Navštíveno 3444x

Mám problém - dost často stojím na parkovišti v autě a poslouchám hudbu. Ale nechci zbytečně namáhat a pomalu odrovnávat baterku tím, že hraju přes zesík (mám sice jen celkem 240 W RMS, ale i tak). Tak jsem se chtěl zeptat, jestli lze zapojit hudbu tak, že bych na repru nechal zapojení jak ze zesíku tak z rádia. V manuálu svého rádia jsem zjistil, že není možné mít oboje zapojení naráz, ale tohle jsem chtěl vyřešit tak, že bych koupil:
- čtyřpinový vypínač, tím vypínal plusové výstupy repra z rádia
- jednopinový vypínač a tím bych ovládal zpuštění (REM) zesíku
Takže při zhasnutém motoru bych vypnul REM a zapnul výstupy z rádia a při jízdě naopak.
Do rádia mi proud ze zesíku nepůjde, bude přerušený vypínačem, ale z rádia přes repro do zesíku ano, tak nevím co to udělá.
Lze to takhle zapojit nebo tím něco odrovnám?
teda nevim nevim, ale nez vymyslet takoveto blbosti koupil bych lepsi baterii s vyssi hodnotou vybijeciho proudu ..... jinac vykon v RMS zadnou roli nehraje , v tomto pripade potrebujes vedet amperovy odber pri stojicim aute , ten si jeste muzes odzkouset ze zapnes sestavu doma a budes hrat tak dlouho dokud baterii nevybijes (pripojil bych jeste voltmetr a hlidal aby hodnota neklesla pod nejakych 11 voltu) a pokud ti cas po kterej to bude trvat bude vyhovovat tvemu stani na parkovisti nemusis nic resit :))
dale bych rekl ze baterii vic vyhovuje ze se nabiji a vybiji, akorat to zas by nemelo byt, ze ujedes kilometr na parkoviste tam hrajes , potom nastartujes auto a vratis se ten kilak domu, to moc baterii nedobijes
Ja kdysi chtel neco podobneho a i to dodelal: Jednoduchy plosnak s rele a remote kabelem.
Jakmile se sepl zesilovac, rele prehodilo vstup do repro na vystupy ze zesilovace a naopak.
samozrejme kvuli zvuku sem to akorat dodelal a hodil do supliku spolu s dalsimi blbostmi co nikdy nebudou mit uplatneni :-)))
to Frenkie: ten test času vybití baterky zkusím, to mě nenapadlo
A novou baterku? Ta která by se mi líbila stojí kolem 7, a to teď fakt nemám. Zkusím najít něco levnějšího na netu. Nemůžeš mi poradit, pod jaké hodnoty bych neměl jít? popř. tip na nějakou baterku pod 7tis.
A dík za rady, teda vypínače jsou pase
nez zacnu radit z baterkou - co mas za auto / hodnoty baterie ted v aute ..... nebot kdybys mel napr. felicii, ikdyz da se pouzit do vsech benzinaku (u diesla bych ji daval jako druhou) tak by ti mohl auplne stacit tato
[ Link ] , v benzinove Octavii mam ted tuto
[ Link ] , ono jde i o to aby se ti ta baterie tam vesla rozmerove, respektive muzes dat druhou do kufru :))
golf II 1,8 GTi baterku jdu zjistit

18.12.2008, 16:50 |
mr.MOLE | Upraveno: 2008-12-18 16:54:15
tak o baterce jsem moc nezjistil. Štítek se značkou tam není, jen jsem našel, že je to 45Ah a din má 230A. Takže normální baterka, nic stavěného na audio.
co tohle?
[ Link ]
ta se da pouzit jestli jsem dobre koukal do tabulky :)
pro jistotu premer rozmer a je to