Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Repro do plata (Nissan Primera)

o Navštíveno 3568x o
o 01.02.2009, 15:33 | mfh
Zdravim,

v oblasti autohifi se moc nevyznam, takze bych se na vas chtel obratit s prosbou o radu :) Je to jenom malickost, nedavno jsem si koupil Nissan Primera P11-144 a potreboval bych poradit s reroduktory do plata, v aute mam tedka 6 repraku z vyroby: v prednich dverich, vyskace v A sloupcich a pak takovy mensi v B sloupcich. V platu repro chybi (a jeste tam puvodni majitel nadelal peknou paseku, ale to uz by bylo na jinou diskusi :) ). Chci se zeptat, co byste mi tak doporucili ? Radio budu mit od Pioneer, konkretne model DEH-4000UB, pripadne ten novejsi model. Na poslech v aute nejsem nijak narocnej, staci mi, kdyz to bude hrat 'slusne', v puvodnim aute jsem mel akorat 4 reproduktory z vyroby a kdyz jsem si pohral s nastavenim autoradia, tak jsem byl docela spokojenej :)

Vyhlidnul jsem si tady tyhle:
[ Link ]

Myslite, ze to ma rozumnej pomer cena / vykon ? Pripadne doporucili byste neco jinyho ? Strop by byl tak 2500 +-, myslim, ze drazsi nemaji ani moc smysl, kdyz tam budu nechavat puvodni audio...

Predem moc dekuju za rady...

o 01.02.2009, 16:02 | Zephyr
vykašli se na ovály, a radši kup lepší dopředu.Myslím že tohle ti poradí víc lidí a nejenom já....
o 01.02.2009, 16:07 | hifim@ni@k
Také. Ovály v platu jsou zbytečné. Peníze použij na lepší dopředu, příp. uzavření a tlumení dveří. Tím získáš víc.
o 01.02.2009, 16:28 | Frenkie
pokud nekoho vzadu vozis a chces tam mit repro tak proc nee, ale je lepsi zainvestovat do prednich.
dalsi vec je ze pises ze zadni plato je v horsim stavu tudiz bud muzes dat repro nebo sehnat plato, napr. na vrakaci.
kdyztak mel bych v akci kvalitni ovaly ktere se vyplati [ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
o 01.02.2009, 16:40 | hifim@ni@k
Plato můžeš také přečalounit. Pokud se jedná jen o prázdné díry tak jsem to řešil montáží samotných mřížek.
o 01.02.2009, 16:49 | CarMedia.cz
Pokud ovály, tak bych šel do Helix E 169 Esprit, opravdu vysoce kvalitní ovály s vysokou citlivostí a nízkou zatížitelností. Na rádio ideál.. [ Link ]

Pokud by jsi chtěl ještě víc ušetřit, tak již zmiňované Helix Dark Blue 69.1 [ Link ]

Za mě ale jednoznačně Esprit..
o 01.02.2009, 17:17 | mfh
Takze rikate na plato se vybodnout a poridit lepsi repro do dveri ? Taky me to napadlo, ale rikal jsem si, jestli ten zvuk pak treba nebude nejakej nesymetrickej, kdyz tam pak vlastne budu mit jenom jedny "velky" repraky... Ale to je asi blbost... U tech dveri bych mel mozna trochu strach, jestli sezenu spravnej rozmer, protoze ty japonsky auta jsou ve spouste vecech takovy pomerne "nestandardni", ale to by asi chtelo se nejdriv podivat... Zas je pravda, ze kdyz bych se vybodnul na ty zadni, tak bych nemusel tahat kabelaz, mrizky mam, takze je tam kdyztak muzu nejak prilepit, abych zakryl tu hruzu... Jen tak pro zajimavost prikladam fotky...

Mohl bych kdyztak jeste poprosit o nejakej tip na ty reproduktory do prednich dveri ? Pripadne jeste na nejaky aktivni subwoofer do kufru (pokud to ma cenu ho tam davat).

Diky

[ Link ]

[ Link ]
o 01.02.2009, 17:24 | hifim@ni@k
Zvuk bude naopak lepší, protože stereo je už odjaktěživa jen pravý a levý kanál před posluchačem :-) Sub a přední repro porádí spíše prodejci. Jen napiš co posloucháš a cenovou představu.
o 01.02.2009, 17:52 | mfh
No, posloucham vsechno mozny, ale spis metal a hard rock... Ty reproduktory tak 2000-2500 korun a u toho subwoferu vubec nevim, proste aby to bylo pro tu celkovou sestavu tak akorat a abych nekupoval neco zbytecne predimenzovanyho...

