Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > ozvučnice

o Navštíveno 4172x o
o 15.12.2008, 14:46 | Lsimak | Upraveno: 2008-12-15 14:47:21
zdravim,
mám dotaz ohledně tlumení a objemu ozvučnice.
projel jsem spousta témat, ale nikde nebylo jasně napsáno jestli je to vhodné a nebo ne.
jde o uzavřenku 28L, z mdf 20, přední stěna 2x20mm.
pro woofer 12" POWERBASS S-12.
objem je počítán opravdu vnitřní objem nebo musím ještě odečíst objem repra?
tady jsem si vytvořil takovej nákres tak bych poprosil nějaké připomínky, jestli má třeba cena ztužovat přední stěnu apod.
[ Link ]

o 15.12.2008, 14:55 | Lsimak
ještě foto

foto k příspěvku  od Lsimak

o 15.12.2008, 14:59 | CarMedia.cz
vnitřní objem.., nic neodečítáš..
o 15.12.2008, 15:27 | Lsimak
to revilohifi.cz : ok, dikes
a ještě k tomu tlumení: je třeba tam něco dát jako třeba tu ANS pěnu nebo něco podobnýho?
a má význam ta zdvojená stěna?
dikes
o 15.12.2008, 17:44 | Midnite
Lsimak: muzes tam dat treba rouno
o 15.12.2008, 19:04 | Lucass
V uzavrence jsem ted zkousel jak rouno tak ANS a podstatne lepsi mi prijde ANS, ale jeste jsem nezkousel celou bednu vycpat rounem, vsechno to bylo v jedny vrstve...
o 16.12.2008, 10:27 | Lsimak
co je tedy vhodnější?rouno nebo ta pěna?
v prohifi.cz mi tu pěnu ANS do bedny nedoporučili, že je prý až moc pevná a že by mi to nespíš zmenšilo objem...
tak nevim:-(
o 16.12.2008, 10:34 | hifim@ni@k
Já používám ANS lepenou na stěny. Ale myslím si, že pokud je ozvučnice dost masivní tak tlumení není třeba. Ale to je jen můj názor.
o 16.12.2008, 10:44 | Lsimak
to hifim@ni@k:
masivní znamená stavěná z 40mm nebo i jenom se ztuženou přední stěnou?těžko říci...
ještě jsem uvažoval bednu ve spojích ztužit profily 20/20mm, je to dobrej nápad nebo blbost?
o 16.12.2008, 11:09 | hifim@ni@k | Upraveno: 2008-12-16 11:10:26
Záleží hlavně na objemu a wooferu. Já používám min. MDF 22mm. Při tvém objemu a wooferu bych udělal tu dvojitou čelní stěnu ( současně bych to využil k zapuštění koše ). Ty hranolky by určitě nebyli na škodu, spíše naopak. Dají se použít i výztuhy mezi např. bočními stěnami a mezi dnem a stropem. Např. 2 pruhy MDF šířky 150mm a umístit je mezi ty stěny. Jakoby rozpěry.
o 16.12.2008, 11:16 | hifim@ni@k
Ideál by asi byl, když klouby zaťukáš na ozvučnici aby se nic neozvalo. Jako když zaklepeš na silnou betonovou stěnu. Čím více se k tomu v rámci možností přiblížíš, tím lépe :-)
o 16.12.2008, 12:31 | Lsimak
to hifim@ni@k:
ok dikes moc, no měl sem na mysli právě ty 4 proužky ve spojích mezi bočnicema, dnem a stropem...
o 17.12.2008, 10:23 | Lsimak
mám to zapustit o celou tloušťku jedný desky nebo jí
ubrat třeba jenom 5mm?
neporadil by mi někdo návod nebo nehodil link jak ve finále potáhnout kobercem? díky
o 17.12.2008, 10:49 | hifim@ni@k
Pokud máš horní frézku. Tak bych ho zapustil jen na hloubku příruby. Já jsem potahoval obvod, tak aby se mi setkal na dně. Tam jsem to přeložil přes sebe a prořízl skalpelem. Na boky jsem si nechal přesah a opět přeložil a prořízl. Potom to domačkáš přesně k sobě a prakticky nejde nic poznat. Lepím Sigaprenem.

foto k příspěvku  od hifim@ni@k

o 17.12.2008, 13:48 | Lsimak
to hifim@ni@k:
opět děkuji za příspěvek.ještě tedy dotsz, snad poslední:-)
když tedy zapustím repro pouze o přírubu aby woofer lícoval tak jak mám ukončit koberec kolem toho repra?
aby mi tam nevznikla hnusná škvíra?
o 17.12.2008, 14:05 | hifim@ni@k
Normálne ho nech pod tím košem. Ten koberec zakrývající otvor na woofer nejdříve rukou jakoby tlačím dovnitř, on se vytáhne. Pak ho proříznu např. křížem ( ne úplně do krajů ), to osazení natřu lepidlem a vložím do něj woofer magnetem vem. Případně ještě zatížím. Po zaschnutí ořežu to co přesahuje do otvoru.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3311 sekund.