Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Chci znát váš názor na moje vybrané repro

o Navštíveno 4442x o
o 06.12.2008, 23:31 | startermusic
Nedavno jsem koupil mitsubishi carismu(1998). Chci si do ni koupit nové repro + radio, jelikož ty staré jsou tam ještě od výroby. Mám vybrané tyto komonenty a proto bych chtěl vědět váš názor. Předem - jsme uplný začatečník, tak se nedivte kdyby to byla fakt hovadina. Nejprvé radio: [ Link ] , v palubovce mám zabudované 2x100 repraky - místo nich bych si dal tyhle [ Link ] + bych k nim ještě dokoupil výšky [ Link ] , v zadu za sedačkáma mám v platu 2x165 - místo nich bych dál tyto [ Link ] . Všechny repro chci mít připojene přřes radio, nechci žadný zesilovač nebo subwoofer do kufru, nechci dělat žadné velké změny ( mám na mysli montáž do dveři) atd. Předem vám deěkuji za váš názor na můj nápad nebo nějaké zlepšovaký.

o 07.12.2008, 09:16 | CarMedia.cz
Na předek sis vybral středy a k nim výšky? Nebudou ti hrát nic odspodu, ale až od 400Hz výš.. Což je špatně.. Koukni po 100mm středobasech a ne po středech.. Neo 13s jsou dobré výšky, ale s neo 25 se dostaneš zase o kus dál.. takže bych také přihodil raději pár kaček a šel do neo 25s. Nebo další varianta, dát na předek rovnou komponenty s 100mm středobasem a s co nejvyšší citlivostí. Hertz uvádí tzv "nepravou citlivost" to jest db/2,83W/1m, zkus vybrat něco jako je například DLS K4 [ Link ] Mají nižší zatížitelnost a v konenčném důsledku ještě vyšší citlivost jak ty Hertz. Po zvukové stránce na tom budeš lépe, vzhledem k tomu, že pujdou více od spodu..

A co se týká reproduktorů, co sis vybral do plata, tak stejný problém.. opět středy, které hrají jen do 8kHz.. vyber kompo, nebo koax, kde bude i výškový reprodukor, aby ti zahrálo i vyšší pásmo.. pokud trváš na 165mm středobasu, rozhodně doporučuji koaxiály Helix Esprit E 106 [ Link ] .