Jinak, opravte mne, jestli se mylim, ale predpokladam, ze ten sub mi zahraje basy, takze je budu moct ztlumit na repracich a timpadem se vyhnu tomu, ze to bude pri vetsi hlasitosti chrcet... Tohle jediny me vzdycky stvalo...
o 01.02.2009, 18:53 | mfh
Zatim jsem tak cvicne koukal po nejakym subwooferu a nasel jsem tohle: [ Link ]

Jinak z prodejcu bych tu nerad tahal rozumy, precijen, dost mozna si vsechny ty komponenty budu objednavat z USA, tak bych nerad, aby se mi snazili poradit a ja si nakonec u nich nic nekoupil... Je mi to trosku blby...
o 01.02.2009, 19:07 | Bolthorn
potvrzuju, že ovály jsou zbytečné...
o 02.02.2009, 08:45 | Phasor
Když vytlumíš přední dveře, chrčet nebudou, a předky ti pak zahrajou i mnohem lepší basy. Metal poslouchám taky, takže vim jak to v autě zní, při dobře udělanejch předních dveřích a slušnejch kompech je sub zbytečnej. Ale pokud jsi, jak jsi psal, nenáročnější posluchaš, udělej to tak jak jsi napsal, špatný to nebude. Pak bych koukal po nějakym rychlejšim subu, tak do 25cm, ať zvládne zahrát dvojšlapku:D
o 02.02.2009, 09:30 | Frenkie
zkus kouknout na tento aktiv [ Link ] hraje moc dobre
o 04.02.2009, 12:20 | mfh
Tak asi zitra pojedu s autem do specializovane firmy, aby si nejak pohrali s tou ISOvkou a zapojili mi radio + natahli kabelaz dozadu. Zrovna tam zjistim rozmer repraku ve dverich a vyberu nejaky novy. Repraky do plata mi nakonec dal kamos, valely se mu doma a nemel pro ne zadny vyuziti, sice to nebude nic moc, ale tak porad lepsi, nez aby tam byly ty diry, znacka je to "Tevion", vykon 75150W, rozsah 30Hz-30KHz, neni to zadna hitparada, ale je to zadarmo, tak co :) Kdyz budou hodne zly, tak je proste dam pryc, pripadne vymenim, to uz je jedno :)
o 04.02.2009, 14:40 | hifim@ni@k
No, některé značky jsou i zadarmo drahé. Jsi si jistý, že se ti nechtěl za něco pomstít ? :-)
o 04.02.2009, 15:31 | mfh | Upraveno: 2009-02-04 15:33:39
Tak snad to nebude uplna tragedie. Kdyby jo, tak tam proste dam akorat ty dekliky a bude :) Kabelaz tam nakonec necham natahnout tak jako tak, kdyz tam budou pouzitelny kabely, tak to nicemu vadit nebude... Celkovou kvalitu zvuku to snad degradovat nemuze... Pomstit se mi snad za nic nechtel, je to docela dobrej znamej, urcite to aspon myslel dobre :)
o 04.02.2009, 19:01 | Phasor
Naopak, celkovou kvalitu zvuku to může degradovat hodně.. Ale tak zkus to, třeba ti to bude vyhovovat a vyndat se daj vždycky.
o 06.02.2009, 16:14 | mfh
Heh, tak ted jsem se vratil z firmy, ktera se zabyva autohifi (Autoscream, Brno) a nestacil jsem se divit, puvodni majitel auta byl opravdu peclivej, vytahnul z toho uplne vsechny repraky az na ty vyskace v A sloupcich a kabelaz k reprakum do plata byla peclive schovana pod zadni sedackou :) ISO redukce byla taky zapojena uplne blbe a jeste bylo poskozeny madlo u dveri, jak se k tem reprakum ve dverich nekdo dobyval... No, vsechno mi tam dali tak nejak do kupy, zapojili radio, tak uz jenom ty repraky zbyvaji. Nabidli mi tam od Pioneeru repraky do plata i do dveri celkem za nejaky 3 a pul tisice... Tak to asi vezmu, kdyz mam aji radio Pioneer, tak at to ladi...
o 08.02.2009, 21:37 | mfh
Tak jeste bych mel jednu otazku ohledne toho subu, natrefil jsem na tenhle set Pioneer, tak bych chtel slyset vas nazor jeste na toto, docela o tom uvazuju, myslim si, ze by to bylo pro me tak akorat:
[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3202 sekund.