Navštíveno 3978x

Ahoj, mám zesilovač Sinus Live SL-A1500. Poslední dobou s ním jsou docela problémy, přestává hrát. Poprvé se ulomil kousek vývodu tlumivky a vzhledem k tomu, že je teď krátká, pořád se utrhává. Mimo to dost hřeje, nedá se naní udržet ruka. Nevíte jestli je to normální? A co je to zač, popř. rovnou kde se dá sehnat nová. Na fotce je to ta menší jedna.

no myslím že SL není až tak špatná značka, hrál mi skoro 2 roky bezvadně
Ohledně toho přehřívání znám pár lidí kteří na tom také ruku neudrží..

28.11.2008, 23:28 |
clown co na to servis / prodejce / dovozce ? s tim ses uz o tom bavil ? viz SEKIN vpravo :o)
servis se mi platit nechce ani o žádným nevím, prodejce / dovozce nic, koupil jsem to už pouzitý

29.11.2008, 10:58 |
clown tak to pivasku nejak nechapu co chces :o))
pokud chces opravu,mohu opravit a zkontrolovat...
clown: zjistit co je to za tlumivku a sehnat novou, vyměnit si to dokážu sám ;)
to pivasek:dej to pavlovi
Když si věří a chce to udělat sám proč ne. Ušetří.
nemám náladu to někam posílat, x tejdnů čekat než se to vrátí a platit za veškerý poštovný, práci a materiál. Vystudoval jsem elektro obor s maturitou a trafopájku jsem měl v ruce snad už od deseti let, tak nevidím důvod proč bych si to nemohl vyměnit sám. Problém je jen v tom, že nemám měřák kterej by mi změřil indukčnost tý co tam je a nevím na jakou zátěž je dělaná. Myslel jsem že se tu najde někdo inteligentní kdo by to mohl vědět a poradil by, koukám že tu ale jsou stále téměř jen samí rejpalové.
"Vystudoval jsem elektro obor s maturitou a trafopájku jsem měl v ruce snad už od deseti let, tak nevidím důvod proč bych si to nemohl vyměnit sám."
Je velký problém šuplerou zjistit tloušťku drátu a prostým odpočtem počet závitů? Moc jich tam není...Taky rejpal?
pokud vím, tak pro výpočet indukčnosti nestačí jen počet závitů a průměr vodiče, ale jsou potřeba ještě 3 rozměry tlumivky a bere se ohled i na jádro. Počítáním z naměřených rozměrů se dostanu na dost nepřesný číslo, protože závity nejsou čistě čtvercový a jsou i ve více vrstvách na sobě
Pošli to Pavlovi 528, za pár dní to máš domaa za rozumný peníz. Moje vlastní zkušenost.