Navštíveno 4311x

23.11.2008, 22:49 |
koupi Ahoj mám Pioneer deh-p6900ib hraje na zesíku Mac audio fearlees 4000 repro Mac audio olympic gold 2.16
A chtěl bych udělat aktiv
Co s tím udělat ????poradíte
Dík koupi
iako zapojit repro na autoradio nebo co?
koupi: no rádio výhybku nemá a řekl bych že ani zesilovač ne, ale nikde jsem nenašel foto z boku :o( musel by mít ořez pásma HPF i LPF s dělícíma frekvencema pohybujícíma se kolem 3kHz (+/- hodně), pokud nemá, tak jedině přes aktivní výhybku, ta se dá starší sehnat kolem 2k, nová klidně pod 3k

23.11.2008, 23:31 |
koupi čeho foto dodám nafotim.Takže nahradím aktivní vyhybku za pasivní nechám zesík a bude tam rozdíl?
no to je otazka, rozdil tam zrejme bude, otazkou je jetli vysledny zvuk bude lepsi nebo horsi...
Do aktivu to nejde, protoze radio to neumi a zesilovac nema tak siroky rozsah filtru..
Filtr Low Pass: 40 - 400Hz, 12dB/Okt
Filtr Hight Pass: 40 - 400Hz, 12dB/Okt
Jedine pred zesik hodit aktivni vyhybku
Plnohodnotnej aktiv neuděláš,budou ti chybět TC.
Ale asi si pomůžeš trochu.Některý pasivní vyhybky jsou spolehlivý zabijáci dobrýho zvuku.Ale jen některý :)
Takže si najdi aktivní vyhybku a zkus to,na ebay jsou kolem 80 eur.
to že nebude mít korekce času neznamená že to nebude plnohodnotnej aktiv, primárně tam jde o kvalitní oddělení frekvencí nemluvě o tom že si člověk všechno může naladit podle ucha. Některý výhybky maji i změnu fáze, což do jistý míry TC nahradí. Pokud to člověk umí naladit a ví co dělá, tak se vždycky dobere lepšího zvuku než pasivně, ale důležitý je aby věděl co dělá
Do jistý míry asi jo,ale správně nastavený TC jsou zvukově krapet jinde :)
Taky jsem ladil vyhybky na zesiku,bylo to lepší jak s vyhybkou,ale oproti současnosti s 958 je to nesrovnatelný....
Takže pokusů a slepejch uliček už jsem si užil dosyta :)
Ale znám lidi co to maji přes aktivní vyhybku a je pravda že zvuk je fajne.
ale prosim te dej mi ti repra a kup si jine ja je hci kolik za ne?
otrazka zda ma smysl s temito komponenty resit aktiv

24.11.2008, 23:27 |
koupi pro pitona_bg ty chceš koupit moje mac audio olympic gold 2.16 ?
kral007: A proč ne? Já mám Z 4200 a Mac Audio Protector 2.16 a přechod na aktiv byla neskutečná změna v prostorovosti (i bez TC), dynamice a zatížitelnosti systému a další plus je možnost přesného nastavení. Za celý rok se v čechách nenašel nikdo kdo by měl lepší zvuk v mé kategorii. Pořád nechápu proč je tahle značka tak odsuzovaná, když se podíváš, jak je ten reproduktor konstruovaný, z jakých materiálů a jakou má frekvenční charakteristiku, tak těžko se bude za dané peníze hledat lepší.