je sice 12V, ale tuhle hodnotu tam budeš mít málokdy... saláte

Rali: Každého věc co má v pokoji :o) A každému se něco líbí jiného :o) Stejně styling na autě, nebo úpravu a účelnost audiozástavby... Myslíš, že to měl být reklamní trik od výrobce zesilovače, že ho udělá velkej a napíše tam hodnotu 1500W tak to každej sežere? Fajn, vyndej si vnitřek a dej si to do menší krabice... Brzo to přestane hrát, tomu věř...

mr.brain: Autoelektrikář má dost velkou spojitost s elektrotechnikou, z důvodu aby chápal zapojování a důvod zapojení a funkci obvodů a dalších věcí.

Ty jako elektrotechnik nebudeš mít ani páru o spoustě věcí ohledně zapojování aut (pokud jsi se k tomu někdy nedostal), kdežto já mám páru o zesilovačích, usměrňovačích, kondenzátorech a dalších obvodech a miliardě věcí z eletrotechniky (jo směj se mi, já se Ti taky směju). Takže ANO dovolím si oponovat, ano jsem elektrotechnik!
Protože jsme se učili vypočítávat zesilovače a potřebné dimenzování v obvodu... potřebné průřezy vodičů atd. Zkus si třeba někdy udělat sám i s výpočtem trafo :o) Není to taková prdel... Ale určitě to umíš...

Escudo: Neříkal jsem, že McHammer je dokonalá úžasná kvalita ve srovnání např. s JBL ap.

To je to samé jako kdyby jsi chtěl srovnávat Hi-Fi repro od JBL s B&W (tahle značka asi nikomu nic neřekne, ale vyrábí repro soustavy třeba i v ceně za 2,5 milionu kus a upozorňuji, že to jsou jen 2 sloupové bedny a konkrétně B&W Nautilus držel několik let nejlepší výrobek!)

Ale bylo to myšleno jako reakce na trochu přihlouplé reakce že ani náhodou se o nich nedá uvažovat... Ruku na srdce, kdo má jedno audio v autě déle jak dva roky (což je málo lidí), tak těžce prodělává, protože draze koupí a prodá později za minimum hodnoty... Můžeme uzavřít sázku, že do roka budu mít opět jinou hudbu.

Ohledně tradice jsi mě zjevně nepochopil :o( Bylo to myšleno, že Maxxsonic je společnost která se zabývá něčím 80 let, ale né konkrétně touto kategorií. Když tady prohlašujete, že Crunch je v Maxxsonic a ten má 80 let tradici neznamená to, že Crunch zákonitě musí být dokonalost (jak uváději na stránkách, že to je leader trhu a není lepší značky). To je to samé jako když ŠKODOVKA je v koncernu VW a AUDI a další světové značky (mimochodem tam je i Lamborghiny nebo Bentley)... Stále na ostatní značky silně ztrácí co do kvality výrobku jako takového...

To že je nějaká značka pod nadnárodní společností, skupině ap, neznamená, že to je to super věc jako ty další co v ní také jsou... Projdi si třeba něco o tržní ekonomiku a managment a pochopíš kam směřuji...

Mimochodem, mám zjištěno od jedné mě známé osoby, která je v USA :o) jistou věc...

Nemůžu si pomoct, ale pustím to zde do oběhu...
Místní tuneři a audiofilové (které nelze srovnávat s tunery v ČR) značku CRUNCH a dosti velkou většinu od MASSSONIC dosti neuznávají a jdou od ní oblokem pryč! A sahají po jiných v evropě známých i neznámých značkách.

ČÍM TO ASI BUDE :o))) Že by přesycený trh v USA a nedostatečná konkurenceschopnost značky? Tak co dál? Hm... jdeme do Evropy, tam nás neznají...
Zjistěte si proboha nějaké informace z ciziny a pak tady melte tyhle blbiny :o)

Ani jednou jsem neřekl, že CRUNCH je shit jako značka, ale v jisté cenové relaci se dají sehnat i lepší věci...

J0hny: Hm... zkus si postavit, do ceny 6000 (dnes už to je pochopitelně méně), výkonější sestavu :o)
Ukaž se frajere! Nepovede se Ti to ani náhodou... Takže to rovnou vzdej...

All:
No je vidět že tady je to těžce uzavřená společnost, která drží pospolu a nenechá si kecat někým koho neznají a naopak s ním neřeší normálně debatu, ale začnou ho shazovat a vysmívat se mu... Děláte tu ze sebe geniální audioguru, kteří vše vědí dokonale a nejlépe o výkonech a stavbě zesilovačů, akustice a kdo ví čem ještě a přitom neví ani pořádně kolik je voltů na baterce :o) Jak trapné.

