Navštíveno 6516x

Zdravim, potřeboval bych pomoc s výběrem subowooferu a zesilovače do 5tis kč (5500kč i s kabelama). Mám rádio Pioneer DEH-50UB.Koukal jsem se po:
[ Link ] nebo
[ Link ] nebo
[ Link ] [ Link ] Nevím zda ten zesilovač bude stačit a jak to bude hrát? Předem díky

04.01.2009, 12:20 |
party_boy | Upraveno: 2009-01-04 12:21:49
Zesík určitě silnější. Jestli trváš na svém výběru tak sub bych volil GZ.
Na svem vyberu urcite netrvam necham si poradit.. ale potrebuji aby to bylo v te cenove relaci... jaky by ste mi tedy doporucili subwoofer a zesik do tech 5tis?
co tak helix dark blue a nejaky pouzity zosik?
Dla bych z výběru ten GZ,tady za lepší cenu
[ Link ]
co tohle, je to taky z ahifi:
[ Link ] je to spíš na sound quality bych řekl. nevím co posloucháš za muziku...
nebo tohle, od bull audia + carpower zesik:
[ Link ]
Já bych asi volil tento Bull audio
[ Link ] Pověsil bych ho na tento axton co je na prodej mezi těmito zesilovači
[ Link ]
somtom:ten zesik bude na to GZ dost slabý si myslim a kdyby chtěl něco lepšího tak to bude přes 5000
nebo tenhle set GROUND ZERO GZ MK2 BASS SET 2:
[ Link ] je toho ranec na výběr, sto lidí sto nápadů a názorů

04.01.2009, 13:14 |
DaveX Já se taky kloním k tomuto
[ Link ] Sám ho mám a jsem s ním nadmíru spokojený. Hraje opravdu hezky. Budu k němu také kupovat zesilovač, protože jsem v morelech objevil skryté kouzlo a nasolil jsem jim watty z můstku :)
při ceně co máš bych volil aktivní SW
Díky moc za tipy... no poslouchám převážně disko atp takže mám rád silné dunivé bassy... Zaujali me tyto sety:
[ Link ] [ Link ] [ Link ] jen nevím který z nich bude hrát nejlépe... samozřejmě se mi nejvíce líbí cenově BULL AUDIO SET 2 za 3390kč... zajímalo by mě jestli bude rozdíl oproti setu GROUND ZERO GZ MK2 BASS SET 2 slyšitelný...?
urcite bull audio :o),jinak v techto cenovych skupinach nebu zas takovy slysitelny rozdil!ale nejlip vychazi prave Bull audio,precti si pod nim v ahifi prispevky a uvidis sam!Kaja vi co mluvi! .o)
A nebo tohle ma to jenom silnejsi zesilovac ale nevim zda v tom bude nejaky rozdil oproti tomu slabsimu ?
[ Link ]
doporučuju Bulla, mám ho taky a hraje pěkně.. navíc ušetříš nějaký peníze... GZ sice udělá možná větší rámus ale kvalita lepší u Bulla
tuhle kombinaci mam ja a na toho bula je to zbytecne silny zesik,ale do budoucna se to nestrati!Vsechny ty kombinace jsou k sobe vhodne a presne ksobe sednou!
To HPB-1502 zas taková výhra neni, reálně to má 333RMS @4ohm. Koupil bych tu kostku od bulla a krmení bych kupoval jinde, ale jako v tom setu asi ne.
ale houby na tenhle basak staci uplne krasne jasne ze kdyz na nej das silnejsi basak treba uz takovou kontrolu nebude mit apod..ale na tento sub je idealni!
Děkuji za rady tento vyber se mi opravdu moc libi myslim ze cena/vykon je pekna a splni me ocekavani:
[ Link ] jeste jsem chtel poprosit jestli by ste mi nenapsali jake kabely k tomu nejspis to budu objednavat z ahifi.cz tak kdyby ty kabely byli odtamtud? Mam peugeota 206 (je to prtavy auticko :D )...
no uplne minimalne ti staci tento
[ Link ] ale kdyz vemes silnejsi tak se nic nestane!
Ano na tenhle basák možná stačí. Docela by mě zajímal reálnej výkon tý 602. Prostě od určitý doby k sérii hpb přistupuju s rozvahou. Jak řikám, pověsil bych to na něco jinýho. Ten bull snese víc než jen 200 RMS, to bys mohl vědět když ho máš.
Chci to koupit vše raději nové s aukrem nemám moc dobré zkušenosti :(
Takže když koupím:
[ Link ] [ Link ] budu mít vše co potřebuji? Pujde to zapojit do pioneer DEH-50UB? Ještě bych se rád zeptal jak je to se zapojováním a štelováním výkonu?
Ano, ta kostka od JBL je taky velice povedenej kousek, řekl bych lepší než bull audio. Pár lidí ho tu má a vůbec si nestěžuje. I já ho slyšel a fakt pecka. Chtěl jsem se držet limitu těch 5, ale nevěděl jsem, že se dá na aukru sehnat za cenu toho bulla.

