Navštíveno 8842x

Nevíte prosím někdo jak odblokovat autorádio z Ford Focus??? Je to model 6000CD, origo autoradio které se dávalo do fordu. Kamarád koupil auto a bohužel je v něm zablokované radio...
ilust. foto

zkusím kontaktovat... neexistuje nějaký prstochvat? :-) Ono se zablokovalo, když vytáhl baterku a dal novou...

30.12.2008, 23:59 |
hoff dojed do forda - pokud je origo rádio z tohoto focuse, stačí ti VIN a najdou to v compu . . . snad už i v čechách to bude za grátisku( v Rakousku už zatento úkon nic nechtěli před 5ti lety)

31.12.2008, 00:26 |
Samantus | Upraveno: 2008-12-31 00:34:11
V prvy rade tohle neni radio do focuse, ale do galaxy, ve focusu bude spatne sedet v dire:-)
v druhy rade, nikdy ti to nikdo nezjisti podle VIN auta to je nejvetsi mytus a blbost
a v treti rade kontaktuj me na ICQ
a gratis to neni, aspon u nas ne....
EDIT: koukam ilustracni foto:-) njn doufam ze kamarad ma to spravny radio:-)

31.12.2008, 16:07 |
Fanuš

31.12.2008, 19:19 |
hoff Samantus - je divny ze na zaklade VIN jsem osobne dostal CODE ktery jsem pri koupi auta v roce 2001 opomenul :-) Radio jsem odpojil take v tomtez roce a to uz to tak bylo v evidenci Fordu. A nejsem jediny kdo takhle CODE obdrzel. . . .tedy si s usmevem za svym stojim :-)
samozrejmne pokud mas to radio k tomu autu
jinak se to resi pomoci vyrobniho cisla radia....

01.01.2009, 15:57 |
Samantus | Upraveno: 2009-01-01 15:59:59
hoff, ja rikam ze obecne u forda je to blbost, pokud si prodejce vede databazi jaky radio bylo v jakym modelu, tak je jasny ze Ti to zjistej.. ale nema to nic spolecnyho s VINem, ten kod by Ti rekli i kdybys jim nadiktoval SPZku :-)
EDIT: je to ciste o databazi, neni to jak nekdo rika "zakodovany" ve vinku.. Smerodatny pri zjistovani kodu je cislo Mxxxxxx a u novych modelu Vxxxxxx

02.01.2009, 00:04 |
hoff Samantus - woe no to by mě zajímalo jak by dle SPZ ve spolupráci s MěÚ-dopravním inspektorátem hledali CODE k originál rádiu :ODDDDD
aneb, v Rakousku vedou evidenci vozidel-s tím spojených kódú k rádiím zakoupených v DE a to ještě k vozidlům registrovaným v ČR??
Tím netvrdím, že je možná totální neschopnost ze strany českého zastoupení Fordu v čechách . . . . .proto jezdím za kopec do Rakouska
hoff... je videt ze si me nepochopil, smej se sam sobe...
kod radia neni a nikdy nebyl zakomponovanej ve VIN a to ze Ti ho zjistili je vec databaze....
to s tou SPZ bylo mysleno, tak ze pokud koupis novy vuz tak mu je pridelena SPZ, tzn. ze pokud je vse original, zjisti to na zaklade VIN a treba i spzky a nebo i cisla prodejni zakazky (nebo i zakazky ze servisni prohlidky)... ale vymena radia je tak na stejno pravdepodobna jako vymena SPZ pri preregistraci, tak reci o VINku a kodu radia nejsou na miste, kod pak zadas parkrat spatne (dostal sem ho preci z forda ne? :)) a s radiem si muzes vis co, proto je hrozne tezky vyndat radio opsat seriovy cisla a zajet do forda na tutovku, nebo pak zmineny kalkulatory na webu, ktery zase sou u Vckovy rady k prdu... Tot vse

02.01.2009, 00:51 |
hoff ale však nechme dohadů, mě stejně nevymluvíš, že pokud si koupím např. r.v.1994 Forda a bude tam origo rádio - dojdu si v klídku za tím pánem v montérkách u pultíku Příjem oprav a zazpívám mu VINko. On mě poví čtyřmístný kód, potřeseme si pravicí a já spokojeně odcházím :O)
sakryš, ráno vstávám, dobrou!
jak je videt nevymluvim, tak jezdi dale do rakouska :-D
no proste hoffe jsi Samantuse a me fakt nepochopil,proste NELZE spojovat radio s autem,protoze proste po x letech vubec radio ktere bylo prodane v tom ci onom aute,tak uz v nem davno byt nemuze....
tedy pokud pujdes do Fordu,tak je ti VIN od auta zcela k prdu,protoze to radio puvodne z toho suta uz davno byt nemusi,.....chapes????

02.01.2009, 09:28 |
hoff Nemusi to je jasne, ale pokud je tak to plati :-)
Jinak myslim ze pochopil, jen me trochu rozesmala ta spz :-D Prece dle spz nejde zjistovat kod k radiu, to je spise ze na zaklade spz se zjisti VIN . . . . .noo a uz jsme zase u toho :-D
s tou spz to byl joke..o))

02.01.2009, 11:50 |
Samantus | Upraveno: 2009-01-02 11:51:33
s tou spz to bylo mysleno tak, ze pokud by to byli schopny zjistit dle VIN, tak to zjistej i podle SPZ, maj to prece v databazi ne? :-)))
protoze dle spz zjistej VIN, pokud je vse puvodni.... coz na 90 procent neni
jde to, u fordu je databaze co vyjelo z vyroby, pokud je to radio puvodni, kod se da u dealera dohledat, pokud to vymenil nekdo za jiny nez namontovali na lince tak pak se vola pywojovi :-)
lukas:o))))
ale je to tak....