Navštíveno 3278x

17.12.2008, 14:15 |
DaveX Zdar, mám takový zvláštní problém. Jak jedu, tak mi se mi občas zeslabuje zvuk, pak najednou se zase zesílí, že se málem z toho poseru. Dneska jsem jel do školy, zvuk jsem měl na 19 a hrálo to nic moc, žádné pořádné basy. Jindy když jsem to měl na 19 tak to rvalo uši. Nevíte čím to je?? začíná mně to už štvát. Mám obyč baterku tak to dávám za vinu jí. Můžete mi to někdo potvrdit?
sestava: Rádio Panasonic, zes helix dark blue 4 (4x60W 2 x 180W RMS) mám na něm kompa morel tempo 6 v aktivu a SW bull audio)
všechny nápady beru tak šup sem :)
Pokud jedeš, tak přece záleží spíš na alternátoru než na baterii.

17.12.2008, 14:42 |
DaveX No jo, ale jde to přes baterku, nedává my to smysl, hrálo to normálně do teto doby. Dle mně tam budou vznikat nějaké ztráty na napájení zesilovače, nebo tak něco podobného ale zas tak do toho nevidím.
ja sem mnel stejnei problem ale v radiu.sem bil na tolik ze sem zesilil na 52 u pioneeru a hralo mi to tak jako na 30
Zkrontroluj komplet zapojení, jestli se něco nepovolilo. Máš stejný kabel jako z + i z baterky na kostru? Ale něco podobného jsem viděl a bylo to wooferem. 180W RMS je na něj celkem málo, jestli se ti ho tím nepodařilo odpálit.

17.12.2008, 14:56 |
DaveX hifim@ni@k: trochu blbost ne, odpálit 200W RMS subwofer zesilovačem který dává 180W RMS.
Hrálo to až do těď normálně, někde bude chyba určitě, zkusím o víkendu projít všechny kabely.
Pokud má zesilovač malý výkon a hraje více méně na plno, tak dochází k velkým zkreslením a díky nim odejde woofer. Slabým zesilovačem odpálíš woofer snáz než silným :-)

17.12.2008, 15:13 |
DaveX no nemyslím si, to by tady 80% lidí muselo mít každý den spálený wofer.
ano,slabsim zesikem,ktery mas vytoceny na max gain muzes znicit repro....pac ti do nej jdou vetsinou uz jen "bedynky"..o)))

17.12.2008, 15:45 |
DaveX Gain tam mám maximálně na polovině, víc určo ne, ale to nevysvětluje tn problém, neztumují se mi je basy, ale i přední repra..

17.12.2008, 16:10 |
Cenda to nejspis nebude baterkou. Zkus nejdriv prekontrolovat veskere spoje a pak vymenit radio.

18.12.2008, 09:25 |
MaxxT slabym zesikem odpalis repro nejsnaz... je to takova povera, co se tady prechovava, ze na 200rms basak mas mit slabsi zesik, abys ho neodpalil.. :-) tak baterka neni problem vyzkouset, zajed za kamosem, vem si golu, zalezitost na 3-5 minut.. kazdopadne bych videl chybu asi v radiu.

18.12.2008, 09:26 |
MaxxT a zkoukni taky signalovy kabely, mohly by byt malicko povystrcene, tudiz by tam taky pak mohl byt problem.

18.12.2008, 09:37 |
DaveX Signálové kabely mně napadly jako první, ty jsou v pohodě, zítra to občíhnu a uvidíme, na rádio je ještě záruka tak to by neměl být problém.
taky bych to nejpsise videl na baterku ale moznosti je fakt dost

19.12.2008, 20:23 |
DaveX no asi to fakt bude ta baterka, jak stojím, např na semaforu ta to začne skvrčet a ztlumí se to. Tak vypnu rádio, jak jedu normálně tak se mi to nestává. Jak to zkouším bez motoru tak to nehraje skoro vůbec.