Navštíveno 3820x

Zdravím chci se zeptat zda existuje nějaké psané pravidlo kolik by měla mít BR bedna litrů když uzavřenka má 31.Popřípadě taky rozměry basreflexového nátrubku.
2otázka:Zajímalo by mne zda vkládat do sestavy kapacitor pokud se jedná o sestavu do 1000w (600w)
Objem bedny se počítá podle TS parametrů. Nedá se to takto odvodit. Ne každý woofer se také hodí do každé ozvučnice. Rozměry nátrubke se odvíjí od naladění bedny v návaznosti na parametry wooferu.

12.01.2009, 16:33 |
Frenkie | Upraveno: 2009-01-12 16:34:19
ad 1. kazdej sub je delanej do jinak velke ozvucnice dle TS parametru a to same i BR , vetsinou vyrobce nejakou doporucenou uvadi
ad 2. staci 1F , resp. se rika 0,1F na 100W RMS vykonu
děkuji za rady jediné co jsem ke svému wooferu kromě toho že má 500w RMS je toto
Vas: 35,2 (serie) 35,4 (parallel) liter
Qts: 0,48 (serie) 0,46 (parallel)
Fs: 33,8 (serie) 33,8 (parallel) Hz
chtěl bych jen vědět zda je někdo schopen z tohoto něco vyčíst mě to až tak moc neřiká další věc je že je to 2x4ohmy
Tak sem dej co je to zač. A zesík musíš mít stabilní do 2ohmu, nejlépe 600rms.
zesilovač je Sinus live spirit A600-2 je stabilní do jednoho ohmu a woofer je Eyebrid T10D už jsem tady nějaké info zháněl ale marně takže za cokoli co by mi pomohlo moc děkuji leži mi to doma už nějakou dobu ale stále se nemohu rozhodnout jak nejefektivněji to inplantovat do auta takže díky

12.01.2009, 17:40 |
Collin | Upraveno: 2009-01-12 17:41:26
Tady jsou naměřené hodnoty toho zesíku
[ Link ]
tak to je suproš a já vsadil na dobrou značku ted už jen vyřešit ten woofer je to docela zklamání ten zesák navíc měl být stabilní i do jednoho ohmu ted v podstatě nevím na čem jsem

12.01.2009, 17:49 |
Yawor on je stabilní do jednoho, ale ne v můstku.
Ale do 1 jsme jej pokud si pamatuju neměřili, nicméně tenhle údaj by ti stejně byl u tohohle SW k ničemu ;o)
Tohle tvrdí na stránkách
[ Link ]
takže se zeptám jednoduše chtěl bych vědět jak se to bude chovat když to napojím a jestli by teda bylo možno zjistit jakou litráž BR bedny potřebuji hledal jsem všude ale asi špatně:(
ted jsem koukal na ty stránky a jestli to chápu dobře tak z toho dostanu 560w při můstku je to tak??
Tento woofer není vhodný do basreflexové bedny. Uzavřenka při 31L hraje cca. na 50Hz.Udělal bych možná bednu 45L a hrála by do 45Hz. Pokud se pletu, někdo mně opravte.
hifim@ni@k:sakriš tak to už jde kapku mimo mne dá se to popsat trochu laitsky.S tím BR je to asi pravda proto jsem ho nikde ani nenašel
No předpokládám, že bassreflex chceš kvůli basům. Takže pokud chceš aby hrál níž tak jedině větší bedna. Nebo jiný woofer.
no woofer si chci nechat nějak mi přirostl k srdci.Chápu větší bedna hlubší basy.Neřikám že chci tlaky spíš se řadím k lidem kterým jde o kvalitu a čistotu zvuku.S tím wooferem bych právě potřeboval poradit co bude pro něj nejlepší.asi by pro mne bylo nejlepší i rozměry té bedny.na tohle jsem trotl a v podstatě ani nevím jaka z čeho vycházet.
Tak pokud ti jde o zvuk tak ji klidně nech v té 31L.
fajn suproš děkuju za rady
ano kdiz ti de o zvuk a ne o tlak a zvuk tak radsi neh v uzavrene.
Ono se nedá jednoznačně říct, že pro tebe bude lepší uzavřenka, záleží na muzice, kterou posloucháš. Správně naladěný a nakrmený BR dokáže taky hodně pěkně zahrát. Na tvůj woofer by šel taky vypočítat, ale chtělo by to víc parametrů. Co se týče uzavřenky, držel bych se těch 31L.
Zkoušel jsem to počítat a nejde to. Není vhodný do basreflexu.
Jaktože to nejde, mně to jde. Neprohodil jsi hodnoty Vas a Fs?
Jj. Něco jsem předtím musel udělat špatně. Sorry.
Jak ti to vyšlo? Při ladění na 43Hz vychází objem 45L a nátrubek 10x21cm.
Nevím co poslouchá. Možná by to stačilo naladit výš.

