Navštíveno 2239x

Měl bych dotázek, přemýšlím o nové hudbě, ale nějak přemýšlím jestli mám vzít jednu 15ku (pravděpodobně Carpower Sonic) nebo raději 2x 12ku (to bych asi bral Emphaser X3SPL). Mám rád tlak ale chci aby to hrálo taky pokud možno čistě. Chtěl bych to nějak levně proto jsem právě uvažoval o Sonicu ale bohužel jsem ho neslyšel tak nevím jak si vede. Jinak jako pohon bych pro to chtěl nějakej digi monoblok ale zatím nejsou finance (dost možná bych chtěl Hifo Brutuse) ale zatím bych na to sehnal nějakej obyč dvoukanálek nebo bych použil stávající 4k ground zero GZTA4000TX - bylo by to jen na čas, aspoň bych si ho zatím vklidu rozehrál.... Co byste jako odborníci doporučili?

13.06.2008, 01:54 |
S-Audio.cz | Upraveno: 2008-06-13 00:00:12
Ahoj,trochu jsem se ti rozepsal v emailu:-)
Obecně platí,že 30 cm, dokáže zahrát s lepším drivem a s rychlejším nástupem v rychlejších pasážích (není to ale pravidlem)
Podle mě (ale je to jen můj názor) je vždy lepší mít 2x30cm než 1x 38cm...
Už jen z hlediska plochy membrán:-)
A právě i z hlediska lepšího drivu...zmínil jsi se totiž i o kvalitě: "Mám rád tlak ale chci aby to hrálo taky pokud možno čistě"
U mě vždy vedla právě 30tka(nebo tky),protože Subwoofer by měl být podle mě jako srdce,bum a klid,bum a klid,žádné bum a pak prrrrrd :-D...Jasně záleží na mnoho okolnostech,zesik,instalace atd. ale určitě víš,co jsem chtěl říct :-)Asi už je na mě nějak pozdě,nějak jsem se rozepsal :o)
no hele tady bych tak úplně nesouhlasil, pokud se jedná o stejnou modelovou řadu, tak by eventuelně platilo, že menší plocha = přesnější bas, lepší kontrola, ale pokud jde o 1x15" a 2x12", tak je to přece naopak, tady je důležitý že je to krmený ze stejnýho zesu, kdyby byly ty 2 12" adekvátně nakrmený, tak ano, ale takhle.... Já sem zase zastánce toho, že je lepší mít jeden kvalitnější nakrmenej basák, než 2 nižší řady - rozhodně co se kvality týče. Ale je to hodně individuální a o zesu
jako escudo, jestli mít dvě dvanáctky a každý dávat třeba 200 rms tak je to rozdíl když máš pak jen jednu a tý dáváš třeba 400 rms. Lepší je fakt spíš jedna kvalitně nakrmená než dvě poddimenzovaný
jj jak píšou kluci. S tim krmením SW rozdílnejma zesama je to pravda. Já mel tenkrát 2x12 a každej měl svuj zes a k tomu 2x12 na jednom zesu a bylo videt, že repro které maká 2x12 na jednom zesu jde stejně a ostatní 2x12 trošku jinak. Já se pak snažil to doladit a jde to horko těžko. Dneska už to jede na 2x12 jeden zes a 2x12 druhej zes a je to v klidu. Topení mám zapojené k sobě do můstku.... Stejnej signál, stejnej gain......
Tesyno: kdyby jsi chtěl opravdu schopnou 15ku, tak lasted
prodává Hollywood EDGE 15 :) hraje 100x lépe jak Sonic
Tesyno: Pokud chceš slyšet Sonica 15", tak v sobotu v Panenském Týnci, budu tam a mám ji na monobloku 4ohmy 1800W
Bohužel teď víkendy makám :-(