Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Pioneeer a DLS

o Navštíveno 3689x o
o 15.01.2009, 18:08 | D-door
Predem vas zdravim.Vcera jsem montoval do sveho auta Pioneera 88RS.Je fakt naslapane ale docela slozite pro me:o)az tak moc se korekci a stelovani nevyznam.Potreboval bych radu do zivota:o)...Tohles radio mam v aute a ted tam chci dat zakoupene komponentni reproduktory DLS R6A a ktomu mam zesilovac 4kanal DLS CA41.Jednou jsem tu resil co hodit na tyto reproduktory a prislo mi toto vhodne.No ale hlavni otazka je mozne toto hodit do aktivu bez vyhybek?Zapojeni docela chapu ale co natom radiu mam nastelovat kdyz tam nebudou vyhybky?.Casem kupuji Woofr DLS MW12D a mono DLS CAD15 je vubec tato kombinace dobra?Poprve jdu do aktivu tak docela to nechapu je mozno mi poradit?Predem dekuji za vsechny informace.

o 15.01.2009, 18:20 | Lucass | Upraveno: 2009-01-15 18:21:21
Je to mozne zapojit bez vyhybek, ridit to budes radiem, tam jsou vyhybky digitalni.
Pro woofry si na radiu nastav cca. HPF na 50-60Hz a LPF 4000< se strmosti 12dB/okt.
Tweeter HPF 2.500 18-12dB/okt. Ber to jako orientacni hodnoty, chcte to laborovat...
o 15.01.2009, 18:23 | D-door
Trochu jsem to nepochopil??
o 15.01.2009, 19:21 | Lucass | Upraveno: 2009-01-15 19:22:38
To jsou prave parametry pro aktiv, ktere jsou potreba nastavit. Pro kazdy typ reproduktoru (tw, w, sw) je potreba nastavit filtr ktere frekvence ma hrat. HPF oddelujes spodni frekvece a LPF horni. Dohledej si v manualu kde se nastavujou pasmove propusti a zkus si s tim pohrat, jinak asi bude lepsi navsteva nekoho zkusenejsiho, aby ti pomohl s nastavenim...
o 15.01.2009, 19:40 | D-door
Asi budu muset za nekym zajit.kdyz to treba nastavim spatne.neznicim repra??
o 15.01.2009, 20:17 | Lucass
Ta moznost tam urcite je =o) nejnachylnejsi jsou asi vysky, ale nevim jestli Pio ma nejake ochrany pres ktere te nepusti aby si neoddelal repro. Kdyz uz by si to nastavoval, tak na nejakou rozumnou hlasitost, aby si je hned nepopravil.
o 15.01.2009, 20:28 | D-door
Joo budu davat bacha jeste par veci proctu a pak jdu do toho:o).....Je jeste neco duleziteho co bych mel vedet?Nebo proste ladit a ladit u Pioneeru jsem dostal mikrofon na ladeni automatickeho casoveho prizpusobeni(TA) a automatickou ekvalizaci(EQ)naladi mi to vse?
o 15.01.2009, 20:49 | Lucass
Nastav tam spravne ten zaklad co jsem psal a potom uz si s tim zkus hejbat nahoru dolu co vydrzej repra a co se ti bude libit.
Propusti ti mikrofon urcite nenastavi a to ostatni je spis na Pionare, jak dobre to funguje...
o 15.01.2009, 21:01 | mendo
tie vysky treba vysie orezat ako 2500hz, treba sa oboznamit ako su riesene filtre na pasiv. vyhybke prip zistit Fs vyskaca. predtym ako sa dostanes do ativ rezimu musis prepnut na skelete radia prepinac a radio resetnut, je to aj v navode. Bez skusenosti to aktivom len skazis a pri takych lacnych repro necakaj zazraky, skor by som bol pesimista a nechal to v pasive
o 15.01.2009, 21:14 | -gregi- | Upraveno: 2009-01-15 21:14:32
