Navštíveno 3054x

Prosím o vaše názory na zesilovač Carpower HPB-1502.
Chtěl bych jej na můstek na subwoofer. Dá se počítat u něj s uvedenou hodnotou 1x500W RMS do 4Ohm ? Případně s kolika W se dá počítat asi ? A jak je na tom s kvalitou ? Díky moc za všecky odpovědi
HPB je zakladna rada, pre nejake to bum bum tuc, je uplne v poho, realne namerany vykon v premosteni je 333W rms na 4ohm..

07.02.2009, 15:38 |
IbiZien | Upraveno: 2009-02-07 15:44:31
Aha, no, chtěl bych na něj píchnout sub hifonics který má 500W RMS, takže ale asi bude lepší zvolit jen 400W RMS sub a i to bude dost že.. Každopádně bych chtěl hifo sub :-)

07.02.2009, 16:03 |
clown kup k nemu to JLAudio co je v bazu a budes mit klid :o)
kup radši slabší SW než zesík.. líp ho tím vybudíš, takže s 500W basákem moc ten carpower nepohne, ikdyž relativně silný je dost, kup radši hifo, co ma cca 250W, uděláš tím mnohem líp ;-) věř mi ;-)
To mishan: Já ti věřím, ale já už měl rockford Fosgate jak zesík tak sub, což mělo tuším 250W RMS, a čekal jsem od toho docela víc no :-) Chci právě něco silnějšího aby to pěkně tlačilo, kvalitka taky a za dobrej peníz no... Jako nečekám žádnou TOP music, ale prostě to nej tak za těch 7-8tisíc za sub a zesik. A právě se mi líbí jak hifonics tlačí :-) Případně jak jsou na tom subwoofery JBL ?

07.02.2009, 16:21 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-02-07 16:22:23
To že má sub 250W a koupíš 500W neznamená, že bude lepší. Musíš volit tak aby jsi ho byl schopen nakrmit. Pokud má ten Hifo 500W RMS tak počítej se zesem alespoň 1000W RMS. To tím pádem znamená slušnou kabeláž a baterii ! Vyber sub co má max. 350W RMS a k němu zes. 500-600W RMS. Je tam více faktorů, ale pro orientaci ti to stačí. Napiš také co posloucháš, jaké máš auto. S tím rozpočtem co máš se dá slušně vybrat a nebo ty peníze vyhodit oknem. Když si od místních necháš poradit tak myslím, že budeš spokojený :-)

07.02.2009, 16:57 |
LadaN čtu a nevěřím vlastním očím, co jste schopni vyplodit.
To, že basák má udáváný maximální výkon třeba 500W, neznamená to, že do něj můžete pouštět 1000W !!!
Výkon u reproduktoru se měří úplně jinak. Těch 500W to je maximální zatížitelnost po elektrické stránce dané cívky, která je navinuta uvnitř reproduktoru. Jedná se o smotaný odporový drát. Pokud do něj pustíte malý výkon, tak hřeje málo, pokud větší, tak topí více a pokud to přeženete, tak ho spálíte. Je to samé jako elektrické kamna, ale tady se mění teplo na akustický tlak díky magnetickému poli.
Výkon reproduktoru ovlivňuje více jeho citlivost v dB a kvalita zpracování magnetického pole feritu, nebo neodymu použitého na přenost pohybu cívky. Čím větší citlivost při stejném výkonu dvou reproduktorů, tak ten co bude mít větší citlivost, tak s ním dosáhnete, většího akustického tlaku.
Výkon a citlivost parametrů u reproduktoru, je ale silně ovlivněna zátěží do které hraje, což je reproduktorová skříň, nebo jak někdo píše, hrombednou. Proto nekupujte slabší reproduktory na silnější zesilovače, neboť je uvaříte. Je to podobné, jako když budete chtít od žárovky v autě, aby svítila doma v ložnici.
Jinak k tomuto zesíku, neměl jsem je moc rád, protože, jsou schopné pustit při plném výkonu stejnosměrnou složku do basáku a tím ho poslat do věčných lovišť. Chce se k němu poohlédnout na reprák, kterému neklesá tolik impedance s frekvencí, jako je třeba JL audio, Hertz , Infinity atd.
no hifim@ni@k to napsal vlastně za mě....
divil by ses, když dokážeš 200W basák pořádně nakrmit, co umí ;-) na to nepotřebuješ mega silný basák, abys udělal randál....
ty jdeš právě uplně opačným směrem,silný basák-slabý zesík a čekáš zázrak, jak to nebude hrát... to je blbost... např. honíš na plno auto co má 50k, místo aby si lechtal 300k dělo :-D.. co asi bude lepší??? myslím že jasné... tak tímhle se prosímtě řid, jo ? a uděláš nejlíp

