Navštíveno 3734x

chlapi docela by me to zajimalo.. na kompa uz mam udelane z lamina kapsy, na vysky domecky. to uz je v klidu, jen je ted problem s basama :) Kdyz jsem tam dal svuj sw tak sem neslisel nic jineho nez drnceni toho pitomeho plata.. jde to nejak pekne utlumit aby to nedrncelo? coby na to bylo nejlepsi? mozna by nebylo na skodu vycpat to nejak pyramydkama ale nejak tam neni prostor je tam dostat(mezi plato a ten plech pod nim)... zajimalo by me jestli se s timto poroblemem uz nekdo popral :) díky
naprosto beznej problem, vydelat plato, vylepit tlumicim materialem tak aby si uzavrel vsechny otvory co jdou z kufru do interieru a je po problemu
a prosimte vedel bys jak se to plato sundava? at vim kde to za co chytit abych to nerozlamal :)
jinak je mi jasne ze to chce vytlumit.. jeste by me zajimalo jestli to nekdo delal a chtel sem sliset nejake zkusenosti z praxe:)
LastEd: z hlavy netusim, prakticke zkusenosti mam takove ze snad ve vsem co jsem takhle tlumil bylo po problemu
a keď to riadne vytlmíš,nebudeš počuť vôbec žiadne basy
1morok: kdyz to řádně vytlumí uslysí a uciti stejné množství basu bez nezadoucich rezonanci
tecsound bych tam fakt nedaval.. ale kazdeho vec
ten woofer si daj buď cez oprierku/skivak alebo do plata,aby hral každopádne do kabíny a nie do kufra.
alebo daj 10t.do tlmenia a potom si ale musíš kúpiť zos a sub s výkonom min.1-1,5kW
a ajtak ti bude stále drnčať celý kufor
Zde parametry:
[ Link ] A viděl jsem i montáže v řádech stovek tis. kde byl použit Tecsound. A ty lidi určitě věděli co dělají. Já ho mám už v druhém autě a nenapadá mně jediný důvod proč ne? V autě nic nerezonuje a mám pocit, že to je účel. V předchozím jsem ho měl 3 roky. Neodpadával, držel jako přibitý a zachovával si pružnost. Nevím co chtít víc a navíc jako bonus je za dobrou cenu. A nejsem prodejce, takže ho nechválím kvůli tomu. Kdo ho chce musí objednávat na netu :-)
no to plato budu muset kazdopadne nejak zaltumit jak pise hifimaniak a bmw318is. Jelikoz tam loketi operku nemam tak ty basy do kapbiny poradne nedostanu, ale toho ze by pak nesli sliset v kabine se nebojim. Do plata ho davat urcite nebudu, je to 15"palec a vazi 24kg :) takze asi jedine co me zbyva poradne zatlumit to plato a hrat. a a kdyz budu chít mit v kabine víc tlaku tak jezdit se sklopenou sedackou.. jinak nevim.
mam pocit ze trochu toho tesca me zbylo jeste kdyz jsem ho cpal na podlahu v minulem aute :) jen byl bz te folie.
Tak toho, že nebude tlak bych se nebál. U takového macka. Já měl jen GZ 12XD-AL ( Xmax 18mm ) 12" a tomu vůbec nevadilo že je v kufru. Nic si z toho nedělal a tlačil jako by se nechumelilo :-)
pod tým platom je uzatvorená ozvučnica
1morok má pravdu, pokud bude sub zavřený v kufru a nebude moct "dýchat" do kabiny, neuslyšíš nic, jen vzdálené hučení, všechno ti pochytají zadní opěradla, a i kdyby jsi tam dal nějaký 1kW+ hovado tak to nikdy nebude hrát tak jako když ho budeš mít třeba v platě(a bude pod ním ozvučnice). I když z toho možná budeš mít dobrej pocit. Už se to tu párkrát řešilo, takže nezbývá než říct: Hledej :-)

09.12.2008, 21:04 |
LastEd | Upraveno: 2008-12-09 21:10:06
jasne chlapi ja vam rozumim. je mi to jasne... takto to bude proste zavrene v kufru :) ale do plata ho davat nebudu, to bych musel dost rozrezat a asi by se tam ani 15" nevlezl. zatlumim plato, a pak uvidim co to bude delat a jak budu spokojeny. akorat by me jeste zajimalo jak se to plato sundava. nevypada to moc lehce, kdyby tady byl nejaky majitel e36 coupe a poradil byl bych vdecny
kuwa. omlouvam se. neumim uz ani psat
LastEd - stáhni si servis. manuál, link jsem ti poslal po icq, tam je to popsaný i s obrázky, i když jen čb.
Ruffrider: prosimte muzes mi to poslat jeste jednou? :( prestal mi fungovat qip, nainstaloval jsem neco jineho a ta zprava od tebe mi neprisla...
Já jsem nechával sklopenou loketní opěrku a vzadu v plechovém platu byly díry a v tom plastovém mřížky na ovály. Ty jsem při tlumení zachoval. Tudy to šlo do interiéru. Jen doplnění :-)))
to lasted:je to jednoduché,sklopíš sedačky,potom tie úzke časti operadiel:najskôr vrchnú časť vytrhneš smerom dopredu,potom vysunieš hore.po celej šírke plata je taký čierny plast,ten dáš preč(asi 4 cvoky),potom zložíš obklady c-čkového sllpika a plato jednoducho potiahneš smerom dopredu
ja mam v platu origo repra ktere nemam zapojene :) ty asi vyhodim a necham tam prazdne diry...
1morok: diky za navod, jak bude cas pustim se do toho :)
ruffrider: diky za ten manual :) uz ho mam stahly