Navštíveno 4037x

hoj, potrebuju radu s napojenim trech kusu SW)4ohm) na zesik macaudio pulsar, jedna se o monoblok ktery ma 2x plus a 2krat minus terminaly...muze mi tu nekdo hodit nacrt jak spravne na to, jedna se o instalaci SW kosem ven z bedny...diky
nevim zda te chapu dobre,ale jedna z moznosti jak to zapojit je tato

jestli to dobře chápu tak v tom případě máš o jeden víc neb ten zesík ti to neutáhne....... koš si měj kam chceš to nemá vliv akorát počítej objem bedny bez objemu koše a hlídej si polaritu
to frankie: tohle znam, slo me o to ze mame na zesu jakoby dvoukanalovej vystup na repro :) tak me napada napojit na jeden kanal jeden repro a na druhy kanal ostatni dva sw viz obrazek :)
to NP: polarita zustava stejna nebo se meni plus za minus kdyz je kosem ven?

13.11.2008, 15:28 |
Cenda to je jen paraelni vystup primo na zesu, at nemusis cpat dva kabely do jednoho terminalu.
Na 3x4Ohm SW zapomen. Vykon zesu by se "nerozdelil" rovnomerne.
Mono opravdu znamená MONO :)) máš jen jeden kanál tak co tu pleteš dvoukanál :)) dvoje svorkovnice máš jen proto když budeš mít třeba dvoje repro a potáhneš od nich kabely tudíž tam pak uděláš bud první svorkovnice mínus druhá svorkovnice plus a repro propojíš plus a mínus což je sériové zappjení tudíž v případě dvou 4ohm je to 8ohm zátěž pro zesilova .. . zesík kterej má psáno třeba 100RMS na 4ohm bude hrát i s 8ohm ale s cca polovičnim výkonem
varianta dva viz obrázek je že na každou svorkovnici připojíš samostatně repro tudíž v případě dvou 4ohm dostaneš 2ohm ...... viz obrázek s 3x4ohm aneb 1,3ohm zátěž pro zesilovač . . .. . .2ohm ti zesík udrží ještě ale třetí repro tam prostě nemáš jak pripojit neb na 1ohm stabilní zesilovač nemáš
polarita nad tou se stačí zamyslet řek bych že na to příjdeš snad sám ;-)
to NP: vim co je MONO ale Ty nevis co znamena slovo jakoby :))) - bylo to psano proto aby se tu neozvala naka chytra hlava ze na MONObloku nejsou dva vystupy a nebo ze si to pletu s 2kanalem :o) ale jinak diky za odpovedi...
dale diky cendovi a jeste je tu teda "praseci" moznost s tim ze jeden SW dostane vice stavy a dva si rozdeli zbytek :-D
hlavne by me zajimalo k cemu 3 basaky???! :o)

13.11.2008, 17:41 |
Cenda co to mas vubec za SW?
kicker: Proč nee?
Do čeho a co to máte?
nevim no,muj nazor je ze vice basaku je spise jen aby to vypadalo hezky,ale spise bych poridil jeden a kvalitni!
Tak třeba se staví showCar nevíš.. Také jsem pro jeden akvalitní. Ale 3kvalitní proč ne, pokud je místo..
kicker18: asi ti pustím ty svoje 3 8"prcky :-P ;-)
´jasne klido muzou bejt 3 proc ne ale kvalitni,a pro vetsinu lidi 3 basaky neni moc realny :o)
kicker: Však nevíš jakej má sdhaft.cz.. Třeba má 3kvalitní..
Mishan: mohl by jsi pustit mě.. ;-) Viděl jsem ale neslyšel.
jassny,ale pokud sem dobre cetl nerikal co ma za suby.
To ne, ale píšeš to tak jako kdyby jsi myslel že je to kravina a že nemá nic moc.. Tak mě to přišlo.
Collin: no problema, nechám ti provlát vlasy :-)

14.11.2008, 18:45 |
Collin | Upraveno: 2008-11-14 18:45:52
mishan: no pokud nejezdíš směr Brno tak bych to viděl až na sezonu.. Jestli teda nebudeš předělávat.
mac audio / golf 4 / uz to hralo asi rok klukum ze zlina...