Navštíveno 3816x

Po minulej sezone EMMA a po pozbierani skusenosti sa mi podarilo TUS-nut cely system, a musim povedat ze po nainstalovani posledneho komponenta v retazci som so zvukom zase nadmieru spokojny. Najvacsia zmena prisla z premeny z pasivneho systemu na aktiv, co sa podarilo tak dobre ze woofer som mohol likvidovat z kufra.
Tu sú komponenty:
Nakamichi CD 400 --- Clarion HX D2
Morel Hybrid Ovation - Dynaudio Esotec System
DLS A3 --------------- Genesis Dual Mono
DLS A6 --------------- Genesis Dual Mono Extreme
neni ta HX-D2 takova "nevyuzita" JEN na 3way aktiv? :-)
moc hezka zmena
lukee - je to len 2 way aktiv :) 2 vysky, 2 stredobasy nic viac nic menej... Hx je velmi kvalitne radijko a co je najdolezitejsie ma taky charakter zvuku aku milujem :D
franto: jo vidis, spatne sem si precetl popis. A zvuk HX je vazne luxusni, to souhlasim
franto: na kolko Hz mas nastavenu deliacu f. ?
Nastavenia este nemam konkretne, teraz zacina faza nastavovania a posluchov... Momentalne testujem nastavenie 2kHz so strmostou -18db/okt pred tym som mal 2.5 kHz na -12 respektivne na -6db/okt.
Frantobmw: A sakra, tak to abych to zase celý rozebral a předělal na něco jinýho kua
HXD2 ma taky maly neduh, ze cim menej EQ a vyhybiek nastavis, tym krajsie hra :-)
M@rtin: zmena je život :D
noclue... hej, ked som to mal este v pasive skusal som direct mode a bolo to pocutelne krajsie...
frantobmw: No jsem zvedavej, az se nekde potkame a poslechneme. Ja teda nebudu tak menit asi jako ty. Jen stavajici instalaci prevedu po par malych zmenach na 2-way aktiv

07.01.2009, 09:44 |
mendo Prve Frantove slova po instal: hmm.... Mozem znovu tlmit dvere....Mal som moznost si to vypocut ,odost prijemnejsit zvuk ako na dls,dost dobry skok. Uz len nasporit na poriadne kable a potom sup na Esotar ;-)

07.01.2009, 12:02 |
-gregi- | Upraveno: 2009-01-07 12:02:39
Cau franto, blahozelam k instal :-) Dufam, ze si zvukovo spokojny...vysky si smeroval inac oproti pasivu ci si ich nechal ako boli?..uz sa tesim na EMMU, ze sa zase popocuvame, inac uz aj mne sa podarilo "vyhodit" vsetky A3 ;-)
franto: ja som Ti to hovoril netvor-mod je netvor-mod :-)
velky slovensky sezonny dls vypredaj :-)
M@rtin: No v kat. Advanced je aktiv nevyhnutne :)
mendo: Teraz mam zase na par tyzdnov co nastavovat ale TUS je svina :D
gregi: Dakujem, momentalne som uplne spokojny so zvukom,dosiahol som svoj ciel(to neznamena ze nemam ine do buducna) ale zatial ma to uspokoji. A vysky mam uz nasmerovane ciastocne na usi.
Kicker18: Dík
frantobmw: Jo to je jasny ze v Advanced jedine do aktivu, ale jesme musim vykoumat, jaky komponenty, nechci nejak moc do toho investovat, tak asi jen nejakej 4-kanal na kompa a ext. procesor k radiu. Taky uz nejak nejsou penizky. Tedka stejne nemuzu nic delat, kdyz mam auto 900km daleko :-(

08.01.2009, 15:26 |
mendo Franto: to ze "zo zvukom som uz spokojny" som uz niekde pocul:))))
Martin: neviem ci chces dalsiu sezonu sutazit, ale akonahle das ext.procak tak si automaticky v unlimited-ak sa teda nemylim
tak-tak, hxd2 je jedine 8ch s integrovanym procakom, cize ofaj na 2008-kove pravidla
mendo: Tak já jsem automaticky v Advanced, když jsem uspěl na MČR2008
Mendo mal namysli ze v ramci kat. Advanced ked pouzijes ext. procesor budes zaradeny automaticky do kat Advanced Unlimited. Ale pravidla este nemam prestudovane :D
mendo ano par krat to tu uz bolo a asi par krat este aj bude :D
frantobmw: No ja musim taky prostudovat pravidla pro rok 2009, abych vedel co a jak

08.01.2009, 22:08 |
mendo Treba si to pozriet lebo je rozdiel 5ch a unlimited. V mojom pripade by som s 2w aktiv sutazil s full aktiv a to je uz troska. Ja som to zistil uz ked bolo neskoro ale aj tak nelutujem a Emma mi nerobi vrasky
-mendo- v kategorii Advanced nezalezi na externom procesore,cize moze mat ex.procesor a moze byt v 5ch, to funguje iba v kat. experienced a tym padom, ze aj ked mas 2 pasmo, ale mas DEX-a , tak sa nabuduci rok stretneme spolu v kategorii :-)

09.01.2009, 21:17 |
mendo riesilo sa tu experienced, kedze martin ide do tejto skupiny na tento rok. To posledne bol len akysi priklad.
Ja som nevrazal love aby sa to pacilo niekomu inemu, ale aby som bol spokojny ja.Na emmu nebudem mac cas a ani chut jazdit
franto: sub ti nechyba? ..uz ani neplanujes? Dynaudia tak dobre tahaju spodok?
mendo: tak experienced pro me uz skoncila :-) Tam uz nemam co delat dle pravidel.

10.01.2009, 11:30 |
ivls pekne vecicky - mas nejak moc brzy hotovo
to ja se s tim budu roztahovat o hodne dele - se bojim, abych stihl vubec sezonu :oP
Hej, keby isiel aj Mendo aj Gregi na EMMU tak budu v 1 kat. v Exp. Unlimited ale ja a M@rtin v kat Advanced budeme v 5ch aj ked mame ext. procesor to tu už nezalezi.
Ale ešte stale uvažujem že to skusim v Madarsku, mam to ovela bližsie ako CZ :(
tomy@work: no zatial ne zvukovo je to ok DA-čka tahaju pekne odspodku, ale budem musiet este odmerat RTA ako to vyzera, potom budem mudrejsi :)
frantobmw: Advanced je neco jinyho jak experienced. Tak treba se spolecne potkame nekde na srazech .... i kdyz ja nez to dodelam, tak budu mit fousy jako Krakonos :-D
Snad to stihnu do leta :-D
No na jar ked bude este Macocha, tam urcite pojdem a ja Piestany nebude problem...

14.01.2009, 09:39 |
mendo Franto co si chces skocit jump do priepasti:)))
Hehe, nee taku radost vam nespravim.. ale moja polovicka to este nevydela tak by sme spravily maly vylet :)

14.01.2009, 09:51 |
mendo Ok tak sa pridam aj ja s mojou , potom dohodneme