Navštíveno 3602x

17.12.2008, 17:16 |
tom96 Zdravím, jelikož jsem přece jenom neslyšel všechny a nemůžu pořádně srovnat. Tak bych chtěl znát taky jiný názor případně jiné nápady. Jde mi o to, že jsou sw které potřebují pořádně nakrmit což můj zesík nemusí splnovat. Takže SW bude na MacAudiu Z2200 hrát převážně hip-hop, apod. půjde do BR bedny.carpower sonic 12; Alpine SWR-1242D; Autotek MM12D4; Rockford Fosgate P312D4; Audio System X--ION 12 plus
díky za odpovědi, názory
Z2200 má v můstku 600W RMS. To už je rozumný základ. Ale i tak vybirej woofer s co nejvyšší citlivostí. Ale to je taková všeobecná rada.

17.12.2008, 17:26 |
tom96 ano to vím, ale proto jsem napsal. jelikož i když by to tak mělo být tak nevěřím 100% jestli ta citlivost je u těch SW pravdivá. Takže jsem chtěl právě spíše prodejce a lidi co se v tom pohybují víc a slyšeli toho mnohem víc jak já aby mohl říct jestli na ten a ten sw v br bedně bude zesík z 600W dostačující nebo to chce něco jiného
Dívej se po basácích s maximálně stejným výkonem jako je tvůj zesilovač. Když bude mít repro nižžší výkon nic se neděje. Ta citlivost je opravdu důležitá a myslím že údajům na repro se dá alespoň o citlivosti věřit. A nebyl by lepší na hip hop spíš band pass? Já bych se asi o něj pokusil být to na mně.

17.12.2008, 18:12 |
tom96 no byl kdybych nic jiného neposlouchal, ale jelikož si poslechnu s spoustu jiných písniček který mají do toho stylu daleko tak potřebuju BR ten bandpass je jak to napsat pomalej. no ten výkon podstatě všechny co jsem vypsal právě splnují, ale právě nevím jak s tím krmením. třeba emphaser potřebuje dostat mnohem víc. tak jestli např. ten alpine swr-1242D když má psanejch 500W tak jestli mu těch 600W bude stačit nebo ne
Kouknul jsem na ty co jsi vybral a podle mně to bude málo. Samý těžkotonážník. Těch 600W by stačilo na nějaký s lehčí membránou a pohonem. Z toho seznamu bych bral ten X-ion, ale myslím že by si zasloužil tak aspoň 1000W RMS. Jinak mrkni ještě na JL.Pokud se nechceš držet jen toho tvého výběru tak já osobně určitě JL.

17.12.2008, 18:25 |
tom96 ok díky kouknu
No proto píšu že máš vybírat výkonově slabší reproduktor než je zesilovač. Reproduktoru neublížíš a dostatek výkonu bude kdykoli. Viz ten tvůj příklad . ano stačit to bude, ale pokud by ten basák měl méně, bylo by to lepší. Já osobně bych hledal od cca 250W až do 400w.

17.12.2008, 18:33 |
tom96 takže spíš něco jako Audio System Radion 12 plus nebo DLD Acoustics IW12

17.12.2008, 18:40 |
tom96 já ty ground zero nechci. pár jsem si jich byl poslechnout a nějak mě nikdy nenadchly

17.12.2008, 18:42 |
Martin21 | Upraveno: 2008-12-17 18:50:27
Pozor na to, že jsi sem hodil i verze s duální 4ohmovou cívkou, což ti dvoukanál nepobere. Jak Sonic, tak SWR i Rockford jsou woofery, o kterých se všeobecně ví, že snesou mnohem víc. A s tou účinností je to složitější. Záleží hodně na bedně, jakou tomu postavíš. Můj názor je, že pokud už hodláš koupit woofer v této ceně, tak by to chtělo monoblok.

17.12.2008, 18:50 |
tom96 jo já jsem na ty cívky moc nekoukal jen tak obecně typ výkon a tak. to už potom bych se koukal pořádnějc. většinou maj v tomhle víc možností pro stejný typ woofru. ale děkuju za upozornění. blbý je že peníze na lepší zesík nebo mono pro sw nejsou :-(
Otázka jestli peníze budou nebo ne. Pokud nehodláš v blízké době kupovat mono, sledoval bych bazar. Nedávno tam byl třeba Rainbow Amboss za nějaké 3k, ale i ten je na Z2200 velký sousto. Viděl bych to na něco výkonově okolo Hammer 12.

17.12.2008, 19:01 |
tom96 já bych rád, ale díky zlodějům a servisum kam dám po vykrádačce opravit zámky a zapalování to ještě zhoršej a pak to dávám opravovat znova a do toho je člověk na střední tak je to těžký v jednom roce kupovat 2x podstatě celou muziku. hlavně potřebuju narvat prachy do rádia a lepšího zesíku pro přední kompa u tohodle se musím omezit mno

17.12.2008, 20:04 |
Martin21 | Upraveno: 2008-12-17 20:12:35
DLS na hip hop..no nevim. HX300 bude asi super kousek, ale chtělo by to nějakou výkonovou rezervu. JL bych tipnul na 300-400W RMS, ale aspoň by byla rezerva. Nemůžu si pomoct, ale řekl bych, že by si tyto woofery zasloužily lepší zes. Samozřejmě jen můj názor, ale kdybych vybíral já odpovídající k Z2200, asi bych popřemýšlel o
[ Link ] ,
[ Link ] ,
[ Link ] ,
[ Link ] .
nechci se do toho nějak míchat,ale téměř všechny sw, co jsi napsal, by si zasloužili monoblok kolo min. 10-15tis aby ti opravdu zahrály. Z2200 je základí řada zesilovače a na tu , bych dal zcela jiné , tím neříkám špatné sw, ale jiný výběr ti udělá adekvátní zvuk k tvému zesiku
SWR-1242D na Z2200 mi nepřipadá zcela ideal kombinace je to jak 19" kola / SWR-1242D / na fáčku 1.3MPi /Z2200/
Pokud by jsi chtěl ozvi se , poradím
Však píši, že na těch 600W by bylo tak akorát to JL. Ty ostatní jsem mu přidal k tomu jeho výběru. A u nich jsem psal těch cca 1000W. A nemyslím, že Zetko je úplně základní řada. To jsou celkem dost známé a povedené zesy. Ale to jen tak na okraj:-)
Já si myslím, že Z2200 je lepší základ, zatímco HX 300 nebo SWR jsou už hodně slušný kousky.
osobně mám na tento woofer vyzkoušený Powerbass M-12..
[ Link ] Právě v bassreflexové ozvučnici a opravdu super.. Jinak bych se nebál ani ESX Signum
[ Link ]
hifim@ni@k: Měl jsi nějaké zesíky o MA Z? Já měl 2kousky a musím říct že ta Z2200 má blbé DF a výkon na mustek má 530rms..
Já měl pouze MA Fearless 1000. Ale myslím, že i ve své době nebyli špatné a dnes za ty peníze co se dají sehnat. Např. i v Autohifi a navigace ho často používají při testech a zdá se mi, že ti maníci k tomu mají takový dost zdravý přístup :-) Ale to je jen můj pocit.
Tak podle mého jsou dobré na začátky pro začátečníky :) Najdou se lepší. ;-)