Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Lze tak zapojit hudbu?

o Navštíveno 3443x o
o 18.12.2008, 14:32 | mr.MOLE
Mám problém - dost často stojím na parkovišti v autě a poslouchám hudbu. Ale nechci zbytečně namáhat a pomalu odrovnávat baterku tím, že hraju přes zesík (mám sice jen celkem 240 W RMS, ale i tak). Tak jsem se chtěl zeptat, jestli lze zapojit hudbu tak, že bych na repru nechal zapojení jak ze zesíku tak z rádia. V manuálu svého rádia jsem zjistil, že není možné mít oboje zapojení naráz, ale tohle jsem chtěl vyřešit tak, že bych koupil:
- čtyřpinový vypínač, tím vypínal plusové výstupy repra z rádia
- jednopinový vypínač a tím bych ovládal zpuštění (REM) zesíku

Takže při zhasnutém motoru bych vypnul REM a zapnul výstupy z rádia a při jízdě naopak.

Do rádia mi proud ze zesíku nepůjde, bude přerušený vypínačem, ale z rádia přes repro do zesíku ano, tak nevím co to udělá.

Lze to takhle zapojit nebo tím něco odrovnám?

o 18.12.2008, 15:26 | Frenkie
teda nevim nevim, ale nez vymyslet takoveto blbosti koupil bych lepsi baterii s vyssi hodnotou vybijeciho proudu ..... jinac vykon v RMS zadnou roli nehraje , v tomto pripade potrebujes vedet amperovy odber pri stojicim aute , ten si jeste muzes odzkouset ze zapnes sestavu doma a budes hrat tak dlouho dokud baterii nevybijes (pripojil bych jeste voltmetr a hlidal aby hodnota neklesla pod nejakych 11 voltu) a pokud ti cas po kterej to bude trvat bude vyhovovat tvemu stani na parkovisti nemusis nic resit :))
dale bych rekl ze baterii vic vyhovuje ze se nabiji a vybiji, akorat to zas by nemelo byt, ze ujedes kilometr na parkoviste tam hrajes , potom nastartujes auto a vratis se ten kilak domu, to moc baterii nedobijes
o 18.12.2008, 15:29 | lukee_cz
Ja kdysi chtel neco podobneho a i to dodelal: Jednoduchy plosnak s rele a remote kabelem.
Jakmile se sepl zesilovac, rele prehodilo vstup do repro na vystupy ze zesilovace a naopak.

samozrejme kvuli zvuku sem to akorat dodelal a hodil do supliku spolu s dalsimi blbostmi co nikdy nebudou mit uplatneni :-)))
o 18.12.2008, 15:53 | mr.MOLE
to Frenkie: ten test času vybití baterky zkusím, to mě nenapadlo

A novou baterku? Ta která by se mi líbila stojí kolem 7, a to teď fakt nemám. Zkusím najít něco levnějšího na netu. Nemůžeš mi poradit, pod jaké hodnoty bych neměl jít? popř. tip na nějakou baterku pod 7tis.

A dík za rady, teda vypínače jsou pase
o 18.12.2008, 16:10 | Frenkie
nez zacnu radit z baterkou - co mas za auto / hodnoty baterie ted v aute ..... nebot kdybys mel napr. felicii, ikdyz da se pouzit do vsech benzinaku (u diesla bych ji daval jako druhou) tak by ti mohl auplne stacit tato [ Link ] , v benzinove Octavii mam ted tuto [ Link ] , ono jde i o to aby se ti ta baterie tam vesla rozmerove, respektive muzes dat druhou do kufru :))
o 18.12.2008, 16:31 | mr.MOLE
golf II 1,8 GTi baterku jdu zjistit
o 18.12.2008, 16:50 | mr.MOLE | Upraveno: 2008-12-18 16:54:15
tak o baterce jsem moc nezjistil. Štítek se značkou tam není, jen jsem našel, že je to 45Ah a din má 230A. Takže normální baterka, nic stavěného na audio.

co tohle? [ Link ]
o 18.12.2008, 18:35 | Frenkie
ta se da pouzit jestli jsem dobre koukal do tabulky :)

pro jistotu premer rozmer a je to
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3581 sekund.