Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > /////Alpine imprit

o Navštíveno 3750x o
o 10.11.2008, 17:17 | Lukin.xxx
zdravím chci se zeptat kdo to má a jak jste stím spokojeni?opravdu to tak vylepší zvuk jak se povídá?diky za info

o 10.11.2008, 19:42 | kamil306
zvuk mi připadne prostorovější, ale zas to víc šumí...čekal jsem trochu víc.
o 10.11.2008, 20:18 | jdoizo
Podle mě je to otázka do prázdna, stejná otázka, jako zda má někdo BMW 530D a zda jsou spokojeni, chtělo by to více okolností, proč se ptáš, na co se ptáš, na co to chceš použít apod.
o 10.11.2008, 22:29 | Lukin.xxx
no ptam se uvažuju o koupi no ale jestli to ma za ty prachy cenu a jestli to je fakt akutní rozdil!třeba jak piše Kamil že t vic šumí to je blbost to snad musi zlepšit zvuk ne?
o 11.11.2008, 07:48 | kamil306
vyzkousej
o 11.11.2008, 08:04 | MaxxT
kolega ma a rekl bych ze nic moc.. spis nic nez moc. napis Peta_R19, ten ti o tom rekne sve...
o 11.11.2008, 09:33 | prohifi.cz
taky me to moc nenadchlo - po strance prostorovosti mi to prislo hodne dobre, ale surovy zvuk nebyl takovy jak bych si predstavoval

ale hodne zalezi na zbytku komponent - slysel jsem jej vicekrat a parkrat jsem byl spokojen, ale ve vetsine spise ne
o 11.11.2008, 09:49 | Tuner#2
Mám ///A 9886 + PXA-H 100 a Imprint mám vypnutý. Hlavní důvod je ten, že to opravdu víš šumí, na manuál šum není, na dvě uložené křivky ano a to celkem výrazně. Ale někomu to dělá a někomu ne a za celý půl rok to zatím nikdo nevyřešil. Co se zvuku týče, tak prostorovost a fázové sladění je přes Imprint naprosto dokonalé, ale frekvenční charakteristika je hodně o vytažených vyšších středech a při vyšší hlasitosti to tahá za uši. Navíc to poměrně dost stáhne woofer, takže za jízdy je to neposlouchatelné a když auto stojí, tak nejnižší kmitočty jsou jen naznačeny. Takže jsem si dal práci s manuálním nastavením časových korekcí a nakonec dosáhnul stejného fázového sladění jako Imprint akorát s tím rozdílem, že do frekvenční charakteristiky nezasahuju a hraje to pro mé ucho lépe.

Spíš bych si položil otázku, zda chceš časové korekce, výhybky a eventuelně parametrický ekvalizér - pokud ano, tak procesor smysl má.
o 11.11.2008, 16:50 | Escudo
živě si pamatuju dobu (a že to neni dlouho) kdy imprint vyšel a všichni co se kolem toho pohybovali tenhle systém vychvalovali do nebes :o) že bez něj z hifi člověk nikdy nedostane maximum, tak jsem rád že už zase přistáváme na zem, protože po mojí zkušenosti to bylo fakt nepříjemný a to z podobnejch důvodů který tu popsal Tuner
o 11.11.2008, 17:47 | Tuner#2 | Upraveno: 2008-11-11 17:48:42
Escudo: Ono to není nic nového, Denon kalibrační mikrofon se suportem firmy Audyssey používá už řadu let a teprve teď je to dostalo do autohifi. Další důkaz, že autohifi z něho pořád vychází a čerpá a ne že je to něco úplně jiného jak mě tu kdysi někdo tak vehementně tvrdil :-) Mimochodem Denon u auto kalibrace doporučuje v místnostech, kde je hodně tvrdých materiálů (sklo, dlažba, rovné hladné stěny) vypnout přispůsobení frekvenční charakteristiky, neboť kalibrace dokáže reagovat na peaky a nebo naopak propady jen omezeně a jen na "pár" místech v celé frekvenční charakteristice. Takže se může stát, že třeba budu mít peak díky blbému odrazu na 280Hz o 5dB, ale na 220Hz budu mít třeba propad a o 3dB. Automat na to zareaguje tak, že na 250Hz (280 třeba neumí) stáhne úroveň o těch 5dB, ale tím se ještě zvětší propad na těch 220Hz. A pro poslech to bude větší zlo, než kdyby se o to nesnažil. Pro domácí použití existujou daleko lepší přístroje na vyrovnání frekvenční charakteristiky, ale tam se nebavíme o plastovém mikrofunu a čipu za pár dolarů, ale o statisících. Nevím zda jsem to popsal pochpitelně, tohle je spíš na osobní diskuzi.

