Navštíveno 5503x

tak chci dat tyto compa do dveri ,ale misto orig vyhybek jsem k nim zakoupil vyhybky od znacky hertz ,protoze ty origo se me nedopatrenim trosku ponicili , jak bych to mel vse spravne zapojit ? myslim ty vyhybky ,mam je dat uz pred zesilovac a vyskove rep. napojit jen na radio nebo dat vyhybky az za zesik ? a k cemu slouzi na tech vyhybkach PREPINANI: -2DB,0DB,+2DB ? VIZ. OBRAZEK DIK

29.01.2009, 09:41 |
gigo výhybky mezi repro a zesilovač (napojení input). z výhybky pak tahneš jeden pár kabelů k středobasu (woofer) a jeden k výškám (tweeter)
jestli dobře vidím, tak
woofer = wf
tweeter = tw

29.01.2009, 09:43 |
gigo přepínání by měl být útlum na výškové repro...
Pokud se ti výšky budou zdát např. příliš agresivní tak tím přepínačem je utlumíš o -2db. Pokud budeš mít výšek málo tak si přidáš na +2db.
A mají ty Hertzy stejné dělící frekvence jako origo výhybky?
mam jen strach aby me ten zesik ty vyhybky nejak neodrovnal nejsou to preci orig k tem compam ale zas by si myslim meli bejt kvalitnejsi ne ? snad s tim nebude problem dik
Ze zesilovače povedeš repro kabel do výhybky na input a z výhybky povedeš kabel do středobasu ( WF ) a další do výšky ( TW ).
no snad to prepinani na ty vysky bude znat kdyz jim pridam na ty origo vyhybky se me zdali vysky utlumene.
A jak jsi je měl nasměrované?
jak to myslis nasmerovane ? myslis ulozeni vysek ? ty jsou ve dverich v urovni kliky a miri zhruba smerem na rameno podle toho kde sedis bud na leve (u ridice) nebo na prave (u spolujezdce)
Je důležité vyzkoušet různé varianty nasměrování a umístění výšek. U každých repro a každého auta je to jiné. Je spoustu možností a je třeba zkoušet. Trojuhelníček u zrcátek, palubka, A sloupek. Směrování přímo na uši, doprostřed nad palubku, nad řadící páku atd.atd. Výšky jsou dost směrové, takže nejdůležitější je jejich umístění a natočení. Můžeš si s tím hrát klidně hodiny.
IMPULSE COMP 6,5 - Parametry
Typ výrobku (?): komponentní 2 pásmové
Výkon RMS (?): 190 Watt
Výkon Max. (?): 400 Watt
Impedance (?): 4 Ohm
Citlivost (?): 91 dB
Frekvenční rozsah (?): 45 - 20000 Hz
Montážní hloubka: 70 mm
Rozměr (?): 165 mm
Výhybka (?): ANO
Cena za: pár
Ostatní: černě pochromované koše, polypropylenová membrána, 1" Silk-Dome Neodymium výškový reproduktor, kvalitní 12 dB výhybka, sada pro variabilní instalaci výškového reproduktoru
TOLE JE K TEM IMPULSE
NO TO JE PEKNY ) UZ JSOU ZABUDOVANE V DOMECKACH NA DVERICH ,UVIDIM JESTE CO TO UDELA S TOU NOVOU VYHYBKOU A JINYM ZES.TREBA BY BYLO LEPSI I KOUPIT JINE VYSKY ,TO UZ ME TOHO ALE Z TE PUVODNI SESTAVY MOC NEZBYDE :)
Nejlepší je se nejdříve s někým poradit a probrat to, příp. pár dní jen číst na netu. Jinak budeš pořád něco kupovat, měnit a předělávat a vyhodíš spoustu peněz. Je dobré znát alespoň základy, než se do toho pustíš.

29.01.2009, 10:30 |
gigo tak nízko instalované výšky ti neudělají příliš vysokou scénu. Díry ve dveřích zaslepit a hodit to na A sloupky a pak laborovat s nasměrováním...
Jinak jako Martin21...dělící frekvence je hodně důležitá
no to je uz pozde origo vysky byli dane na stejnem miste tak jsem to zabudoval take tam akorat s tim rozdilem ze jsou natocene celem k cloveku. ale hodne aut ma vysky take ve dverich nabo palubovce a hraje to poekne nebo to je individualni ke kazdym vyskam ? ale to me tak netrapi to se doladi jen mam vetsi strach aby vydrzeli tu zatez ze zesilovace vyhybky hertz .

29.01.2009, 11:21 |
Martin21 | Upraveno: 2009-01-29 11:23:25
Když jsou výšky v palubovce, tak se zvuk často odráží od čelního skla. Alfa 156 je má trochu natočené nahoru, doufej, že to bude stačit. Ale je pravda, že jsou dost nízko. Scéna nebude ideální. Na druhou stranu je to o dost lepší, než je origo pozice výšek v některých škodovkách. Ale být tebou, zjistím tu dělící frekvenci u origo výhybky.
a kde tu delici frekvenci zjistim nebo ktera to ma byt ? na te krabici to neni co jsem nafotil ?
Na té druhé fotce je jen strmost 12dB, což by sedělo, ale ty Herzy mají dělící frekvenci 3,3kHz. Zkus se mrknout do návodu nebo na stránky výrobce.
ok zkusim se na to jeste nekde podivat ale co k tomu uvadi jsem uvedl pod tu fotku s tou modrou krabici.tak nevim jestli jeste nekde o tom budou uvadet vic e-shopech

29.01.2009, 12:21 |
DaveX Kup pořádná kompa co něco zahrají
jee to jsem potreboval slyset , me to staci ptal se nekdo na lepsi ? neptal , a za ty love v teto kategoryji lepsi nenajdes ,precti si taky o nich neco nez zacnes soudit ,mas urcite lepsi .

