Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > poraďte

o Navštíveno 4763x o
o 21.11.2008, 15:46 | godsila
ahoj, mám své první auto a chtěl bych do něj dát nějaké audio. Boužel jsem zatím student a nemůžu si moc vyskakovat, což potvrzuje i mé twingo z roku 1994..takže bych to viděl jen na přední kompa a zadní koax připojených rovnou na radio, zatím bez zesilovačů apod., ale nějaké zadní vrátka bych si chtěl nechat do budoucna otevřené.

Nicméně mé dilema je v umístění zadních repro. Nevím, jestli bude lepší je dát do připraveného 13 cm kulatého prostoru (viz foto) nebo do plata, kam bych si mohl dát repro s případně větší velikostí.

Hodně uvažuji o Kicx icq dopředu i dozadu. Podle toho, co jsem četl jsou za tuto cenu dobrou volbou. Rád si ale poslechnu i jiné názory. V radiích se rozhoduji mezi Panasonic CQ-RX300N, Pioneer DEH-4000UB a Sony CDX-GT424U..
Předem díky za rady.

foto k příspěvku  od godsila

o 21.11.2008, 16:19 | db-marek
do zadu zadne! casom budes iba lutovat ze si vhodil zbitocne peniaze.....racej investuj do tlmeni prednych dveri a kablov a s tych radii by som bral pioneer, ale radcej by som popozeral nieco v sekcii bazar klude aj repraky
o 21.11.2008, 16:31 | db-marek
ked tak sa ozvy na icq a rad pomozem co a ako
o 21.11.2008, 16:42 | KarlosE30SQ
Radio bych volil nějakou levnější řadu Clariona... špičková kvalita zvuku... a jak píše marek tak bych investoval do vytlumení dveří kabelů a popřípadě i lepších komponentů....
o 21.11.2008, 16:52 | godsila
no do dveří se vejdou jen 13 cm repra.. bude to hrát dobře i dozadu?
o 21.11.2008, 19:15 | Collin
godsila: dozadu to hrát nebude.. A pokud chceš repro vzadu tak dej ovály nebo kompa. Myslím že když nebudeš mít sw tak nic nezkazíš.
o 21.11.2008, 21:12 | OOJARY
jak to tam máš na ty fotce to kolečko tak tam se ti repro podle mě moc dobře nevejde koukal si co je pod ním já jsem tam chtěl dát repro ale je tam konec tlumiče podle mě bude lepší si dát naky ovaly do plata
o 21.11.2008, 23:09 | godsila
aha, to mě ňák nenapadlo, že by tam mohlo něco překážet, ikdyž je to zřejmě na to dělaný..zejtra jsem to chtěl jít odmotovat, takže na to kašlu.. to plato bude asi fakt lepší..taky jsem se přikláněl spíš k oválům..
o 21.11.2008, 23:45 | db-marek
plato bude urcite lepsie ale stale si stojim za tym ze v zadu su zbitocne repraky:o) ......sedis v predu alebo zadu? aiba ti to bude kazit zvuk prednych reprakou
o 22.11.2008, 00:08 | godsila
to je sice možný, ale většinou nejsem v autě sám a asi tak z 75% sedí i vzadu alespoň jeden člověk..občas se tam natáhnu dokonce i já, když nechám řídit ségru..
navíc se mi moc nezdá to, že by zadní kazily zvuk, už jen z toho důvodu, že ať se podívám na jakýkoli auto, ve kterým se někdo snažil o kvalitní zvuk, vždycky je to plný repráků (i vzadu)..
o 22.11.2008, 08:50 | Martin21
Já mám v autě čtyřkanál, 2 kanály na přední kompa, 2 kanály na sub, zadní koaxy na rádio. Takhle funguje i fader, takže zadní můžeš kdykoli úplně utlumit. Ikdyž jsou zadní naplno, jsou mnohem tišší a zvuk vepředu nijak nekazí. Vzadu je to zvukově taky vpohodě.
o 22.11.2008, 11:12 | martin.dusa