Chcel som napisat nieco podobne ako mendo, ale predbehol ma :-)....Strasne vela ludi v poslednej dobe riesi aktiv a ani nevedia co to je a ako to nastavit, tadialto cesta nevedie....spomenul by som dalsie veci, ktore sa tykaju aktivu o ktorych tu nikto nepise a to je spravne nastavnie strmosti( z coho priamo vypliva sfazovanie), dalej su to casove korekcie (v tejto kategorii existuje vela figlov s dozvukmi, odrazmi a atd. ), dalej kompenzacie medzi TW a W (pri vyhybke je to riesene odpormi, pri aktive to treba nastavit cez gain na jednotlivych pasmach) a poslednou vecou je RTA...takze pravdepodobnost vylepsenia danych systemov takymito nastaveniami je malo pravdepodobna, pokial to nerobi profik vybaveny meraciou technikou...a poslednou vecou je kategoria komponentov, pri ktorych sa to oplati....takze ako Mendo nechaj si radsej pasiv ;-)
o 15.01.2009, 21:22 | Lucass | Upraveno: 2009-01-15 21:26:16
Fs - 1500 Hz, ja bych se 2,5 nebal a aktiv bych urcite zkusil, je fakt ze nekdo zkusenejsi by asi nebyl od veci, ale na zvuku to znat bude a i kvuli pohodlnosti ovladani utlumu vysek, aj. Ps. Nejak se zacit musi.
o 15.01.2009, 21:29 | mishan | Upraveno: 2009-01-15 21:31:03
.
o 15.01.2009, 21:30 | mishan
D-door: kdybys byl někde ze Severní Moravy, tak napiš, tohle rádio mám na aktivu a pomohl bych ti s nastavením ;-)
o 16.01.2009, 15:25 | kelso3611
Pioneer 88RS+DLSR6A v aktive po skusenostiach som zostal v pasive...je to rozdiel a zalezi na tebe co preferujes,ale vyskusat preco nie,ale treba obetovat kable navyse...
Tam uz sa neda nejak cakat od toho zarak a hlavne ze z tych repro dostanes maximum.je to tak na pohodove pocuvanie a rozdiel bol ze stredove frekvencie skor dostanes do limitu skrelenia ako v pasive i ked po nameranie TA a ekvalizera je v aktive lepsie rozlozena scena a o nieco lepsie vysky.vyhodu to ma v more nastaveni ale je otazne ci ten zvuk bude ten pravy,pokial to nenechas na odbornika.mne sa to pacilo dlhsiu dobu no nechal som to v pasive kedze som predal sub a lepsie to hra kikove pasmo...
o 16.01.2009, 15:37 | D-door
Lidi ja proto udelam vse a hodne me to zajma.Hudba je muj konicek jak vas vsech:o)proste nic nehazim za hlavu.Dneska jsem trochu ladil a uz zase neco vim.Chce to jenom cas.
o 16.01.2009, 16:56 | hanzXX
jestli se tím chceš zabývat dál do budoucna dej určo aktiv a hraj si s tím a poslouchej. Nenech se odradit, když se nebudeš chtít posouvat a učit se tak se taky neposuneš. Bojuju uplne se stejným radiem v activu, ted jen předelávám komplet zesy a repro. Tež sem tomu moc nerozumněl, ale snažím se na foru číst a hlavně poslouchat co na zvuku kde dělá jakej "čudl"
nechal bych si být tebou radio nekým naladit pomocí techniky, opsal si nastavení a pak se v tom začal vrtat a uprravovat a zkoušet co jak reaguje. Jinak pomocí mikrofonu si rádio umí nastavit většinu tech nesložitejších funkcí samo a umí to celkem dobře. Jen dej pozor komu tady věřit, je tu jako všude na všech forech mraky troubů a lidi co tomu dobře rozumněj bývaj zase opatrní s radama, nebaví je dokolečka řešit podobný problemy. A navíc každej vnímá zvuk trošku jinak. A ty vešky mužeš odpálit ani nemrkneš, nato fakt pozor. Jinak já ted budu mít 88rs na phenix gold -Dego, RS6 a basová vetev se teprve řeší ale jestli to dopadne tak taky PG s nejakým 25cm v uzavřence
o 16.01.2009, 17:19 | Cenda
podobne jako mendo. Asi jsem naivni, ale clovek by mel nejdriv vedet co dela a proc, pak se teprv do toho pustit. Takze nejdriv si prostuduj alespon zaklady. Rada jako v tom prvnim prispevku je na prdlacku.
o 16.01.2009, 18:32 | Escudo
nojo, ale kde si má ty základy pročíst :o)