04.01.2009, 16:18 |
DaveX Sandak: plánuješ pak ještě něco?? NEbo jen tady to dozadu + repra na rádio? jaké máš představy :)
No nic víc neplánuji chci pouze woofer do kufru... mam predstavy abych mel krasny dunivy basys :) jen by me zajimalo jak se to vse zapojuje a take jak je to se stelovanim basu?

04.01.2009, 16:28 |
party_boy | Upraveno: 2009-01-04 16:32:37
Nejlepší je štelovat basy podle svýho ucha, prostě každej to má trochu jinak, jde o to si stim chvilku pohrát a mít nastavenej crossover na LP tedy Low-pass. Zapojit to hlavně do můstku. Jestli si nejsi jistej se zapojení kabeláže, tak to raději dej někmu kdo se tim živí nebo má nějaký zkušenosti.
Nikdy jsem to ještě nedělal takže nemám vůbec páru jak na to... jestli na radiu nastavit max.basy nebo nebo naopak je ztlumit a jestli mit volume na max nebo potichu a potom to stelovat na tom zesilovaci?

04.01.2009, 16:33 |
party_boy | Upraveno: 2009-01-04 16:34:18

04.01.2009, 16:35 |
DaveX volume na 3/4 hlasitosti a štelovat level na zesilovači. až se ti to začne zkreslovat tak trochu ubrat na levelu (gainu) a máš to :)
ještě budeš potřebovat reproduktorovej kabel, když řekneš panu Šudákovi, myslím, že ho zdarma kousek přibalí ;)
Díky moc ten článek je dobrej ;) asi tady nikdo nemate zkusenosti s montovanim wooferu do peugeota 206?vsem diky moc za rady a tipy
sandak: ahifi doporučuju, už jsem tam pár věcí nakoupil a vždy max spokojenost. nad 1500 máš poštovné zdarma. a kabelovou sadu ti pan Šudák doporučí podle toho co nakonec vybereš...
já kupoval u něj ten sub JBL viz odkaz:
[ Link ] a taky spokojený. tu kabelovou sadu co píšeš tak mám zrovna doma uplně novou, zabalenou,k prodeji:
[ Link ]

04.01.2009, 16:42 |
DaveX Sandak: no pokud chceš krásný dunivý basy tak bych volil radši nějakou uzavřenku. Ale myslím si, že BR ti taky bude vyhovovat.. Tak pro co jsi se rozhodl nakonec?
Na montáži s touto ozvučnicí neni nic těžkého.. dáš to do kufru a je to. Je důležitý jak sub, tak zesilovač kvalitně přichytit pro případ nehody. Sub například popruhy nebo sucháčem. Znáš zásady tahání kabelů?
Myslím že nakonec bude moje volba takováto:
[ Link ] [ Link ] Snad vše bude hrát v pořádku a povede se mi to nějakým způsobem dostat do auta :( na to sem hrozný nemehlo :( brr az me z toho mrazi v zadech jak to budu zapojovat a tahat kabely...
Myslím že nakonec bude moje volba takováto:
[ Link ] [ Link ] Snad vše bude hrát v pořádku a povede se mi to nějakým způsobem dostat do auta :( na to sem hrozný nemehlo :( brr az me z toho mrazi v zadech jak to budu zapojovat a tahat kabely...
Zásady? Nn opravdu o tom nic nevim :(