Případně se mě ozvi na ICQ 306011919, zodpovím ti všechny otázky, případně vybereme něco společnými silami..
o 07.12.2008, 10:48 | Kicker18
no rozhodne,do predu bych koupil 2 pasmove komponentni repro,a do plaubovky bych nic nedaval!A do plata rozhodne ovaly(kdyz teda nechces sub)a nebo take kompa.Treba do zadu tyto [ Link ] (na ty mam osobne taky zalusk!) :o)A do predu bych treba taky volil stejnou znacku komp bud tyto (sam jsem mel) [ Link ] ,nebo tyto [ Link ] o radu lepsi.
o 07.12.2008, 10:49 | Kicker18
to cos jsi vybiral ty je takovy bych rek matla patla,nevim no jak by se to chovalo a sedlo si to k sobe!
o 07.12.2008, 14:10 | hifim@ni@k
Co třeba tyto výšky? Za ty peníze jsou vychvalované až do nebe: [ Link ] Jinak NEO 13s mám, je to sice jen základní třída ale nehrají špatně. Hlavně nejsou agresivní, což je u takto levných to asi nejdůležitější.
o 07.12.2008, 15:15 | CarMedia.cz
hifim@ni@k: supr výšky, ale spíš na aktiv, nebo pro někoho, kdo už vyhybky má. V sadě totiž vyhybky nejsou.. Jinak je máme také skladem..
o 07.12.2008, 15:35 | hifim@ni@k
Vím, že jsou bez výhybky. Ale Carpower nabízí myslím i výhybky doporučené pro tyto výšky. Snad se nepletu :-) Koukal jsem na ně už dřív. A i tak by cena nebyla špatná. Myslel jsem to pouze jako alternativu za Sinusy.
o 07.12.2008, 15:44 | hifim@ni@k
Celkem mě zaujalo osazení toho auta. Zvláštní kombinace. Ten výběr bude asi dost těžký.Měl jsem kdysi Nisan Chery a tam to bylo podobné. Tuším nějaké koaxiály 100mm v palubce, ale navíc zespodu. Prostě za trest :-)
o 07.12.2008, 15:46 | Vonox
Zdravim nedavno jsem resil ten samy problem chtel jsem do palubky a nad kufr pripojeni na radio a bylo mi doporuceno tohle
[ Link ]
[ Link ]
o 07.12.2008, 16:03 | Ren19
ja bych sel do toho- [ Link ]
o 07.12.2008, 16:29 | hifim@ni@k
A co třeba místo těch 100mm nějaké širokopásmové? Pokud jsou tedy v té palubce seshora. Má s tím někdo zkušenost? Ale možná tam bude problém s vyšší cenou.
o 07.12.2008, 16:53 | Kicker18
nevim proc davat neco do palubky,stacej poradny dvoupasmovy kompa,vysku umistit treba do domecku u z5nych zrcatek a je to!
o 07.12.2008, 17:16 | hifim@ni@k
Jasně, ale pokud je zadání 100mm do palubky+výšky a dozadu 165mm tak se s tím musíte poprat. Není každý den posvícení :-) Asi to není nic moc, ale při tomto zadání bych prostě do té palubky dal koaxiály a k nim výhybku + výšky a dozadu také koaxiály :-)))
o 07.12.2008, 19:05 | CarMedia.cz
Proč by jsi na předek dával dvoje výškové reproduktory.. Myslím že komponenty s 100mm středobasem existují a jeden pár výškových reproduktorů bohatě stačí.. :-)
o 07.12.2008, 19:29 | startermusic
Díky vám všem za vaše názory, díky nim jsem trochu vice v obraze. Dle nich jsem se rozhodl takto: do zadu si místo stávajícich repro umístím 2x165 koaxiální repro, jenom nevím jaké, vybírám si z těchto [ Link ] , [ Link ] , [ Link ] . Nechci tam dávat oválne jelikož bych musel zasahovat do interiových prvku. Do předu přemýšlím nad tím jestli tam mám dát do palubovky 100 koaxialy (vybírám z těchto: [ Link ] , [ Link ] nebo [ Link ] )nebo dát středobass s výškama ( [ Link ] + [ Link ] nebo [ Link ] , nebo komponentni [ Link ] ) . Tak co by ste mi z toho doporučili? Ps: Nechci dělat žadne zásahy do interieru, tzn, že nechci montovat ovalne repro do zadu a 165 do předních dveři.
o 07.12.2008, 20:57 | hifim@ni@k
Revilohifi.cz: Jasně. Koukám na to :-)Fakt existují, viz. link nahoře. Tak potom je to samozřejmě lepší. Záleží kde ty repra přesně jsou a kam jsou natočené, to jsem ještě nevyčetl. Ale pokud nahoře a výšky budou hned vedle tak to bude dobře zfázované :-)))
o 07.12.2008, 23:34 | hifim@ni@k
A co tyto: [ Link ]
o 08.12.2008, 10:00 | CarMedia.cz
rozhodně bych v této době byl pro ty Helix E104 Esprit [ Link ] a E106 Esprit [ Link ] .. dokonce k tomu dostaneš 2 pláty tlumení jen za 2,-Kč.. více info o akci.. [ Link ]

Jinak Esprity máme skladem, takže bychom mohli odeslat ihned.. samozřejmě včetně tlumení.. :-)
o 08.12.2008, 11:27 | hifim@ni@k
Helix je super, ale ty 100mm jsou jen koaxiály. Komponentní nemaji? To starter: jinak klasické stereo jsou jen repra vpředu + max woofer. Zadní repra jsou jen pro ty vzadu a měli by být nastavené aby nenarušovali zvuk těch přednich. Jsou prostě jen pro ty vzadu :-) Takže pokud to není ůmysl tak prostě vzít všechny ty peníze a koupit lepší komponentní :-)))
o 08.12.2008, 11:50 | SEKIN | Upraveno: 2008-12-08 11:52:03
HELIX má 10kový kompa jenom v řadě PRECISION, což je ale cenově asi někde trochu jinde.
[ Link ]

foto k příspěvku  od SEKIN

o 08.12.2008, 15:15 | hifim@ni@k | Upraveno: 2008-12-08 15:15:42
Ale moooc hezký :-)))
o 08.12.2008, 18:57 | startermusic
Ještě jedna možnost co mě dneska napadla: Do předu bych dal středobasy [ Link ] + výšky blízko sloupku a předního skla v úrovnu uši [ Link ] . Do zadu bych dal ty same středobasy [ Link ] + výšky umístěné v rohách plata nasměrované na zadní sedadla [ Link ] . Jdem mi o to aby šli slyšet basy včetně výšek jak ve předu tak i vzadu. Maximalně jsem ochoten dat do repro 4000 kč. Co říkate na můj výběr? Myslíte že jsem dobře vybral?
o 08.12.2008, 22:05 | hifim@ni@k
Možná bych se raději držel komponentních. Z hlediska sladění. Nevím.
o 08.12.2008, 22:39 | CarMedia.cz
Hertz EM-100 jsou středy.. hrají od 400Hz.. :-) Takže no bass..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3051 sekund.