Nedivil bych se kdyby jste ani nevěděli důvody proč se třeba k muzice do auta třeba dává kapacitor... Honem honem hledejte na internetu proč se dává kapacitor. Bohužel je o kapacitorech jedna fáma rozšířena natolik, že už je to dneska fakt. Přitom se jedná pouze o hloupý reklamní trik a kombinaci zkreslených informací...

A divím se že Vám jako nejlepším machrům v oboru nikdy nedošlo...

Někteří uživatelé jsou jen trápné loutky, které když vidí, že je někdo úspěšně argumentoval hnedka útočí na jeho osobu a snaží se ho ztrapnit... No jak říkám... banda ubožáků...

Mimochodem, audio si každý z Vás staví dle finančních možností na co má... Proč bych si já dneska kupoval něco na co nemám a je to podle mě zbytečné? Mě stačí tohle. Vy přistupujete k audio s ohledem k dokonalosti, já s ohledem cena/výkon.)

Nebo tu někdo z Vás staví audio třeba z GROUND ZERO s repro třebga okolo 10 nebo 15 tis. a více/kus a k tomu adekvátní zesilovače a rádio? Asi nikdo, že?

Jo a co třeba autorádia... Kterápak jsou podle Vás nejlepší? Panasonic? Sony? nebo třeba KENWOOD či PIONEER? Jsem zvědavej co tady z Vás vyleze za výroky... Poradí mi nějaký místní audioguru? Chci si koupit nové rádio a bude to pro nějakou silnější muziku ( už dejme tomu na Db Drag nebo alespoň pro velice dobré podání zvuku a velký výkon)... Poraďte mi nějaké dosti kvalitní a výkonné rádio dejme tomu v ceně zhruba 6 - 10 tis :o)

Jsem zvědav jak se vyjádříte, samozřejmě počítám, že mě pak budete opět shazovat pokud se neshodneme. Ale už se tu začínám otrkávat a zvykat si na Vaše přihlouplé arogantní jednání...
o 01.09.2008, 01:24 | mitman
no,kluci Biff asi sezral vsechnu moudrost sveta,dneska sem s nim mluvil na benzince,a vyznelo to tak ze moje zesiky( crunch pzi 3000.1D a crunch pzi 175.4) ze sou pro tomu jeho hovno..no nechal sem ho v tom,znam ho dlouho a nechci se s nim hadat...jeho zastavba je fakt na profi urovni(rikal me ze na to ted nemel prachy) takze tak 25 kabel..rozdelejnej na 2x 10,a tim krmi ten "zesilovac",bohuzel nemel asi penize na distribucni blok,tak to omotal izolackou(to rozdeleni) ..atd..atd..chtelo se me zvracet.Jo a muzu potvrdit(po konverzaci s kamosem co byl u biffa v baraku) ze ten pokoj je opravdu jeho.No Biffe,musim uznat ze v tomhle ses opravdu mimo....
o 01.09.2008, 01:45 | Biff
mitman: já jsem neřekl nic proti Tvé muzice že to je shit ani jsi jí nemohl zapnout, takže nebylo dle čeho soudit :o) Spočítej si cenu Tvého audio a mého... Budou tam dosti markatní rozdíly...

Bohužel, já si narozdíl od tebe vydělávám a platím i jiné věci a neživí mě a neplatí mě rodiče :o) jako Tebe.

Ohledně zapojení... Kabely tam jsou 35qmm dočasně prodloužené 10qmm. chtěl bych vidět Tebe jak by jsi to zapojil a vyřešil Ty, když by jsi neměl bloky :o)
Myslím, že by jsi to raději ani nezapojoval strachy...
Izolačka? kvůli náhodnému zkratu :o) a zapojení jsem ti říkal, že je zatím jen provizorní. Je zajímavé, že zatím každý to pochopil, jen Ty ne :o) hm...?

No kdo po tobě klackem, Ty po něm kamenem... co se dá dělat

Hm... pamatuješ si jistou hlášku na Tebe? zárohácká píča? opět na tebe sedla jako vždy. Na benzínce strááášnej kamarád a radil jak tohle by šlo a jak jsi to dělal Ty atd ale tady píšeš tohle? No jak Tě nazval Mára... Zárohácká píča :o)

Pro vysvětlení vzniku jeho přezdívky:
Na srazíku mu kamarád pil u auta (mitman seděl v autě). Kamarád si nechal trochu vody v puse a pustil mu jí na auto (byla to hloupost, ale budiž)...
Mitman se tomu jen smál v autě a ani nedutal.

