Navštíveno 4195x

Zdravím. Chtěl bych se zeptat. Mám subworfer viz. obrázek. Při zavřenýn kufru hraje perfektně ale jakmile otevřu kufr tak se zvuk vytratí uplně doprázdna a je úplně bez basu.Nevite někdo jak tento ocela promě podstatnej nedostatek odstranit?..Nestačilo by třeba jen vyřezat dovnitř otvor pro nějakou uzdobnou rouru?..Dík moc!

Tou rourou myslíš jako bassreflex?
to máš jednoduché při zavřeném kufru se to má kde opřít ale při otevřeném ne tak se to vytrácí .
na hrani pri otevrenym kufru je kazdopadne lepsi bassreflex,uzavrenka je spise na to hrani uvnitr.A stim pridanim bassreflexu tak na to bych se vysral pac to neni na to stavene,a zvuk by se ti tim mohl uplne znicit!
Ještě mě napadlo co když se ten reprák otočí magnetem ven?

17.11.2008, 10:45 |
party_boy | Upraveno: 2008-11-17 10:51:38
Magnetem ven si nepomůžeš. V některejch případech je to i horší. Jestli bassreflex, tak rozhodně ne do tý bedny co tam máš teď, protože máš vypočítanej objem pro uzavřenku. Jestli chceš bassreflex, tak udělej novou bednu a s tou původní nic nedělej, protože pak se stane to co psal Kicker.
jj tak mos dík za rady..jak se říka je lepší se nejdřív pozebtat než něco zkurv...:)
Jestli ta uzavřenka vůbec spočítaná je...
no ma to cca 40l..necelych coz si myslím že na rapro o průměru 20cm je idealní ne?
Tenhle woofer má 20cm jo?
coze???to je osmicka basak jo???Myslel jsem normal tak dvanactka,z fotky jsem to teda nepoznal! .o))A co je to vubec za znacku?tak pak bych se jedine poohlizel po basaku ktery chce 40L v bassreflexu a jen tam pak popripade udelat diru na bassreflex.
pokud se bere prumer oda jednoho konce k druhymu tak to ma neco malo pres dvacet ..jinak je to Rodek
Jako nademnou. Chtělo by to opravdu br bednu. Ale jak jsi psal: je lepší se nejdřív pozebtat než něco zkurv..! Tak to jsi měl už udělat když jsi to stavěl... Slyšel by jsi že nemáš stavět uzavřenku. ;-)
ty jazdis s otvorenym kufrom????
ale hlavne ze to hraje dobre v aute ne?to je nejdulezitejsi!
Borci :Tak asi jezdí na srazy a má to na předváděčku.. Nic špatného na tom nevidím...
Přesně tak, jestli to má hlavně na srazy, tak proč ne.
jasně ale uzavřenka 40l na 8palcový basák je trochu dost ne?
podle fota pochybuju ze to je 8palec, nemeril ho na vysku? :-D
Tohle nemůže bejt 8mi palec.
Midnite: Také sem na to dost koukal!!
zenny: Dej sem tip toho sw.
no na té fotce to vypadá jako virtuál :-)vypadá na 30cm
Tak na fotce těžko říct jestli 25 nebo 30cm.

17.11.2008, 18:32 |
DaveX Dle mně to ani není jeho auto, pokud ano tak se to omlouvám, jen mně zaskočilo, že nevíš co to je nátrubek
DAve: A podle toho soudíš že to asi nebude jeho? :))

17.11.2008, 20:35 |
DaveX Collin: no má to hezky udělané, tak jsem z toho usoudil, že když někdo něco slušně udělá, tak se v tom trochu pohybuje,že ho to baví a ví například to, co je nátrubek a taky jak se správně píše čí nazývá Subwoffer. (subworfer :)) ale jak říkám, pokud tomu tak není tak se omlouvám
Bych se chtěl zeptat, jak se vlastně stavěj tyhle tvarovaný ozvučnice tak aby měli požadovanej objem? To asi nejde udělat přesně ne?
Páni kolik se tu sejde názorů za jeden den! Aby jen pro úplnost, je to moje auto ale nejsem odborník na muziku!..Každý přeci umí něco jiného ne?....Dělala mi to jedna nejmenovaná firma takže jsem to nechal na nich!...

17.11.2008, 21:04 |
DaveX zenny21: tak to potom jo :) já si hned říkal, že to nemůže udělat někdo, kdo se o to tolik nezajímá :)
jinak pokud chceš bassreflex tak udělej novou bednu
Dave: Ty píšeš subwoffer? Já měl zato že to je subwoofer.
subworfer, subwoffer :-)
tak jestli říkáš že je to 20cm v uzavřence a moc to nehraje když otevřeš kufr tak se nediv....to chce minimálně 30cm (lépe 38cm) v bandpasu nebo bassreflexu, řádně nakrmený monoblokem a pak to bude hrát i venku...
basstard:Taky bych to viděl na nějakou 38cm v bassreflexu. :-D

20.11.2008, 15:49 |
DaveX Collin: to ale nemění význam slova víš jak woof woff, to je akorát má chyba v psaní
Dave: Neřekl bych že to byla chyba v psaní, myslím že to tak píšeš běžně.. :-))