Navštíveno 4137x

Zdravim potřebuju poradit,přemýšlim že bych si koupil tenhle reprák ale koukam že to má dva vývody na připojení a nevim jak bych ho měl připojit poradíte mi někdo,moc se v tom nevyznam. Díky
[ Link ]
musis napsat jaky mas zesilovac..
No zatim ještě nemam žádnej,musim nějakej sehnat.
A to nevim jakej zesík k tomu sehnat,říkam moc se v tom nevyznam. Taky jsem koukal že tam je napsáno u toho repra že stačí bedna o 20l a mě to přijde nějak málo tak nevim.
tady máš schéma jak zapojit ten co sis vybral. je to dvoucívkouvej
každá cívka 4Ohmy:
[ Link ] ...

10.01.2009, 21:52 |
ppablo | Upraveno: 2009-01-10 21:54:10
Tak to by bylo lepší ho koupit když ho dělaj i s cívkama na 2Ohmy
[ Link ]
Ahoj ppablo no pokud tomu nerozumíš a jsi nováček a nejde ti vyloženě o extrémy tak bych volil cestu jiným směrem a to aktivkou třeba tuto
[ Link ] uritě to bude pro tebe jednodušší
kamarád prodává tenhle sw, moc mile mě překvapil, nejenom, že umí zahrát, ale taky dobře zatlačí (v rámci možností).. jestli by jsi měl zájem, tak bychom se mohli dohodnout, cenovka bude příjemná a nemusíš řešit ozvučnici.. kdyby jsi měl zájem nechal by k tomu i zesilovač.. taktéž za příznivou cenu.. když tak písni na icq

Zesilovač by k tomu byl tenhle.. Blaupunkt THA 280 2x80 rms nebo 1x240rms

Nechceš raději tenhle
[ Link ] slyšel jsem ho a mohu doporučit. Za tu cenu zahraje fakt dobře. A nechci tady Bolhor. ničit obchod ale Pio zahraje lépe jak Axton CAB 259,309.
Collin: mě ho neničís ;-) já z toho nic nemám.. jen vím, že kamarád to prodává.. taky nezapomínej, že je to začátečník, takže tohle mu za málo peněz poslouží moc dobře a nemusí řešit ozvučnici a tak.. samozřejmě, že Pio bude na tom lépe, ale taky mu na to musí někdo postavit dobrou ozvučnici a to ho taky přijde na pár kaček.. no ještě nám nenapsal co od toho očekává, co poslouchá a tak, myslím, že se tím zúží výběr..
Třeba bude stavět sám. Ale pokud nemá mdf tak ta vyjde na nějakou kačku navíc. S tím Axtonem by chybu také neudělal hraje dobře a hlavně pěkně přesně.
A Axtony zahrají i na slabších zesilovačích:))
Ten pioneer neni špatnej woofer, mam zkušenosti s jeho větším bráškou. Pokud bys zvolil nějakej zesík stabilní do 4 ohmů, tak vem D2 místo D4, na koši toho wooferu je i naznačeno jak se dá zapojit na 4 ohmy. Zapojíš pouze krajní terminály a ty prostřední necháš, dokonce by měla být na těch prostředních natažená taková pryž. Je to kvalitní woofer, ale chce to dobrej zesík.
nikde jsem tu nenašel, co vlastně posloucháš za hudbu.. Vzhledem k tomu, že jsi tedy nováček, rozepiš, co posloucháš za styl, kolik chceš investovat celkem SW+zesilovač+instalační materiál a podle toho vybrat.. Zatím tu máš samé bassreflexy, takže jestli posloucháš rychlou hudbu, tak si akorát tak naběhneš.. Když tak to rozepiš a podle toho se dát něco navrhnout.
Však ten Pio je bez ozvučnice. A pokud bude stavět postaví třeba uzavřenku.
to sice ano, ale taky pio má nějakou zatížitelnost, podle toho se volí zes, kabeláž atd.. a to nemusí sednout do cenového rozpočtu. Nemluvě o tom, že na světě není jen Pio..
Zesík muže klidně vybírat až zvolí sw. Cenovej rozpočet sem tu neviděl. A že Pio néní sám na trhu je jasné. Ale v této ceně hraje fakt dobře.
jasně, o tom jak hraje jsem nenapsal ani slovo.. :-) Já jsem reagoval na základě textu autora tohoto tradu. Sám o sobě napsal, že tomu moc nerozumí, takže předpokládám, že kvalita a příkonnost zesilovače v závislosti na napájení není jeho denní chléb.. proto jsem reagoval i na celkovou finanční stránku investice atd.. hof.. :-)
Tak to jo ;-) Sem tě špatně pochopil.. :-))
Tak podle toho co tady čtu jsem se rozhod že se kouknu po něčem jinym. díky
přemýšlim o koupi toho axtonu co mi tady nabízel Bolthorn co myslíte,je to dobrý nebo ne???

11.01.2009, 21:03 |
party_boy | Upraveno: 2009-01-11 21:03:33
Ta kostka od axtona je hodně dobrá, můžu potvrdit, že hraje velice slušně.
Jako party boy, Hraje fakt hodně dobře. Jen tu Bolt nenapsal jestli je to 259 nebo 309. Je to starší model, ted jsou už AB25,AB30. Mohl by to prodávat za 2tis a pokud ano hned bych to vzal ;-)
No kamarád to chce prodávat komplet i ze zesilovačem za 2500,- Typ mi říkal toho sw, ale zapomněl jsem.. Zítra to doplním..
Tak to už bych nic neřešil a vzal Axton. pokud by jsi nevyužil zesík vzal bych ho od tebe..
ppablo: tak co bereš nebo nebereš? na icq jsi mi předevčírem napsal, že jo.. tak jestli jo tak mi pošli adresu... nebo se mi zase ozvi na icq, okolo 18hod. budu určitě doma..
A mě se ozvi jestli ten zesík bude k mání ;-)