Jakmile přijel domů, ztropil všude strašný halo jak on mu chudáčkovi poplival auto a neomluví se mu a kdo ví co ještě a všude ho pak pomlouval atd...
Tomu se říkají kamarádi ala zárohácká píča, že jo mitmane?

A nevím jestli je normální nabořit auto a honem ujíždět...? Taky kádr...

No nic raději ostáhnu ocas a odcházím znechucen, když se do mě tady naváží i vlastní kamarád :o) Fakt už mitmane o Tobě a od Tebe nechci radši nic slyšet...

A počítej s tím, že už Ti teďka nebudu vůbec nic tolerovat stejně jako jiní lidé (již díky bohu bývalí kamarádi), ke kterým ses choval stejně. Zjistím jedinou pomluvu, křivé chování (jako tato situace) na moji osobu a jiné lidi které známe a stane se to co Ti sliboval Mára, věřím, že to máš ještě v úctyhodné paměti... Byl jsi tenkrát podělaný až za ušima a vyhýbáš se mu od té doby širokým obloukem. Vyhýbej se raději i mě :o) Sbohem bývalý kamaráde...

o 01.09.2008, 01:47 | Biff
mitman: navíc nevím proč říkáš, že jsem "neměl" na distribuční bloky když jsem ti to sám říkal... A také víš jak to bylo zapojené pod izolačkou? Asi jsem si splítal kabely a letoval je do sebe jako Ty, že?
o 01.09.2008, 01:54 | Biff
mitman: a vzpoměň si na tehdejší situaci když po Tobě šli Ti 3 kluci v hospodě? Kdopak ti honem spěchal pomoc a nasazovat svoji kůži?
o 01.09.2008, 02:03 | mitman
Biff: jezis,tohle tady neresime..resime muziku(jinak za tu situaci jak jsi me pomoh,sem rad.) ale proste chci abys uznal ze tady ses v nekterych vecech seknul...vic po tobe nechci ;)
o 01.09.2008, 04:56 | tesyno
Hosi tohle je fakt uz celkem trapna debata... takovýhle pomluvy a kdoví co... no nic.... jo a jinak Biffe ty si stěžuješ že tě tu všichni napadaj a že tu držíme pospolu a nechcem slyšet názor nováčka... ale divíš se??? přečti si tvůj první příspěvek... tys tam začal rejpat do frenkieho aniž by něco špatnýho napsal, řekl "dle mého názoru" a doporučil něco jinýho... a myslim si že určitě měl možnost tyhle zesiky slyšet.... ale je to jedno... jo jinak k těm teplotám ... napříklat co jsi říkal o těch počítačích... že čim výkonnější počítač tím musí být kvalitnější chlazení... tak s tím rozhodně nesouhlasím!!!! ale to jen tak bokem.... jinak osobně si myslim že by bylo fakt lepší tuhle diskusi nějak ukončit.. tohle nemá význam, to už není diskuse o carhifi ale už je to jen o tom kdo koho víc pomluví a urazí....
o 01.09.2008, 08:40 | kamil306
Zamkněte to, Biff si asi myslí, že tu má každej v kufru Toxic a kapacitor, kterej vlastně na nic není (proč to teda máš vůbec v tom tvým skvostu??), jo chlapče seš tu deset minut a už máš na každýho metr...řekl bych že s těma kompama za 10-15tis se tu najde velká spousta lidí:-D a prej uzavřená společnost, možná proti takovejm idiotům co sežrali všechnu moudrost světa:-))
o 01.09.2008, 08:40 | kamil306
a prej zachraňoval kůži, tos je chtěl uklovat tím humusem co nosíš na zádech?:-)
o 01.09.2008, 08:50 | Beda
Az doted jsem se udrzel a nekomentoval, ale uz asi nevis cim argumentovat, tak z tebe padaji takove blaboly jako tohle: Nebo tu někdo z Vás staví audio třeba z GROUND ZERO s repro třebga okolo 10 nebo 15 tis. a více/kus a k tomu adekvátní zesilovače a rádio? Asi nikdo, že?
Urazet ani snizovat te tady nebudu, ale k tomuhle ti reknu jen, ze by ses asi dost divil :o) Nez se tu se vsema budes hadat, tak radsi prijed na nejaky sraz(autohifi) a podivej se a poslechni si u nekoho jak mu to hraje a jakou ma zastavbu.
o 01.09.2008, 09:32 | Escudo
Biff: jestli mám bejt upřímej, kdybych měl ty peníze co jsi vyhodil za svůj zesilovač, tak rozhodně nebudu kupovat nic novýho. Asi jako kdybych měl 230k na auto, tak si taky nejdu koupit novýho Matize, ale koupim si něco jetýho co auto aspoň připomíná. Poradim ti jednu věc, pokud tu chceš na někoho machrovat, tak se nejprve podívej kdo to je, protože tady fakt moc věci z tržnice nejedou. Chceš poradit rádio na dB drag? Je to skoro jendo, tam nejde vůbec o zvuk, kluci co na dB jsou maji často jen základní šlupky s nastavenim co potřebujou, takže si klidně nech co máš. Jinak nechápu význam výkonný rádio, třeba mě rádio plni funkci přehrávače, žádný repro přes něj nejde, ale my jsme tu začátečníci, takže nás neber vážně
o 01.09.2008, 09:35 | Escudo
Biff: btw řekl bych že polovina lidí co tu reaguje konkrétně k tobě se cenou aparatury přehoupne přes cenu tvýho auta
o 01.09.2008, 09:37 | Thomas987
no já nevím proč se tu kluci rozčilujete?! prostě člen Biff je zde nejchytřejší a jen a pouze on rozumí hudbě, smiřte se s tím, já vím,je to těžké, ale musíme přijmout porážku..... ;-)) :-)))))))))
o 01.09.2008, 10:35 | Biff
Jooooo Rali mi to těžce nandal ty jo... rána z milosti, asi budu brečet :o) No jsi docela trapný a směju se Tvojí ubohosti... Ale co máš na to právo.