Každopádně nechci tvrdit, že je to úplně k ničemu, občas to dokáže opravdu pomoct a hlavně fázové a časové sladění to udělá fantasticky, že laik to takhle těžko dokáže.
o 11.11.2008, 18:39 | Escudo
i Pioneer používal už dávno kalibraci přes mikrofon v autohifil sice ne tak dokonalou, ale základ je podobný, taky jsme se tu o tom bavili
o 11.11.2008, 19:34 | 137
...to je klasicky flame-war ako pio vs alpine alebo canon vs nikon...hehehe...riesime to uz rok na go4sound.sk a stale su dva tabory...podstatne je sa podla mna zamysliet naco je vlastne imprint ako system vymysleny...

...nie je to vseliek...a znova napisem co som pisal aj posledne, ze dobre umiestnene, kvalitne namontovane reproduktory vyssej strednej triedy zapojene v aktive a na kvalitnom radiu po nastaveni zahraju lepsie ako imprint na rovnakych repro...ocakavate od toho zariadenia to, na co nie je urcene...

...sum - suhlasim...ale fakt je i ten ze 85% ludi ho nepostrehne...za jazdy 90% ludi...casom po opadnuti prvotnych emocii sme prisli aj my na to, ze aj na merani a nastavovani zalezi...

...este raz...imprint nie je vseliek...kvalitne audio sa da postavit aj z uplne inych komponentov a hlavne v inej triede a za ine peniaze....a potom sa to cele da nastavit pomocou roznych pristrojov a generatorov signalu rucne....to je pravda...no stoji to cas a peniaze...vela penazi...a ak sa nevenujes autohifi profesionalne alebo nie si totalny fanatik, nastavenia musi robit firma s vybavenim a kvalitnym personalom....

...vec, ktora je podstatna - ze imprint je zariadenie typu "plug and play", čo znamena že hocikto bez akychkolvek skusenosti s auto audiom si ho moze kupit, jednoducho pripojit na svoje audio, nakalibrovat a vysledok mu zaruci neporovnatelne lepsie zvukove podanie a nastavenie s vyuzitim 100% moznosti daneho systemu s ohladom na interier toho-konkretneho auta oproti tomu ako by si sa sam pokusal nastavovat donekonecna vsetky moznosti....to je podstatne...prave to je imprint...

....to je vsetko... :-)))

...audio je take kvalitne ako jeho najslabsi clanok...u niekoho su to repra, u niekoho kable, u niekoho zosiky a u ineho radio...atd....takze tak...

...mozete ma teraz ukamenovat... :-))))
o 11.11.2008, 19:56 | Escudo
137: souhlas, ihned po tom co přišla první recenze bylo jasně napsaný k čemu je imprint primárně určený a zmiňoval jsem to tady, k vyhledávání a pokusu o maximální eliminaci chyb v audiosoustavě a zároveň jakési automatické naladění zvuku, ale spousta prodejců z toho udělalo právě zmíněnej všelék a brali to za superprocesor
o 12.11.2008, 13:38 | clown
superprocesor za par kc :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4405 sekund.