Já bych to být tebou udělal tak jak řikáš, do předu třeba ty Kicxy a do zadu dát nějaký koaxi do plata na rádio.. na ty kompa bych ale dal nějakej odpovídající bazarovej zesík. Přeci jen 100 resp. 125W RMS je podle mě škoda dávat na radio. A pokude nemáš na všechno najednou tak opravdu radši vyřeš kvalitnější předek, než dělat nějaký kompromisy a mít za každou cenu zadek. Zadek bys koupil časem až budou prašule. Jinak radio bych volil Pioneera. :)
o 22.11.2008, 11:19 | martin.dusa
neco takového naprříklad [ Link ] ale když se poptáš tady na foru tak myslim, že se nabídky jen pohrnou :)
o 22.11.2008, 18:42 | godsila
čim dál víc se mi tato varianta začíná líbit..díky Martinové :)
teď bych ještě potřeboval poradit jaké všechny kabely budu potřebovat, když bych chtěl přední a i budoucí zadní repro přes zesík (sub do tohoto auta z mnoha důvodů neplánuju).. od radia k zesíku RCA kabely (1 pár ?, 2 páry ?), od zesíku k repro (Kicxy) asi normální reproduktorový kabely (jakej průměr k předním kompo o 100W rms a zadním oválům o 160W rms, btw. jak výkonej zesík potřebují?) a nakonec co celkové napájení? v tom se vůbec nevyznám..
díky za odpovědi
o 22.11.2008, 21:02 | Martin21
Teď nevím, jestli twingo má repro ve dveřích nebo v palubce - podle toho bys měl vzít v úvahu nějaké tlumení. Já být tebou, ještě bych popřemýšlel o tom subíku, stačila by i nějaká 8" v malé bedýnce. Zesík bych hledal 4x80-100W RMS. Repro kabely 2x2,5mm2, podle délky kabelu a výkonu zesilovače by možná stačily i 2x1,5mm2. Napájecí kabely zase podle výkonu zesilovače 16-25mm2. Signálové kabely 2x2 kanály. Jo a rádio bych vybíral mezi Pioneerem a Clarionem. Možná bys měl nadhodit svůj rozpočet. Zkušenější možná poradí lépe.
o 22.11.2008, 21:10 | Collin
Martin to napsal pěkně, jen když budeš dávat repro na zesík tak bych dal 2x2.5qmm. Na sw 2x4qmm.
o 22.11.2008, 23:50 | martin.dusa
mrkni sem [ Link ] myslím, že se ti to bude hodit
o 23.11.2008, 02:39 | godsila
Orig repro je sice v palubce, ale hodně blbě, a s tátovou karosářskou pomocí udělám místo na nový ve dveřích..tlumit dveře samozřejmě budu..
rádia clarion se mi vůbec nelibí designem a pioneer je sice můj favorit, ale boužel žádný současný model v ceně do 3000 (což je můj strop pro rádio) nemá dva páry RCA výstupů, nebo jsem aspoň takový nenašel..nepočítám použité, protože rádio je jediná věc z tohodle všeho, kterou chci jedině novou..
jo a díky Martine za ten link, podobnobné návody jsem četl už asi tři, ale toto je první, kde je to napsáno pochopitelně i pro amatéry.
o 23.11.2008, 07:59 | buddha
Zrovna radio bych vzal bazar,dostaneš se kvalitou jinam....
Jediný co bych chtěl rozhodně nový jsou repro.
A samo jsem pro clarion :)
v bazaru byl za 3,5 libovej kousek :)
o 23.11.2008, 09:51 | Collin
buddha: Proč rádio použité a repro nové?
o 23.11.2008, 10:28 | CarMedia.cz
Máme ve výprodeji za luxusní ceny autorádia Panasonic.. zkus mrknot.. [ Link ]

Kicx a i jiné věci máme skladem, v případě zájmu se mě ozvi a můžeme něco sestavit..
o 23.11.2008, 13:47 | noname | editace
Collin: protože radio zkreslenim neodbouchneš.A jak si repro dobře rozehraješ,tak pak šlapou :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3393 sekund.