Tak když tvrdíte na jaké úrovni jste, kdo byl tak schopný mě argumentovat proč nekupovat McHammer???
Vůbec nikdo ani necekl nic, což Vám jako "audioguru" za které se považujete mohlo dojít okamžitě!
Napsal tu někdo proč ne? I potom co jsem to tu začal řešit? NIKDO!!!! Až když jsem na to začal poukazovat, tak to tu napsala jen jedna jediná osoba! Samozřejmě nechtěli jste se hádat a nebo mě nějak shazovat, takže jste to neřešili, já vím... dobrá to výmluva.

To samé kabely, proč na 10qmm je F40A, občas i F60A (protože to je hranice únosnosti pro kabel), ale na kabely s 35qmm se prodávají také s F60A a přitom by jí mohlo jít mnohem více a kabel bude v pořádku a hodnotu kterou má utáhnout nikdy nedosáhne kvůli 60A pojistce?!
Vysvětlil někdo proč? Opět nikdo ani necekl a měl možnost říct proč...

Takže až tak slavný to tady se znalostma v některých směrech (o kterých by jste toho měli vědět dost) zřejmě taky nebude a sami to potvrzujete...

A raději se někteří zaměří na to tady mě hnedka shazovat :o) Což je velice ubohé...
Samozřejmě já se tak zachoval také, ale až po Vašich reakcích a nasralo mě že se do mě naváží vlastní kamarád...

Omlouvám se že jsem Vám sem vlítnul jak vítr do vrat a začal se do Vás "NAVÁŽET" a navážel dál, ale když se dočtu pár nesmyslů, které tu někteří plácnou o kterých vím zaručeně víc než jistí uživatelé dohromady, tak asi reagovat musím... Opravil je tu někdo z Vás? Asi raději ne...

Neříkám, že muzice kdo ví jak rozumím, a v jistých věcech se třeba můžu plést a mám zkreslené názory,
ale argumentoval mě tu někdo proč to tak je a čím to je, kde se pletu atd? Jediný kdo se snažil, byl někdo s těma pojistkama, ale jinak nikdo co by stálo za zmínku.

A co dělal zbytek? Jen čuměl jak stádo a kdo nevěděl, šel jen slepě za stádečkem a jen mě začali shazovat a urážet a nikdo se nesnažil vysvětlit jak to funguje atd... Měli by jste se také zamyslet, říkate jak strašně umíte rozumíte, ale sami to vysvětlit nedokážete, fakt k SMÍCHU

Já po těchto zkušenostech bych si tu nenechal poradit ani jak zapojit žárovky do auta...

Loučím se, nebudu zde již reagovat... Když nejste schopni alespoň se chovat fér a snažit se něco řešit a vysvětlit kde je chyba...

o 01.09.2008, 10:38 | Biff
kamil306: Trochu směšná reakce, já třeba mám tetování, co má být? Jsi pro mě jen trapan...
o 01.09.2008, 10:41 | Yawor
ad "Samozřejmě já se tak zachoval také, ale až po Vašich reakcích...."

raději si zameť před vlastním prahem, nevím kdo se tu začal navážet a osočovat...

Hned první rakce To Frankie: Jsi asi hodně dobrej salát!
o 01.09.2008, 10:42 | Biff
A věc ohledně mě vs. Frankie:
Budiž, omlouvám se reagoval jsem vůči němu trochu unáhleně.

