Navštíveno 3503x

Vím že to tu už určitě bylo, ale nemůžu nic pořádného najít.
Je nějaké obecné pravidlo jak nasměrovat komponentní repro a výšky v předních dveřích?
určitě není, ani nemůže být, je to individuální podle výšek. Nekteré mají vyzařovací úhle třeba i 90° a když je namíříš na hlavu, tak je to nepříjemný, některý zase hrajou nejlíp právě na hlavu, chce to pořádně vyzkoušet než je napevno zaděláš

05.01.2009, 14:02 |
DaveX No jedno takové obecné pravidlo je, naštelovat je nad šaltr páku do úrovně hlavy. Ale tím se moc neřiď, neboť každé výšky chcou něco jiného. Nejlepší to je zkoušet a poslechnout si to. Takže jako Escudo.
vyzařovací uhel jsem ještě neslyšel :-)
Středobasy většinou nechat standartně+, pokud jsou možno časové korekce, tak se to trochu zkoriguje, výšky podle sluchu + time correction...

05.01.2009, 14:15 |
Tweety_xx | Upraveno: 2009-01-05 14:18:14
A máte někdo zkušenosti s nastavením repro Lighting Audio S4.65C
[ Link ] U těch středů je to tedy jedno a jedná se tam hlavně o výšky?
u středů bych klidně mírný natočení zvolil, tim člověk nic nezkazí, tam je ideální je spíš posunout výš, přecejenom u většiny aut jsou namířený na nohy a ty toho moc neslyšej, u hlavy je to utlumený, ale to je o tom jak vypadaj dveře a jak moc jsi ochotnej do nich zasáhnout
otázka je jestli u těhle komp má smysl nějak hodně zasahovat do dveří
Dveře jsou ze swifta cabrio. A vzhledem k tomu, že už půl roku stojí auto rozebraný a předělává se, tak se zázasů nebojím jsou tam hodně jednoduché tapeci ze sololitu (nebo jak se to jmenuje) bude je dělat nové asi z tenké překližky aby to bylo pevnější.
Blbě vidět ale je to nějak takto.

Escudo: myslel jsem to jako pojem :-) pro laika je to někdy možná až matoucí, že by repro hrálo "zaroh" :-))))
Escudo: Proč myslíš podle tebe to jsou špatné kompa?
To jsi se možná raději neměl ptát :-)))
Tweety: pokud bych se snažil dosáhnout ideálních hodnot vyráběním směrovaných boardů na středy potažmo domků na výšky, tak bych asi zvolil i vyšší řadu komp. Tim nechci říct že to tady nebude znát, ale spíš jestli to má cenu
Tohlke je tuším nejvyšší řada od Lightingu. Lightign je dcerka od Rockoford fosgate, a co sem měl zatím od nich zesák tak to bylo dobré.
Tím ale nechci říct že nejsou lepší repra ale ty už budou cenou určitě jinde.
Já v tom nevidím takový problém. Konkrétně ty bordy se dají udělat tak, aby později jen přehodil lepší kompa. Většina výrobců se drží rozměrů a pokud udělá dostatečnou hloubku tak by neměl být problém.
JJ ted jsi to odhadl přesně. představu výroby už mám, takže ted se do toho jen pustit. jinak ona bude celá hudba v autě od Lightingu, tak pro to i kompa. Ale kdo ví třeba časem přesedlám na RF
samozřejmě, pokud časem půjdeš vejš, tak je to něco jinýho......ale jestli mám bejt upřímnej, tak ani RF nejsou zrovna poslechový kompa :o) ale pokud to je na randál, tak proč ne
Jo takhle si to myslel. Myslíš že jde spíš když to tak řeknu o hluk než o kvalitu.
no ptal jsi se na nasměřování vejšek a středů, což si myslim že dělaj lidi který k tomu maji nějakej důvod, čili aby to hrálo co nejkvalitněji, takže jsem to myslel tak že bych se zaměřil na jiný kompa, pokud časem, tak je to v pořádku, ale jestli ti jde o kvalitní poslech, tak se RF vyhni obloukem :o)
V testech často narazíš na termín americký zvuk v souvislosti např. s RF. Většinou se jednalo hlavně o zdůraznění basové složky. Takže asi spíše pro zábavu než na poslech.
jo tak už tě chápu. No chci to udělat co nejkvalitněji už ted a v budoucnu se uvidí.