29.01.2009, 12:28 |
DaveX ano mám o trošinku lepší, k těm kompům jsou napsány hory doly věcí víš jak a opravdu za 1000 lepší kompa neseženeš :D Víš jak, někdy je lepší ušetřit na zadku a koupit něco lepšího do předu. Takže to plato bych spíš dělal až jakou druhou věc. Neříkám, že není hezké to jo, to tě musím pochválit! Práce pěkná, ale v hifi trochu zbytečná :) Tě to bude valit po uších zezadu.
takže můj názor: Kup lepší kompa do předu :)

29.01.2009, 12:38 |
DaveX kukni třeba na tyto v té nižší cenové kategorii:
[ Link ] [ Link ] nebo tyto už pěkně zahrají:
[ Link ] [ Link ] myslím, že do těch 2500 už koupíš hezká kompa co zahrají o něco lépe

29.01.2009, 12:42 |
DaveX nebo pokud to budeš mít pouze na rádio tak zahrají pěkně i tyto:
[ Link ]
to plato bude stahli netvrdim ze povali na plno jen kdyz nekdo sedi vzadu tak bez tech ovalu slysi jen duneni a ja proste bez toho neco postradam a ty impulsi maji dobrej vykon a slysel jsem je namontovane a muzu za me rict ze nezni spatne ale hodne lidi si mysli ze za malo penez malo muziky a to je chyba , proc budu davat za compa 5 tis kdyz to samy co jsem slysel ja muzu mit za 2 tis. tak z me strany asi tak .ale dik za oceneni prace ,aspon to je kladne hodnocene kdyz uz nic :)
Na ty Impulsy jsem, slyšel samou chválu, samozřejmě na cenovou kategorii do 1500Kč jsou asi nadprůměrná. Ale jestli se nepletu, tak vzadu máš Emphasery. Nechci opakovat, co řekl DaveX, ale měl jsi vybrat přední kompa za několik tisíc a dozadu když už, tak ovály za 1000. Ale už to tak je, tak to nebudeme řešit. Přijdeš na to časem sám. Ale k té výhybce...když budeš pouštět do výšek nižší frekvence, než výšky poberou, tak to nemusí dlouho vydržet. A to nemluvím o kvalitě zvuku.
ne pouze zesilovac bez nej je to pro moje usi moc slabe ,ale mrknu na to dik za typ

29.01.2009, 12:46 |
DaveX Když už tak sežeň i výhybky od těch impulsů a budeš v klidu.
Jinak se trochu pleteš, že kompa za 5000 zahrají to co kompa za 2000 ;) Tady už nezáleží jen na kompech, ale taky na instalaci těch komp a hlavně na vytlumených dveřích.
tak je pravda ze em-phasery staly par tisic :) ale jsou spicka nedam na ne dopustit sorry :)
Nebál bych se těchto:
[ Link ] V dané ceně si myslím, že velmi dobré + luxusní zpracování. Mám je doma. Na Aukru nové za 2700kč. Vím, že proti MacAudiu se hned někdo ozve, ale nevadí :-)))
tak s tim vytlumenim mas 100pro pravdu to jo ale s tim porovnanim jsem myslel moji zkusenost ,slysel jsem hrat primo ty impulsi a jine compa v cenove relaci 4-5 tis a zavratny rozdil nebyl. a maji slusny vykon.a ty vyhybky origo mam ale jsou trochu ponicene tak jsem koupil tady tyto prej by meli byt lepsi .
presne tak jak pise hifimaniak ,nekdo vidi jeho neoblibenou znacku nebo ze nejsou predrazene a hned to odsuzuje . tak to mas jak s hadrama kupuj si kalhoty s dieselu za 5000 tis a ne z kenvela za 1500 :) a vydrzi a kvalitou jsou i kolikrat vis .
no nektery ty compa vypadaji slusne to je fakt , hosi jsou to jen repraky :) nic neni vecne a daji se casem vymenit za jine ne ? o nic nejde ,slysel jsem je zdali se me ok tak uvidime nemuze mit clovek prece vse nejnej to bych mohl investovat jen do jedne veci

29.01.2009, 13:05 |
DaveX | Upraveno: 2009-01-29 13:05:48
Jak budeš dělat instalaci? Jen tam šoupneš repra a mrdup? nebo tlumení, boardy a domečky na výšky?
budu to cele kuchat .vytlumit atd ,uz mam hotovy i krouzky na usazeni repro ale jeste nevim jak to udelam s tapecirem dveri aby to vypadalo.
Tom 156: hlavne si zisti ake impedancie maju repraky pre ktore je ta vyhybka urcena a ci su take iste ako tie impulsy....
cize napr vyska 4 ohm, stred 4 ohm.....
to sa musi zhodovat na 100%, inak sa ti posunu deliace frekvencie...
ja myslim, ze uz je chorobou hifi dost nakazenej, jako my ostatni, takze co nevidet, bude dalsi upgrade.. :-)