Ale sami si protiřečíte! Tvrdíte, že dělá autohifi, ale sám uvádí zkreslené (nepřesné) informace o zesilovači a to by se mu přeci nemělo stát. A poznat že poslal kravinu... Fakt o tom popřemýšlejte co jsem zde psal. Samozřejmě vím jak to dopadne a čekám to...
o 01.09.2008, 10:44 | Biff
Yawor: Měl zesilovač v ruce? Seznámil se s ním? Vysvětlil proč ten zesilovač tak funguje? NE... A je rozdíl řešit znalosti a soukromé věci... Takže já už mám zameteno :o) Cizí soukromí jsem tu předtím řešil jen jednou jedinkrát a reagoval na podobnou reakci...

Takže zbytečná zpráva od Tebe, já mám zameteno...
o 01.09.2008, 10:45 | Yawor
jasně, neměl zesilovač v ruce, šup ho označit jako saláta. To dává rozum....
o 01.09.2008, 10:45 | FSAL
Biff: zkus se drzet jediny tvy rozumny hlasky: "Loučím se, nebudu zde již reagovat..."
o 01.09.2008, 10:51 | Biff
Yawor: všiml jsi si, že se omlouvám, že to bylo trochu unáhlené? Asi ne...
o 01.09.2008, 10:54 | kamil306
Myslím, že autohifi (nemluvím o db dragu) je o ušíš a ty je buď nemáš nebo jsi neslyšel nic lepšího - viz tvoje muzika a zastávání značek typu nadpis...nezlob se ale ty tvý slohy kde se jen navážíš jak je každej tupej, co si myslíš že ti tu na to řeknou? Jsi na fóru, kde se pohybují lidi v oboru autohifi i dýl, než jsi ty na světě a ty řekneš vy tady nerozumíte autohifi...prober se, pro mě jsi stejnej "trapan" jak já pro tebe...jak už tu bylo napsaný, zajeď na nějakej autohifi sraz a můžeš nám to říct do očí a my ti třeba dáme poslechnout, čemu vlastně nerozumíme.
o 01.09.2008, 11:01 | Biff
kamil306: Ikdyž jsem pasl, že nebudu reagovat co mám dělat.
Jsme opět u toho. Děláte v autohifi kdo ví jak dlouho.

BYL NĚKDO SCHOPNÝ ARGUMENTOVAT A VYSVĚTLIT VĚCI CO JSEM TU PSAL?! PROČ MÁ ZESILOVAČ TYHLE HODNOTY (PAPÍROVĚ) A JE MALÝ A TAK LEVNÝ? NEBYL!!! A TO BY JSTE TU MĚLI BÝT SCHOPNÍ...

o 01.09.2008, 11:05 | Escudo
Biff: seš úplně mimo, čekáš s timhle přístupem že ti tu bude někdo něco vysvětlovat? Vždyť už jsi nám svůj nezaměnitelnej názor řekl, nemám potřebu se hádat s někym kdo možná umí zapojit alarm, ale nerozezná středobas od vejšky, to je fakt boj s větrnym mlýnem... Ano, prošel jsem si i zesilovačema tebou udávaný třídy a tak vim že jsou to jen chrastítka, že se omylem stane to že je pár kouskům naměřenej vyšší výkon je vykoupený na úkor jinech parametrů, k čemu mi je 250wrms s DF 25, to je pak lahoda poslech, řekni mi jakou máš zkušenost ty? Sylšel jsi někdy něco co fakt hraje? Ale přesto se navážíš do lidí co se v tom pohybujou několik let, pokud chceš něco vědět, tak se normálně zeptej a nechovej se jak debil, když se podíváš do jinejch threadů, tak se tam všem normálně odpovídá, ale to ne co....
o 01.09.2008, 11:07 | Beda
prijed na sraz a treba nas presvedcis s kvalitou zvuku u tebe v aute natolik, ze zmenime nazor. (ackoliv ja nikdy Mchammer neslysel, takze jsem se ani nevyjadroval)
o 01.09.2008, 11:10 | TROY
hele Biffe nechodils náhodou na Židov nebo na Karlovinu nebo snad do Opatovic na elektro? :-)
o 01.09.2008, 11:30 | autohifistamajk
Biffe ja bejt tebou tak místo psaní sracek se podívám tady po foru aby jsi nabral trochu moudrosti protoze podle tvich nesmyslu co tady pises se tady toho mas jeste hodne co ucit.a na vsechny sve kravske otazky najdes na foru takove vysvetlení ze tomu ani nebudez rozumet ty elektrikari.cau
o 01.09.2008, 11:32 | Luke-Jeep
100