04.01.2009, 17:02 |
DaveX já to ve feldě přišrouboval do podlahy normálně, jak jsou ty dvě packy u toho SW tak to jsou takové plešky a přes to to je přišroubované k podlaze. Drží to hodně dobře.
kukni:
[ Link ]
tak důlěžitý je netahat signálovej kabel ve stejnym prahu jako napájecí kvůli rušení.. až budeš zapojovat plusovej kabel, musíš na něj umístit to pojistkový pouzdro a to co nejblíž k baterii z důvodu zkratu. Než plusovej kabel připojíš k baterii, měl už by být natažený a KVALITNĚ přichycenej v zesíku. Dál bys měl posíliz i mínus z baterie. Stačí kousek napájecího kabelu mezi mínusem a kastlí. Dbej na dobrý očištění kontaktních ploch (zbrousit šmirglem až na plech). A ještě připojíš kostru zesilovače opět někde na karoserii v kufru a máš napájení hotový. Remote kablík je na zapínání a vypínaní zesilovače, ten připojíš do zesilovače do zířky REM a na iso na kabel vyhrazenej pro REMOTE. Signálový kabely je jedno jak zapojíš, protože na zesilovači dáš MONO a on z příchozího signálu udělá monosignál pro subwoofer
pak si musíš pohrát s nastavením pásmový propusti podle toho co umí zahrát předek a podle ucha.. ale neměl bys do subu pouštět víc jak 100Hz... jestli jsem na něco zapoměl, ostatní mě jistě v mžiku doplní :)
oholený konce napájecích kabelů, na který budeš dávat očka je velice vhodný propájet cínem, protože jakmile na tu měď sáhneš, začně oxydovat, což má za následek pozdější přehodový odpory. Normální pájkou to asi půjde těžko, já osobně to dělám plynovou pájkou na okapy :)
Noo tak to bude teda srandy... Nerad bych něco podělal... Mi z toho stojej vlasy hrůzou :D ale co bych pro trochu hudby neudělal :D
sranda musí bejt :) ještě bych dodal aby ses neunáhlil se zkracováním napájecích kabelů, špatně se napojují.. kdyžtak mi napiš na icq jestli si nejsi jistej
party_boy¨:bull vic jak 200w rms nesnese,mozna kratkodobe ale ne trvale!Neboj mam odzkouseno!
Sandak: zase tak složité to není,ale pokud si nejsi jistý požádej někoho ve svém okolí kdo tomu aspon trochu rozumí o dozor nebo pomoc.
Koukni do mailu,něco jsem ti tam poslal...
Kicker18 > Tu kostku od bulla má kámoš pověšenej na Carpower power 4/400, sice do něj nepouští všechno, ale 200 určitě taky ne. Ale nemam zapotřebí se tady hádat.
No nemám na to číst to celé. Ale pokud bych se měl držet takového limitu dal bych aktiv nebo použité věci. Nebo chceš jen nové??

04.01.2009, 20:00 |
MaxxT
uz nekde u 190w rms zacina zkreslovat a coz potom kdyz by to clovek zesilil proste vic jak 200 bull nezvladne!
kicker: Však výrobce myslím uvádí 200-250rms ne? Tak to sedí ;-)
tak to sem teda nikde nevidel,mam proste osobni zkusenost ze aspon teda u me vic jak 200 rms nezvlada!

04.01.2009, 20:30 |
Vonox zdravim docela me zaujalo tech par prispevku ajk tu akzdy doporucuje bullaudio tak do nej taky pujdu ale zas me dostalo na vazky ten JBL gt5-1204br nebo ten naposled zminovany crunch ceny maj podobne ale psane vykony kazdej jinej co byste doporucili ? na toho bulla by teda vpoho stacil ten carpower v setu ? a co an yt ostatni ? chci vedet do ceho jit zas na ty dalsi chci zesik ale aby to bylo priblizne ve stejny cenovy relaci jak ten set od bulla prosim poradte dekuji moc :)

04.01.2009, 20:51 |
MaxxT nekolikrat jsme instalovali GTR 250.2 a GTR 300 a vzdy spokojenost, jako zakladni sestava velice postacujici, za priznive penize

Já půjdu do tohoto:
[ Link ] + kabely
děkuji vsem za rady a doufam ze budu spokojen.. kdybych mel nejake problemy s nastavenim tak sem kdyztak napisu...
myslim ze je to optimalni cena/vykon podle vasich zkusenosti... casem budu muset vymenit i repra v aute zatim tam mam origo a zatim nehrajou spatne...

04.01.2009, 21:49 |
Vonox Sandaku ptal jsem se na ahifi ted mi odepsali a taky do toho pujdu podle nazoru a tak mi Pan Šudák doporučil tenhle a myslim že litovat nebudeme :)hlavne skvela cena
Tak to sem rad ze do toho des taky :-) myslim ze to splni nase ocekavani! Já sem objednal:
BULL AUDIO SET 2 - 3 390 Kč
DIETZ 23088 (kabely) - 519 Kč
BASIC 2 X 4 MM² 0,2 (reproduktorovy kabel) - 64 Kč
A necham si k tomu poslat jednu nahradni pojistku ;-)
Cena celkem s DPH: 3 973 Kč
Myslím že za tuto cenu je to velice slušný :-)
Ten BA nehraje nejhuře. pro začátek ti to bude stačit. Ale myslím že budeš chtít pak více.. Jako většina.

