Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Pls radu od místních guru :o)

o Navštíveno 3931x o
o 23.11.2008, 18:28 | Djturtle
Za posledních pár dní řeším takovej malej problémek... Když nastartuju auto a zapnu rádio, na zesilovači (Helix A4) se rozsvítí oranžová smd Protect a samozřejmě repro nehraje. V autě všechno funguje normálně, repro které je zapojené jen na rádio, hraje normálně. Když ale pustím rádio s vypnutým motorem, zesilovač se normálně zapne a hraje... Napadá vás někoho, čím by to mohlo být? Zkusím změřit, kolik leze z altíku, ale jinak mě nic nenapadá... Má ten Helix nějakou ochranu proti přepětí? Že by třeba při nastartovaným motoru lezlo z altíku víc než 14,4 V a zes to odmítal? Poraďte pls, protože potichu mě fakt jezdit nebaví... Teď když je kosa, tak v autě všecko povrzává...

o 24.11.2008, 00:28 | Máchal 80
První věc proměřit napájení na napájecích terminálech zesilovače,od 11V do 16V musí normálně pracovat,potom když to bude cajk ,tak bych odpojil všechny kabely z reproduktorovejch terminálu a zkusil ho "nastartovat" bez připojenejch reproduktoru a kabelu,když normálně naběhne tak bude problém někde v kabeláži nebo reproduktoru.Jinak ten zesil má ochranu proti podpětí,zkrat repro proti napájení,stejnosměrný napětí na repro terminálu,tepelnou,no prostě hodně.Jestliže nepomůžou ty předchozí věci,tak může bejt závada i v elektronice zesiku,může bejt řáplej spínanej zdroj a nebo proraženej koncovej tranzistor v audio sekci,ja měl třeba problem u DB5 s tim že odešel zdroj napájení operačních zesilovaču v předzesilovači a bylo hotovo,takže příčin může bejt víc,než ale dělat nějaký unáhlení,udělej to co jsem napsal na začátku a uvidíš,tak hlavně hodně zdaru při hledání...
o 24.11.2008, 17:03 | DemonBob
Jako Máchal 80 zapoj jenom zes napájecí kably a sleduj protect pak zapojuj dál RCA a pak repro
o 24.11.2008, 20:07 | clown
koukni se, zda nemas nekde svihlej signalak .., nastartuj jen se zapojenym remote a zkousej krok po kroku .., signaly, repro ..,
pamatuju si, ze jsem si kdysi takhle lamal hlavu se svihlym remote .., pokud to bezelo bez motoru hralo to .., pak prd a vyplo to :o))

ted mam pro zmenu stahovackou uzemneny repro :o( .. takze se odhodlavam uz dva dny rozebrat dvere :o))))
o 24.11.2008, 20:18 | clown
A4 snese dost .., taky ji mam nejaky patek :o)
o 25.11.2008, 17:31 | Djturtle
Tak jsem zkoušel podle vašich rad a vypadalo to následovně: Pokud odpojím repro, tak zesilovač po dalším nastartování ukazuje ještě protect, ale když to zkusím ještě jednou a potom kolikrát chci, tak už protect nesvítí... pokud ale zapojím kterékoliv repro v autě na ten zes a nastartuju - protect se rozsvítí. Zkoušel jsem i nastartovat s odpojenými repro a pak jeden reproduktor zkusmo (ano na prase Copyright) připojit. Zesilovač fungoval stále. Takže problémem je ono samotné nastartování - kdy se vypne a znovu zapne rádio (podpětí).
Zkoušel jsem i připojit jeden ovál, který mám doma a opět se po nastartování protect rozsvítil...
Jinak do zesilovače teče pod klíčkem 12,7 V a s nastartovaným motorem 14,3 V.
UŽ FAKT KUA NEVÍM, CO S TÍM, TAK HONEM RAĎTE...

o 25.11.2008, 17:37 | Djturtle
Jediný, co mě napadá, tak zkusit ještě připojit signály třeba k MP-trojce, abych mohl vyloučit rádio. Měřil jsem i remote a dává 12,7 V. Jinak jsem si ale ještě všimnul, že po zapnutí zesilovače se rozsvítí všechny červené smd-čka + jedno zelené, jako že je vše v pořádku, ale zelená během vteřiny zhasne a s ní i spodní a horní řada červených smd a rožne se právě ten protect.
o 25.11.2008, 20:38 | DemonBob
já měl podobný problém zapojoval jsem zes magnát a když jsem vypl a znova zapl radio respektivě nastartování že radio při poklesu vypne a do 2sek.zapne tak se rosvítila zelená a současně červená protect a luplo v reprákách pokaždý když se zapne než se stačila zelená dioda zasnout-vybít kondík a když zasla zelená a zaplo se radio už to nikdy neudálo v opravě nic nenašly že je good ze začátku to taky nedálo tak bych to vyděl problém samotný zesík
o 25.11.2008, 21:30 | Djturtle
Tímhle to taky není... Mám remote přes vypínač a i když nastartuju, zesilovač se zapne, já ho v zápětí vypnu, počkám a zase ho zapnu - zase se ten protect rozsvítí, pokud je připojený repro...
o 25.11.2008, 21:41 | DemonBob
zkoušel jenom repro bez RCA?
o 25.11.2008, 21:50 | clown
14.3 A4 nevadi .., mozna vypina protoze ti probehne nejaka spicka od altiku / starteru .. tezko rict ..

pokud si to nezkusil bez signalu, udelej to znovu :o)
o 25.11.2008, 22:10 | Djturtle
Jo, zkoušel a taky protect :( Zkusím ještě jiný rádio. Pokud to nepomůže, tak ten zesík nacpu známýmu do auta a když to tam nepojede, tak je to stopro v zesíku.

o 25.11.2008, 23:11 | Máchal 80
No tak pak jak píšeš bych teda zkusil ještěě to rádio,u jednoho pioneer autorádia jsem měl problém s rca výstupem,pouštěl na výstup pulzy,který zesilovač zesílil a ochrana na výstupu koncáku ho vyhodnocovala jako ss napětí a házela ho do protectu,když jsem čenžnul za jiný,bylo po problému
o 26.11.2008, 16:15 | DemonBob
když to zkusil bez RCA tak radio může vyloučit
o 27.11.2008, 21:33 | Djturtle
Strašně moc děkuji všem za rady... Problém byl vyřešen. I když jsem měřil napětí i na napájecích kabelech i na remote a vše bylo v pořádku, přecejen na remote byl povolenej červík a tenhle špatný kontakt patrně zapříčinil sozsvícení protectu. Všechno, co jsem kontroloval bylo večer a potmě, takže jsem tohle přehlídnul. A navíc mám napájení do zesíku na hodně nepřístupném místě... Ale každopádně díky všem. Pokud byude příští rok sraz v Jedovnících, tak u mě máte všichni aspoň panáka... :o)
Před pár měsíci mi shořel monoblok a teď tohle - už jsem měl sto chutí se na celý autohifi vy*rat...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3686 sekund.