tady něco odemě i ohledně nastavení aktivu [ Link ]
o 16.01.2009, 20:49 | D-door
Jasne ze hodne ctu a staram se co a jak..Na nic se nezenu proste jdu do toho:o)Jinak vsem moc dekuji co mi pomahate.
o 16.01.2009, 22:09 | mendo
Lucass: zaujimalo by ma ako si dosiel ktomu, ze moze dat kludne delicku 2.5khz ked ma vyska Fs-1500hz .pravidlo je ze sa Fs nasobi x2 ale ani to nieje zarukou, meranie RTA by ta mozno velmi prekvapilo
o 16.01.2009, 22:27 | kelso3611
Ja som na zaciatku zvolil delicku medzi nimi pri rozohrani podla hodnot pasivnej vyhybky.Co je 4,5khz ale radio dovolilo len 4khz az 5..zo strmostou LP/HP 6/12db...po rozohrani zvladali do 3,15khz.Nizsie to uz nebolo ono.Strmost ostala rovnaka
o 17.01.2009, 01:30 | Cenda
Escudo, na audiowebu je tech informaci taky dost.
o 17.01.2009, 01:39 | Cenda | Upraveno: 2009-01-17 01:43:07
abych jen nekecal, tady je odkaz na clanky p. Sykory

[ Link ]

pridam jeste jeden clanek tykajici se moznosti pripojeni reprosoustav. Necham ho tam jen chvili.
[ Link ]
o 17.01.2009, 13:28 | Escudo | Upraveno: 2009-01-17 13:30:01
mendo: no vzoreček je sice hezkej, ale v praxi při zapojování musim souhlasit že na první poslech (řádově při nastavování během první půl hodiny poslechu) končí většina výšek na 2,5kHz, samozřejmě si to pak časem člověk zkoriguje ku obrazu svému, ale já osobně si řídim tim co slyšim, ne kalkulačkou nebo grafem, kterej sice vypovídající hodnotu má, ale jen za předem určený okolnosti. Neber to zase tak že dám všechno na 2,5kHz a jdu na čaj, tak to není, řikám jen že tahle hodnota je opravdu docela častá, nastavovat vějšky hodně nad 3,2kHz je u 2 way v autě nesmysl
o 17.01.2009, 14:13 | hifim@ni@k
Něco najdete i na Car Audio CZ SQ. ale to už jste určitě také četli :-)
o 17.01.2009, 19:16 | mendo
Escudo zaloz si okuliare a precitaj si to este 1x. Tym ze realita ina som myslel to ze v praxi to pravidlo nie vzdy je realne. To ze menic ma neake TS parametre udane vyrobcom tiez nemusia byt presne. Rta je na toto dobra pomocka
o 17.01.2009, 19:19 | D-door
Ono bude nejlepsi kdyz se sejdu osobne a borec mi poradi.
o 17.01.2009, 19:37 | Escudo
mendo: v pořádku, beru to tak že pokud někdo netuší co dělá a přesto chce nastavit aktiv, tak 2,5kHz je dobrá výchozí hodnota od který se může pak odvíjet nastavení, neni nízká na to aby mohla poškodit výšku, ale neni ani vysoká aby ochudila scénu.

ale upřímě, u nastavení aktivu je dost důležitý aby člověk věděl co dělá a měl představu co vlastně mění
o 17.01.2009, 20:14 | buddha
kluci nevim proč by si někdo ne uplně znalej nemohl zkusit aktiv.
tim spíš na levnejch repro kde to případně tolik nezamrzí.
taky jsem začínal podobně a dneska se jakžtakž vyznám.......
nedělal bych z toho svatou krávu :)

apropo vejšky mam na 1,25.dlouhodobě a bez následků :D
o 17.01.2009, 20:24 | Escudo
no minimálně je dobrý vědět co ty čísla znamenaj
o 17.01.2009, 20:39 | mishan
buddha/Escudo: s D-doorem jsme domluvený, aktiv mu naladím a vysvětlím....tak už to neřešte ;o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3139 sekund.