Navštíveno 3635x

Potrebuji radu jaky subwoofer 25 nebo 30 cm do uzavrene ozvucnice o objemu cca 10 litru. Financne tak do 2500 kc. Dekuji za rady
Řekl bych, že žádný. 10L je tak na nějaký 8", ale na 10" natož 12" je to málo. Nejmenší výrobcem doporučené objemy pro uzavřenky na 25cm woofery začínají na 14L. Pokud se ten objem nedá nijak zvětšit, tak bych vzal 8".
jj a proc to mas tak omezeny?kvuli mistu v kufru?,pokud muzes udelat nebo koupit vetsi bednu tak proc ne???
Asi jako Martin, na sw 25cm jsou uzavřenky kolem 20L ve většině případech. Takže bych se mrkl po nějakém 8" sw. To máš jen na doplnění basu?
Kicker 18> prave ze jsem omezeny mistem,je to do skody fabie sedan,tam v zadu v kufru je takova kapsa,do ktere to chci umistit,abych nemusel porad ten sub vytahovat a davat zpatky,protoze vozim hodne veci v kufru. Mozna by to slo zvetsit jeste o max 5 litru,ale to by pak ozvucnice byla nejaky sisoid,nebo neco takoveho...
No sedan se blbě zvučí. pokud by jsi tam dal nějaký 8" sw tak myslím že to nebude moc dobré..
collin> jo chci doplnit basy,ale at to jde opravdu citit. V prednich dverich mam 16 cm kompa a vytlumene dvere dynamatem,je to dobre,ale chybi tomu basy. Ja prave zkousel 8" sub panasonic na zes 250w rms od znameho,ale trepal se cely kufr jak o zivot,a v kabine jsem to moc neslysel ani necitil....
Zkusim zitra udelat fotku toho prostoru kam to chci zabudovat a udelam detailnejsi vypocet objemu. Jak ovlivni zvuk ozvucnice hodne nepravidelnych rozmeru?
mám 8" do 10L hraje hodně od spodu,ozvi se
njn sedany a jeste ktomu takhle malej sub nevim no jak se to bude chovat ale zazraky bych necekal.
mozna vymenit kompa pokud ti moc ty tvoje nebasujou,dvere vytlumeny mas to je dobre,a mozna bych misto subu zkusil ovaly,nektery ovaly me svyma basama hodne prekvapily!mozna by to bylo jednodusi nez laborovat se subem kdyz to stejne pak treba nebude v kabine moc slyset!
Jak už sem psal bude to asi špatné. Co máš za kompa a rádio?
kicker18>no prave ze tam ovaly dat nejdou,a je tam misto v zadu pro 13cm repro,a jinak nic. To bych musel rezat do karoserie a do toho nejdu... Navic myslim ze ovaly by tomu zase az tak moc nepomohly,to uz bych tam mohl rovnou udelat diru na sub 12".Ale jak rikam rezat diru do karoserie nechci.
collin> radio mam blaupunkt, repro Mac Audio Pro Flat 2.16 pres zes MAC AUDIO CYCLONE 6000. Hraje to docela slusne,ale ty basy proste nejsou ono. S tim zvukem subu v kufru mas pravdu,ty basy jsou takove utopene a nepresne...kdyz jsem sklopil sedacky,bylo to uplne o necem jinem...
No vidim ze to teda nebude tak jednoduche jak jsem si to predstavoval...budu to muset jeste nejak doresit... kolik je teda minimalni vnitrni objem pro 10" a 12" sub?
10" sw jsou cca od 20L uzavřenka samozřejmě.
a pres loketni operku ti to tam nejde udelat?to by pak i ta 8ˇjakstaks mohla stacit.
Em-Phaser Neo 10"... staci mu 11 litru v uzavrence.
Jeden mam..