ja sem nevedel ze je tady takova sranda... me odradil uz nadpis ;-)
o 01.09.2008, 11:34 | Luke-Jeep
100

ja sem nevedel ze je tady takova sranda... me odradil uz nadpis ;-)
o 01.09.2008, 11:41 | Dave1984
citace''''''Dave1984: Trochu si projdi informace o elektrice a elektronice aby jsi alespoň věděl proč se používá toroidní cívka v zesilvoači :o) Hm... Infinity Cars... Panečku, to je klub samejch leštěnek a těžkejch sporťáků :o) A nekonečna se asi nedočkají, hlavně když u poloviny aut brzo hnijou 5tý dveře...
Jedno auto lepší nežli druhý :o)))

Jediný dražší a lepší auto máš Ty, teda jestli ta Honda je fakt Tvoje...'''''

Prosím tě prosím, ukaž, co jsi dokázal ty? ukaž fotku svého auta a své hudby? Jsi nejchytřejší z nejchytřejších, tady kluci z klubu dělali hudbu, když ty sis hrál na písečku a kreslil omalovánky. Myslíš, že tě čtyři roky na škole naučí elektrotechnice a akustice? Prosím tě, pokud takhle vystupuješ všude, nejsi moc v oblibě co? Nikdo tě tady nebere vážně, klidně si piš co chceš, stejně si tady za hlupáka...amen tma
o 01.09.2008, 11:53 | Divally
OT: Biff >> Neprijde ti blby chlubit se na netu tim ze si prejel kocku a ona ti znicila spojler?!
Pak se muzu divit ze se kolem silnice vali denne tolik zvirat...
o 01.09.2008, 12:31 | buddha
LOL jako svině :)))
Jinak jako Luke,nadpis mi zamlčel takovou smysluplnou debatku .....
Znáš Sládka bife? to je stejnej tlučhuba jako ty :)))))
o 01.09.2008, 13:44 | Squere | Upraveno: 2008-09-01 13:51:26
no abych se pokusil nějak smysluplně odpovědět: já jsem McHammera měl asi rok, je to tenhle jen sem měl Mark I. [ Link ]
s výkonem sem si na něj opravdu nemohl stěžovat. Koupil sem ho cca před 6ti lety (tak nějak sem začínal) za 2500Kč, změřenej výkon byl opravdu dobrý, 4 x 100Wrms @ 4 ohmy s kvalitou zvuku to byla ale bída (pokud ti to vyhovuje tak nevim proč máš za potřebí se tady hádat)
nevim jestli mám komentovat to co si psal s těma tranzistorama, to že jich je 6 nic neznamená, proč by nemohli být ty tranzistory třeba 4 ale výkonější?? nebo je někde napsáno že musí všichni používat stejný zesilovací prvky??
Záleží také na tom s jakou účinností který zesilovač pracuje (když už se tu oháníš a nadáváš mr.braienovi že počítá s napětím 12 V, i když je pravda že McHammer má výkony měřeny při 14,4 V jako většina značek). S tim kapíkem nevim co chtěl básník říci. Kdyby si tu byl dýl, tak bys věděl že je to již ohrané téma a nikoho už to nebaví řešit, protože jsou tu na to dotazy stále dokola. Nahoře v liště je hledání tak tam zadej název kapacitor a div se, ale jelikož tu dlouho nejsi tak tě to omlouvá.

K těm pojistkám a MAX výkonu:
vysvětlil ti někdo vůbec co tyto dva výrazi znamenají max. výkon je třeba jen na 1/100 sekundy a pojistka "jak ty si uváděl třeba 40 bo 60A" je na rms výkon, tedy dlouhodobý. o MAX výkon se celkem starat nemusíš, ten je ti k ničemu, většinou jen trik výrobců v dnešní honbě za kilowatty a jak už někdo zmínil pojistou na kabelu nechráníš zesilovač, ten má většinou pojistku v sobě ale přívodní vodiče kvůli náhodnému zkratu
když tady o sobě tvrdíš jaký jsi elektrotechnik, tak si ten zesilovač připni na osciloskop a prohlídni si co z něj leze za bordel pri postupnym zvyšováni výkonu
napiš kdyžtak celou tvou audio soustavu (radio, zesilovač přední repro, sub) pokud už to tady je tak se omlouvam, jen by mě to zajímalo,
toť zatim asi vše :-)
edit: opravil sem si po sobě nějaký překlepy :-)
o 01.09.2008, 14:58 | Creams
Nekonečné téma jednoho z nejchytřejší autohifiku v čr tak pozor na to. Přeci jen vy/my/ nic nevíme... a on nás tady ponaučí o tom, že mchamburger se vyrovná jakémukoliv zesilovači ba dokonce je lepší než třeba dls, rf atd :-D s takoou jak to čtu zjišťuji, že jsem zbytečně do auta dával věci od Rainbow či Mju...