05.01.2009, 09:15 |
DaveX Kicker18: proč myslíš, že nesnese víc jak 200W? Na jakém to máš zesilovači?

05.01.2009, 10:20 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-01-05 10:20:29
Otázka spíše je jestli při těch 190W zkresluje woofer, nebo spíše zesilovač. Typoval bych možná spíše na to druhé :-). Já bych na něj klidně napojil silnější zes, nejde snad o tu max. hlasitost ale o dynamiku.
DaveX > Myslim, že se zmiňoval o Carpoweru HPB-1502.
Tak ten 1502 by měl mít ještě velkou rezervu. Takže spíše už to nedával sw.
Sandak: Nechtěl by jsi použitý zesík New sound
[ Link ]

05.01.2009, 20:13 |
DaveX no jak víš že mu dáváš 180W to nechápu :D jsem asi kretén. Jinak collin ten zesík má 333 rms v můstku, těch 500 je mylných :)
to Davex-to si myslim ze Collin vi! :o)Jinak jak psal Collin,woofer to uz nedava!Jinak kdyz vis ze vykon v mustku je 333w tak kdyz das gain na pulku tak mas pulku z toho vykonu a kdyz jeste treba kousek pridas tak ses cca nekde kde chces bejt,ale je jasny ze je to + -
Dave:JJ vím jakej má výkon ;-) Měl jsem ho i jeho bráchu 602 ;-)
Jinak asi jako kicker.
Tak zítra mi příjde
[ Link ] a budu montovat... Bude ještě dosti srandy trosku se toho bojim ale nejak to dopadne a snad to bude hrat pekne... :)
sandak: snad jo, když to dobře zapojíš. ale než uděláš třeba nějakou kravinu tak se radši tady zeptej, určitě někdo poradí..

06.01.2009, 21:33 |
DaveX mám to ve felině a nestěžuju si :) sice jiný zes ale to je detail ;)

06.01.2009, 21:34 |
DaveX jo a nezapomeň to dobře rozehrát!!!!!
jako davex ale ze začátku spíš postupně přidávat volume a na zesu, a ne do toho hnát plný výkon hned.... jiný zes podle mě tomu může dát podstatně jiný zvukový projev ale to je detail :-)

06.01.2009, 21:44 |
DaveX no pokud se pohybuješ kolem 200W tak to je tady v této kategorii detail :)
ty máš toho helixe na subáč že ano? nebo se pletu..

06.01.2009, 21:50 |
DaveX zatím jo ale budu dávat něco jiného. Zes chci zmůstkovat a dát morelům ty watty :)
jj, to už jsem tu někde četl :-) na co máš zálusk?

06.01.2009, 21:52 |
DaveX no na ten SW stačí nějaký normální 2k nebo monoblok s aspoň 250W RMS. takže to je pohoda, ale momentálně mám víc plánů doma takže nevím kdy se do toho dám no :)
Můžete mi pls říc jak to mam rozehrat? Treba kolik hodin to tak mam nechat abych ho potom moh pustit bez problemu naplno?
jasně to chápu, já taky. budu kupovat od obce byt a začín am s rekonstrukcí. takže peněz není nazbyt... ale zas něco málo na hifi se ušetří že :)

06.01.2009, 22:01 |
DaveX Sandak: no dívej, hlavně to nesol hned naplno. Rozehrej to postupně, přidávej jak na rádiu tak na gainu. Hlavně se vyhni nastavovaním basů. Jak na rádiu tak na zesilovači. Je to kurvítko zvuku takže to nechej na nule. Ten gain ti to dostatečně vybudí takže o basy nebude nouze :)
takže to mám ze začátku nastavit (radio na 90 a nastavovat dokud nezkresluje a pak trochu zpatky) a nechat rozehrat ze nebudu radio poustet na plno ale treba jen na pulku a potom az se rozehraje dolatit zesik ?

06.01.2009, 22:20 |
DaveX no já to ze začátku rozjížděl pozvolna. Nijak jsem to nenastavoval. Repráky už jsem nastavené měl tak jsem SW normálně zapojil a postupně přidával na gainu. až jsem ho rozehrál 20 hodin tak jsem to nastavil na plno :)
doplnění basu je kurvení zvuku dejve???