07.02.2009, 16:59 |
IbiZien | Upraveno: 2009-02-07 17:03:47
Mám renault 19 1.8 16V, kabeláž mám ještě z předešlé instalace, myslím že dobrou od ACR, průřez dost silný. Jinak zesilovač bych měl teda vybranej jinej, Jedná se o Mac Audio fearless 1000D, Má to psaných 1x600W RMS do 4Ohm. Teď jakej sub k tomu teda ? A když už jsem u toho, to si můžu volit nebo to je daný komponentama jestli to zapojím na 4 nebo 2 Ohmy ? Případně bych byl rád, kdyby mi to někdo vysvětlil, dík moc , Jinak ještě poslouchám různě, ale převažně Dance, R'n'b, a to co se mi líbí... Rozhodně to ale není rock, metal atd...
záleží na SW a jeho cívkách, počtu a odporu :-) Pokud máš jednocívku 4OHmy, tak jedině 4Ohmy, dvoucívka třeba 2+2 zapojíš buď na 1ohm, nebo na 4ohmy a dvoucívka 4+4 na dva nebo osm, což je blbost, takže na dva :-) těch možností zapojení je hodně, třeba pokud máš více SW apod. ale to jsou nejpoužívanější varianty zapojení...
myslím že dobrou od ACR, průřez dost silný./// :-))))
Jde mi o to, když budu mít třeba sub řekněme 400W RMS 2+2Ohm, jakej zesik na to ? Stačí třeba ten Mac Audio fearless 1000D kterej má : Výkon RMS (4 Ohm) : 1 x 600 Watt ,Výkon RMS (2 Ohm):1 x 900 Wat ?
Aby to šlo zapojit na ten zesik...
obecně dvoucívkové repra 2+2 bývají často nenažrané na výkon, na druhou stranu tlačí :-) Těžko říct, jestli ten Fearles zvládne na 1Ohm zátěž, to spíše zjistit někoho, kdo ho měl...ale můžeš ho pustit na 4ohmy, ale v tomle případě to bude takové nic moc...nejlépe sehnat mono, který umí 1Ohm...
subwoofer - HIFONICS TS12S4
zesilovač - MAC AUDIO FEARLESS 1000
Takto by to mohlo udělat pěknej zvuk a randál zároveň ne ? Nebo co doporučíte konkrétně ?
Tady o tem sw sem se bavil s 2lidma. Jeden říkal že je to 4x+4ohmy a druhý že jen 4ohmy. Ale myslím ted že s4 je 4ohmy a D4 4+4ohmy. Takže ten MA mužeš použít a zapojit na mustek v kterým ti to dá výsledek 4ohmy a papírově výkon 600rms..
Tak omluva.. měl sem v hlavě 2kanál zesík.. :-((

07.02.2009, 18:13 |
bastr tak ten mac ma na 4ohm.. 440w)rms a na 2ohm..600w)rms meril pavel tak asi tak mac dost prehani
Ja HPB mam na 200w rms basaku a zvukove my to vyhovuje,do budoucna mam jeste rezervu,takze za me spokojenost.
zkus mrknout na tohoto Dragstera. Na ten Mac by to byl ideál!
[ Link ]
Na tlak byla super kombinace Fearless 1000 a Ground Zero 12XD - AL. Velká výchylka, tlak a přesné basy, rozumný objem. Není moc náročný na zes. Stačí mu právě Fearless 1000 ( ne D ).
GZ cenově trošku jinde.. Když vemu ještě stavba boxu,materiál..
Teď jsem ho prodal v záruce + nátrubek za 2600kč včetně pošty. Zůstal mi už jen ten Fearless.
Ty ano, ale novej stojí přes 4tis..
jj dragster co nabizi Revilo je super volba , take umim , anebo velmi slusna volba je toto
[ Link ] s timto zesikem
[ Link ] , nebo jej muzes dat i na toho maca