Při další stavbě jedině MC
o 01.09.2008, 15:22 | basstard
nebo si tam místo mchammera dát tenhle 2 kanál radši:

Technická data Počet kanálů: 2. Efektivní výkon (RMS): 2 x 18 W. Max. výkon: 2 x 50 W. Impedance: 4 Ohmy. Frekvenční rozsah: 15 až 30 000 Hz. Rozměry: 100 x 36 x 78 mm. Hmotnost: 300 g.

foto k příspěvku  od basstard

o 01.09.2008, 16:40 | Route88
a nic psat nebudu
OP
o 01.09.2008, 19:10 | kulík
basstard:jéé zeslabovač :D
to kdyby měl někdo silné rádio a pálilo mu repro.
o 02.09.2008, 11:18 | Francouz
Sakriš jsem ani nečekal že v tomhle příspěvku se tak pobavím. Ten sloh ale opravdu nemá smysl číst :o))))))))) !!! Válím se tu smíchy :o)))))))) !!!
o 23.11.2008, 01:43 | Sighy
Do koše ? Nebo do auta ?

Podle mě neni špatnej...Poměr cena vykon bych řek že to docela de...sehnal sem ho za 1800

foto k příspěvku  od Sighy

o 23.11.2008, 03:17 | Bolthorn | Upraveno: 2008-11-23 03:19:20
LOL!!!! Dlouho jsem se tak nezasmál jako teď, taky mě odradil nadpis a čtu to až teď..

Tohle je nej nej co jsem za poslední dobu četl:

Pokud mu dám pořádně zabrat na 100% tak se mi otřásá komplet celé auto (Honda Civic MB6) brutálně silnými basy a pouštím autoalarmy u okolních aut!!! A když otevřu kufr tak má velice dobré podání basů i do okolního prostoru a do velké dálky :o)

Poradím ti, dej si ty pánvičky co máš v kufru na střechu a budeš hrát na 600m.

"Crunch není zase až tak úžasná značka. To už raději TOXIC s tím mám mnohem lepší zkušenosti :o)"

jj s TOXICEM mám taky dobré zkušenosti, smažím doma na něm vejce a dělám topinky, lepší uplatnění jsem pro něj však bohužel nenašel :-(

"Poraďte mi nějaké dosti kvalitní a výkonné rádio dejme tomu v ceně zhruba 6 - 10 tis :o)"

Speciálně tobě doporučuju Sencor!! Kam se na něj hrabe nějakej ten Alpine nebo Clarion (fůůj fůůj takové shitky), těma by sis přece nekazil svojí sestavu..

o 23.11.2008, 11:34 | party_boy
Sighy > Hele a nezmátlo tě trochu to magické číslo 2x675? Obávám se, že do 2 litrů se dá nakoupit lépe.
o 23.11.2008, 11:36 | party_boy
A už to tu raději někdo smažte :-)
o 23.11.2008, 13:13 | Bolthorn
Já bych to nemazal, tohle se jen tak nevidí :-DD
o 23.11.2008, 13:31 | Divally
Aspon to odradi novacky co se prijdou ptat na podobny veci :-)
o 23.11.2008, 14:03 | martin.dusa
tyjo Biff si vygooglil téma " Profesionálové, guru a jiní znalci v oboru", chtěl se zúčastnit a vy ho tu takhle odrazujete :-D
o 24.11.2008, 10:06 | Frenkie
tak jsem si to tu po delsi dobe otevrel a musim rict ze jsem se docela zasmal a zajimala by me biffova sestava

Biffe a soutezni otazka na Tebe - jaka je v tomto zesiku pojistka a jakej ma asi vykon - jo a nechci papirovy hodnoty vykonu