13.01.2009, 19:54 |
Martin21 | Upraveno: 2009-01-13 20:02:13
Proto jsem psal, že by se autor příspěvku měl vyjádřit, co poslouchá. A taky jaké má auto. Navíc jen s těmito základními parametry je to jen orientační.
zdravím lidi omlouvám se že jsem nenapsal byl jsem celý den v práci.takže auto mám Hondu Civic 6.generace 3dveř.A Hudba ?to je různé ale z 80% se jedná o hudbu taneční a podle nálady třeba i rnb nebo i něco tvrdšího.kde jdou hezky slyšet kytary a špičkový vokál ale to už není o subwooferu.takže babo raď.
Opravdu k tomu daší parametry nemáš? Naladil bych to o něco výš. Objem okolo 35L a průměr nátrubku na 10" bude stačit 8cm. Délka na moje ucho 15-16cm s oběma konci zaoblenými. Takový v rámci možností univerzál. Ale záleží na tobě.
Martin21:fakt nic víc jen Vas: 35,2 (serie) 35,4 (parallel) liter
Qts: 0,48 (serie) 0,46 (parallel)
Fs: 33,8 (serie) 33,8 (parallel) Hz
500RMS 800MAX 2x4ohmy 10palců
Já si myslím, že by to takhle šlo. Kdyby jsi nebyl zdaleka, tak bych ti na zkoušku půjčil svoji. Mám 35L čistých, naladěnou ještě trochu výš. Ale na zkoušku by to stačilo.
Martin21:já jsem z Ostravy
Jj, koukal jsem do profilu. To je moc daleko, jedině že bys jel někdy přes Prahu. Ale nebál bych se toho, já mám na křivce větší hrb než ty a jsem spokojenej.
Jasně kažopádně děkuji za ochotu jo jak jakou křivku máš na mysli.Takže 35litru s nátrubkem?
Mluvil jsem o frekvenčním průběhu-simulace. Chápu to dobře, že ho budeš zapojovat paralelně do dvou ohmů? Je na tobě, jestli zvolíš uzavřenku nebo BR. U uzavřené bych se držel doporučeného objemu výrobcem, u BR bych to dal do 35L+nátrubek+koš=cca37-38L.
Ano budu ho zapojovat do 2ohmů.Ještě bych tě chtěl poprosit jestli by jsi byl ochoten poslat nějaký nákres i s rozměry té Br ozvučnice.Vím že chci už moc ale přiznám se že nejsem schopen ji sám navrhnout chtěl bych ji za sedačku, takže zkosenou zadní stranu.Byl bych moc vděčný.
Mrkni se na tyhle stránky
[ Link ] . Podle nich se to dá dobře navrhnout. Jen dej pozor, abys měl dost místa za nátrubkem. 18mm MDF podle mě stačí.
super koukal jsem na to to zvládnu ještě ten nátrubek.bude asijedno na kterém místě bude,jestli na pravo nebo nalevo.Mohu ho vložit do bočnice bedny asi jo ne????
Někdo říká, že by měl být na té samé stěně co SW, ale i někteří výrobci ho dávají různě. Ale na každou stranu od konce nátrubku by mělo být aspoň tolik místa, kolik je průměr nátrubku. Pak se ozvi, jak jsi spokojen.
Děkuji každopádně a už ted se ti klaním hodně jsi mi pomohl dám pak vědět jak jsem dopadl
Aha. To je jen 10". Tak to mi uniklo. Proto ten nátrubek 10cm :-(