Navštíveno 4943x

Čaues chlapy..potřeboval bych poradit ohledně subáče do kufru...Budu dávat bednu...nikde zasazovat do plata nebo tak nebudu...chci se zeptat na sub ( jen reprák ) ...cca do 2500,- ??? nějakej 10" spíše 12" ...díky předem za návrhy,rady,připomínky atd.. :)
Hudbu myslíš styl? Zesík bude nejspíš BLAUNPUNKT 400W ..
Collin to tak myslí na BLAUPUNKT se vys*r kup něco lepšiho
[ Link ] a k tomu woofer od hifonics HFI 12s4
hele styl na co bude nálada..dnb,rock,metal...aj..takovej mix...Ten zes vypada okej :-)
Tak ten Hifo hfi ještě beru, ale dát na něj Z2200 to ne! Má sice 538rms ale df je už na tom huře.. Měl sem tento zesík a nelíbil se mi!
Co třeba
[ Link ] [ Link ] Těch 400W je co? Mustek? Já jen aby jsi to neopsal ze zesíku to by moc nesedělo..
nebo zkus JBLko jako mam já (foto pod nickem) taky se dá sehnat kolem 2500 Kč za kus a je to hotová bedna komplet potažená černým kobercem,jen je potřeba vylepšit vnitřní kabeláž(je tam jen zvonkodrát). taky poslouchám dnb,rock,hiphop atd a dokáže to docela zatlačit,má to dost velkej bassreflex ( v pohodě tam strčim ruku dovnitř) a když se to nakrmí těma 400w z blaupunktu tak by to mělo stačit.
hele nebo se skus domluvit s MiBA
[ Link ] tenhle hraje fakt moc pěkně
hele nebo se skus domluvit s MiBA
[ Link ] tenhle hraje fakt moc pěkně a urco ho pustí okolo 2t
collin: taky sem měl mac audio kdysi a nikdy více, zvukově docela špatný. uvedené výkony to možná má ale výsledný zvuk nic moc.
basstard: Tak,tak zvuk byl špatnej.. Ale Z4200 se mě zdál lepší.. Měl jsem chvílu Rainbow řekl bych že spíše na tlak..
Taky to nevypadá špatně a co říkáte na tohle?: DEXON WD 100 ( 10", 250 W, 4 Ohm, 97 dB, 60 - 4 000 Hz ) .... a nebo DEXON WD 120 ( 12", 300 W, 4 Ohm, 95 dB, 38 - 2 000 Hz )....Cena je 1700 u 10" a 2200 u 12" ...Akorát si nejsem jistej jestli ten 12" není do vw golfa moc velkej...Abych neskákal když to zapnu u stropu .. :D...to taky nepotřebuju..prostě aby to dalo poslouchat..ale i vydrželo to že v létě otevřu kufr a pustím to na trochu větší volume...

Dexon nee. Tento je dobrý, ale za trochu víc:
[ Link ]
Můžu se tak zeptat co máte proti dexonu ??

02.02.2009, 10:14 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-02-02 10:14:49
Měl jsem nějaká repra od Dexonu a zpracováním se tváří, že za ty peníze nemají konkurenci. Stačí ale poslechnout a zjištíš, že za ty peníze jsou ještě drahé. Měl jsem je tenkrát v autě 2 týdny a šli ven. Za mně rozhodně ne !
Jo tak..hm mám z toho hlavu v ...... hehe..moc se v repru nevyznám spíš sem přes ty strojírenský věci..takže nemám představu jakej repro by mi přímo do toho golfa padnul a byl snim spokojenej.
A celkem by mu myslím stačil i tento zes:
[ Link ]
prej jsou dobrý ty JBLka ....nemáte na něj nějaký odkaz ??? Klidně i do těch 3000 ať je ale něco vydrží O:-) diky
Ten Helix co jsem dával hifi HELIX P 10 PRECISION, tak moho doporučit. Měl jsem v 12" a byl jsem dost spokojený!
Ještě chlapy dotaz...nemáte odkaz někde nebo kde kupujete materiál na bednu ?? potřeboval bych na ten SUBáč až vyberu repro..a jakou tloušťku a typ (smrk,dub,buk aj.. ) ???Diky
kaštan :-D (joke)
Nejlepší na to budeš mít MDF desku
[ Link ] a když si zajdeš do nejbližšího truhlářství, tak ji tam určitě budou mít a nebo ti ji objednaj.
Sw jaké vybíráš bude stačit 18mm mdf.
Noo tak sem zagooglil i co ste poradili tady a zdá se mi jako dobrý repro co by mi mohlo stačit toto:
[ Link ] ... :-)
JBL nebude špatný. Pokud netrváš na novým, tak bych šel do Hammera tady z bazaru nebo Helix Dark Blue 12. A jak říká Collin, bude stačit 18mm MDF.

