Navštíveno 4187x

Zdarec našel by si někdo chvilku a doporučil by jak vytlumit alespoň přední dveře a hlavně dveře od kufru?jaký materiál použit a za rozumnou cenu?jedna se o auto P 406 Bk
já mam osobně spadeno na venkovní plechy použit brax pastu je to dobra volba? diky za rady
preferuji vyhradne sikadamp a v kombinaci s brax pastou dle me nej volba
navic sikadamp je ted za akcni cenu
takže brax dobra volba?sikadamp? mužeš hodit odkaz prosimtě?
zadej sikadamp 630 do vyhledavace neba na zbozi a mas spoustu eshopu kde se da koupit i s popisem ;-)
kdyztak napr taky sika
[ Link ] super material , Brax pastu tez doporucuju
to nevypada zle ale gdybych to chtěl na vnitřní plech do dveří tak kde jsou díry pro montaže stahovaček atd ak ty díry se musí něčím vyplnit?
ja u sebe v aute teda testoval AIV
[ Link ] a tam kde jsou diry jsem dal dve vrstvy,a jeste davam pastu.
jinac kdyz to dela nekdo hodne poradne tak pouzivaj plech kterej prinytujou, prisroubi a pod, aby to bylo fakt pevny
ty diry zakryjes prave tim tlumenim a vytvoris tak uzavrenou ozvucnici pro reproduktor
no právě ty asvaltové pláty se mi zdaj pevnější než sikadamp
kdyz myslis tak dej ty platy :-) urcite sou lepsi a kvalitnejsi :-)

02.02.2009, 22:54 |
macek Vibraflex 4mm je super
Napiš odkud jsi a někdo ti to určitě udělá ;-)
Lukin.xxx ty platy doporucuju davat spis na pevnej podklad, tudiz kufr , vnejsi plech dveri , na vnitrni bych daval tu siku a nebo kombinaci (plat dat na diru a prekryt jeste sikou), ikdyz pokud by jsi dal siku a na to vrstvu braxu tak to uplne staci
na vnější plech Vibraflex 25
[ Link ] , přes otvory Sikadamp 630
[ Link ] a přes to celé vibru.. a na zadní víko opět Vibru.
Když to tak sečtu jedny dveře = 2 pláty Vibry, kufr = 1 plát, takže 5 plátů Vibraflexu a cca 2 pláty Sikadampu.. celková investice 2413,-Kč a budeš mít oboje dveře i víko kufru hodně dobře vytlumené. Oboje máme samozřejmě v dostatečných množstvích skladem.. Mohli bychom v případě zájmu okamžitě odeslat..
Prodávají se děrované plechové pásky. Je to tuším pro elektrikáře. Ty mužeš nastříhat a nanýtovat přes ty díry. Takže uděláš takovou kostru o kterou se opřou ty pláty. Taková trochu náhražka místo nanýtování plechu :-)
když už sem to dělal tak pořádně :)

cendler:ty určitě si to nenechám udělat ja si dělám na autě uplně všecko sám každou věc tak určo si necham vytlumit dveře někym jiným to ne!! je se chci zeptat co se nejčastějí používá atd
To revilo:mno o vibrafexu jsem už taky uvažoval ale radost bude aplikace na vnitřni stranu protože u peugeota jsou ve dveřích celkem malé díry pro přístup tam jsem více přikloněn k braxu a na zakryti děr bych pak použil siku s kombinací s vibrou
2 Lukin.xxx: jenom brax na plech se nam prilis neosvedcil. V kombinaci s nejakymi platy super, ale sam o sobe az takovy efekt nema, takze se platum nevyhnes ani na vnitrnim plechu...
Vibraflex skrz diry das v pohode. Kdybys mel zajem, vse zde zminene mame skladem dostatecnem mnozstvi, tak kdyztak cvakni...
Ja bych pouzil na dvere Dynamat super se snim dela a treba na kufr toto
[ Link ] 
myslim ako D-DOOR dynamat extrem ja idem s nim cele auto komplet
Já bych např. na ten vnější plech použil spíše Vibru 4mm. V jedné vrstvě bude určitě lepší než jedna vrstva Dynamatu Extrem a tím pádem levnější a míň práce.
taky preferuju vibru pred dyna.. dyna je drazsi a pracnejsi :) a myslim ze vysledek bude podobny
ja zas mylsim ze vibra ma vacsiu hmotnost na m2 ako dynamat
Jenže jako náhradu za Vibru budeš muset dát min. 2 vrstvy Dynamatu. Pak ten rozdíl bude minimální. Někde je hodnocení účinnosti Dynamatu Extrem. Základ je hodnota nula jako nevytlumený plech a hodnota jedna jako plech bez vibrací. Jedna vrstva Dynamatu má hodnotu 0.4 takže by měli být tím pádem min. dvě vrstvy Dynamatu. A ty v pohodě nahradí jedna vrstvy Vibry při podobné hmotnosti, ale při lepší ceně a úspoře na práci. Tak to vidím já :-)
hifi
to co pises by som uz zaradil do db dragu az takto brutalne tlmenie.Dynamat je odkusany a certifikovany Ohajskymi technikmi.Vo svete odkusany a spolahlivy material vid. youtube...
Ja to mam dynamatem a i tu venkovni stranu +MDF krouzky pod repra a zvuk je o hodne lepsi a co se jedna o hlucnosti auta tak taky za 1:o)
Jj :-) Myslím, že je hlavně rozdíl proč tlumíš? Na odstranění vibrací jedna vrstva ( a bude stačit pokrytí cca. 80% plochy plechu ). Ale pokud jde o to vytvořit co nejtužší ozvučnici tak to bude o něčem jiném. A ta tuhost se na zvuku určitě dost podepíše. Jen můj názor :-)