Navštíveno 5042x

Ahoj, nemate nekdo fotky jak vypada zakoncovaci dutinka na kabely po zalisovani kabelu? Pripadne ma to smysl davat na repro kabely do zesiku ktery ma sroubovaci terminaly? Diky
osobně bych je ocínoval a nechal šroubky zarýt do cínu
to Midi34: diky za nazor, chci to udelat tak jak rikas, jen jsem dneska videl v obchode ty dutinky tak se si rekl ze se poptam na info apod :)

01.11.2008, 23:24 |
clown ja dutinky jen nasazuju na dany kabel, pouzdro, ci zes tu dutinku zmacknou, obcas i proriznou, ale to musi byt oko vetsi nez vodic, aby se prorizlo, coz se mi nelibi a blbe se pak dutinka vyndava
oka chapu k lisovani, aspon ve sveraku, pak pripadne proletuji

02.11.2008, 13:29 |
Kapka (M)
osobne taky jenom konce kabelu zaletuju
chlapi a nepopraska ten cin kdyz jej pak zatahnente sroubkama? Jak pise midi zaryt do cinu?
tak sem videl zesik ktery mnel terminali od cinu ze se dala ledva odsrubovat matice, asi se mu to trocha rozteklo , ja bych dutinku
jakej ma to cinovani krome zvysovani prechovyho odporu vyznam?

06.11.2008, 14:50 |
michalm | Upraveno: 2008-11-06 14:59:11
cinovanie zabranuje oxidacii medi
dutinky su fajn , pouzivam, vysledny tvar zalezi na lisovacich kliestach, moze byt tvar pismena V, rovoramenny lichobeznik a ine. Hlavne pre spravny prierez kablu pouzit spravny rozmer dutinky.
ale tohle prece akorat zvisi prechodovej odpor. je to medenej kabel, hlinikova dutinka a ve vetsine pripadu mosazny nebo pozlaceny kontakty na zesu. To samý ten cin. Nebo snad ne?

07.11.2008, 08:16 |
jao01 Tak ja pouzivam tieto:
[ Link ] a na konci ich zalejem cinom. Dutinka sa stlaci po dotiahnuti v zosilovaci.
je to med, galvanicky pocinovana, lisovany spoj je myslim lepsi, ako rozdrtit polovicu vlakien kablu srobom terminalu a spoj potom povoli, no a bavit sa o prechodovych odporoch dobre urobeneho spoja u reprokablov za 2OO korun meter asi nema velky vyznam.
Pokial by sa jednalo o puristicku montaz s ohladom na prechodove odpory, tak by si musel vyhodit terminaly a letovat kable priamo na plosny spoj.
tak to je ale extrem. zil sem v domeni, ze nejlepsi je do takovyho terminalu dat holej kabel. Kdyz to nepřerveš, tak ty vlakna neznicis
lenze po case med zoxiduje, ale ak sa o ten spoj budes starat tak je to ok.
jednoznacne dutinky, najlepsie medene s povrchovou upravou.... Niektore znacky maju aj vlastne (napr, k genesisom dostanete dutinky aj fesnym plastikovym golierikom od viablue, k Audio Development zase idu orginal banany.
Osobne pouzivam to, co vyrobca prilozi, nakrimpujem, dotiahnem, povolim a este s velmi malym mnozstvom cinu prelejem. Tym padom nemam tonu cinu na kontaktnej ploche a vodic je chraneny pred oxidaciou.
naco je 99.99999% OFC, ked to v aute za pol roka zoxiduje ???
bavit sa o nejakom zavaznom rozdiele prechodoveho odporu na nezoxidovanom kabli pre kompa je somarina, troska sme skusali: dutinky medene, medene pozinkovane, cinovat kable, necinovat atd... pocutelne to nieje. Cize ide len o trvacnost spoja.
Trochu to tu oživím. Dnes jsem zjistil že mi nehraje jeden reproduktor ve dveřích, tak jsem je rozdělal abych zjistil příčinu a co jsme nenašel, zoxidovaný rozpadlý kabel u fastonu. Konektor byl nakrimpovaný a následně ještě zacínován a přetažen smršťovačkou. Stáří instalace cca 2,5roku. Prozov auta téměř každý den, ve všech ročních podmínkách, parkování doma pouze pod přístřeškem. Takže můj výsledek je, že cínování asi není až tak vhodné? Můžete posoudit podle obrázků.

Je to skoro jako by to bylo zalitý betonem.

Bylo to asi v délce 5cm kabelu.

Sonyk: to je divný, že by se rozdrolil cín po 2 letech. Vim co to udělá, když použiješ pájecí kyselinu....rozdrolí se měď, ale tohle je fakt divný :-(
jinak všechny kabely mám zakončený dutinkama a to, že jsem zaletoval nebo "prolil" pouze konec tak aby dutinka nevyklouzla. Zakončení kabelu je pak úplně někde jinde. Ono prolejvat 50qmmm kabel pomocí normal pájky je nesmyl.
Kabel prolitej v cínu potom tolik nedrží v terminálu jako za pomocí dutinky