Navštíveno 3337x

Nemáte někdo zkušenosti s těmito kompy?
Namontovali jsme je do Oktávky a ty výšky nejdou utlumit..Trhají uši...
Prví věc byla nastavení na vyhýbce na -3dB, nepomohlo
Na rádiu jsem ubral na treble -3/7 Alpine X200 - nepomohlo
Poslední šancí bylo prohození fází u výškačů, zlepšení, ale pořád při maximální hlasitosti, než začnou středobasy zkreslovat se to moc nedá poslouchat...Jinak jsem byl překvapen, co ty kompa dokážou, hrajou hodně dobře, jen ty výšky jsou uřvané :-(
Nemáte nějaké rady, jak dále postupovat??? Díky
Je to asi na uchu, mám je taky utlumené na -3dB a na rádiu na nule a vyhovuje mi to. Nepřijdou mi dotěrné. Naopak se mi líbí jejich detailnost a rozlišení.
no my do nich pouštíme 2x160W RMS v menších hlasitostech to je v pohodě, jen v těch vysokých už to nestíhá
muzes zkusit aktiv a nebo jine nasmerovani
Mě se naoapak zdá, že ve vyšších hlasitostech hrajou líp než v nízkých. Ale měl jsem je jen v pasivu na 2x100W RMS.
kral007: To je otázka do pranice. Většina lidí mě totiž odrazuje od aktivu u komp v této cenové kategorie. Máš s tím nějaké zkušenosti?
Pár odporů to spraví .
Tady si je můžeš nakonfigurovat -
[ Link ]
jako králík.. nasměrování to vyřeší..
Dave: Po dnešku ti musím dát zapravdu. Píchnul jsem je na zesík 2x120W a snesou zase ještě o kus větší hlasitost, ale v té velké hlasitosti už začínají být výšky dost agrasivní. Asi si taky zkusím pohrát s nasměrováním.
Martin: kam je máš nasměrované?
Zhruba do středu někam na ruční brzdu.
Takže skoro na uši. Já jsem snad ještě neměl repro, které by mi vyhovovalo přímo na uši. Ale také jsem ještě neměl pořádné :-))) To bude možná tím.
no problém je, že jsou v origo krytkách na vyškáče u Okty, takže zkusíme laborovat směrem někde více k oknu :o)
Dave. Tak v této pozici by spíše měli být hodně utlumené. V Octe jsou nízko a spíše před tebe, ne?
Uplně stejný problém jsem řešil s kompama Grunch ,nakonec pomohla výměna výhybky od stejné firmy ale jiné řady a to BMX.Subjektivně to vypadá ,že strědobas hraje malinko víc agresivně asi je tam malinko vyžší dělící frekvence a zvuk získal na prostoru.

02.02.2009, 02:18 |
noclue | Upraveno: 2009-02-02 02:18:47
skus vysky nasmerovat proti sebe... cize niekde pod zrkadlo

02.02.2009, 11:03 |
clown jako noclue .., nasmerovat, tak jak byly origo vejsky :o)