02.02.2009, 18:30 |
hanz-k | Upraveno: 2009-02-02 18:32:11
..Na novým netrvám vím že 2000,- na repro není nic víceméně..je to základ podle toho to bude hrát no.Zas ten novej má záruku atd..to je jedinej plus no ....tak jezdily jsme v autě i na dvouch 226 za 400kc za kus a taky hraly :D ... :) ..nemám vůbec představu jak ten JBL hraje...třeba by mi i stačil jde o to jakou má životnost no při normálním hraní...
Životnost bych neřešil. Prostě si klidně vyber i použitý. Helix Dark Blue 12 není špatný. Celkem zahrál i na HPB 1502. Bednu potřebuje bassreflex cca. 42L. Uzavřenka vychází hodně velká. V bazaru jsou 2 ks.
jj...mám to na tohle rádio tak cajk...
[ Link ]
TEd ty Alpinky vypadají moc dobře.. Rádio jsi zvolil dobré..

02.02.2009, 19:09 |
Martin21 | Upraveno: 2009-02-02 19:10:32
Ty Helixy DB12 jsou v záruce. A když ho odpálíš, tak to stejně většinou na záruku neuhraješ. Navíc si myslím, že Helix bude na rock a metal o trochu lepší. Ten Hammer je dražší a zase o kousek výš, ale zase náročnější na zesík. Je to na tobě. Ale jestli jsi zvyklý na 226, tak i JBL tě překvapí.
jj 226 mám doma na hraní ...a je to ok..nebo zdá se mi to ok protože nic jinýho nějak co se týče SUBáče jsem neměl doma na dělší poslech :) ..takže ta JBL by mě měla stačit..a hlavně ji novou můžu mít za 1300,- přes známího shop :) tak bych řek že ok?
Teď jde o to jestli se vyplatí spíše ten JBL GT5/12 za 1390kč a nebo HELIX DARK BLUE 12 za 2300kč...Ani jeden sem neslyšel hrát tak těžko říct..je tam 1000kč rozdíl ...Takže asi půjdu do toho JBL i kdyby mi nevyhovoval tak za rok....můžu bez výčitků měnit za o mnoho lepší...
hanz: Takže si ted vlastně odpověděl sám ;-)
Jj myslim že to bude good..za ty peníze...Akorát Vás chci ještě poprosit jak vypočítat rozměry reproduktoru a jakej typ bedny vyrobit.A potřeboval bych aby zadní stěna bedny byla pod úhlem zadní sedačky aby mohl subwoofer dát až dozadu do kufru...kvůli místu..Nebo je lepší udělat kostku ?
Asi jsem někde přehlédl, jaký bude zesilovač:) Říká se, že na rock je lepší uzavřenka, RnB a elektronika zase BR. Je to spíš na tobě, pro co se rozhodneš, ale doporučuju BR. Najdi někde TS parametry, změř si úhel sedaček a něco dáme dohromady.
Zesilovač ještě vybírám :( ...Tak kdybyste mi nějakej doporučili i starší klidně..Rádio bude od Alpine CDE-103BT o cca 6příspěvku tady nahoru...je link na něj odemě...v autě bude na palubovce 2 vejškáče a vzadu ve dveřích budou dva středy a kufru ten JBL basák...tak aby to utáhlo..ještě přemejšlim jaký středy koupit je tam díra 165mm...ale aby mi to vše utáhla baterka v autě..mam nějakejch 75Amperhodin cca...tak abych to nezapnul a jeste treba nastartoval :D .....ok zmerim ten uhel...PARAMETRY co jsem našel jen jsou tady:
Výkon RMS (?): 275 Watt
Výkon Max. (?): 1100 Watt
Impedance (?): 4 Ohm
Citlivost (?): 93 dB
Frekvenční rozsah (?): 23 - 450 Hz
Montážní hloubka: 164 mm
Rozměr: 300 mm (12")
Nevím jestli je to vše pro ten výpočet a určení rozměrů..Ještě přidám úhel těch sedaček.
Tyhle parametry josu na nic..
normalne udelej zkosenou zadni stenu,no a co se tyce zesilovace na tento sub by stacil i nejaky dvoukanal do mustku,ale samo ze je lepsi nejaky monoblok...
1.
[ Link ] - tenhle manuál jsem myslel.
2. Napiš cenový strop zesíku.
3.Mít výšky vpředu a středobasy je nevhodné, budeš mít roztrženou scénu a nebude to ono. Chtělo by to dostat je do předních dveří.
Tak koukám vybráno :-)
Monoblok:
[ Link ]
noo na ty středy teda budu muset udělat nějakou přímočarkou díru ...je tam na to místo jen to nění udělaný...takže si budu hrát a nějak vymyslet kudy kabely do těch dveří... :) ..Cenovej strop zesíku...noo kolem tech 2500 ?Da se neco?
Pokud se ti zdá hifimaniakův mono moc drahý, tak bych se podíval třeba na
[ Link ] . Nebo sleduj bazar, čas od času se tam něco objeví.
Tak ten Phase je super. Neváhal bych za tu cenu :-)
Tak zesík vezmu ten phase....a sub ten jbl gt5/12 ....Akorát na něj udělam BR bednu..vychází na 50L..ale bude to hrát o hodně líp co vy na to :)
Doporočená bedna je na takové univerzální použití. Výhoda stavby bedny je to, že si ji můžeš naladit podle sebe na určitý druh hudby.
jj...hlavně potřebuju udělat tvar podle svého kufru v autě...abych tam ušetřil aspon nějaké místo..