foto k příspěvku  od Frenkie

o 24.11.2008, 10:23 | clown
:o))) zajimave, opravdu
o 24.11.2008, 11:08 | Scream
Biff: Za čas možná pochopíš jakou snůžku sraček si vyplodil, ale aspon bavíš lidi, to je taky plus:-))))
o 24.11.2008, 12:13 | Divally
Frenkie >> Mrkni sem [ Link ] urcite to honi necim podobnym :-)))
o 25.11.2008, 00:38 | Frenkie
Divally jj asi joo, ale kokam copak to je ten kapacitaor :)) zasej nejaka novinka asik z ciny a hodnotou -10F :))
o 25.11.2008, 09:21 | Vencaf
Biffova hustosestava: Autorádio: Panaconic 7303N , 4×50W, MP3/WMA, Variable Colour – 9261 odstinu LCD panelu a tlačítek, Bluetooth, připojení iPod (stejně mi to je k hovnu :oD );
Přední repro: ve dveřích kulaté 13cm repro (odhad cca 40W), výškové repro v zrcátkách.
Zadní repro: originál kulaté 12cm (odhad cca 40w)
Zesilovač: McHammer Mystic 2.0:
Max Power: 2 x 675 W • RMS Power: 2 x 350 W RMS • frekvenční rozsah: 20 – 22000 Hz • hloubkový filtr: 40 – 250 Hz • výškový filtr: 120 – 3000 Hz • Signal/šum-poměr (S/N): > 93 dB • zkreslení: < 0.3% ; Rozměry: 250x60x250 mm , Průhledný horní kryt, 2x analog měřiče (VU a Teplota) prosvětlené, svítící vnitřek zesilovače. Subwoofer: 2x JBL GT4-12 Výkon: 1000W max/250W RMS
o 25.11.2008, 16:28 | Bolthorn
Košér sestava, to musí hrát jak blázen :-DDD
o 25.11.2008, 20:15 | Divally
Vencaf >> Ze by zmena od TOXICký doby??

Bolthorn >> No co se tyce SW tak zmena vcelku VELKA...GT4-12 hrajou velmi prijemne!
o 25.11.2008, 20:46 | Bolthorn
Divally: jj tak to jediný tam je v pohodě... ale potěš panbůh, jestli to krmí fakt tím MekGemrem..
o 25.11.2008, 21:20 | Aligátor
HESKY až jsem se zapotil :-) při čtení chci být taky jeden z těch co budou opovrženi a zahambeni PANEM VELKOMOŽNÝM co spasil svět s jennou noname značkou

Mám pocit že je to asi ten Prodejce co to má rozeslané po všech aukcích u nás vrepublice prodej tohoto šrota a kazíme mu resumé v prodejnosti :-) jinak to nevidím .

tak biff - teku pojď do mne aby jsme se mohli o5 všichni zasmát.

PS tady máš i jeden obrázek ode mne jak má vypadat zesík :-)
taky to můžeš brát jako hádanku co to asi je

foto k příspěvku  od Aligátor

o 25.11.2008, 21:57 | Divally | Upraveno: 2008-11-25 21:58:33
Ali >> Prosim te nech toho.kolik asi tak ten smudla muze zahrat...je velkej jako krava a beztak nema zadny misto na chlazeni :-DDD
o 26.11.2008, 02:13 | Sighy
Frenkie jaky ma parametry tenhle zesik ?
o 26.11.2008, 02:38 | Sighy
co nevidet vam poslu jak obstal Mek Humr na na mem systemu na chate..dam mu co proto a odskousim ho od zhora dolu..a na plnej moznej input s 14,7 volty...

o 26.11.2008, 16:02 | party_boy
No ty krávo!
o 26.11.2008, 21:25 | Divally
Cejtim tady McFun...

foto k příspěvku  od Divally

o 27.11.2008, 17:16 | Sighy
Cítíš špatně....tohle byli naše čarodky...nikdo nechápal jak je možný že to tak hrálo... :) faktt sem zvedavej az tam prdnu mek humra kterej by měl bejt papírově lepší asi dvakrat... PS: Vše vlastní výroba i z jednim zesikem na vejsky...mužu jenom poradit...dělejte si vlastni bedny,ne ty shity co prodavaj v shopech

o 27.11.2008, 17:27 | Kesam
Sighy: :)
o 27.11.2008, 21:43 | clown
krasny ... :o)
zavidim odvadu ..

nejhezci je ten sici stroj Mercedes, ten bych bral :o)
o 27.11.2008, 22:09 | Sighy
Trosku sem ted nepochopil,ale jinak s tebou jedine souhlasim..je to supr vec ten mercedes..kdyz obcas takhle prijedu na chatu a nemam co delat,sezeru jednu kulatou,hodim si tam nakej tekk,dnb nebo trance a slapu az do rana,je to docela slusna zabava..a jeste tam mam tachometr na kolo a pak se podivam kolik sem do rana najel kilometru..

o 29.11.2008, 17:15 | zif
ccc
o 29.11.2008, 17:16 | zif
Peknej je ten box s tim toxicem vypada to na kvalitni praci
o 29.11.2008, 17:23 | party_boy
S ještě kvalitnějším zvukem :-)
o 29.11.2008, 17:47 | zif
Tak ne kazdej ma na to penize... aspon je videt ze ho to bavi
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4083 sekund.