06.01.2009, 23:53 |
DaveX Collin: ano, záleží jak to vnímáš. Já jak jsem přidal basy na SW tak mi to začlo hučet a nebylo to vůbec lepší. Pak mi pár lidí poradilo, že mám nechat basy na 0 a hrát si pouze z gainem. Takže tak to mám a pohoda.
No tak to musím říct že jsem u sebe nikdy nepostřehl. A to jsem neměl jeden sw ani zesík. Asi jsem měl skvělé věci kde jsi mohl nastavovat i basy a zvuk stále dobrý:))

06.01.2009, 23:59 |
DaveX Nebo jsi měl takové pecky, které ty basy neuměly zahrát :o) tak jsi je k tomu musel dokopat :)
Já jsem tohle nikdy nepostřehl. Na co to tam pak je??

07.01.2009, 00:15 |
DaveX No já nikdy nedosáhl takového výkonu když jsem tam ty basy měl. Neboť se to hned začlo zkreslovat. Spíše to tam bude na doladění basů při nižšíh hlasitostech, to potom jo. Ale jak říkám, já to mám na 0 a hraje to víc než slušně. Žádné basy mi nechybí
Mě u BA Chyběli :-)) Ted to mám nastavené na čtvrtku.
kdyz mas dobre nastaveny zesik,tak taky nevidim problem proc na radiu kdyz potrebuju nepridat basy.
Na rozehrání komponentů ( zahoření ) je potřeba podstatně více času. Řádově v desítkách hodin. Já používám Test CD z časopisu Stereo, kde je subbasový a širokopásmový zahořovací signál. Ten tu dobu výrazně zkrátí, ale i tak by se měl nechat běžet několik hodin ( nejlépe např. přes noc ). Na tomto disku je kromě jiného např. i signál na zjištění parazitních rezonancí, který pěkně prověří tlumení a ukáže co kde drnčí.
Tak namontovano a musim rict ze maximalni spokojenost.. Je to na me az moc silny a hraje opravdu pekne.. Sem 100% spokojeny vrele doporucuju a diky martin.dusa za rady po icq ;)

nz.. přeju hodně hodin spokojeného poslechu! minimálně do doby, než objednáš další komponenty :-))

08.01.2009, 21:32 |
DaveX jak to máš přidělané k podlaze?
Na woofer sem prilepil sekundovim lepidlem dva pruhy suchyho zipu a drzi to tam jako cert na tom koberecku... mam dost velky problemy to oddelat kdyz sem potreboval s tim pohnout... nechci ho pridelavat napevno abych ho moh vyndat kdybych potreboval a hlavne pod tim kobecem je jenom plech protoze rezerva je zespodu na podvozku takze neni ani kam vrtat... myslim ze suchej zip je dobry reseni kdyz to tam tak dobre drzi
Moc díky všem za rady všechno se mi hodilo a s nastavovanim ani montovanim sem nemel problemy jen sem musel vypodlozit SPZ protoze nehorazne drncela... Casem dokoupim predni repro komp. ocekavam tak za 2500,- strop :-) to by snad melo stacit na neco kvalitnejsiho k tomu woofru.. tak kdyz budu kupovat zkusim neco vybrat a pak se obratim na vas... Díky moc vsem

08.01.2009, 22:00 |
DaveX jj hlavně ať slouží :), ti říkám, mám ho taky a nestěžuju si. Sice mi teď leží v pokoji :) ale jinak jsem s ním spokojený. Do začátku stačí bohatě

09.01.2009, 14:16 |
Vonox kdyz ti lezi nechces prodat ?:D
sandak: tak už se to rozehrálo? jak si spokojený...
Čau no rozehrávám to zatim to nahrálo tak 3-4 hodinky si myslim pomalu tomu přidávám ale nedavam tomu zatim takovej zahul jenom kdyz sem to nastavoval a to hralo hodne solidne :) sem spokojenej...
jinak woofer pres suchac drzi a ani se nehne dneska sem to testoval kdyz sem byl s kamosem driftovat na zavrenym letisti

23.01.2009, 12:34 |
Vonox Zdar tak dneska bych chtel konecne objednat ten bull audio esw12 setik akorat posledni dotaz mam docela velke auto - hyundai sonata a mam strach ze to nebude moc slyset prece jen to neni felicie velikosti ... co myslite ? ma nekdo tento sub ve vetsim aute ?

23.01.2009, 12:41 |
DaveX to máš sedan?

23.01.2009, 12:43 |
Vonox sedan ano

23.01.2009, 12:43 |
Vonox limuzina :o)
hele ja ho mam ve svim Toledu cca 560litru a naprosto bez problemu i tlaky jsou velmi dobre...:o)